Отговори
# 660
Сакси, Нико има няколко ваксини - тези от болницата, после още един хепатит и един Пентаксим даже. След това не съм слагала.
Просто по-късно се информирах. За второто дете съм сигурна, че ще успея да направя така, че никакви ваксини да не му сложат.

# 661
  • София
той мъжът ми понеже си пазарува от щатите и затова явно ми каза,че вече било  кофти... за лкаредута не е кофти значи, но аз пък така и не се научих да пазарувам от него  Blush  ей, кети, благодаря, че ме светна  Hug

# 662
  • София
евридика, аз просто се чудя как ще ги убедиш тези в родилното да не слагат сега на второто детенце, живо и здраво да се роди... понякога имат доста закостенели разбирания и се дразнят на майки с мнение.. освен ако не мислиш да раждаш в частна болница, де..

# 663
Сакси, има си начини за всичко. Знам си правата, а и в момента се информирам и чета.

# 664
  • София
Евридика, успех ти желая с докторите  Hug

Аз още не съм си изградила мнение за ваксините, пък и не съм се позаинтересувала, така че по-скоро мога да кажа, че не съм информирана, затова слагам на сляпо задължителни и така. На консултацията ни казаха, че Пентаксима ще ни го слагат през април, когато вероятно ще го поеме здравната каса и се чудя защо на доста от вас го слагаха сега..

# 665
  • София
Пентаксима се слага от 1.6г до 2г.  Peace Няма значение кога. Аз исках сега да го сложиме, че сме радко здрави  Crazy , а и да ми мине от главата, но ми отказаха  Rolling Eyes Не иска лекарката да и стресира организма сега.тъкмо ни се бил оправил хемоглобина, да го задържи и тогава  Rolling Eyes

Какво включваше Пентаксима бе момичета  Thinking Имаше ли Минингит  newsm78

Да ви разкажа за това детенце, за което споменах........
От отчетната на Дени беше говорехме си така като с вас как ни се развиват децата, срещахме се на срещички, страхотна сладурана, съвсем нормално детенце....Вече започнаха да проговарят децата ни и тя нали е момиче, беше по -напред с материала. Правеха изречениица от 3-4 думи вече.. И на 2г и нещо се разболява от вирусен минингит, към който има ваксина, но не е в имун. календар и никой нищо не ти е казал. И се влошава детето и загубва слуха на едното , послеи на другото ухо  Cry Правиха и сумати операции, събирахме пари във форума, даваха я по БТВ .Събраха хората пари и направиха последната операция в Чужбина ,макар, че и на другото ухо почти се беше вкостил хрущяла  Sad Абе ужас. И си спомням майката как на интервюто по БТВ просълзена каза.." Излизаме с дечицата с които е играла и преди и ги чувам как говорят, а Елинка говори все по- малко   Cry" Е ревала съм като магаре, все едно за моето дете беше  Sad Sad Sad
И тогава си поисках васкината сама, макар, че също е опасна и е задължително на 100% да е здраво детето като се слага   Rolling Eyes

Та тези ваксини са поредната тема за спор . Но аз мисля, че всеки има право на избор и майката има инстинкт, който и подсказва правилния път  Peace

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 12:22 от ketito

# 666
Шада, с мъжа ми не съм имала проблеми, дори той ми даде да гледам един филм, след който започнах наистина сериозно да се интересувам от ваксините. Доста четох преди да реша. И имам още две книги, които ме чакат, но все не остава време.
Пред педиатър още не съм си отстоявала позицията, поради честото местене и съотвено смяна на лекари, но смятам да съм ясна и категорична. За моето дете става въпрос все пак  Naughty
Останалите роднини не подозират дори за това наше решение, сугурна съм, че ще са против, но здравето на детето ми за мен е на първо място и не бих се трогнала особено от техните коментари.

Подкрепям съвета на Евридика – информирай се, дори по-добре информирайте се заедно с мъжа ти. Не е казано, че след това ще се откажете да ваксинирате, може пък да решите точно обратното. Избора е много личен и индивидуален. Аз съм го направила за моето дете, но не мога да направя подобен избор за никое друго дете. Всеки родител знае кое е най-добро за детето му. Успех ти желая  Peace

# 667
  • София
Много яко ..............

" Начуно изелсданве дкаовза, че няма занечине в каъкв ред са бкувите в дедана дмуа. Ако пръвата и псолендата са на првиланото мятсо, твоа не пчери на чвеок да чете, тъй ктао ние не чтеем бувка по бвука, а взприъемаме дмумата като цляо."

# 668
  • София
Много яко ..............

" Начуно изелсданве дкаовза, че няма занечине в каъкв ред са бкувите в дедана дмуа. Ако пръвата и псолендата са на првиланото мятсо, твоа не пчери на чвеок да чете, тъй ктао ние не чтеем бувка по бвука, а взприъемаме дмумата като цляо."

Верно е яко !  И го прочетох от раз  Grinning

# 669
Евридика, Фио, Кетито благодаря за отговорите  Simple Smile

Евридика, ходихме. Тя не отрича, че всичко е реакция от ваксината. Случвало се рядко, но все пак се случва. Според нея няма причина да спрем ваксините. Аз онази вечер в пристъп на паника, заявих на мъжа ми, че повече няма да слагам ваксини на Бобо. Той веднага скочи, че говоря глупости. Не иска да чете по темата. А аз честно казано съм изморена вече все да го убеждавам за нещо. Първо беше как да родя, после кърменето, след това захранването, сега храненето и възпитанието на детето  Crazy Е, като говоря системно и вадя факти и доказателства казва "Да права си!". Ама защо все аз трябва да го "светвам" как стоят нещата. Последното ми постижение е борбата с ГМО. Сега е пръв активист и промива мозъците на всички познати и приятели  Mr. Green Освен това аз не мога еднолично да реша да ваксинираме или не детето . Той ни следи из късо, както и ние него  Laughing пък и решението трябва да е и на двамата, независимо какво е. Ще трябва да почета доста и ако стигна до извода, че не искам да ваксинирам Бобо  Wink трябва да започна с обработване на таткото  Rolling Eyes но си мисля, че този път няма да ме подкрепи  Confused Баби, дядовци, роднини и приятели отдавна съм сложила в трета глуха що се отнася до Бобо  Naughty

Много яко ..............
Верно е яко !  И го прочетох от раз  Grinning

И аз го прочетох веднага  hahaha Я да пишме вееч така  Mr. Green

# 670
  • София
Шада   късно е вече, напраска му ваксините на детето , те не останаха  Mr. Green
Да не се обидиш нещо , бъзикам се  Hug Знам, че едва ли ти е смешно на тази тема след оня ден   Confused Отивам да се стегна, че съм се разлигавила....до скив  Sunglasses
Мисля, че следващата ваксина е на шест години. Който има календарче да се включи моля  Peace

# 671
Много сериозна тема сте подхванали. Направо не ми се говори за нея, че ме е стегнало шубето - предстои ваксината за шарките.

Точно заради този феномен, не успявам да си открия сама грешките, когато си препрочитам текста.

Катето с късата косичка я бъркат с момче, ама е толкова сладка  Heart Eyes

Покрай новата кола сме много на минус и тези приказки за пазаруване не могат да ме изкушат да сгреша, защото няма как  Mr. Green

# 672
Шада, изборът е изцяло твой! Важното е да вярваш в това, което си решила и да си сигурна, че е най-доброто за детето ти.
Пожелавам ти здрав Бобо и никакви реакции от ваксини повече!

# 673
Мисля, че следващата ваксина е на шест години. Който има календарче да се включи моля  Peace

Права си Кети, ето го имунизационния календар: http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm

# 674
Онзи ден, като бяхме по друг повод на среща в МЗ, едната експертка, не без голяма доза гордост, каза, че българският имунизационен календар бил един от най-изчерпателните и строги в Европа. Та си помислих и на този фронт каква борба ме чака... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт