Отговори
# 525
Кали, задължително - второ мнение. При моята бременност пулса се видя в края на 7-ма седмица. Винаги може да има разминаване при изчисляване на термина, и оттатм - на седмиците.

# 526
Нинче, благодаря за точното обяснение  Hug
И така съм опитвала, но явно просто човека си търси АМ за приспиване. Може би защото като ми намаля кърмата, давах да изсуче колкото кърма има и после му правех АМ и така заспиваше, но чак пък такива спомени да има...  newsm78 Както и да е, не ми е чак толкова голям проблем, но ми беше интересно дали грешката не е в мен(при приготвянето на киселото мляко)

Дещо, и аз съм като теб – водя се по детето. Изобщо не съм тръгнала да смятам колко точно млечни изяжда. Понякога кара само на млечни кремчета и кисело мляко, друг път си иска само зеленчуковото ядене на обяд и след това само плодове. Всеки ден със закуската давам масло и сирене, вечер си изпива по 200-240мл. АМ, за останалото той си знае  Naughty

Маякуб, Михаил хапва пресни/сурови плодове и зеленчуци(понякога в голееееми количества), но просто ние също много ги тачим, особено аз. Мисълта ми е, че може би промяната първо трябва да дойде при вас(като начин на хранене) и след това Мати постепено да се настрои към новите навици вкъщи
Ние като сме в Шумен, Михаил опитва разни зрънчовци, шоколадови бисквити, и чист шоколад дори Но, ето сега като сме далеч, не яде такива неща, просто защото ние не ги купуваме. Сега да не излезе, че те уча как да си гледаш детето, споделям просто как е при нас.

Кали, и аз съм за второ мнение – за живота на детенцето ѝ става въпрос, все пак.
Не че аз съм пример за подражание, но първия ми преглед беше повече от месец след като си направих теста и всичко си беше ок.
Дано всичко е наред при приятелката ти  Praynig

# 527
Ако няма фетална структура, тогава се прави кюртаж веднага, но ако няма пулс се изчаква Rolling Eyes Да отиде в понеделник в някоя болница на по-добър ехограф.

# 528
Кали, когато на мен ми ес случи изведнъж секнаха всички симптоми на бременност - гърдите ми спряха да ме болят, гаденето спря.Бях разбрала, че нещо става. А никаго при първия преглед не се е виждал пулс. А аз тичах на докотр веднага след теста за бременност, т.е. след 4-5 седмици.
Дано всичко е наред.

# 529
Кой питаше за бебешка среща? На 13-ти има протест, ако искате от него дружно да си продължим срещата на маса Mr. Green

# 530
Дуце, аз съм винаги "за"  такива инициативи! Дано и времето е хубаво. Борисовата е наблизо, може там да се пренесем.

# 531
  • София
Благодаря ви момичета,в понеделник ще ходи в Шейново Praynig

# 532
Привет!

Пуканки никога не съм давала на Яна и тя и досега хапне една - две и ги оставя, на Елена също, страх ме е да не се задави, лепят се едни такива по гърлото, тя и без това много много не дъвче, ами се тъпче и гълта на залъци
А и нещо не виждам имат ли хранителна стойност или нещо полезно в тях
Виж, варена царевица, ако знам, че е хубава, домашна, ще им дам, но не ни се намира и Яна така и не е научена да я яде
Пръчки, шоколади и всякакви - също не съм им давала, а ако някой им подари ги ям аз - шоколадите, а другото се хвърля най-често
Яна само меденки обича от шоколадовите неща

За цветовете не съм си и помисляла да уча толкова малко дете, то е ясно, че ще ги научи, защото става дума за чиста дресировка, стига да се заседи и да се съсредоточи
Така или иначе ги учат в яслата, а после и в първа група в градината, ако изобщо някое е пропуснало до тогава

Казах ли ви, че ще правя компания на Пърли на обучението за консултанти по кърмене? Одобриха ме
Ако остана да спя в София някоя вечер може да се видим, ако се осмеля да оставя Елена или дойдем всички някой път

# 533
и аз пуканки не съм давала по същата причина - страх ме е да не се задави...
Фио у нас ядем доста разнообразна храна и много плодове и зеленчуци, така че дано предизвикаме някакъв интерес...
чакайте сега да ви питам две неща  Hug
1. като тръгне детето на ясла, веднага ли трябва да отида до работодателя за да ми спре майчинството (в смисъл че ще има адаптивен период детето и ще тръгне целодневно на ясла да речем след седмица, две, месец и т.н., аз ще си подам молба за платен отпуск де), четох в темите за яслите и майчинството но не ми стана ясно....
2. мислите ли да ползвате детска количка през лятото и каква, че нашата вече ни е тясна и краката му висят...препоръчайте ми широка и лека  Flutter аз съм много доволна от Чиполиното, много лека и здрава, обаче му е много тясна...

# 534
Мая, количка с Пепи ползвах дълго, сега не смятам да е различно. Поне до 3 годишна ще я возя, улеснявам си живота просто Grinning Пепи возих в Чико Cuddy, Анна в бъгстера, тя си е широка.

Пуканки не давам и аз, ние не ядем такива неща. Много сол имат купешките. Но не бих дала и домашни, като знам на мен люспичките как ми застават на гърлото....

# 535
Лили е яла няколко пъти пуканки лятото. Много смешно ми беше като имаше два зъба отдолу тогава и точно между тях имаше заседнала люспа от пуканка Laughing Иначе на мен ми влизат между зъбите, не са ми залепвали за гърлото особено. Но от микровълнова не бих дала.
Количката ни стои като паметник откакто спряхме да ходим в морската (септември някъде). Просто около нас няма къде да се ходи и като тръгнем някъде сме с колата. А и тя не винаги много охотно влиза в количката, та изобщо не си правя труда да я разнасям и после да се чудя къда да я дяна като иска да ходи детето. За лятото не знам, ако имам нужда може пак да влезе в употреба.

# 536
Пуканки не давам,че тя мойта ламя със сигурност ще се задави  Simple Smile
Иначе и тя яде плодове с големи количества и май от всички е опитала,но набляга на ябълките и мандарините/които ще си обели сама в някой друг живот  Mr. Green/
Домати и краставици също много обича и като реша да направя салата,трябва да е яла вече,иначе другото ядене отива в кофата  Crazy
От месата най-много яде заешкото и никога,ама никога не отказва каша на Ганчев и мляко с овесени трици Peace

# 537
Аз всякакви т.н. "кикиридки" не давам. Пуканки дори и не бих помислила да дам. Веднъж ми се заби люспа във венеца. Аз не знаех, докато след набиране на венеца и болки не излезе. В сравнение с батко си Сами напредва по-бързо в желанието си да се храни сам. Но после не мога да измия в кухнята, онзи ден награби кус-кус докато ме няма. Sick
Вече не издържаме с моя мъж. Днес и двамата сме вкъщи, не смогваме да го гоним Сами и да го сваляме от високи места. само се катери...Държи се за вратата на печката и се отпуска назад, докато не падна и не се удари в плочките. После извади едно бурканче от шкафа, счупи го и си набоде цялата ръка със стъкла. ooooh!Добре, че нямаше последствия. Само бели и не спира за миг.

# 538
  • София
И аз пуканки май не съм давала, ние не ядем и не е виждала. Като цяло не купуваме щреволинки, само шоколад и понякога бисквити, сладки. Обаче шоколад, макар и неохотно, съм давала. Ами има моменти, в които нямам нерви да се крия и ако не отворя шоколад на часа, ще откача. И като се раз-ъ-ъ-ъ-ка и давам люспички. Как пък веднъж не отказа, както прави на всяка друга храна  Confused.

Количката я преоткрихме напоследък, ползвам я да отидем до магазина или другаде наблизо. Ако е в обедно време, обикновено заспива в нея и откарва доста време след като се приберем. Лятото се надявам да си я ползвам, по-удобно ми е с нея.

# 539
Ха, добър вечер!

Днес времето беше чудесно и си постояхме доста навън. Следобяд се разбих от домакинска работа. Правих и сладко от череши, малини, вишни и къпини. Освободих си една кошница от фризера, че Бобо не иска да ги яде. Пробвах всякакви вариации - не и не.

И моя разбойник не спира да се катери. Понякога ставам разногледа. Днес обаче беше послушен. Храната няма да я коментирам, знаете че сам педант в това отношение - боклучки не давам  Peace

Количка не ползвам от близо два месеца. Няма кой да носи дете 13-14кг и количка три етажа нагоре - надолу по стълбите. Е, бавно стигаме до парка, но пък става все по самостоятелен и отговорен на улицата  bowuu

Ако бебешката среща е на 13-ти, ние няма да дойдем, защото от 12.30 сме на консултация. След това спиииим, напоследък не толкова продължително като преди  ooooh!

Кали
, нека търси 2-ро и 3-то мнение. При мен бремеността бе доста по напреднала и въпреки това изчакаха 10 дни Confused но и аз не се съгасих на кюртаж, просто в такъв момент е много тежко. Обаждай и се да я разведряваш  Peace

Мая, аз често украсявам храната. Последно за Нова година правих елхички от зеленчуци на пара и дядо мразовци от яйца - беше очарован и доста си хапна. За сметка на това не обърна внимание на пингвините  , които прових близо час и си заминаха като мезе за татковците  Crossing Arms

Като сме подхванали темата за храненето да питам някой правил ли е козунак с кафява захар?

Общи условия

Активация на акаунт