Отговори
# 675
Здравейте момичета,

Биберонка, много е сладичка млката Яна, има страхотни снимчици Hug
Плами, браво на мъж ти...само така!!!
Герчо, радвам се , че са ти взели и ще я оправят помпата Peace

За заспиването- през деня при нас е различно, понякога, когато е по-спокойна си заспива самичка в леглото, играейки си с дъгата. Друг път и трябва да я гушна и така се унесе. Но вечер си я слагам в легълцето и ако мрънка пускам сешоара и така заспива. Но снощи какво ни се случи....не иска да яде в 7, когато и беше времето, ревеше така се къса Shocked...заспа така....после и предложих пак към 21 и нещо...същата работа. Ама като ви казвам рев, нещо страшно Crazy Гърчи се, опъва се...рееев. Какво ли не опитах, права да я кърмя, ходейки...каквото се сетих...не става. Накрая отидох в спалнята и пуснах сешоара и малко след това си хапна детето. Какво беше това не знам newsm78

А какъв мирис се носи от кухнята...на топъл хляб...ммммм! Чакам гости и ще го нападнем! Grinning

# 676
  • Сф
Честити месечинки на Саши на Деси, на Вики на Мууни и Дара на Моннн Hug Heart Eyes

Герчо, като четох за помпата ти замалко и аз да яхна метлата, слава Богу, че нещата са се оправили!

Меги, душата, ще раменяме рецепти за пекарните Hug

Десифейм и ние имаме проблеми с режима на запиване, много се ядосвам, ама ще разказвам подробно, за да можете да ми помогнете полсе, че сега ще излизам на пазар Grinning

Жени, сигурно си заета с гостите...никаква те няма...

Венирка, стига се плези, пиши как сте, какво правите? Peace Hug

за шишетата и аз не ползвам почти, но имам 2 на Др Браунс и едно на МаМ и едно към помапта на Нук, значи на МаМ е най-хубаво според мен, на Браунс капачката има дупки и ако се наклони в чантето-ужас...а на Нук съм го ползвала 1-2 пъти с изцедена кърма, има хубава малка дупка- малката цока 10 мл кърма 10 минути Shocked
Но общо взето от продуктите на Мам и биби и шише съм най-доволна, но все пак имайте предвид, че не съм ползвала нито Томи Типи, нито Авент...

Ани, да пуснеш после снимки от испанско!!!

Силванче...добре, че ти с кафето, много ободряващо ми дейставт снимките му като стана! Peace

абе -пазара след малко- при нас е следното малката цял ден-спи , не спи, ляга си окончателно към 00.30, 01.00, което май не е добре newsm78, но пък спи непробудно до 8, папка и спим до 12 на обяд, да ама имам 2 проблема- едниния-майка ми, която твърди, че трябва да я уча да ляга по-рано, с което съм съгласна, но почти е мисия невъзможна и засега срещам яростна съпротива от страна на малката, след 8, като реша да я сложа в креватчето й, почва да се смее, рита като за световно, превъбужда се нещо и няма заспиване до 00 и нещо часа...А вторият ми проблем е, че пък искам да я слагам по-рано, защото така ми прави големи нищни паузи и май кърмата ми намаля... newsm78 Но пък от вчерашният ми експеримент какво се получи– заспа у наште в 9, прибрахме се, сложих я в леглото и спа като къпана до 2 и от 2 часа ми разказа играта-ритане и игри до 4, спа до 6-7 и оттогава цял ден вика, пищи, реве та се къса и не ще да заспи, цокне, дремне, ревне и така постоянно #Crazy
Т ане знам моя си режим ли е по-добър или да я слагам рано, за да си яде през нощта...ама не заспива рано...не знам вие как се режимирахте или децата сами си правят режим?!?!? newsm78

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 15:09 от BaByMamma

# 677
Вярно,че днес имаме месечинка.Бейбимамче,мерси,че ме подсети. Hug
Да са живи и здрави всички бебоци,родени на днешната дата. Grinning
Саши има режим,но сам си го направи.Вечер ляга около 20.30-21.00ч.Нощем се  буди на различни интервали,някога прави 6-7-8-9ч.пауза,а друг път си се буди на 2-3часа да цока.Сутрин ставаме различно,зависи кога е легнал вечер и дали се е будил нощем,дали сме излизали, и тн.Ставаме около 8-9ч.обикновено.После будува 1-2 часа и си прави сутрешния сън,около час,час и половина.После будува пак час-два -три и спи обедения сън,около 2-3часа.Следобяд,към 17ч.пак спи около час и  после до къпането будува.Този режим сам си го създаде,а аз се ръководя по него.
Не заспива вече самичък,трябва да  суче,да го бутам в количката,да е навън или да го гушна.Не винаги едното или другото работи,различно се случва,но важното е да му хвана желанието за сън.

# 678
Здравейте,

Утре ще посрещаме Новата година в приятели, ще водим и децата къде без тях, но си е друго да се видим с хора, особено аз Laughing.

И Деян си клати главата понякога, рядко, но съм го забелязала в шезлонга толкова силно върти и се удря. Незнаех, че може да е проблем, дори не съм се замисляла в какъв момент го прави, но определено се изненадах като го видях. Ще го следя сега да видя дали ще мога да го свържа с глад или нещо друго.

За нощното събуждане-моят не съм убедена кога точно се събужда, защото спи при мен и му давам да суче като замрънкоти, т.е. спят и двамата на едно легло (на нашето Crazy, а техните са паметници на културата Laughing) а аз или при тях или при мъжа ми ooooh!. Но когато не спя при тях съм забелязала, че ме "вика" към 3-4 часа. Значи вечер към 22, после 3 и после чак сутринта, което си е добре според мен, но всичко е относително. Някои нощи само това прави. Баткото сучеше до последно нощем (1ги7мес.), с отбиването учудващо спря да се буди обаче:shock:. Сега понякога става само да пие вода и да пишка, че махнахме и нощния памперс. Абе с други думи не чакам истинско наспиване в скоро време Mr. Green. Но определено кърмата намалява драстично без нощно кърмене.

Едира една стара лада на баща ми седеше до скоро пред нас, отмъкнаха какво ли не от нея Sad-акумулатора естествено, капачката на резервоара, която беше с код. Големи идиоти.
Искричка сигурно ще се зарадва детенцето. На мен дори маймунката ми харесва повече и аз мисля да взема скоро за баткото Simple Smile.
Чипче Катето беше на кърма нали, ако я кърмиш на поискване няма нужда да пие вода, особено щом не иска. Аз не съм предлагала на моите нито чай нито вода.

# 679
Здравейте момичета,

Не съм влизала тези дни и не съм ви чела, че имаме неочаквани гости и е лудница у нас Shocked Ще наваксам с четенето и тогава ще се включа по-адекватно, сега да не говоря празни думи.
Само искам да честите месечинките на бебчетата с такива и на именниците, за отминалите им празници, също така, тъй като съм мн завеяна покрай лудницата у нас да пожелая от сега весело посрещане на Нова година.Мн здраве, усмивки и сбъднати мечти пожелавам от все сърце на всички ви през идната година Hug
Ние сега се връщаме от консултация, след първия месец изцяло на кърмене, а не на цедене и хранене с биберон сме качили 700 гр и сме пораснали с 4 см. Сега сме 6 кг и 62 см. Малко ми се видя наддаването, но доки каза, че е добре и че мн ми се радва, че съм успяла да кърмя и да продължавам в същия дух. Прегледаха ни и ни сложиха Пентаксим. Малко се притеснявам, че утре е неработен ден и с тая ваксина, как ще е малчо. Дадоха ни някакви гранули да даден сега след ваксината и довечера да му сложа половин свещичка против температура превантивно. Гранулите мисля да дам сега, но свещичката не ми се ще...вие какво мислите момичета, малко съм уплашена да няма някаква реакция, но си мисля, че тр да оставя организма да се справи и да се надявам, че няма да има проблеми. Какво ще ме посъветвате за свещичката, моля ви да коментирате, че съм объркана. Благодаря предварително. Доки каза, че може да вдигне температура до 37.8, било нормално, въпреки, че рядко се случвало, можело мястото да се подуе и да го боли и да му сложа реванол. Офф, дано да е ок, че и с тия гости гледаме да сме далеч от тях и си седим в другата стая по цял ден. Май така и ще посрещнем Нова година, мн кофти, че баш сега ни биха тази ваксина, точно преди празника.
Иначе сме добре, но когато казах, че ни се потят крачетата и ръчичките малко ни увеличиха капките на 4 за един месец само и после пак ще минем на 2 капки, странното е, че не ни прегледаха главичката, а само по моя коментар промени дозата доки, ама да речем, че тя си знае. Praynig
И нашата кожа е мн суха и имаме малко пъпчици по бузките само, та ни изписаха гела за омазняване и този за къпане на Др. Тайс. Дано да помогне, защото доки каза, че тр да внимаваме да не направим атоп. дерматит, че натам вървяли нещата с тази прекалено суха кожа.
И така, споделих опита си от днешната консултация. Извинете ме, ако съм досадила Embarassed
Хубав следобед ви пожелавам, с мн усмихнати и гушливи бебчета,лека вечер и спокойна нощ Hug

# 680
Здравейте момичета...ние преди малко се връщаме от една дълга и хубава разходка,много се радвам че времето го позволи макар и за толкова кратко  Grinning
За заспиването ,откакто се е родила я къпя към 20-20.30ч. веднага след това се храним и след като са нахрани я слагам в кошарката и тя си заспива, ако не веднага то до 30мин.И да ви кажа тя вече си знае наближи ли часа за къпане става една неспокойна бърза вече...след това не и харесва че банята е свършила и бърза да хапва...и веднага след това си знае, че трябва да спинка.Дори и на гости да се наложи да ходя първо нея оправям и тогава излизам,но на нея режима не и сменям.  Grinning
seagirl83,може би аз няма да мога да ги помогна по твоя въпрос дали да слагаш свещичката,мамите с повече опит ще ти кажат...извини ме не помогнах но и аз сега се уча  : Blush
Честити месечинки на всички  Hug  bouquet

# 681
на мен никой нищо не ми казва за сцепено дупе ......  Cry

# 682
Здравейте момичета. Влизам да ви се оплача. Каката зарази малката с някъв вирус и сега милото ми бебе е със сополи от които не може да спи,със спастична кашлица и температура 38*. Изписаха ни АБ и сумати капки и сиропи. Много ама много ми е мъчно.Нямам настроение за нищо и то предновогодишно. Cry
seagirl83- Според мен спокойно давай свещичка ефералган,но ако вдигне Т Hug.
Искам да ви пожелая на вас и вашите семейства(на моето също) година изпълнена с мн. здраве,радост и усмивки.Весело посрещане.

# 683
Честита Коледа! Желая на всички много здраве и късмет!
Малко се бях позагубила, но тези дни ще наваксвам!

# 684
Сигърл,не давай никакво температуропонижаващо.,по-напред в темата вече обяснихме защо; пречи на организма да образува качествено антитела и реално отслабва действието й.Дават се само при нужда..
Колкото до омазняването на кожата и атопичния-няма връзка.Атопичния дерматит е на алергична основа,а не се появява заради суха кожа.По-скоро трябва да се набавят омега 3 мастни киселини външно,за да не се влоши положението,тоест мазането няма да излекува дерматита,а само ще го облекчи и ще помогне на кожата да се подобри.Обикновено атопичния дерматит се израства от бебетата,рядко остава до пуберитета,а още по-рядно след това.
Чипче,не давам вода или чай.
Мама Тони,искрено ти съчувствам.Дано бебето смогне да оздравее бързо.Тази кашлица звучи много гадно. Sad
Искам да ви пожелая весело посрещане на Новата година,ако не успея да вляза повече в нета! Hug

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 17:45 от ДесиХ3

# 685
Здравейте мами!
Най-после и аз се включвам! Hug Ние се къпем около 20ч. и в 21 ч. вече спинкаме.Вече имаме режим на хранене и Явор се научи че след баня и масаж следва хранене и сън.Спинкаме по 5-6-7ч.вече.Дори се опитвам от снощи да го отучвам да се буди изобщо нощно време,а чак сутринта към 6ч.Е, успях да го докарам от 20,30ч. до 5 сутринта,но ......надявам се че ще успеея!След ваксината сме малко нервни и нямаме апети,но ще се оправим!Весело посрещане на Новата Година желая,че ме вика Яворчо от леглото! Hug

# 686
  • София
Здравейте Simple Smile
Днес си направих голям кеф. Набутах Вики в кенгуруто и тръгнах на шопинг по козметичните магазини. Напазарувах си кремчета, лакчета и т.н. глупости и съм много доволна от себе си. Сега се боря тука с едни печати за нокти ама нещо не ми се получава...
Иначе дечко понесе много добре ваксината. помрънка вечертадо 24.00, но после спа по-кротко отколкото другите вечери до сега.
Колкото до заспиването... Вики само през деня може и иска да заспива сам. И то единствено в шезлонга. Сложа ли го в леглото и се почва страшен рев. Вечер си заспива в ръцете ми докато папка в 21.00. После се буди още един-два пъти и окончателно заспива в 22.30 по часовник, но отново гушнат. Леглото си го мрази и това е. Буди се след това чак в 03.00 и после в 06.00. Забелязвам обаче, че това будене в 03.00 май не е от глад. Свива го коремчето и пъшка, но като му сменям памперса от виренето на крачетата успява да освободи газовете и след няколко шумни изпръцквания вече е ухилен като тиква и изобщо е се и сеща да мрънка. Аз му давам да цоцка за да го приспя, но се чудя дали ако започна само да му сменям памперса и да не го карам да яде няма ли да спре да се буди по това време след някой и друг ден  Rolling Eyes
Иначе аз пак съм с ужасна хипер лактация, но сега пък на другата цица  #Crazy Няма мира за мене - или едната ще е или другата. Тече страшно и боли. Пак сменях сумати подплънки снощи. Ходих даже да седя над мивката докато спре да тече единия път, че си беше направо на струя и не спираше. Не мога да насмогна на чаршафи вече.

# 687
MVinzens ,не знам каквода те посъветвам...затова аз нищо не ти отговарям...според мен консултирай се с някой доктор...да ти каже нещо с което по бързо ще зарасне дупенцето на детенце.Пожелавам ти бързо да се оправи  Praynig Hug
Мама Тони,пожелавам ви бързо оздравяване Praynig Hug

Старата година отминава,но ето нова се задава.Годината която се задава, с шепите си радост да раздава,да бъде мирна плодовита и за вас да е честита!Нека да живеем лудо и всеки ден да бъде чудо,нека зло под камък спи и по вода да ни върви.Да имаме и шарени торбички,пълни само с парички.И когато дванадесет звъна отекнат в ноща,две стрелки се слеят в една,две години се разминат в един и същи час....усмихнете се на това което имате,усмихнете се и си пожелайте,усмихнете се на новия ден,за новата 2010 година.В този час нека новата година ви прегърне вместо мен,да ви целуне с целувката на младоста и озари пътят ви на едно щастливо бъдеще и нека в новогодишната вечер,под кристалният звън на чашите,се сбъднат всички ваши мечти и желания.Бъдете здрави и честити!Честита Нова 2010 година!

ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2010 ГОДИНА  Grinning

# 688
ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА,МИЛИ МАМИ!
МНОГО ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ И щАСТИЕ НА ВАС И ВСИЧКИ,КОИТО ОБИчАТЕ!!!
Рядко имам време да вляза тук,но ви чета с удоволствие. Габи вече не е бебе, а голяма кукла, познава си играчките, забавлява се сама и гука ли гука Simple Smile Реве рядко, като е мокричка и гладна. Иначе се смее, на мама красавицата Simple Smile) Спи по цял ден, почива си, гука си - абе сама се гледа. Ако можеше и да се кърми сама - въобще нямаше и да съм и нужна Simple Smile Дори ме познава и ми се радва ли радва  Hug Все още яде на 3 часа, но сутрин не се събужда в 6 сама , а аз я будя. После ако не я събудя в 9 - ще стане към 10-10:30. Гледам да я будя. Няколко дни пропускахме храненето в 6, но ми се струва че ми намаля кърмата малко поради този факт и започнах пак да си я будя, ще видим до кога. Утре я оставям на баба и дядо и хуквам да празнувам, за първа нощ няма да спя при нея и малко ми е притесненено, но няма как. Иначе вечер я храня в 21:00, после се къпем, после игра, яде пак в 00:00 и бух в кревата. И така до ....докогато я събудя. Като мен и баща си обича да си поспива Simple Smile Почнахме и по 50мл сокчета сутрин - ябълка, морковче или круша, или микс, с малко захап Simple Smile Облизва си пръстите направо, което много ме радва, аз също умирам за плодове, даже това най-много ми се ядеше докато бях бременна, за разлика от таткото, който не хапва плод. Доки каза да почнем и пюретата , първо бананче, но малко ще я забавя. Коликите ни оставиха намира преди около месец, спрях и капките, помогна ни Еспумизан Л, че бебка си дойде от родилното с колики, милата. Сега е на 2 месеца и ч седмица и е ок Simple Smile
Момичета, някой да е писал за тази мама,която имаше възражения срещу Тина Киркова и лекарите там? Сещате ли се? Беше в предавания, прави сцени пред болницата....Ако може някой да ми пусне линк към тази тема, че ми окапаха очите и не намерих
Весело на всички, отивам да храня Габка

# 689
Marieta,ти хубаво даваш сокчета,ама защо със захар.

Общи условия

Активация на акаунт