109 подаръка за Коледа от Италия

• 45 522
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
нищо не съм чула днес.
мисля, че е срамотна история, смешна.

# 286
мисля, че е срамотна история, смешна.

И на мен такъв ефект ми оказва. Sad
http://www.youtube.com/watch?v=gBoMC8BrsCA

# 287
  • в едно миланско село
Да подбутна лекичко и аз темата ни: кой където е по света - какво се чува там по казуса с Румяна Желева? Аз нали съм все още в София (до петък... летим в 06... как ги мразя тия ранни полети  ooooh!), тук повечето коментари са, че дори и да я направят еврокомисар, случилото се само затвърждава образа на България като страна, в която корупцията се е настанила спокойно по най-високите етажи на властта. Другата посока на коментарите е: "Горкичката, те нарочно искаха да я изкарат от релси, за да не може да си отговаря на съдържателните въпроси по ресора си. При това пак нашите се обърнаха против нея!"

Вие какво мислите и чува ли се нещо изобщо по въпроса?

не виждам заЩо трябва да се 4ува неЩо за бг_те еврокомисари  newsm78
не съм 4увала ниЩо и за, да ре4ем, немските такива.

та понеже и за пръв път и 4увам името, обяснете ми какъв е казусът?

# 288
феиамски, имаш ли нещо против да го прочетеш, да не го обяснявам надълго : http://www.capital.bg/show.php?storyid=841379
накратко това е нашата външна министърка, която сега е кандидат за еврокомисар в ЕК

# 289
Румяна Желева е от ГЕРБ, избрана за външен министър, а после и бг-та номинация за еврокомисар, с ресор "Бедствия и хуманитарна помощ", нещо такова. Всички, номинирани за еврокомисари, имат изслушване пред Европейския Парламент. Това на Желева се очакваше с интерес, защото имаше обвинения, че е подала невярна декларация за финансовите си дела - имала фирма, което е в разрез с бг и европейските изисквания, т.е. може да се получи конфликт на интереси, а тя не си е закрила фирмата и не е излязла от нея. Също и за съпруга й се носят упорити слухове, че е мафиот, макар че няма нищо доказано, но напр. немският Die Welt я нарича "мафиотска невеста".
Снощи беше изслушването, обикновено се приема веднага кандидатурата, но нейната са я задържали за 24 часа, за да се проверят изнесените (в последния момент) от БСП уличаващи документи.
Другото обвинение е, че няма опит и е некомпетентна по въпросите за хуманитарната помощ, че на конкретни въпроси е давала само общи отговори.

# 290
всъщност доколкото разбирам тя е излъгала със задна дата, т.е докато е била евродепутат е имала фирма и т.н.

# 291
  • в едно миланско село
феиамски, имаш ли нещо против да го прочетеш, да не го обяснявам надълго : http://www.capital.bg/show.php?storyid=841379
накратко това е нашата външна министърка, която сега е кандидат за еврокомисар в ЕК

малеее, слава богу, 4е ниЩо не се е 4уло  ooooh!
срамота  Confused

# 292

Не бях чела нищо по случая. Сега прочетох тази статия и чакам да ми се зареди клипчето в youtube.
Нямам думи, с които да коментирам! Май на това му се вика "да се изложим пред чужденците"... Confused

# 293
"... тя покани заинтересованите да посетят България, да се запознаят със съпруга й и да разгледат всички необходими документи. ..."

Такова нещо, дори да го видя написано в някоя тъпа тема във форума, пак бих си помислила, че е адски повърхностен и безсмислен начин да се отговори на въпрос.

# 294
аз пък от прочетеното/чуто дотук оставам с впечатление, че да си еврокомисар е супер лесно:–) лоу профил:)))   ... всмисъл, аз познавам поне 10 души, които могат да се справят далеч по-добре на такова 'интервю', като поведение под стрес, примерно, реакции към провокации , че и английски знаят по-добре, а и сигурно ще се подготвят по-добре в материята ...

# 295
Да, бе, и аз се запитах толкова ли няма компетентни кадри в цяла България. От Царя дойде модата на челни места да се поставят Сульо, Пульо и Ники Василев примерно и явно трябва време, докато се смени тенденцията. Grinning
А Бойко Б. (много по български) се бил оплакал, че "има и по-трагични кандидати" пък. Laughing

И пак Бойко: "Искам да кажа на тези от БСП, че дори не са ме ядосали. Гледах ги със съжаление и снизхождение и бих се обърнал към колегите от БСП и НДСВ – на жените не се правят такива работи."

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 16:35 от Barbabeau

# 296
Английският й е супер Wink. Не че е задължителен, все пак, но определено не допринася за доброто впечатление.

"аз познавам поне 10 души, които могат да се справят далеч по-добре на такова 'интервю'"
10c's, а дали са си закрили своевременно фирмите  Laughing

А Бойко има и едно още по-любимо за мен изказване по темата: "Той се обърна към БСП и НДСВ с думите: "Те не са ме ядосали дори, гледах ги със съжаление и снизхождение, но на жена такова нещо не се прави." Жентълмен.  Tired

# 297
Оф, Barbabeau, ти си го цитирала. Къде ли гледам...

# 298
Аз редактирах и го прибавих по-късно, може би едновременно с теб.
Това ще стане крилата фраза.

# 299
  • в едно миланско село
е, баШ италианците явно няма да ни се смеят много  Laughing
http://notizie.virgilio.it/notizie/esteri/2010/01_gennaio/13/ue_ … 4215.html?pmk=rss

Общи условия

Активация на акаунт