Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 129 039
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 13 140
  • София
Не се сърди човече, имам вътрешен електромер - разликата с външния е немислима!!! Обаче от ЧЕЗ не го признават.
Жалба пусках, лятото въобще не сме в къщи - минимум два месеца на морето - тока 80 лв на месец!!!!
Свалиха електромера, мериха го в някаква лаборатория "независима". Платих си такса за това ... и констатираха, че всичко е наред!

Ей за това съм отчаяна!

Изгорелия блок в Бойчиновци - нямат въобще ток, но имаха сметки!!!

# 13 141
Сменихме 2та бойлера,пералнята,купихме миялна,осветлението е лед(казвам го,защото живея в къща със сравнително малки прозорци и през зимата имам минимум 4 светнати крушки от 9 сутринта до края).
Та от както ги сменихме,водата не е станала по-топла но сметките осезаемо паднаха.

# 13 142
Люси, да не се е прикачил някой към вас? Нищо чудно и двата електромера да си мерят правилно, просто някъде по линията някой да се е вмъкнал.

# 13 143
И е много вероятно включването да е по тъмната част на денонощието, или когато отсъствувате от имота....не постоянно, от време на време да се закача и да тегли....
Спри всички ел.уреди вкъщи и излез няколко пъти да провериш върти ли външния ?

познат еладжия също е вариант - да огледа трасето, и в коя част е възможно да се закачат и по какъв начин....

# 13 144
  • София
Люси, да не се е прикачил някой към вас? Нищо чудно и двата електромера да си мерят правилно, просто някъде по линията някой да се е вмъкнал.

Не може, на село електромера е на стълб, няма как някой да се прикачи!

# 13 145
И аз така мисля,рядко се включвам по темата ама вашите сметки са невъзможни.
Но пак питам,апартамент ли е ? Къща ли е? Определено има значение .
Преносите и ДДС много надуват сметката,реално изразходената енергията преобразувано в сума ,е много по-малка от крайната сметка.
Ама какво да се прави.Сетих се за един дядо,даваха го в " Пълен абсурд"-напълно автономерен,сам си прави ток и от кладенец е пуснал водата.

# 13 146
  • в полите на Балкана
Най-вероятно е така,но как да го докаже?

# 13 147
  • София
И е много вероятно включването да е по тъмната част на денонощието, или когато отсъствувате от имота....не постоянно, от време на време да се закача и да тегли....
Спри всички ел.уреди вкъщи и излез няколко пъти да провериш върти ли външния ?

познат еладжия също е вариант - да огледа трасето, и в коя част е възможно да се закачат и по какъв начин....

Виж, това е идея за която съм се сетила ... обаче, кой ще го признае от ЧЕЗ?
Даже съм намислила капан : да викна нотариус, и пред него да изключа всичко и да го запечатам, и след месец да направи констативен протокол!
Размечтах се!

# 13 148
Ти го разбери кой е и веднага жалба в полицията пускаш.

# 13 149
Сега се сетих и вече спирам по темата.
Преди години,когато изкарваха електромерите в таблото на улицата,са допуснали грешка.По някакъв начин са объркали отчетните номера на електомерите,и така 3 4 месеца ние плащахме тока на съседите а те нашия.Добре,че бързо се усетихме.Оправиха нещата,но не помня много.
Знам,че няма да ви помогне но споделям..

# 13 150
Не може, на село електромера е на стълб, няма как някой да се прикачи!
А той само един ли е на стълба? Други елекромери наоколо няма ли? Кабелчето откъде минава?
Търсете, наистина не е нормална такава разлика в сметките, колкото и по-студена да е водата. А тя на село е ледена през зимата, но все пак.

Софинка също дава добра идея. Като нищо може да е станала грешка още при свързването? Огледай си съседите, какво ползват, какво плащат. Да не се окаже, че тези до вас си се топлят на ток и се радват на ниските си сметки Simple Smile

# 13 151
О, да-това също. Ние също на един нов апартамент /ново строителство/, в който никой не живееше, ни дойде сметка от около стотина лева. Пуснах жалба в енергото, обясних, че в жилището не се извършва ремонт и не се живее - дойдоха от енергото и се оказа, че са сбъркали партидите - нашата беше на съсед. На него сигурно са му идвали нулеви фактури, ама си е трайкал. Оправиха нещата после и сега нямаме проблем.

# 13 152
Не се сърди човече, имам вътрешен електромер - разликата с външния е немислима!!! Обаче от ЧЕЗ не го признават...
Няма как да го признаят. Той е за ваша информация, за да знаете при вас ли да търсите проблема или навън.
Колко е разликата и само зимата ли я има?
Може да ти е странно, но прикачването е възможно, имат си начини. Може и служител на компанията да е замесен. Не разбрах искали ли сте проверка при таблото? Има вероятност който се е прикачил да бъде предупреден и да се откачи като види, че ровите.
консултация с електротехник и адвокат. Нещата няма да се оправят сами.

# 13 153
А нормално ли е три поредни еднакви суми +/- 1 лв. (+/- 10 кВтч). То така може и лятото да си откараме  Crazy

# 13 154
  • Varna
А нормално ли е три поредни еднакви суми +/- 1 лв. (+/- 10 кВтч). То така може и лятото да си откараме  Crazy
Аз до тук съм с две с 25 стотинки разлика, ще видим следващата Laughing

Общи условия

Активация на акаунт