Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 124 149
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 8 565
  • оттам, откъдето започва България
110 лв. за период 05.12-05.01. - 2 климатика и духалка. Другите уреди, които също са ежедневни си ги знаем. Аз също съм доволна. Все пак имаше доста минусови температури, а аз студ не понасям.  yes

# 8 566
  • до най-прекрасния мъж
112 лв за периода 16.11-15.12 - всичко на ток. За декември прогнозно ще е около 140-150 лв. Не знам точно кога са ни засекли, а аз засякох днес показанията. Имайки предвид, че вкъщи има нон-стоп човек, доволна съм.

# 8 567
Покрай коледните празници се прибрахме в провинцията за 8 дни,а в апартамента не живее никой по принцип и онлайн видях,че сметката за ток е 58.63 Sick.Не сме се заседявали вкъщи,топлехме се с маслен радиатор,който включвахме от около 18 до 3-4 през нощта,а бойлерът е включван 5-6 пъти.Абсолютно нищи друго,освен лампите за осветление и зарядните за телефоните.По принцип отдавна имам съмнение за съсед,който прави номера с тока във входа и най-вече,че този същият се прикачва към нас.Викала съм хора от енергото на проверка на електромера и са ми казвали,че не е повреден,но абсолютно винаги сметките ни за ток са меко казано нереални там,възможно ли е да се прикачва и никой да не разбере???Тук в София плащаме по 70-80лева ток,но пускаме духалка,готварска печка,хладилник,лап топ,сешоар,лампи .Ако сте имали подобен проблем,споделяйте ooooh!

# 8 568
Шоколадена- на мен ми се вижда ок сметката.
Я да питам нещо. Когато пише че тока трябва да се плати до 26.01., примерно, нали след тази дата имаше гратисни две седмици и чак след това изключват, като междувременно пращат писмо?

# 8 569
Шоколадена- на мен ми се вижда ок сметката.
Я да питам нещо. Когато пише че тока трябва да се плати до 26.01., примерно, нали след тази дата имаше гратисни две седмици и чак след това изключват, като междувременно пращат писмо?
Май е различно при доставчиците. Аз знам, че на следващата фактура изключват. Приятелят ми обаче преди няколко години забравял да плати и чак след третия месец го спрели.  Rolling Eyes

# 8 570
  • София
Нашият декември е 160... малко в повече ми се вижда, при все, че ни нямаше 1 седмица и по празниците  не сме били вкъщи да готвим и т.н....но колкото - толкова.

# 8 571
Шоколадена- на мен ми се вижда ок сметката...

Съвсем нормална е сметката  Peace
Маслените радиатори харчат много.

# 8 572
  • София
И ние така - ударихме рекорда - 169 лв., и ми се вижда множко при една седмица отсъствие, явно сме си наваксали по Нова година.

За ЧЕЗ - на фактурите пише - срок за плащане......., при неплащане електрозахранването ще бъде спряно на ................./към 2 седмици след датата за плащане/.

Май е множко близо 60 лв. за 8 дни - ние сме с два маслени радиатора /единия не е спиран от октомври, другия от 18 ч. до сутринта/+конвектор в кухнята сутрин за 1-1,5 ч., плюс всичко друго.

# 8 573
Относително е. Дали има ТЕЦ в сградата или не, вътрешен, външен и т.н. А и пише, че по принцип не се живее там, което значи, че не е отоплявано, това иска доста повече енергия за затопляне. Бойлерът и той 10-тина лв. е дръпнал. 
Но може и да не е засичано, а да е сложена сметка прогнозно...

# 8 574
  • София
Ами аз спец. за дек. сметки  всяка  година си ги  отчитам като завишени. Мисля, че просто заради празниците цакат всички малко повече, щото те всички в къщи нали отпуски, ваканции, готви се чисти се, софри, празници... хората няма да забележат... Wink
Иначе той декември и топъл беше... сега за януари си чакам над 200 ...

# 8 575
Ами то нали електромерите са при хората, винаги може да се види колко киловата показва. Пък и да не засекат, както се е случвало, а да сложат прогнозна, другия месец ще изравнят.
Освен ако нямаш предвид да превъртат всички електромери, но ми се вижда нереално, щяхме да забележим, ако навсякъде има техници  Rolling Eyes

# 8 576
Благодаря за отговорите!

Може и да са завишени, може и да не са. Снощи и по новините предупредиха /много смешно ми стана/, че се очаква завишение на декемврийските сметки, предвид отминалите празници. Прогнозираха увеличение от по 7 лв. Смешници. Това по БТВ.

# 8 577
  • Mediterraneo
Всяка година едно и също- високи сметки заради празниците! Добре, ама моето потребление по празниците беше доста по- ниско от обичайното. Почти не сме стояли вкъщи, а нямах и почти никакво готвене, понеже не сме празнували у нас. Да видим с какво ще ме зарадват, още не ми е излязла фактура.

# 8 578
И аз споделям мнението на  Тарталета.Мисля,че винаги завишават сметките по празниците.Ние също не сме се задържали в нас.Тази година не съм готвила и слагала празнични софри.Ходихме на готово. GrinningНа 2и3януари си бяхме в нас.По данни на чез са засекли на 03.01,никой не е разбрал и видял инкасатор през почивния ден.Сметката за декември е 140лв.В началото на месеца 6 дни нямаше никой в нас.Ноември-100лв. по студовете бях набримчила всичко на макс,10дни бях с жестока настинка и ''пазех къщата''.Пишат си наизуст,после изравняват.Много са жалки с презастраховането и предупрежденията,че покрай празниците сме харчили повече.И като заобясняват,че духалката вдигала сметките за 1 месец с 72лв?!Ама колко време работи въпросната духалка,на коя степен,какво помещение отоплява и пр. не се споменава.Да не говорим,че повечето дават фира бързо.Излиза,че са мн.издръжлив уред.Пък ние дори си нямаме духалка.Всичко е на ток:2климатика не се спират,бойлера също,2 тв и др.обичайни уреди от домакинството.

# 8 579
И при нас се е случвало да не засекат и да треснат голяма сметка. Но пък на следващия я коригират. Не е приятно, защото реално ги кредитираме, ама...
Веднъж като беше двойка им се обадихме и я коригираха веднага, не сме плащали, но трябва човек да следи и да записва, защото като излезе сметката и вече е минало време.

Моята я чакам утре, миналия месец беше 56 лв. май, сега не сме били тук 10 дни, а и беше топло и сушилнята почти не е ползвана, другото нещо, което дърпа ток - влагоабсорбаторът - само на половина от времето от миналия месец. Ще видим дали ще е отразено, би трябвало да е 35-40 лв.

Общи условия

Активация на акаунт