Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 136 294
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 12 870
215 Sad всичко на ток(климатик и радиатор + всичко останало) и отделно камина на дърва.

# 12 871
И аз идвам с мрънкане... 140 лева за периода 09.12.2017 - 08.01.2018... Малък апартамент, 38 кв.м. В едната стая има климатик, в другата конвектор, топла вода - на бойлер, пералня + сушилня. Предполагам, че климатикът и бойлерът са включени постоянно и че не се готви много често. 140 лв...

# 12 872
Малък-голям, те уредите си дърпат. Аз не съм в малък, но също имам климатик, маслен и духалка...та не съм изненадана за моята сметка от 180 лв. И миналата година беше в този порядък. Все пак празници-виси се вкъщи повечко, уредите включени, не е като да сме на работа и да ги намаляме денем.

Февруари миналата година ни беше най-най голямата сметка от 260 лв, така че следващото плащане очаквам включване.... Crazy

# 12 873
Да, но има значение дали отопляваш 80 кв.м или 40 кв.м... Аз винаги съм се отоплявала на ТЕЦ и като видях тази сметка ми се изправи косата. Ще видим следващия месец как ще е...

Нашате сметки са около 50 лева.. Отопляваме се на парно. Пералня пускаме 2-3 на седмица, почти всеки ден се готви, два лаптопа, сешоар, преса, духалка пускам от време на време, вентилатор в банята, хладилникът е ясен...

# 12 874
Ако държат вратите отворени и топлят и коридор и всичко, е друго...
Бойлерът също дърпа много...това не са ли наемателите, ако да-какво се шашкаш? Laughing

# 12 875
Да, наематели са... Даже наемател, сам човек... Шашкам се щото не съм свикнала с такива големи сметки и се чудя как може да ги е навъртял. И се притеснявам да не му се сторят много и на него. Ще е неприятни, ако в предишната квартира е плащал 50-80 лева, а изведнъж тук 140 лева

# 12 876
Насред зима няма как да мине и да е плащал сметка за ток 50 лв, освен ако не е на ТЕЦ.
И ние средно лятото тока ни е около 40-50 лв... /значи без отопление/.
Като махнеш от тази сметка от 140 лв., едни 50 лв, и само отоплението излиза да е 90 лв. - вижда ми се нормално за климатик и конвектор.

# 12 877
Може, сега разбрах, че климатикът и бойлерът работят постоянно, а евентуално и конвекторът... Сметката им се струва ОК

# 12 878
Ти ако си сумираш сметката за ток плюс таксата за ТЕЦ, на месец едва ли ще ти излезе по-малко като пари...за зимата говоря.

# 12 879
Да, точно това си мислех...Хубавото на ТЕЦ-а е топлата вода, която никога не свършва. Иначе да, надали ще излезе по-евтино от въпросните 140 лева Grinning

# 12 880
  • Страната на чудесата
На мен ТЕЦ и ток ми излизат средно 100-110лв зимата, вода общо около 30лв.

# 12 881
Е, то зависи и колко се топли. Ние държим препоръчителните Т и сметките ни са ниски, но ако някой иска да стои на 25 градуса и при ток, и при ТЕЦ ще са високи.

При нас ТЕЦ + ток са 110-140 лв в студените месеци, но това за апартамент почти 2 пъти по-голям и с ползване на сушилня и обезвлажнител, които си теглят прилично.

Щом са приели сметката нормално, явно имат реална представа за консумацията си и няма да правят проблеми Hands Plus1

# 12 882
  • София
Огромно значение за сметките имат изложението и разположението на апартамента. В южен и изцяло вътрешен апартамент сметките ще са доста по-малки от същият като площ, но изцяло външен или път без нито едни топлещи се съседи.

# 12 883
Ние държим препоръчителните Т и сметките ни са ниски,

Няма препоръчителни температури на отопление, субективно е усещането и всеки си знае на колко градуса му е комфортно.
Убедила съм се, че икономията е майка на мизерията. Да се свивам вкъщи, и да се чувсвам некомфортно, само за да спестя едни 40 лева...не го разбирам това.

# 12 884
Огромно значение за сметките имат изложението и разположението на апартамента. В южен и изцяло вътрешен апартамент сметките ще са доста по-малки от същият като площ, но изцяло външен или път без нито едни топлещи се съседи.
Така е. Но при нас не са най-идеалните условия.
Скрит текст:
Само дневната с бокса са на юг. Тръбите там никога не съм ги хващала топли, много грее и никой не пуска. До нас апартаментът е празен и не се топли вече сигурно 7 г., от другата страна е съседния вход, но не сме залепени, има разстояние. Спалните ни са северни като едната е с 50% външни стени.
Панел, имаме налепен стиропор отвътре, но не мисля, че върши кой знае каква работа. Дограмата е слагана преди 14 г., уж добра - Саламандър, но вече вее яко.

Няма препоръчителни температури на отопление, субективно е усещането и всеки си знае на колко градуса му е комфортно.
Убедила съм се, че икономията е майка на мизерията. Да се свивам вкъщи, и да се чувсвам некомфортно, само за да спестя едни 40 лева...не го разбирам това.
Според лекарите има. Разрових се след като нашата педиатърка ми се скара Flushed
http://m.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3816
Ето и за новородени и малки деца (въпрос 9).

Въпроса с икономията няма нищо общо, здравето няма цена Hands Plus1 но в случая и под, и над тези Т условията са нездравословни.

Общи условия

Активация на акаунт