Майско бебче се вълнува, първа коледа щурмува .

• 23 272
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
Иван ме съсипа от рев, цяяяяяяяяял ден днес, накрая не издържах и се развиках като малоумна, с което не се гордея, с което не го и усмирих, разбира се. Но поне изпуснах парата. У нас е като в цирк напоследък.

# 286
  • Велико Търново
Аз само се включвам да пиша по една тема... Няколко от вас бяха писали че бебенцата им спят по коремче. И моето почна така и като й сложих по-голяма възглавничка и намали спането в тази поза. Можете да пробвате и вие. Или да увеличите дебелината на пелената или да сложите по-голяма възглавница.  Peace И да кажа, че това не е моя измишльотина - препоръчано ми е от ортопед.
Само по гръб и на страни ли трябва да спят бебетата? newsm78

Не.Мина спи по-спокойно като е по корем.Още в родилното я позиционирах така Mr. Green

Иван ме съсипа от рев, цяяяяяяяяял ден днес, накрая не издържах и се развиках като малоумна, с което не се гордея, с което не го и усмирих, разбира се. Но поне изпуснах парата. У нас е като в цирк напоследък.

Добре дошла Hug

# 287
  • Варна
Честита Коледа на всички, поздравления за всички рожденици и имeници!

Мийка, споко, не си единствена, и аз изпускам парата, ама върху мъжа ми Mr. Green

Аз да питам за глутена, че сега пък се притесних, че съм закъсняла с въвеждането му. Мога ли да го въведа с каша овес, ечемик и лимец или е по-добре една по една културите?

Сиска, искам да те питам за технологията на кашите: на брашно ли купуваш елдата и др. и само го разтваряш или ти си правиш брашното?

# 288
Аз само се включвам да пиша по една тема... Няколко от вас бяха писали че бебенцата им спят по коремче. И моето почна така и като й сложих по-голяма възглавничка и намали спането в тази поза. Можете да пробвате и вие. Или да увеличите дебелината на пелената или да сложите по-голяма възглавница.  Peace И да кажа, че това не е моя измишльотина - препоръчано ми е от ортопед.
Само по гръб и на страни ли трябва да спят бебетата? newsm78

Не.Мина спи по-спокойно като е по корем.Още в родилното я позиционирах така Mr. Green

Разбира се че не! Просто не е здравословно бебенцата да спят само по корем. Освен това те критичния период го минаха - оформянето на тазобедрените стави... Този съвет съм го дала, за да може да спят и на страни и по гръб, а не да ви втълпявам какво трябва да правите или какво да не правите. Ако искате можете да пробвате  Hug

# 289
Здравейте  Hug
Най-сетне да се добера до компа и аз ,но както сте казали то гости,гости та край няма  Wink
Платина,мила със закъснение и извинение! Честит имен ден на Стефчо,да ти е здрав,послушен и много да се обичате!
Честито на вчерашните именяци и на тях много здраве и късмет!
Честит рожден ден на Ани на патерица,много здраве и любов!
Честито и на месечковците,послушни,здрави и добри да са!
Валчето,дано бързичко да избие зъбчето и да се спре с хрема и  кашлица!
Ето и още от сътвореното от мен за коледната трапеза и няколко нови снимки на Влади:http://may2009.snimka.bg/baby/vladi-na-mama-plami213.393306.16614241
Разгледах всички снимки и немога да се въздържа,няма по-хубави мами и дечица от нашите  Heart Eyes

# 290
  • софия
Ама нещо хич не ни върви темичката. newsm78Мацоретки,къде стееееее?
Плами,не мога да разгледам снимките. ThinkingДай паролата,че
нямам търпение да видя творенията ти.

# 291
  • софия
Мерси многo за паролата!Много съм отнесена! smile3555
Хубави нещица си сътворила.Много апетитно изглеждат. eatА Влади е много готино
джудженце! Peace

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 17:48 от smehorana

# 292
И аз ,,да се похваля'',че се развиках по детето,след което отидох в кухнята запалих си цигара и като се замислих се разревах,защо съм го направила,после отидох нагушках го и сега спинка спокойно...милото ми то...
Немога да пропусна да кажа,че всички бебоци са мн.мн.сладки-направо ще им сменя формите от гушкане ако ги добарам  Hug Hug Hug
а вкусотийките,който сте приготвили и показали... newsm22 искам и аз...

# 293
И аз ревах. Ама не ми олекна. Sad Понякога ми се струва, че съм за освидетелстване.

# 294
  • София
И аз съм в групата на ревливите. Както ме нервира понякога Ваньо, така и днес ми стана толкова жал за него. Дойде един роднина на мъжа ми - едър мъж - и да го видел (така ли се пише??) Аз, плиткоумната, докато реагирам, и той нахълта и право към малкия, и взе да го закача... Той си изкара акъла, рев и едвам го успокоихме. После разгледахме какви играчки са пратили за коледни подаръци свекърите и девер ми - то едни музикални работи с по 200 децибела, включително някаква светеща и движеща се крава, която свири Ламбада.  Crazy Ваньо се втрещи при вида ́и, ужас и див рев отново... Сега като го пиша, не звучи кой знае каква случка, но много си опънах нервите.
Честит рожден ден на Ани и честит имен ден на празнувалите през изминалите дни!!  smile3525
Днес се опитах да пробутам морков. Реакция обичайна - отвращение.
Така, оплаках се (за безбройните нощни будения няма да говоря), ще прощавате!   bouquet

# 295
Плами, ако можеш още да редактираш постинга си, изтрий паролката към общите албуми. По-добре на ЛС, че и нашите чаавета току виж, се озовали в ФБ в комплект с молба за помощ и банкова сметка Mr. Green ).

Дано вскички сте имали чудесни празнични емоции, много веселба, приятели, желани подаръци и усмивки.
На вилата на Томето, беше супер. Неочаквано добра комбинация бяхме. Никой не се преби, никой не се обезобрази (срещайки случайно грубата мазилка на стената), никой не подпали камината в механата на домакина (който е свикнал, но...), не се надбягваха по нощите по-чакълените улички, на притихналото село (с нищо не заслужило гражданските ни освинвания). Дори се оказа, че уредба няма. Е, гръмнахме касетофончето на кметицата (която лично дойде дани го донесе, умилено хвалейки се как сина и току що го пратил от Хамериканско). Обаче Георги или още известен с новият си прякор от същата вечер (Гад Мръсна) нали не знае, че му трябва преобразувател за тока, та докато донесем и му беше изгърмял чивиите. Жал ми стана за жената и новото и касетофонче, но поне не слушахме "Куршумчето", което е ярък елемент на цяла плеяда общи празници. Слушахме си приятни класации от 90-те по ММ и VH1 и даже си чувахме приказката. Беше доста спокойно. не както обикновено... както забелязахте съм обградена с непораснали мъже на средна възраст. Laughing Ааа, забравих и виното - 400 литра от домашното вино на бащата на Томов. Ей, това вино трябва да го патентоват. Wink А сутринта -  много кисел зелев сок, с лук, зехтин и люти чушки. Аз му викам коктейл "Кърканде". Рада беше послушна, много гушкана и обгрижвана. Стигна се до резервите от "замразените карамелчета на мама", но нямаше как - Коледа, домашното вино и аз, вървим ръка за ръка.
Много се смяхме, защото си имаме няколко чешита, дето само им трябва да пийнат две вечери без да спят и се почва с лафовете.
Чувствам се заредена с положителни емоции.
София също беше много хубава на връщане. Празна, спокойна и застинала във времето. Напомни ми на детството, когато дядо ме возеше много спокойно и лежерно (беше много страхлив шофьор) и никой не го засичаше, псуваше и прочее проблеми на урбанизацията. Laughing
Това е от мен.
Аз съм Дендри, но в духа на предстоящите празнични дни се отчитам с подходящ временен ник.

# 296
Аз съм Дендри, но в духа на предстоящите празнични дни се отчитам с подходящ временен ник.
[/quote]
СУРВА, СУРВА ГОДИНА!

Драган Манчов

Зелен клас на нива.
Голям грозд на лоза.
Жълт мамул на леса.
Червена ябълка в градина.
Пълна къща с коприна.
Живо, здраво до година!
До година, до амина!

# 297
Дени, много готин ник!Предполагам, че си се вдъхновила от червеното вино, ако е било греяно с ябълки Mr. Green
Мийка, я да не ми се караш на любимия зет, че ще видиш ти каква съм зла тъща, ама ха! Hug
Ние си бяхме в къщи на Коледа.Моя мъж си работи до послдно и на Бъдни вечер, и на Коледа.Толкова народ имаше в магазините, ще речеш, че преди и след празниците не се яде CrazyДецата получиха готини, но полезни подаръци.Бях забранила да се купуват играчки, че вече няма къде да ги слагам и за това само дрешки и книжки.За Рая шише на АВЕНТ със твърд накрайник, което тя веднага вкара в действие.
Другото ново около нас е, че вече сме от отбора на лазещите, имаме още едно зъбче, ядеме по 200 гр пюре на ядене, правиме БОЦ с пръстче, викаме кака със покашляне Joy и спим по цяла нощ в собственото си легло от цяла седмица!Най се радвам на последното, защото почти си наваксах съня, от който бях лишена толкова дълго време. Tired
Хайде стига съм се хвалила за днес, утре пак Heart Eyes

# 298
  • софия
Цитат
спим по цяла нощ в собственото си легло от цяла седмица
Кога и аз ще се поФаля с това? newsm78

# 299

СУРВА, СУРВА ГОДИНА!

Зелен клас на нива.
Голям грозд на лоза.
Жълт мамул на леса.
Червена ябълка в градина.
Пълна къща с коприна.
Живо, здраво до година!
До година, до амина!

Драган Манчов
Именно, именно!
Рони, благодаря. Hug
 И вино имаше, и ябълки имаше Mr. Green
... но в случая, както Мийка е предположила, става въпрос за популярните и весели стихове съпътстващи сурвакането.

Рони, голяма шматка съм. Забравих да те поздравя за отделянето на беба в собствено легло. Браво, много се радвам.

Общи условия

Активация на акаунт