Помощ за цвета на стените

• 1 091
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте момичета!В момента в къщи тече ремонт,може да се каже,че почти свършихме с холя и кухнята и дойде големия проблем в какъв цвят да боядисаме стените?Двете помещения са свързани със свод,кухнята ни е с кафеви шакфове и бели плотове,масата ще бъде тъмна с бели столове,секцията ще е светла,а дивана ще е комбинация между тъмно и светло.Дано да успеете да добиета малка представа от мойте обеснения.Тъй като помещенията са заедно,трябва да съчетава цветово всичко,изхождайки от това,че кухнята ни е с кафеникава акценти си мислех да направим едната стенас тъмен акцент/щоколадово например,тази на която ще е секцията/,а другите да бъдат може би в светло бежаво,но да ви кажа чесно,тъй като за първи път се сбълсквам с такъв проблем,въобще не мога да си го представя,затова и се надявам вие да ми помогнете със съветио и идей.Качвам малко снимки,за да добиете представа за какво говоря.За съжаление не мога да направя п- добри снимки в момента,защото пода още не е изсъхнал и не мога да ходя свободно в стаята.

Това е снимка на плоскоста за кухненските шкафове/в действителност стой доста по тъмно/ :

Това е снимка на стената,която бих желала да бъде акцентна :

Това е снимка на другите стени :

Помещението е по голямо от това,което се вижда на снимките!
Моля помагайте ще ви бъда много благодарна!

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 15:44 от Petkova

# 1
Шоколадови стен звучи много  апетитно...  Mr. Green  ама много тъмно  ще е. Лично аз, бих пробвала цвят капучино/ което е тъмно бежово/ Много ще  е свежо и ще се вързва с  бялото.  Thinking

# 2
Намирам идеята ти за страхотна, защото и моята е именно такава за жилището, което ще ремонтираме след нова година!  Mr. Green Едната стена да е кафява, а другите беЖ  Flutter Замислила съм и пода да ми е като твоя цвят даже  Mr. Green На тъмната стена ще сложа над телевизора 2 аплика за да осветяват точно нея вечер. Тънките пердета ще са изчистени и на цвят като пода и светлите стени, а завесите точно като тъмната.
Не съм съгласна, че ще е тъмно, защото имаш много светлина от прозорците. Според мен ще стане чудесно така  Grinning
И за да се върже с кухнята, направи кафявата стена като цвета на шкафовете, пердетата също и така ще се върже всичко.  Peace
Успех  Peace

# 3
Има прозорци, ама като сложи пердетата или щорите и ще е тъмно...

# 4
Ето такова бежово/ капучино/ имах в предвид. Би се съчетавало  страхотно  с тъмната маса и белите столове.   Wink

Ако стените са тъмни/шоколад/ и плоскостите за шкафожете пише, че са и доста по-тъмни и масата както е тъмна...ще стане мрачно, без контраст.

Последна редакция: пт, 25 дек 2009, 01:11 от chaka-raka

# 5
Ето  идейки!  Peace Това  с тъмна мебел е...

В повечето къщи на запад, разделят стената на два цвята. Долната част един цвят, горната друг. Много е хубаво, свежо...

Ето като това /горе тъмно, долу светло / или пък обратното ,/ долу тъмно , горе светло/...като това

Последна редакция: пт, 25 дек 2009, 01:15 от chaka-raka

# 6
  • Пловдив
Аз пък бих избягала от бозаво-кафявата гама и акцентът щях да направя в някакъв по-свеж цвят или още по-добре с красив тапет  Peace Така направихме вкъщи и сме много доволни  Peace

# 7
 Нямаш вкус, ако кажеш специално за снимките , че са  бозаво-кафяви...

Всичко е подредено в стил и с вкус. И като цвят и като мебел.

# 8
  • Пловдив
Втората определено не ми харесва  Peace
Коментара за вкуса предпочитам да го подмина... прекалено са скучни тия комбинации за мен...

# 9
Аз пък бих избягала от бозаво-кафявата гама и акцентът щях да направя в някакъв по-свеж цвят или още по-добре с красив тапет  Peace Така направихме вкъщи и сме много доволни  Peace

Подкрепям. Подът жълтее и бежовото според мен няма да подхожда. Аз бих направила стените ванилия, а акцентите в цвят лайм или оранжево.

Общи условия

Активация на акаунт