Кой каквото ще да казва, Пакистан е перлата на Азия !!! - 4-та новогодишна тема

• 42 373
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Еееех бърборанките ми те  Hug много ви се радвам като сте такива   bouquet
Ходих на лекар пак и 5 дена ще ме боцкат с гентамицин и още някакви лекарства ще пия  #Cussing out . Иначе обрива ми е от високата температура  Wink .
За излизането , знам аз че трябва да си стоя в нас, но имам работа в офиса и няма кой друг да я свърши  Sad , иначе за цигарите - не са ми пречели, може би защото съм пушачка  Embarassed , но от 10 дена не съм пушила, не ми се и пуши и се надявам след като оздравея да продължи да не ми се пуши  Praynig , че хич нямам воля значиииии  Whistling
Амал, добре дошла при нас най-накрая   bouquet
Рени не е писала наистина, но я зъркам онлайн във фейса, така че е добре. Може да са се сабрали за празниците с нейния пакитко  Praynig

# 76
Шилан, мога да ти кажа рецепта за едни много лесни мъфини с портокали, пак си я намерих от този форум, за Коледа ги пробвах и бяха божествени, сега ще правя отново, защото имам и още хартиени чашки с Дядо Коледа и снежни човечета. А и друго не ми се прави вече. И едно шоколадово-сметаново руло и това ще е, а и сладолед непременно. Пак ще умиришеш общежитието с кексчетата, само няма да се мъчиш да точиш и мажеш, и слепваш  Simple Smile
А, и Тес, много гадно това с инжекциите, но ме подсети, че вчера мъжът ми беше на ваксина против тетанус и ако има някой от вас и близките ви, годината на раждане ви завършва на 4, а не са ви извикали за планова имунизация, до края на тази година е срока. Догодина аз съм наред.

# 77
Ех че приказка сте отворили! Браво на вас!

Тесита, напълно ти съчувствам, миличка, защото и аз съм в твоето положение, затова и не съм писала отдавна. Знаете, аз от два месеца съм болна, ходих на лекар, изписаха ми лекарства, ами няма и няма-нищо не ми помага! Продължавам да кашлям, и аз като теб не мога едно изречение да направя, а като ми стане смешно, започвам да издавам едни звуциииии точно като махленско кученце квича! Вчера ми правиха и рентгенова снимка-аз пък нямам бронхит пневмония като теб-дробовете ми са чисти, но направо нямам идея как да я лекувам тази кашлица. Понеже от 2 месеца пия лекарства, а те хич не ми помагат, реших да ги спра за известно време, поне организмът ми да си почине малко.

Иначе докато бях в клиниката си направих и един профилактичен ехограф на бъбреците и яйчниците и слава Богу, всичко беше наред. Нямам никакви камъчета, което за мен си е направо цяло чудо! Може да се дължи и на това, че започнах да пия много вода напоследък и не си позволявам да се обезводнявам много-много.

Тесита, купих си един humidifier. Не знам дали ги продават в България, но ако го намериш в аптеките, вземи си. Моят има и отворче, в което можеш да си сипеш Vicks и така от тази пара цяла нощ за първи път успях да спя като бебе, без да се закашлям.  Горещо ти го препоръчвам. Дано ти помогне и на теб. Не че ще те излекува, но със сигурност ще те облекчи. Дано оздравееш скоро, мило, и да забравиш за тези цигари, че никак не са на добро. И аз преди запалвах в компания, но тук в Щатите никак не е на мода, дори ако пушиш, всеки те гледа все едно че си някой изпаднал наркоман. Тук се отучих, да ти кажа, даже гледам и моят мъж ги понамали значително на 2-3 на ден. Иначе преди в Пакистан кутия на ден не му стигаше. Там всички пафкат яката, по-зле е и от Бг-то:)

Мактубче, много съжалявам, че имаш такива проблеми с бебка. Аз не съм била мама и не съм много запозната с тези проблеми, за да ти дам съвет. Знам само, че не е никак хубаво да се изаква на 5 дена. Много време е това. Трябва да се направи нещо, още повече че и плаче детето и се мъчи. Дано като се преместите в Белгия, всичко да се оправи. Искрено ти желая да стане много скоро!

Лютеничке, всеки ден те мисля, да знаеш. Може и да не съм ви чела всеки ден, ама си ми в мислите и ти пращам мисловни молитвички всичко да мине наред. Чувала съм, че не е хубаво да се induce-ва раждането, макар много лекари да го правят. На теб нали терминът ти е около 31-ви или 1-ви? Не бързай много. Имаш време. Нека да му закрепнат добре белите дробове на детето, че те са последни на опашката. Нека ти е здрав, а не болнав като някои тук като нас:) Съчувствам ти, че ти е тежко, ама трай, душичке, за хубаво е.

Маринка, завиждам ти, че ще мръднеш към Варна това лято, ще се видите с някои съфорумки тук. Как ми се ще и на мен да съм с вас. Стискайте палци, да ми се отворят вратите и най-вече да мога да си позволя това пътуване финансово, че това най ме притеснява.

Делте, нал' шъ ми Зготвиш вкусни манджи, ма кака? Ти направо ми направи книжка с твойте рецепти:)

Ренито и аз виждам из фейсбука, ами Лилито къде изчезна?

Ние Коледа я изкарахме с едни наши приятели индийци и пакистанци. Индийците си ги чувствам като баба и дядо. Много добри хорица. Посрещнаха ни толкова гостоприемно, както винаги. Че леля Ниру ме затрупа с подаръци-едни хубави курти и едни много сладки купички за десерт.

За Нова година още не знам къдем ще бъдем, ама тъй като още ще съм болна, може и да си останем вкъщи със Зак.

Ееей, гледахме един много хубав филм. Казва се Кабул Експрес. Отначало почва малко тъпо, но накрая ще разберете колко защо ви го препоръчвам.

Желая ви весело изкарване на Нова година и леко раждане на Лютеничката!

# 78
тук съм момичета как сте?тия дни нещо ме беше хванал мързела да пиша но иначе редовно ви четях. Rolling Eyes марина аз живея в софия за други може да има но аз незнам.лютеничке гледам още държиш фронта а дано скоро да ни зарадваш.къде ще бъдете на нова година аз във къщи за съжаление все още сама.още никакъв отговор за тази проклета виза.ако не му дадат ще ги побъркам ако трябва и до съд ще стигнеме.видяхте ли вчера имало бомба в карачи може би защото беше ашура и хората излезнали да я честват.колко много хора са умряли.на моя мъж братята също били там но като си тръгнали се взривил атентаторът самоубиец.как може да има такива хора.амал здравей как са децата?тес скорошно оздравяване и на теб тумари аз мойта кашлица я лекувах един път с преварена кока кола и да ти кажа имаше ефект.мактуб дано скоро и ти да се събереш с мъжът ти.весело изкарване на новогодишните празници дано новата година донесе на всеки това за което си е мечтаел.утре последен работен ден и после 4 дни почивка колко съм доволна.

# 79
Преварена кока-кола!!! За сефте чувам! Simple Smile Давай, рецептата, Ренке! Simple Smile Слага ли се нещо друго в нея и по колко пъти на ден се пие?
Дано 2010-година ти донесе най-прекрасната новина и ви събере с любимия! Имай вяра, че ще получи виза и не падай духом! Sub tike jaega!

# 80
tumari благодаря за пожеланието нека и на тебе новата година да ти донесе едно бебче еми сваряваш я колата и после я пиеш колкото може по топла.това е.ама оригиналната кока кола на мене лично ми помогна. Hug колкото повече пиеш толкова по добре.

# 81
Включвам се да кажа само, подтикната от думите на Тумхари - Мактуб, при всички положения според мен е по-добре бебче да пие нещо против запек отколкото нищо! 5 дни наистина са много време, това са си токсини, а това коремчето боли повече като е препълнено. За Дуфалака - като се роди бебка предвидливо попитах Педито какво се прави ако има запек и тя ме успокои, че има такива лактозни сиропи. Дуфалак мисля е от тях.  Peace
Рени, интересно е това с колата. На нас педи ни я предписва срещу повръщане. Брей, ще излезе панацея тая напитка. Joy

# 82
mactub,  съществува теория,  според която много често децата "отразяват" непосилните за изразяване емоции на родителите си в случая твоите- мисля че, ако символично "пуснеш" миналото бебето ще ак* свободно Simple Smile това не е сложно да се пробва и не отнема много време само го реши:) сигурна съм, че когато отидете при таткото този проблем  вече няма да съществува   bouquet

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 22:04 от Вятър

# 83
  • Varna
АМАЛЧЕЕЕЕ Hug
Радвам се, че те виждам тука Душе wavey
ТЕС-ка Hug
Виж сЯ квО хич не ми посягай към цигаритИ иначИ никъде не излЯзвам със тебИ. Аз съм си непушачка и ми призлява от цигари. Даже не съм и опитвала. А със тебе можем да се видим щото сме от едно мястУ Wink И да оздравяваш по бързУ. Много здраве за Новата годинка, ама многУУУУУ Hug
ШАХЗАДИ Hug
Душе, ти само ми ела, пък ще ти сготвя каквото ми кажеш или ще импровизирам нЯщУ. На тебе едно бебенце ти пожелавам и по бързУ да я разкарваш тая кашлица със Колата на РенитУ. Там поне при тебе е оригинална. И са пУФали коЙ и станалУ.
РЕНКА Hug
Като не те виждах и бая си мислех, че не си самичка. Дай Боже по скоро да се оправи тая работа със визата, от сърце ти го пожелавам. Че мога да си представя напрежението ти във момента. Напражение и много яяяяд. Позната работа за тез визи, мамка им #Cussing out
ЛЮ- Hug
На тебе искам да ти пожелая търпение тези дни, защото знам, че хич ама хич нямаш търпение да се появи новото човече. И при тебе е голямо напрежението. Като се върна назад и си припомня какво беше и ми се свива стомаха, вярвай ми. Много ми е лесно да ти кажа- кураж- но това искам да ти пожелая  thumbsup

# 84
Малеее, ама вие голяма седянка сте заформили тук...четох, ама трябва да се връщам да затвърждавам....Ха, не ми пожелавате предизвикано раждане, ама така хубаво щяха да ми го предизвикат в таксито на връщане от болницата...една кола не знам къде реши да завива и замалко не прасна моето такси, което пък спря рязко, аз излетях от седалката...и почнах да изпитвам болки...викам си сега трябва май да обръщаме за болницата.

Амал, добре дошла тук!   bouquet

На сите моми пакистанки (и на сите гостенки в темата) желая по едно бебе през идущата година, плюс разделени от съпружието вече да няма по никакви причини....

Делте, добре че твойту батку се върна, че едни пирати отвлекли кораб с петима българи измажду екипажа...щях и него да го мисля....

отивам да дочитам, ако имам други  кометари ще добавям.

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 01:29 от летяща.филия.с.лютеница

# 85
Добро утро!
Аз бебе не искам /сигурно и Делта  Laughing/, нали ви казах, че сме изпълнили плана! Дано разделите ни са по-малко поне, но при нея и това май няма как да се сбъдне. И аз четох за моряците, дори имената им бяха писали, макар и непотвърдени със сигурност http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=149447.
Лю, твоето бебе сигурно е решило да се роди в новата година. Тук пак започва кампанията "Бебе на годината", триста бебета щели да се борят за титлата, от къде получават такава информация? Не казваш подробности от прегледа, да чакаме ли скоро или има време?
Делти, щеше да даваш твоята рецепта за пица? Аз днес ще приготвя десертите за утре и може да се пробвам с една пита. Че пак съм с три деца, ученичката на сестра ми няма кой друг да я гледа и дали ще ми помагат, дали ще ми пречат повече, но не трябва да си оставям цялата работа за един ден, няма да успея.
Хубав ден ви пожелавам!

# 86
  • Varna
ДобрЮутрУУУ Мацуранки Hug
ЛЮ-
маце, аз бах ти пожелала във преден пост да им се тръшнеш и да не излезеш от кабинета на доФтурите докато не ти предизвикат раждане. Ама да ти кажа на майтап беше, че то най-добре е когато бебето реши да си излезе. Много ти благодаря, че си се сетила за мойтУ БаткУ. Той също е плавал във същата компания като тия отвлечените момчета. Относно минаването на Аденския залив аз не исках да ви пиша когато той последния рейс го минаваше няколко пъти. И друг път е минавал разбира се ама като е нямало тия пирати. Когато го минава аз немога да спя въобще и само се моля. Последния път беше ми писал, че стрестници са му излизли на устата а аз за толкова години брак със него такова нещо не съм виждала да има. Значи това трябва да ви показва колко е силен стреса като се минава там. На времето като като млад е бил във район на пирати в Далечния Изток.  Нападали са ги,  но са си спасявали задниците. Награди получавах за това но не съм се сещала да ви го разправям. Гледам лошите неща да останат там назад зад гърба ни. Но стресници като сега не е получавал. Обаче накрая си казал- Майната му кото стане- но той си знае колко е майната му. Дай, Боже всички момчета да ги спасят по бързо, че не са само наши ами има и Комшийчета- Турчета, румънци и от други националности Praynig
МАРИНЧЕ Hug
Душке, за пица не съм писала за рецепта бееее newsm78 Нещо друго ще да е било. Аз не правя някаква специална. Взимам готово тесто защото не ми се меси, не че не мога, могааа как мога аз ама пусто все бързам, че такъв ми е хараткера Овенски. За де ли бързам newsm78 и аз незнам. И пляскам първо доматената паста, или пък доматки, или пък със миксера намачквам от консерва и след това каквото имам във хладилника и най отгоре кашкавал на корем.
Хайде пица за закуска  и отивам да се къпя, че днеска и коса мия а тия със дългите коси знаят когато мием и коса колко се бавим.

И за всички останали пакитки гууууууууууууууш Hug newsm47

# 87
Аз исках да кажа пиТа, ама сигурно ми се е яло пица, затова съм объркала  Laughing

# 88
Марина, давай рецептите, ама нямам формички за мъфини Sad  в някакви силоконови ли се пекат, трябва да си купя, ма не ми се дават 30лв....

# 89
Аз също нямам силиконови все още, правя ги в хартиени чашки, които слагам в кофичките за крем карамел, за да не се разливат, но преди съм пекла директно във формичките, без хартиени чашки. Така, че ако имаш за крем карамел, използвай тях. От тук взех рецептата http://www.kulinarno-joana.com/2008/12/orange-chocolate-chips-cupcakes/ . Само, че аз ги покрих с разтопен бял шоколад и отгоре нарисувах по една снежинка с разтопен натурален шоколад. А понеже на децата им е малко горчив натуралния шоколад, този път в тестото ще сложа парченца бял и няма да правя глазура, че ми отнема време, а и ще станат прекалено сладки с толкова много бял шоколад.

Общи условия

Активация на акаунт