Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 131 635
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 13 380
  • При децата ми
Винаги сме между 110-150 лв. Независимо дали е лято или зима.

Точно така е и при нас. Без климатици и без никакви уреди за отопление на ток. Даже сметка от 110 лв. не съм виждала от години!!

# 13 381
135 лева, но за 2 месеца, защото електромерът ни е вътре и ни нямаше точно когато трябваше да се отчита юни. Иначе ни нямаше 6 дни. През останалото време - 5 човека, всичко на ток, без готвене на котлони (газови са), два климатика на охлаждане. Отчитам повишение с около 10 - 15 лева откакто ползваме вода за домакинството от сондаж (помпа + филтрационна система и омекотяваща система).

# 13 382
Точно така е и при нас. Без климатици и без никакви уреди за отопление на ток. Даже сметка от 110 лв. не съм виждала от години!!
Колко човека сте? Бойлер, фризер имате ли? Колко са телевизорите ви и по колко часа работят дневно.

# 13 383
  • Nova Zagora
В старото ни жилище най- ниската ни сметка беше 70 лв. през лятото. Сега в новото, с новите уреди плащам 25- 30 лв., с уточнение, че готвя на газ и имам топла вода от котела. Фактор са новите уреди, като абсолютно всички са А++. Надявам се зимата сметката за ток да си остане същата, тъй като ще се топлим само на газ.

# 13 384
Нашата сметка е 25 лв през лятото - двама човека като не пускаме климатика - в кооперация от края на 90-те, но апартамент с външни стени. Само на ток сме, но с бойлер - просто по цял ден не сме вкъщи и единствената ни повишена консумация е сутрин и вечер. Зимата отопляваме само с климатика, но единствено всекидневната и сметките обикновено са от 70 през октомври ноември до 150 лв за студени месеци като януари и февруари.

# 13 385
  • Варна
Нашата сметка е 25 лв през лятото - двама човека като не пускаме климатика - в кооперация от края на 90-те, но апартамент с външни стени. Само на ток сме, но с бойлер - просто по цял ден не сме вкъщи и единствената ни повишена консумация е сутрин и вечер. Зимата отопляваме само с климатика, но единствено всекидневната и сметките обикновено са от 70 през октомври ноември до 150 лв за студени месеци като януари и февруари.

Само крушките ми горят 25 лв. Confused

# 13 386
  • При децата ми
Колко човека сте? Бойлер, фризер имате ли? Колко са телевизорите ви и по колко часа работят дневно.

Шест човека сме. Четирима възрастни и две деца. Simple Smile Бойлера не се изключва почти.
Фризера е към хладилника. Телевизори - три от които само един стои включен. Готвим на газ, но фурната е на ток и работи почти през ден.

# 13 387
  • София

Или имате 50 крушки, които светят денонощно или трябва да минете на LED.

# 13 388
Шест човека сме. Четирима възрастни и две деца. Simple Smile Бойлера не се изключва почти.
Фризера е към хладилника. Телевизори - три от които само един стои включен. Готвим на газ, но фурната е на ток и работи почти през ден.
А, ясно, в такъв случай си е съвсем нормална Simple Smile
Просто вие сте си 2 домакинства в едно.

# 13 389
А, ясно, в такъв случай си е съвсем нормална Simple Smile
Просто вие сте си 2 домакинства в едно.
Сменете бойлера със 100 литров ако не сте и го пускайте само нощем. В кухнята - проточен. Поне -20 лв ще сте надолу.

# 13 390
  • София
6 човека със 100 литра е смешка.

# 13 391
Проточният не дърпа ли повече ток?

# 13 392
6 човека със 100 литра е смешка.
120 имах предвид, то 100 май няма. Ако е по- малко абсурд да се изкъпят повече от двама един след друг.

# 13 393
Проточният не дърпа ли повече ток?
Един проточен е 3кв, един обикновен също. Само че ако ползваш големия за миене на чинии и ръце,  и той е включен постоянно, защото иначе няма как да обслужи 6 човека, бойлерът се пуска повече пъти за да загрее пак водата.
Проточния харчи, само докато го ползваш. Нищо не поддържа до определени градуси през цялото време.
Един бойлер 120 литра стига преспокойно за 5 човека (3 ма активни възрастни, дете на 7, което се къпе всяка вечер и бебе, което се мие 2-3 пъти на ден), върви само нощем и топла вода да няма денем не се е случвало. Само от тази промяна, ако бойлерът "грее" 1 час на дневна са 1*3*30=90*0,22=19,8 лв. минус.  от бойлер.

# 13 394
  • Варна

Или имате 50 крушки, които светят денонощно или трябва да минете на LED.

Образно се изразих за крушките, но 3-ма души лятото не падаме под 120 лв. без да ползваме климатици, тъй като е хладно. Зимата стигаме до 280-300 лв., всичко е на ток.

Общи условия

Активация на акаунт