Припознаване на бебе на неженени родители в Шейново

• 3 403
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте мили дами  Hug
Предстои ми раждане по празниците в Шейново.
С партньора ми не сме женени.
Бих искала да ви попитам ако някоя от вас знае, трябват ли някакви специални документи за припознаването на детето?
Ще съм ви изключително благодарна ако можете да ми помогнете с информация  Hug
Весели празници и прекрасна нова година!   bouquet

# 1
Здравей,
не знам конкретно за Шейново, но по принцип - таткото трябва да отиде до някой нотариус (след като се роди бебо) и да попълни декларация за припознаване на детето (всеки нотариус знае съдържанието й).
После с тази декларация идва при теб (аз родих в МД) и заедно двамата отивате при главната сестра на следродилно отделение, където ти пишеш собственоръчно, че ти позволяваш на таткото да бъде признат за баща на детенцето (главната сестра ти диктува точния текст). Подписваш се и тази декларация от МД я изпращат към общината, за да се изпише и името на таткото в акта за раждане.
Това е Simple Smile
Бързо и безпроблемно раждане Simple Smile

# 2
Не. Не трябват други документи. Само мама и тати с личните карти и при служителката долу в мазето /там се намира канцеларията за записване на новородени/ Simple Smile Междувпрочем тази служителка всяка сутрин обхожда новородилите мами и обяснява всичко, което ви интересува.

В Шейново не е необходима декларация заверена пред нотариус!!!

Леко раждане!

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 14:27 от elea33

# 3
Освен личните карти мисля че друго не ти трябва в болницата а пък после като си вземате акта за раждане проверяват дали имате неплатени данъци,глоби и такива подобни и ако всичко е наред ви дават акта на нас декларация заврена пред нотариус не са ни искали

Весели празници и леко раждане Hug

# 4
Благодаря ви от сърце момичета   Hug bouquet
Много ми помогнахте и успокоихте, че се бях притеснила къде ще търся нотариус тези дни  Rolling Eyes, ама то аз съм си виновна, че чак сега се присетих... Whistling
Благодаря още веднъж за бързите отговори, ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт