Въпрос относно монтирана дограма

• 1 785
  • 17
  •   1
Отговори
  • София
В момента правим основен ремонт на едно жилище, стара тухла. В четвъртък и петък монтираха нова дограма. Днес обърнахме внимание, че от вътрешната страна на прозорците се формира конденз.
Започвам да се чудя дали това е проблем на дограмата или има прекалено много влага от всичките майстори (замазки, шпакловки и т.н.) и от това, че предните 2 дни апартаментът е бил изцяло отворен и е много изстинал? Парното не сме го включвали. Кондензът не е вътре в стъклопакета, а от вътрешната страна на прозореца.
Някой да има на идея?  Thinking

# 1
  • София
Това е влага от ремонта.

# 2
Предполагам, че вече е замазано след смяната на дограмата - в такъв случай това е влага от замазката. Докато изсъхне (в това студено време ще отнеме повече време) - проветрявайте по много и на често. Да кажем сега в почивните дни - на час-два да бъде отворено по 10-15 мин. Ако имате паркет, на който не е оставено място откъм стената, може и той да се надигне, но не е задължително.

# 3
Отоплявате ли жилището?

# 4
В момента правим основен ремонт на едно жилище, стара тухла. В четвъртък и петък монтираха нова дограма. Днес обърнахме внимание, че от вътрешната страна на прозорците се формира конденз.
Започвам да се чудя дали това е проблем на дограмата или има прекалено много влага от всичките майстори (замазки, шпакловки и т.н.) и от това, че предните 2 дни апартаментът е бил изцяло отворен и е много изстинал? Парното не сме го включвали. Кондензът не е вътре в стъклопакета, а от вътрешната страна на прозореца.
Някой да има на идея?  Thinking

Предполагам, че сте монтирали пластмасова дограма!
Стъклата на прозореца са тип сандвич - между две стъкла има разстояние!
Знаеш ли какво е Ка-стъкло и такова ли си поръча?

Ако е така, имаш основание да поискаш рекламация!

А ако не е така, ми поясни, дали на всички стъкла имаш конденз?

# 5
Karavelov  Какво искаш да кажеш,че ако е ка-стъкло не може да има конденз?

# 6
  • София
Не са К-стъкла, а обикновен троен 5-камерен стъклопакет (ПВЦ). В момента правят замазка, полагат окябеляване, покрай което шпакловат, а до вчера монтираха дограмата и по тоя повод парното беше изключено. Звъннах във фирмата и ми обясниха, че докато не приключим с ремонта, да очакваме влага. Дефакто дограмата е едно от първите неща, с които започваме.
Кондензът се получава по долната част на стъклата, от страната към стаята. Учуди ме, защото стъклопакетът е троен, апартаментът - южен и би трябвало да неутрализира температурната амплитуда между външната среда и тази в апартамента. Явно влагата от ремонтните работи е в повече...

# 7
Разбира се, че и с Ка стъкло ще прави конденз - това не е по вина на стъклата, а на влагата от измазването.

Милинка,
включвате парното на макс, правите редовно проветрение и ще се оправи. А докато майсторите ви са там, ги накарай да погледнат дали има оставено разстояние за разширение на паркета.

# 8
  • София
Много благодаря за съветите, ще ги накарам да проветряват по-честичко. Парното от снощи е включено, днес като ходя, ще видя дали има подобрение. Паркетът би трябвало да е ок нареден, защото кооперацията е стара и е "фабричен", т.е. от време оно. Дано и на него не му стане нещо, защото беше единственото нещо, което мислех да не пипам в този апартамент.

# 9

Когато пипнеш с ръка стъклото от една догра с К - стълло и една с обикновено стъкло, то обикновеното стъкло ще е по-студено!

# 10

Когато пипнеш с ръка стъклото от една догра с К - стълло и една с обикновено стъкло, то обикновеното стъкло ще е по-студено!

О.к.Имам въпрос.Казаха ми че,с ка-стъкло не могат да се гледат цветя.Това вярно ли е?Понеже не пропускали някакви важни слънчеви лъчи.

# 11

О.к.Имам въпрос.Казаха ми че,с ка-стъкло не могат да се гледат цветя.Това вярно ли е?Понеже не пропускали някакви важни слънчеви лъчи.

Не е вярно.

# 12
   Проветрявайте по-често и отоплявайте Wink Ние също сме с ка-стъкло.Конденз до сега не сме имали в нова кооперация сме.Отдушниците ми във всяка стая без детската са открехнати денонощтно.

# 13

Това не е вярно!

# 14
  • София

Току що пипнах КА стъклата и без КА, ми еднакво студени са си.Няма разлика.

Общи условия

Активация на акаунт