Отговори
# 660
Добро утро мацки!!!
Ето сутришната доза

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 05:48 от -silvana-

# 661
Добро утро и от мен  Simple Smile
Силванче,благодаря ти за кафенцето....днес изглежда направо златно  Peace

# 662
  • София
Добро утро и от мен  Hug

Силвана, благодаря за кафето, точно си пия моето и ви чета.

Ние тази нощ изкарахме една от най-безсънните такива, бебока се буди първоначално на 2 часа, след това на 1 и така 6-7 пъти за цялата нощ, видях се в чудо  ooooh! Искаше само да суче и нищо друго не го успокояваше. Сега се чудя дали да дам АМ тази вечер (досега не съм давала, а проблема с отказа на шише дори с кърма стои и пред мен) или да изчакам да премине ако отново е лактационна криза. Ама то имам чувството, че това бебе все е в такива кризи, вече не знам направо, под 8 хранения на денонощие никога не сме имали, иначе си наддава добре, вече е 6 кг. и е бузанчето на мама  Crazy. Оф не знам направо, но ми се спии много  Tired
А като ви чета за вашите нощни паузи, и направо се чудя как се получава, но явно си е до дете  Whistling. Дано и моето се научи някога Praynig

Хубав ден, ние ще ходим по разходки днес, че поне да се възползваме от хубавото време  Grinning!

# 663
Благодаря за кафенцето  Hug

Тъкмо си пия моето докато бубата дреме до мен и имам време да ви чета  Peace

Тая нощ сме като по книга, снощи заспа в 8.30 и се събуги в 5. 30 сутринта ей сега съм свежа като репичка  Laughing  Напапа се и пак заспа та до 7 и тогава вече искаше да светнем лампата за да почне цирка  Joy

Аз имам шишета и помпа на Томи Типи. Ползвах помпата и шишенцата в началото и всеи ден ги стерилизирах а измивах само с вода и веро когато ми потрябваха през деня и вечер ги мушвах вички в кутията за стерилизиране  Peace Сега от .... не знам колко време не съм давала шише и не съм се цедила и вичко си стои в стерилизатора непокътнато  Laughing Иначе не съм имала проблем с течове на шишенца. Моята ако и дадех друго шише не знаеше как да цока ама тези на Томи си ги цока по същия начин като цица  Peace
Аз исках да я науча да цока биба та да остави прътите ама не става  ooooh! Как усети бибата в устата и е готова да повърне всичко  ooooh! Имам почти всички модели и марки и пробвам един ден с една другият с друга ама .....  Rolling Eyes

# 664
Здравейте момичета!
ВЕСЕЛА КОЛЕДА от мен!  Hug Да сте живи и здрави и много щастливи   bouquet

Съжелявам, че не се появявам. Ние вече сме в Испания от 2 дена и е много хубаво! Днес ще си правим закъсняла коледа тук и ще подаряваме подаръци  Heart Eyes Свеки прави пуйка  Whistling

АДРИ ТОМИ ТИПИ - имам 4бр. с антиколикова клапа и 2 без. Тези с антиколиковата клапа текат в повечето случаи, а тези без, не  newsm78 И аз мислех да ги сменям с Авент, но след като прочетох какво сте писали, май ще мисля друг вариант

Ами.... какво друго, поздрави и целувки на всички  Hug Тук имам мннннного помагачи, така че ще се включвам. Нека ви похваля моето мъжле, започна да влиза в час и постоянно ме пита дали искам нещо да помогне за бебето  Heart Eyes Няма все да го плюя е  hahaha

# 665
Здравейте.
Моята госпожица вчера се скъса да спи през деня, и цяла нощ е ставала на 2 часа да яде. Пийне 2-3 глътки и заспи. Но моето майче най-накрая си дойде  и съм по-спокойна.
Иначе Марина спи един път на ден около 1 час, и няколко пъти по 15-20 мин. И само се смее, гледка, маха с ръце и крака. Като и писне надува гайдата, ама вече не се лъжа че са колики. Само като и събуя ританките и спира веднага и почва да се смее и да прави муцки.
За миенето на чурката. И двата пъти мия много внимателно, без да бъркам навътре. Само след болницата имаше беличко секретче вътре и много внимателно минавах с клечка за уши, напоена с риванол. След няколко пъти беличкото се маха.
За шишетата. И двете пият най-лесно от авентските. Иначе и моите някои текът други не, не прилепват добре като се затворят. Което е супер тъпо, тия новите дето са с уж безвредна пласмаса са почти 20 кинта, поне да ги бяха направили да се затварят.

# 666
Десифейм,не давай АМ.Бебето ти се държи нормално за кърмаче,а 8 хранения на ден са даже малко  за кърмено бебе на 2м.Моя син също се буди нощем различно,кога на 2-3 часа,кога прави пауза.Като намалее млекцето започва да се буди,това съм забелязала.А големия се будеше на 2ч.плътно и така докато го кърмех,сиреч след годинката.После пиеше АМ,ама пак се будеше веднъж.Ни каши,ни АМ,ни пюрета промениха това.не спря да се буди дори ,след като отказа нощното хранене,докъм 3г.си се будеше .Стана ми ясно,че е до дете и нервна система.

Ние снощи бяхме на гости,бебока заспа с друсане в количката към 9ч. и не се събуди повече там.Изкарахме добре.После папа към 12.30,когато се прибрахме и се събуди пак към 4.30.Дадох му бибата,че ми се стори,че е буден заради коремчето ,заспа и стана в 6.20 за папане.Но през деня си ме цока  на 2ч. повечето пъти.
Сега отивам да го приспя и да чистя,че после съм на пазар.

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 12:14 от ДесиХ3

# 667
За шишетата аз съм с Томи Тими, и засега не съм имала проблем, ама съм ги ползвала само 2 пъти.
Иначе моето кюфте яде от всичко и фуния да му дам и нея ще цока.
За спането - на сестра ми е на 1г и 3 месеца и си става нощем да се кърми.
Моите диванета не са, ни големия ни малкия. Малкия особено си ляга към 12 и става в 10-10:30

# 668
Шише имам на Бебе Конфорт стъклено. Не съм имала проблеми с него. Peace То вярно, че и не е използвано много де, но все пак.

Нощем малкото се буди на 3 часа, понякога да 2, понякога на час. Рядко са случаите да спи 4-5-6 часа непробудно. На мен не ми пречи, знам, че има нужда да цока и не се настройвам да мисля за сън цяла нощ, поне не и на този етап. Евентуално като израстат зъбките ще мисля за спане като белите хора. С такава настройка е много по-лесно да се приеме нощното хранене на дребусите.

Десифейм, аз не бих дала АМ при такова положение. Именно от такива постъпки на много жени им "спира" кърмата изневиделица. Организма ти няма как да знае да произвежда достатъчно, ако ти даваш на бебето АМ без нужда. Ако не се наспиваш, взимай го при теб на леглото, много по-лесно е. Peace

# 669
Искричка, Моннн, ау как добре ще стане да с съберем. Аз също съм от Плевен, а Руми е от Ловеч. Това са най-близките дестинации на октомврийски мами!
Монн, за бузките, аз мажа Катето със бочко по бузките. За цялото тяло от повече от месец насам си я мажа само с преварен зехтин и бочко, здраве, судокрем/редувам ги/. Кожата й екстра!
Биберонkа,голяма е сладурана малката госпожица!
За шишетата- Авент и Нук стъклени, но това е когато изцедя и оставя да я хранят като излизам.
За стерилизирането – със препарат за съдове на Бочко и стерилизирам или само с гореща вода.

Аз нито чай, нито вода давам на Катерина. Предлагам й през определени периоди от време, но ако ги изпие, ги повръща или въобще не ги пие.Казвайте мнения, моля!

Ще почвам да се приготвям за трапезата за нова година.  Peace

# 670
  • Sofia
Desifame,знам как се чувстваш,защото и аз съм от недоспалите в последно време  Cry Много правилно са ти написали,че не трябва да даваш АМ за да може да "събудиш" необходимото количество за засищане и повярвай ми и добавката няма да ти помогне да не се събуди.Колко пъти съм пробвала да му додавам и няма шанс-става си като пич в 2,3,5,7ч.....Побъркващо е и още по-лошото е,че на мен наистина ми намаля кърмата и се тъпча с всякакви глупости за да пусне кранчето  Blush

За шишетата-имам 4 стъклени на Нук и съм ги скапала от използване,а нито едно не ми е протекло даже с капчица  Peace Всяки ден ги стерилизирам дали за чай,водичка или АМ и съм много доволна.Един път само пробвах на Авент и то щото ме мързеше да стерилизарам и напълних бебешката чанта с чай  Crossing Arms

Днес да похваля мойто слънце,че само се оплаквам от него  Mr. Green Тази нощ понеже пак не спах,а вече ми идва в повече и чак ми става лошо от умора,та взе Гугата в 7ч. и в 9 дойде да ме събуди,че отиваше на фитнес.Беше го нахранил,преобул и кротнал в люлката пред аквариума   loveuuu Много миличък ми стана и ми стана чак криво как само крещя и му се карам,а бях позабравила колко много го обичам  Blush

# 671
  • София
Деси, Рони, Плами, благодаря за съвета, аз така или иначе не искам да давам АМ, но понякога безсънието ми идва в повече и си казвам, че няма да издържа още една такава нощ и почвам да обмислям някакви крайни мерки  Crazy. После пия кафе, малкия взема да се смее, и си казвам, че като иска да го кърмя, ще го кърмя щом трябва и през час  Whistling.
Иначе, Деси, определено си е до дете май, говорих и преди малко с една приятелка, бебчето й е на 4 месеца, и от самото начало си спи много, каза че все едно няма бебе вкъщи, за разлика от 6 годишния й син, който си е ставал всяка нощ до 2 годишна възраст. Лошото е, че не са само нощните хранения, а и трудното заспиване вечер, и то само на ръце, много плачкане и малко дневен сън - вчера само 1 час за целия ден ooooh!, предполагам, че това предопредели и по-некачествения сън през нощта. Абе определено голямо нерваче си отглеждаме вкъщи, да ни е живо и здраво само.

Има си и хубава страна от всичко това май, вече съм по-слаба от преди да забременея  Crazy

Имам шишета на Томи Типи, досега малкия винаги ги отказва, други проблеми не са ми създавали  Wink

Плами, браво на мъжа ти, абе само моя ли не сменя никога памперси  Crossing Arms Иначе, в събота и неделя поне го взема в хола сутрин, докато аз си доспивам, затова мога и аз да го похваля  Simple Smile.

# 672
абе само моя ли не сменя никога памперси  Crossing Arms Иначе, в събота и неделя поне го взема в хола сутрин, докато аз си доспивам, затова мога и аз да го похваля  Simple Smile.
И моя,и моя... Grinning но понякога,когато стане преди нас,взима мъника и го гледа по час-два.Е,връща ми го оакан и гладен,ама и това е нещо. Sunglasses

# 673
Чета, че доста бебеоци заспиват на ръце и после лесно се будят при слагане в леглото им.
Мислих, мислих и стигнах до извода, че може би се изнервят именно от това дондуркане. Съдя на по Крис. Който откакто го оставям да заспива сам, той спи доста по-спокойно. Имаше рев първите 2 вечери, първата 30 минути, втората 15мин/като през това време ходех да му давам бибата, а откакто е с играчката над леглото нямам ядове. в този ред на мисли да похваля звездичката-прожектор, невероятна е, малкия много й се радва/. Трудно е да го слушаш как плаче, но наистина действа. И колкото по-малко е детето, толкова по-лесно свиква на това. В началото и аз много се нервех на Крис, че трудно заспива в ръцете ми, а после се буди. Спомних си как процедирах с Ема....ами с нея беше кърмене, преобуване, дрън, дрън и после в леглото. Нощно време нея никога не съм кърмила в леглото, кърмех я седнала и после слагам в леглото. Но има и друг фактор при мен, а именно, че и двете ми деца се наяждат за максимум 5 минутки. Криско до онзи ден спеше при мен, но вече и него кърмя легнала и после го слагам в леглото му, защото таткото дойде да спи при нас и е тесничко. А и веднъж научили се да спи при нас, после няма отърване от него.

Сигурно и в заспиването си е до дете, но според мен е до това как свикне малкото. Wink

Имоят мъж не сменя памперси, когато аз съм наоколо.

# 674
  • София
За заспиването, пробвах един път да го оставя в леглото сам, но на 3-тата минута го вдигнах, плачеше много и целия се тресеше, направо се давеше от рев, не издържах да го гледам така   Sad. Иначе баща му също все ми повтаря, че трябва да го оставя, ще пореве, пореве, пък ще се научи. Сега чета книгата на Елизабет Пантли за заспиването без плач - The No cry sleep solution, та общо взето, извода е, че всяка майка познава най-добре детето си и трябва сама да прецени кое ще е най-доброто средство, за да спи бебето по-качествено. Повечето от съветите й се препокриват с тези на Д-р Сиърс, имаше такава статия във форума, вече е пускана като линк няколко пъти. И сега на метода проба-грешка изпитвам върху мъника съветите  Crazy. Определено ритуалите вечер и по-ранното слагане за сън при нас помагат за по-лесно заспиване, макар и пак на ръце  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт