Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 121 789
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 11 655
Е той декември беше топъл. Само на 31 декември беше под нулата. Януари е якият студ, продължителен, т.е. през февруари ще дойдат големите сметки.

# 11 656
Е той декември беше топъл. Само на 31 декември беше под нулата. Януари е якият студ, продължителен, т.е. през февруари ще дойдат големите сметки.
Бързо забравяш определено не е било над 0 през нощта поне гарантирам, ето ти статистика http://www.stringmeteo.com/synop/temp_month.php?rep_1113=1&y … 0%D0%96%D0%98#sel. Първият сняг заваля на 30 ноември. Отделно, че по празниците доста хора си бяхме с гости вкъщи.

# 11 657
Скарлет, благодаря за линка.  bouquet
И аз исках да сравня Т през декември 2015 и декември 2016. От линка, който си дала, виждам, че декември 2016 е бил малко по-студен от декември 2015 (гледах Т за Варна, че ми е най-близкото място). Peace

Иначе нашето потребление и през декември 2015, и през декември 2016 е идентично(един и същи брой хора сме по празниците, едно и също количество коледни сладки правя, единствено през този декември петъчното ми готвене беше по-малко), та това обяснява почти еднаквите ми сметки.  Peace

# 11 658
Сметката ми за декември 2016 е почти равна на сметката за декември 2015г., при все, че поддържаме по-ниски температури, през деня вратите на стаите стоят затворени, за разлика от миналата година, когато топлех и коридори и т.н. денонощно, имаме нова готварска печка и сменено осветление с лед лампи. Меко казано съм бясна, но освен да си платя сметката друго не мога да направя. За мен просто не е реално и това е. Не искам да си мисля каква ще е януарската сметка.  Tired Дано поне да не е по-висока от миналогодишната януарска.  Tired

# 11 659
48.82 лв.
Сериозният разход е от сушилня и влагоуловител (работи нон стоп, освен когато спим).
Отопление и топла вода на ТЕЦ.

Да ви се "похваля" новогодишната сметка ми честити с 460лв.,  #Crazy с два конвектора на Адакс се топлим. Имам чувството, че единствено в България сметката за ток може да се изравни с масовата работна заплата..
Не знам, но като съм говорила с чужденци (много богати чужденци), мисълта за отопление на ток ги ужасяваше, въобще не го разглеждаха като възможност...

# 11 660
  • оттам, откъдето започва България
Ами като имат централно отопление на газ как ще мислят за отопление на ток.

# 11 661
Не, на пусто място живееха, селски район без газ.

# 11 662
В какво са живеели?Ако е двуетажна къща, определено на ток, ще им е супер скъпо. Но ако е апартамент 60кв, надали щяха да се чудят.

# 11 663
Е, щом са в селски район сигурно се топлят на дърва. Моите деца в Англия са си на газ за отопление и ток за готвене и др. ел. уреди. Въобще не се оплакват нито от сметките на газ, нито от сметките за ток.

# 11 664
  • София /Абсурдистан
283лв е за декември, апартамент 65кв. Всички си бяхме в къщи почти през целия месец, кой болнични, кой отпуски, всичко е на ток + бойлер от 100 литра, топли се постоянно цялото жилище с климатик и конвектори. Поддържаме около 24 градуса денонощно. Аз съм с тежка студова алергия и на  температури под тези ще дам икономисаните пари за лекарства. Излизам за малко и ръцете ми целите са в рани и кървища, въпреки ръкавиците и лепенките + че излизам навлечена като за Мусала. Във входа само 4 апартаменти имат парно и сметките им са убийствени просто, не че ходят да ги плащат де. Краде се и като за последно, включително и топла вода. Поради което ТЕЦ-а не ми е избор.
Никой не се е прикачил при нас, правихме проверки, просто си ползваме постоянно, а откакто аз съм си вече предимно в къщи, положението направо е...

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 19:55 от Unknown_lady

# 11 665
Поне знаеш, че си използвала ел. енергия за тази сума. Освен това е важно да сте здрави, а не после да ги даваш парите за лекарства.

# 11 666
  • София /Абсурдистан
Поне знаеш, че си използвала ел. енергия за тази сума. Освен това е важно да сте здрави, а не после да ги даваш парите за лекарства.
И аз така мисля. Но сумата е голяма, откъдето и да се погледне ... А е голяма, защото се ползва. За мен не е опция отоплението само вечер за по няколко часа. Иначе повечето ел.уреди са нови, бойлера е с еко система и осветлението е ЛЕД, ама отолението през зимата и охлаждането през лятото са резачка. Това е то западното изложение.

# 11 667
В какво са живеели?Ако е двуетажна къща, определено на ток, ще им е супер скъпо. Но ако е апартамент 60кв, надали щяха да се чудят.
С различни съм говорила, за всички токът е табу като отопление, в зависимост от мястото намират друга алтернатива.
Не знам колко е топленето на ток, но за семейство с 2 деца основните уреди, с бойлер беше 150 евро.

Unknown_lady, в какъв смисъл не ползват? При нас също малко хора пускат радиаторите, но тръбите няма как да махнат.
За тези градуси не е толкова много топленето на ток. Явно това, че е топлофицирана сградата все пак помага.
Студената вода като има загуби я разпределят на другите, на за топлата си отчитат по водомер, така че колкото е отчетено, това се плаща, пък който иска да си краде, не касае съседите.

# 11 668
  • София /Абсурдистан
В смисъл, че са свалени радиаторите и тръбите са затапени. Някои си ги окачват отново обаче и крадат. Лично съм чула съседите под нас как го правят. А водомерите на топлата вода си ги свалят и после пак ги монтират, а изразходваното при отчет се разпределя на всички. Във входа живеят много строителни специалисти, та си го могат. Иначе общите части са топлоизолирани и дограмите на входа са сменени с нови, във входа е топло, хората са си изнесли и цветята там. В къщи има топло/шумо изолация на всички стени, подове и тавани, което помага най-много според мен, няма загуби.
Ако бяха нормални хора, да не се краде и всички да си ползват парното и аз щях, ама не би.

# 11 669
...А водомерите на топлата вода си ги свалят и после пак ги монтират, а изразходваното при отчет се разпределя на всички...
Странно, мислех, че навсякъде е еднакво, при това положение е много неизгодно.

Общи условия

Активация на акаунт