Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 142 107
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 8 580
  • до най-прекрасния мъж
Снощи погледнах миналогодишната за декември - разликата е в + с по 60 и 40 кВ дневна и нощна. Реално потреблението ни е същото като миналогодишното, с тази разлика че имаме още един климатик в спалнята, който умишлено държах на 18 градуса цял месец. Но и токът е поскъпнал за това време, така че и сметката изглежда да е нормална. Абсолютно винаги декемврийската ни е била най-висока, после започва да пада. Навремето с акумулиращата печка сме стигали и до 220 лв, при ония цени на тока /преди 10 години/ и сме отоплявали само 1 стая.

# 8 581
Ами то нали електромерите са при хората, винаги може да се види колко киловата показва. Пък и да не засекат, както се е случвало, а да сложат прогнозна, другия месец ще изравнят.
Освен ако нямаш предвид да превъртат всички електромери, но ми се вижда нереално, щяхме да забележим, ако навсякъде има техници  Rolling Eyes
Все се каня да ви питам....., нашите като не са на етажа? Изнесени са долу, на партера, в една стаичка, която е заключена винаги. Какво се прави в този случай? Всеки ли трябва задължително да изма достъп до тях или само тия от чез-мез...и домоуправителя? Rolling Eyes

# 8 582
Щях да припадана очаквах към 150, те ме изгърмяха с 210. #2gunfire #2gunfire
Това декември - януари. 2 климатика , бойлер само на нощна тарифа, готвене на газ, 4-5 перални седмично, пак толкова съдомиялни само нощна. И стига с тия празници - ние бяхме на работа и двата празника.
Всяка година едно и също оправдание. Миналата година даже готвих всичките празнични дни на друг електромер - и сметката пак беше голяма.

# 8 583
  • оттам, откъдето започва България
 newsm78 Доста ми се вижда. Като чета и ние ползваме електроуредите по същия начин плюс духалка за кухнята, но имаме 110 за 05.12.-05.01. Може пък да са ви надписали и следващия месец да приспаднат, знаеш ли?

# 8 584
Всяка година едно и също оправдание. Миналата година даже готвих всичките празнични дни на друг електромер - и сметката пак беше голяма.

А следващата?

# 8 585
Ами имам избор - живеем в къща и имам на разположение 4 електомера и ако не ми мине котка път догодина ще станат 5 така,че мога да ползвам всички кухни, но сметката на моя си е висока.

# 8 586
  • близо до Кресненското дефиле
357,26. От 08.12 до 08.01. Доволна съм. 4 климатика, конвектор, духалка, два бойлера, хладилник, фризер, пералня, сушилня, съдомиялна + всичко останало. Доволна съм.

# 8 587
Да ви питам момичета,чез при колко не платени сметки те изключват? Crazy Crazy И отпадна ли в действителност такса включване?Не ми е много за тук въпроса,ама знам че ще ми отгооворите  Love Crazy Love Crazy

# 8 588
  • оттам, откъдето започва България
В Пловдив не знам кой е доставчика, но моят син е на квартира там и докато му изключат тока, той е отишъл да плати и веднага са го включили, но удоволствието е било 6 лв. за включването.

# 8 589
Ами имам избор - живеем в къща и имам на разположение 4 електомера и ако не ми мине котка път догодина ще станат 5 така,че мога да ползвам всички кухни, но сметката на моя си е висока.

Питах следващата сметка ниска ли беше. Може да не са засекли и да са направили изравняване после.

# 8 590
  • Вестерос
Бясна съм. В офиса имаме 75 лв ток, а 2 седмици не сме ходили покрай празниците. Много ми се вижда  Shocked Това само от 2 компютъра и 1 печка  Crossing Arms Не е нормално. За същия период в апартамента имаме 80лв.

# 8 591
Все се каня да ви питам....., нашите като не са на етажа? Изнесени са долу, на партера, в една стаичка, която е заключена винаги. Какво се прави в този случай? Всеки ли трябва задължително да изма достъп до тях или само тия от чез-мез...и домоуправителя? Rolling Eyes

Да, поискайте си ключ  Peace

Tiffany Aching, то зависи колко време е работила тази една печка, колко е голям офисът... Но както и нагоре писах, напълно възможно е да са писали прогнозни, за да посъберат малко пари, другия месец ще ги приспаднат, ако е така. Няма да е за първи път.

Нашата нещо се бави.

# 8 592
  • Вестерос
Печката работи от 9:30 до към 16. Ще си го платим, но съм бясна, все пак 2 седмици никой нямаше там. Дано от следващата да приспаднат.

# 8 593
Ми то само една духалка да ти работи 25дни месечно по 8часа на ден ,са ти 80 лв...

# 8 594
  • Софето
Печката работи от 9:30 до към 16. Ще си го платим, но съм бясна, все пак 2 седмици никой нямаше там. Дано от следващата да приспаднат.
Стопанския ток ( който плащате в офиса) е по-скъп от битовия. 

Общи условия

Активация на акаунт