109 подаръка за Коледа от Италия

• 45 517
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Племенницата ми иска да учи фризьорство в Италия, чула, че има университет в Болония.
И до там с информацията, която ми даде. Можете ли да помогнете?

От кварталната ми фризьорка в София съм чувала, че ежегодно в Болония-Римини има голям събор на фризьори от цял свят и се показват нови тенденции, продукти... Тя беше ходила и беше впечатлена и доволна от преживяното. Simple Smile
За съжаление не знам повече подробности.

# 256

Гледах в прогнозата за времето, че е валял малко сняг в централната част на острова. Пò на юг (нали не бълкам локацията? Simple Smile) валя ли ви сняг?
Вали дъжд от време на време, но вчера и днес е и мрачно  Sad
Има сняг по върховете на планините.

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 18:00 от Tsugumi

# 257
Знаете ли дали паднаха ограниченията за българи за работа? В смисъл - трябва ли да се вади разрешително за работа при престой по-дълъг от три месеца или ни считат за пълноправни членове на ЕС?

Потвърден е стария режим, т.е. може да се търси свободно работа само в отделни отрасли (Селско стопанство и туризъм, гледачки,  домакинската работа, строителство, машиностроене, сезонна работа), докато за всичко друго се иска нула оста.

Виж тук

http://www.dplmodena.it/MinInterno7881-2009.pdf

И както са казали се иска "Атестат за регулярен престой", ако се остава за повече от 3 месеца, изискванията са различни в зависимост от общината, в повечето случаи се иска доказване на наличие на средства за престой и договор за наем на жилище .  Peace

# 258
  • Бургас
Сестра ми ходи две поредни години на този фестивал. Но за съжаление не знае нищо повече освен,че в университета в Болония имало такава специалност. Е, може би по други канали ще намери информация.Племеницата има още година да учи.

# 259
Деси, ако си спомням правилно ти щеше да си подновяваш здравната карта. Все още ли са валидни за една година? И лично ли трябва да отидеш в здравната каса?

# 260
Племенницата ми иска да учи фризьорство в Италия, чула, че има университет в Болония.
И до там с информацията, която ми даде. Можете ли да помогнете?

http://www.unibo.it/Portale/default.htm

Това е сайта на университета в Болоня, но не виждам никаква специалност свързана с фризьорство?

Сигурна ли си , че става дума за университет, да не е някаква професионална школа?  newsm78

# 261
  • Italia
Благодаря за инфото, момичета, винаги сте много отзивчиви   bouquet

Не се изразих правилно - става въпрос за работа в сектора на Енергетиката. Astrea, благодаря за линка, това търсех.

# 262
  • Бургас
Благодаря!  bouquet

# 263
Деси, ако си спомням правилно ти щеше да си подновяваш здравната карта. Все още ли са валидни за една година? И лично ли трябва да отидеш в здравната каса?

Да, отдавна си я поднових. Една година е валидна със сигурност. Лично трябва да се отиде, защото както при паспортите трябва да се подпишеш в едно жълто правоъгълниче. Може да се вземе от друг мисля, но с пълномощно. В София се подават документите и в 22 поликлиника. Аз не съм ходила в здр. каса, но в поликлиниката никога няма хора, взимаш бланките и си ги попълваш на място и подаваш веднага, носиш си снимка и след 2 седмици май беше е готова. Обаче трябва да имаш адресна регистрация в София.

# 264
Благодаря, Деси!   bouquet

# 265
Здравейте, преди да тръгна към  спешното ( свекър ми не е добре), да сменя мъжа ми за малко, да споделя, че в чакалнята има чакащи от 15 часа, сега е 21 и няма никакъв изглед, че ще се измъкнем от това пъклено място поне още 5 часа.  Confused Стискайте палци да не го държат още много ...

# 266
  • UK
Стискам палци, Лени! Дано бързо се оправят нещата и свекъра ти, разбира се!

От мен наздраве с чаша бургундско след първия успешен работен ден. Изгубих се и след 40 минутно лутане из разни институции намерих къде да отида. Сега празнувам и ми е готино. Само да се оплача от едно- кафето във Франция е абсолютно скифозо, а нямам машинка за мока, купих си нес кафе- голямо падение! smile3511

# 267
  • ...до морето..
Здравейте, момичета Simple Smile
Знаете ли дали паднаха ограниченията за българи за работа? В смисъл - трябва ли да се вади разрешително за работа при престой по-дълъг от три месеца или ни считат за пълноправни членове на ЕС?

Другите момичета вече са писали,но ако искаш подробности:

http://sintesi.provincia.milano.it/portalemilano/pdf/orientament … sso_soggiorno.pdf

# 268
  • Italia
Другите момичета вече са писали,но ако искаш подробности:

http://sintesi.provincia.milano.it/portalemilano/pdf/orientament … sso_soggiorno.pdf

Благодаря ти и на теб, Алекс, отивам да го прочета

# 269
Лени, надявам се, че сте добре! Стискам палци.

Общи условия

Активация на акаунт