Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 121 687
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 11 385
Като живеех сама в къщи и като си плащах сметките сама тока ми беше 350 лв зимата. Имаше голям радиатор, който не изключвах с месеци - само от време на време, за да не прегрее/да не се запали контакта.

Сега като дойде моят мъж да живее с мен, той постоянно ми прави забележка: лампите били светнати във всички стаи, радиатор в спалнята не включваме, малкото бойлерче за миенето на чиниите също стои изключено в 99% от времето - все ограничения ми налага. И сега токът е към 160 - 180 лв.

На мен ми е по-важно да ми е топло и комфортно. Но сега той като плаща тока - той налага ограниченията.

# 11 386
  • София
От 12.11 до 12.12.2016 г. - 188 лв : климатик и стенна духалка без спиране ; поддържана температура у дома - 24-25 градуса. В допълнение : бойлер и готвене - всеки ден.

# 11 387
# 11 388
104 лв. до 05.11. Вече са включвани 2ра конвектора. Надявам се следващата да не надвиши 150 лв.
Е, не надвиши - 149,11лв.  Mr. Green Доволна съм. Simple Smile 2 конвектора, бойлер, готвене.... Сметката ни за същия период миналата година е била 204лв.

# 11 389
Ей, на косъм Laughing

Вие се движите като нас горе долу - 93 лв предната, новата 142 лв. Климатик, маслен радиатор и две духалки чат-пат. И бойлер и т.н.

# 11 390
много тънък при това  Joy

Цитат
Вие се движите като нас горе долу - 93 лв предната, новата 142 лв. Климатик, маслен радиатор и две духалки чат-пат. И бойлер и т.н.
Taка е, но тази година въведох някои рестрикции, че като се сетя миналогодишната януарска сметка 369лв и ми спира дъха... отново.  Confused

# 11 391
260 лв е най-високата при нас-януари или февруари беше... Rolling Eyes

# 11 392
  • here and now
238.96 лева, очаквах повече.

# 11 393
На моя мъж трябва да му дам да прочете темата, специално за високите сметки. На него сметка от 110лв. му се видя много - нищо, че и миналата година плащахме горе-долу толкова. Ще взимаме конвектор (към които по принцип е силно предубеден) и ми заяви, че ако скочела сметката за ток над 200лв. щял да вземе печка Чудо(щото той иска отопление на дърва...) Laughing

# 11 394
На моя мъж трябва да му дам да прочете темата, специално за високите сметки. На него сметка от 110лв. му се видя много - нищо, че и миналата година плащахме горе-долу толкова. Ще взимаме конвектор (към които по принцип е силно предубеден) и ми заяви, че ако скочела сметката за ток над 200лв. щял да вземе печка Чудо(щото той иска отопление на дърва...) Laughing
Конвекторите са си солиден харч....особено ако се поддържа по-висока температура.
Аз не разбирам залитанията по тях.

# 11 395
Нямаме опция за климатик тази зима. Под наем сме, хазяите няма да вземат за тяхна сметка, а ние не успяхме да заделим бюджет за такъв.
Та алтернативите ни не са много. Но печка Чудо не ми звучи добре за апартамент на 4ти етаж без асансьор...  Mr. Green

# 11 396
Не всеки успява да се стопли с климатик. На мен ми е едновременно топло и студено, много некомфортно се чувствам.

Излезе: 52.44 лв.
Много съм точна  Laughing

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 14:02 от Не се сърди, човече

# 11 397
  • Bulgaria
Конвекторите са си солиден харч....особено ако се поддържа по-висока температура.

Не са ли по-икономични от духалките ? По-бързо се стопля стаята ,а и не върви постоянно -изключва се и се включва .Много по-добре топли конвектора от климатика .

# 11 398
Скрит текст:

Не са ли по-икономични от духалките ? По-бързо се стопля стаята ,а и не върви постоянно -изключва се и се включва .Много по-добре топли конвектора от климатика .
Да, по-добре топли от климатика, но харчи повече.
Иначе, нямам наблюдения и сравнения между духалка и конвектор.Имах някакви идеи за конвектор в спалнята, но четейки темата, се разубедих.Ако изобщо я топля на ток, ще е с климатик.

# 11 399
Да, по-добре топли от климатика, но харчи повече.
Как преценяте, че топли по-добре  newsm78 Стояла съм в стая с конвектор и смело заявявам, че нашите климатици правят по-приятна топлина. А за консумацията дума не отварям, то си им пише киловатите.
Моята психологическа граница за сметката на тока е 150 лв, досега сме плащали макс. 118 лв миналата зима, надявам се и тази да се вместим в 150, но каквото-такова.

Общи условия

Активация на акаунт