Детските добавки- размисли и страсти

• 30 919
  • 463
  •   1
Отговори
# 300
  • Mediterraneo
   Здравейте!Моят въпрос е- сега през месец март, към коя дата се очакват парички от социалните?Аз трябва да получа еднократната помощ за раждане на дете..,да си призная много разчитам на нея,затова Ви питам.. Embarassed
Еднократната помощ се изплаща около 30 дни след подаване на заявлението..

Ако си подала документите през февруари, ще получиш парите до края на този месец.

# 301
момичета имам въпрос по принцип подавам документи за детски през март,но тази година ще изчакам да родя и тогава(понеже с 30 лева надвишавам) та въпроса ми е този месец трябва ли да получа пари или не?През март за февруари ли превеждат или за март?

# 302
  • Варна
момичета имам въпрос по принцип подавам документи за детски през март,но тази година ще изчакам да родя и тогава(понеже с 30 лева надвишавам) та въпроса ми е този месец трябва ли да получа пари или не?През март за февруари ли превеждат или за март?

Подай си документите през март, като родиш, подаваш само една декларация , че си родила още едно дете. А така или иначе ще трябва да ходиш заради еднократната помощ.

# 303
  • Стара Загора
Щом надвишава с 30 лв няма смисъл да подава сега документи.
За февруари мисля, че изплащат детските.

# 304
  • Mediterraneo
Щом надвишава с 30 лв няма смисъл да подава сега документи.
За февруари мисля, че изплащат детските.

Така е.

# 305
благодаря Ви

# 306
  • Mediterraneo
Мдааа, министърът не се ангажира с нищо в разговора си с представител на майките в Сеизмограф  Stop

# 307
  • София
Опитах се да поизчистя малко темата.
За въпроси свързани с "получихте ли детските", "къде има детски" и т.н. използвайте темата - Получихте ли семейни добавки за деца /детски/ този месец?- тема 12

# 308
  • Пловдив
Нямате право да подадете декларацията за получаване на детски надбавки в месеца на раждане на детето.Така или иначе ще трябва да изчакате другия Peace

# 309
  • Mediterraneo
Нямате право да подадете декларацията за получаване на детски надбавки в месеца на раждане на детето.Така или иначе ще трябва да изчакате другия Peace

Това не е вярно! Аз родих през януари и си подадох документите също през януари. Първите детски получих още през февруари, както и еднократната помощ.

# 310
  • Варна
Аз родих на 8 юли и като отидих през юли да подам ми казаха да дойда през август  newsm78

# 311

Това не е вярно! Аз родих през януари и си подадох документите също през януари. Първите детски получих още през февруари, както и еднократната помощ.
Ако си подавала докумени само за промяна на обстоятелствата - е така.. (7 дни е срокът).. -> т.е. ако си взимала детски за 1вото дете.. и просто трябва да започнат да ти дават за 2те - си подаваш веднага след раждането..
Но ако за сефте подаваш документи - е месецът след този, в който си родила..

# 312
  • Пловдив
Явно тези доуточнения са полезни Hug

На мен ми  върнаха документите за второто дете в месеца,в който е родено(но аз и за първото не съм подавала и не бях взимала надбавки до този момент).Не знаех за въпросните изисквания тогава и трябваше да отида през следващия месец.

# 313
Значи излиза че ако сега като родя април отида да подам ще ме върнат така ли?
Аз сега март не подавах защото надвишаваме дохода с някакви 30 лева,а следващия месец ще трябва да подам вече живот и здраве с две деца.
миналата година ме върнаха в началото на месеца и казаха след 10 да подавам ,за да им излезели болничните,нещо друго има ли с което трябва да се съобразим?

# 314
  • Mediterraneo
А, Духи, права си  Peace Не отчетох факта, че е за промяна на обстоятелствата декларацията  Peace

Общи условия

Активация на акаунт