Отговори
# 435
Aelia незнам дали е добре да започнеш да му даваш мляко от шише.
Ели си търси млякото преди сън, както и сутрин понякога. Има моменти, когато пропуска, но често се сеща за него и си иска. Само, когато е гладна.

# 436
На мен нещо ми е сдухано напоследък и нямам настроение за нищо. Илия продължава да точи сополи и да кашля сутрин. Май ще пропуснем пътуването. Отново се потопих в темата за прием в ДЗ и неволите, свързани с това и хабя много нерви там. Накрая ще ми писне и ще стана една лелка в градината, хем ми е зад блока, хем ще приемат Илия, хем ще работя по половин ден Mr. Green. Шегувам се естествено, макар че ми се прокрадна тази мисъл.
Джоли, аз съм принудена да си търся нова работа, в старата са намалили и без това смешно ниските заплати, като добавим местоположението, което е непосилно за човек без кола, както и работното време вечер до 19, трябва да съм луда, че да се върна там Tired.

# 437
Дават Ковачева, раждах при нея  Simple Smile

# 438
  • София
Астарта, ти се шегуваш, обаче, когато Билянка беше 1-ва група, наистина една млада майка със висше образувание стана лелка, за да приемат детето й в градината Simple Smile Случаи има всякакви. И аз съм иначе на тая вълна, ама темата не съм я чела. Трябва обаче като се стопи снега малко да пообиколя насам-натам, за да видя градините и да разуча в нета, поне да знам за кои да кандидатстваме. Ако сега кандидатствам за 1-ва група, после трябва наново за 2-ра, нали. Май така е по-добре да кандидатствам направо за 2-ра за есентта на 2010-та. Извинявам се за въпросите, ама наистина не съм наясно.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 11:02 от Ninche

# 439
Нинче, сега и да кандидатстваш за първа група, шансът е нулев. До 23.01 няма текущи класирания, след тази дата ще правят всяка събота, но за нашия набор почти не се обявяват свободни места. Ако се появят 1-2 такива, то се класират деца, които са участвали в класиранията още през май. Така че гарантирано, няма да ви приемат първа група. Сега можеш да регистрираш Дея в системата и да чакаш обявяването на новата кампания, което още не се знае кога ще е. След като открият кампания 2010, виждаш в кои ОДЗ-та по колко прием е обявен, къде какви допълнителни подточки ползвате и съответно къде ви е най-голям шанса. Подреждаш си ги по реда на желанията и чакаш класиранията.

# 440
  • София
Благодаря ти, Астарта  Hug

Момичета, може ли да ми препоръчате техник, който поправя готварски печки, моля. Познавате ли такъв. Печката ни се развали, пък цялата кухня е за ремонт и не искаме сега да купуваме нова печка преди ремонта /някой ден/.

# 441
Добре че нямам вашите грижи за градини и ясли. Но и тук ползвам "връзки".
Ние не можем да се справим с нощното пиене на мляко от Сами. В чудо се виждам вече, вечеря към 18.30, после ако хапне нещо, ще е малко кисело мляко и това е. Към 12-1 през нощта реве за мляко. Цяла нощ завивам и вече ще взема да го преместя батко му да го гледа нощем Mr. Green

# 442
Прочетох ви и вече забравих какво исках да коментирам

Дуци, супер снимки, Пепи е пич! Ели също много се тъпче и има огромно шкембе и супер тънки крачета, като сомалийче

Евредика, не се ли пооправи вече ти? Аз взех да се притеснявам, че нещо не е наред, понеже такава лека бременност не съм карала, с Марто се бъзикаме, че забравяме за бебето, ама си е така понякога
Казахме на родата, нормални реакции, без драми или пък прекалена еуфория
Яна щеше да се разреве в началото, хич не иска, но с времето свикна  и само ходи и ми пипа корема, иска да говорим за това, естествено нарича бебето в женски род, а Ели продължава да твърди, че ще е кака на бебе бати, което означава момче  Laughing

Кърменията ни бяха допреди седмица -две така - вечер за заспиване, следобед за заспиване, понякога сутрин при събуждане и две нощни
Сама махна нощните и сутрешното и останаха две, но от три дни е с температура и силна хрема и като се опитва да суче явно я болят венците или не може да диша, че и е запушен носа и вчера и онзи ден само се опитваше да си дръпне и се отказваше
Но заспива гушната и залепена до мен и иска да има контакт с кожата ми, милото
А гърдите ми изобщо не са напрегнати, а детето изпива огромни количества вода и чай и пишка като за световно  ooooh!

Ужас е с тия детски градини, ние тук все още сме си добре, макар че групите навсякъде са пълни максимално, по 30 деца, яслените и те минават норматива

Случая Габрово - подкрепям родителите, макар, че аз не бих допуснала да ми снимат новороденото и къщата, нито бих държала пъпната връв да се отдели сама по точно този начин, не защото ще ме е страх от инфекции и прочие, а заради неудобството и че трябва да мъкнеш бебето и тенджерата навсякъде
 Всичко по медиите и форума, най-вече темата в клюкарника ме накара да се почувствам много гадно, заради крайните изказвания и отношението, но те са разбираеми и очаквани
Днес казаха, че социалните са ги посетили, че впечатленията им били чудесни, че за бебето имало много хубава стая и тн, както и аз очаквах между другото, а от предните репортажи никъде не видях мизерия, косми от кучето, нито пък се знае дали е студено или не - майката беше боса и по къс ръкав, а бебето гушнато в нея и завито
Лично аз предполагам, че на матрака на земята е родила, защото е най-удобно, изолирано и лесно за почистване, голяма част от клиповете, които съм гледала с домашно раждане от чужбина са именно на земята  Peace

При нас пък тези почивни дни бяха много спокойни, имали сме далеч по-напрегнати обикновени съботи, в които Марто нещо се изнервя на мрънкането на децата или на нещо непочистено според разбиранията му и някви такива
Лично на мен ми тежеше многото ядене и висене вкъщи, не ни останаха пари да идем някъде и да разнообразим, всичко отиде за подаръци и за новогодишната нощ, та в един момент ми се искаше да започват работните дни и поне да не е навалица, че тука си е тесничко  Laughing

# 443
ДеЩо, все се каня да ти кажа за гаражчето зад Валентина, знаеш ли го? Има дрехи на смешни цени. Ние си купихме 2 комплекта панталонче с блузка, отделно памучни топли блузки за по 2.50лв. Има избор и зареждат редовно.

# 444
Гнидка, честита придобивка  Simple Smile

Дуци, харесаха ли ти солетите?

Мая, много цитруси на куп си дала  Peace  Пробвай с по-малко, аз обикновенно давам по  един вид на ден, иначе се сдобива с червени бузи. Малки са още. В началото Бобо ядеше само помело. После започна сам да си иска мандарина, портокал, грейпфрут и т.н.  

Звъннах днес на педиатърката да запиша час за консултация. Та тя ми каза , че трябва да си купим Пентаксима  Mr. Green Здравната каса отново се издъни с обещанията  Crazy

# 445
 ThinkingДали само касата се е издънила?
Момо е в предучилищна група в училище и след Нова година нямат закуски. Били свършили парите. А какво става с храненето на децата в детските градини в предучилищна група? Едва ли ги държат гладни. Къде е тази държава?

# 446
Здравната каса пак се изживява като господ и пак ще духаме вкупом.... Rolling Eyes
Сутринта говори пак министърът, да се търсели средства, вече си признават, че тезата за "всичко безплатно за осигурения" е като някой от лозунгите за комунизма...Както винаги, - пари няма, действайте! /щото сме били длъжни, клели сме се били и в текста - "няма да вадя камъни от пикочния мехур". горките уролози - ми те са клетвопрестъпници Shocked, не ги е срам! Пък затъкнатите с камък старци - уремията и айдеее.../
Нощес изкарах спокойно, 1 приет в 2,30.

# 447
Мерси Иве, знам ги гаражите там, но децата нямат нужда от дрехи. На Елена наскоро пак и подариха приятелите ни от Америка, те влачат от бодита, до обувки шапки и шалове. Яна по-скоро има нужда от разни панталони като за навън и все ме мързи да ровя из нета, защото там ще намеря по-качествени и на приемливи цени. На мен пък скоро ще ми трябват дрехи за бременна, нещо нямам особено удобни останали от преди, за бельо и обувки също сме го закъсали с мъжа ми, та натам ще се насочим първо, децата засега не са ни разход особен. Само за памперси.

Мен продължава да не ме кефят решенията на правителството, ще взимат сега от бедните и от децата, от инвалидите - тях пък нали ги лишиха от програмата за личен асистент, изобщо цялата социална политика нещо взе да ми куца.... Не че предишните съм ги поддържала, но поне с промените около майчинството дето НДСВ и НПО-тата издействаха и някои социални програми бяха добре, сега и за В подкрепа на майчинството няма пари, тази за детегледачките. Не смятам, че всичко трябва да се оправдава с кризата.

Ели не пие никога нищо от шише, така и не се научи какво е това биберон, освен залъгалката, която махна преди половин година. Вода пие от чаша като за големи или от бутилка минерална вода от малките, чай също от чаена чаша, а сокове още не съм и цедила, яде направо плодове. Понякога много обича киви, грейпфрут и портокал, понякога са и кисели, само банани и ябълки не отказва, а дюлите се оказаха изненада - много и харесаха, нали са твърди и си чеше венците, засега е с 6 зъба, последният от вчера-днес.

Сетих се, че имах да казвам нещо на тези от вас, които се притесняват от игрите със зрънца. Гледах във ФБ снимки на приятелка, която живее в Италия, детето и е юлче и ходи на ясла, на снимките от яслата си играеше с малки парченца паста и с бобени зърна, ровичкаше из тях, бяха поставени в една маса тип леген - само че на нивото на височината на децата. И си бъркат вътре. В групата на Яна имат подобни пясъчници за вътре.

Бухти, какво те притеснява толкова поне в градините? Провери дали във Варна имате такава по програма Стъпка по стъпка, много са добри, аз съм супер доволна от градината на Яна, много съм разказвала в плевенската тема, само хубави неща почти мога да кажа.

# 448
На Сами са му любими игрите с камъчета и разни такива. Играе с тях под наблюдение. Страшно бързо лапа всичко. Онзи ден яде бисквита и е с майка ми. Идвам си и чувам , че хрупа нещо. Толкова съм изморена, че не успявам да хвана мисълта си. Чувам втори път и осмислих, че бисквитата не издава този звук. В устата - му парченце от играчка и си го гризка. ooooh!

Къде и как е Донка? Някой знае ли?
А имате ли проблем с влизането във Фейсбук днес?

# 449
Дени, във фейсбук влизам без проблем, във фермата на фейсбук не Peace

Общи условия

Активация на акаунт