Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 128 912
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 13 170
Наистина ли смяташ, че при изравняването ще видиш наистина реалното потребление  Rolling Eyes
Да.
Обсъждаме го в темата за Топлофикация, заповядай там Simple Smile

f(x), не знам сега с автоматичното отчитане дали го правят някак, но преди се е случвало инцидентно да не мине инкасатор, пишат прогнозна сума (на електромера се вижда, че са други показанията), и следващия месец като минат се вижда реалното потребление и се прави изравнение.

То това е друго, Не се сърди човече. Корекция един вид. Но ще си личи както ти казваш от предходните фактури, че има нещо служебно начислена.

# 13 171
Корекция мислех, че е когато става дума за грешка и коригирането ѝ, а изравняване, когато по една или друга причина е написана прогнозна сметка и след това е изчислена реалната. Но може и аз да греша, в крайна сметка за едно и също говорим Simple Smile

# 13 172
Корекция мислех, че е когато става дума за грешка и коригирането ѝ, а изравняване, когато по една или друга причина е написана прогнозна сметка и след това е изчислена реалната. Но може и аз да греша, в крайна сметка за едно и също говорим Simple Smile
Това с писането на някакви киловати ако не влязат, сега го няма.

# 13 173
  • до най-прекрасния мъж
+1. И аз това имах предвид. Няма как да имам два месеца сметки с разлика от дребни левчета и после изведнъж 25 лв надолу. При все че декемврийската винаги ми е най-висока, после винаги пада.

# 13 174
+1. И аз това имах предвид. Няма как да имам два месеца сметки с разлика от дребни левчета и после изведнъж 25 лв надолу. При все че декемврийската винаги ми е най-висока, после винаги пада.

Това би могло да стане ако някой не е записал правилните числа и грешката е останала незабелязана, защото следващия път вече е било повече.

Ако има корекции, изравнявания или както там да ги наричаме, то си личи във фактурите. 

# 13 175
Нали вече се отчитат дистанционно, т.е. не се пишат? Показанията автоматично се прехвърлят. Поне при ЧЕЗ.

# 13 176
Нали вече се отчитат дистанционно, т.е. не се пишат? Показанията автоматично се прехвърлят. Поне при ЧЕЗ.
Никъде не е 100% дистанционно.

# 13 177
Е, значи инкасаторката ме е излъгала...
Как засичат?

# 13 178
  • до най-прекрасния мъж
При нас на вилата закачат едно устройство за електромера и си прехвърлят данните. В града, не знам, не съм виждала. На ЕВН сме и на двете места.

# 13 179
Е, значи инкасаторката ме е излъгала...
Как засичат?
За фирмите вероятно повечето са дистанционно.
Иначе си ходят отчетници с устройства, на които записват показанията.
EVN имат най- много електромери с дистанционно отчитане, до колкото знам и е изнасяно по медиите, но ми се върти нещо от сорта на 20-30 процента.

# 13 180
# 13 181
При нас отчитат с устройство, но електромерът ни е вътре в къщата. Отказаха да го извадят на улицата- искат да си платим за това. На съседите, от ромски произход, им го изместиха, без да ги питат и без да им искат такса- преди 1 седмица.

# 13 182
На тях им го местят, за да не крадат, вие явно вдъхвате доверие Simple Smile
Вадят всички поетапно, ще стигнат и до вас.

# 13 183
  • ВАРНА
146 лв. за лютия студен период в зимната-пролет във Варна 15 март - 12 април. 

# 13 184
60лв. Всичко ни е на ток.

Общи условия

Активация на акаунт