Ноемврийчета 2005 - 29та коледно-първомартенска-първоюнска тема

• 64 776
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Сисе, стискам палци всичко да мине добре.
Сега да се похваля - искам коментари, ако може - новата детска стая - http://www.facebook.com/branimira.mihailovadimitrova?v=photos#!/album.php?aid=71361&id=1493268563.
Момичета, кажете мнение, идеи, какво не ви харесва. Все още има какво да се прави и затова ще се радвам на вашите мнения и идеи. Само да кажа, че като преместим Жужа, ще сменим леглото с по-малко и ще преместим раклата, да станат ъглови, а бюрото ще отиде на мястото на раклата.

# 451
аз бих сменила веднага тапетите с нещо едноцветно Simple Smile

значи вече почнахме да сменяме зъбки? На Деян една съученичка тъкмо се е отървала от първия си млечен зъб.

аз пък днес получих първите си два гердана от макарони.

# 452
Почерпвам -   party023  cook newsm38 newsm64 cook cook
Да ми е жив и здрав юнака, все така разбран и отговорен и брат му да взима пример от него!
Олгарита, моя позната даваше достокоро апартамент в кв. Борово, ще и позвъня и ще ти пиша.
Ние сме в абсолютна ваканция - гори и планини, град, занимавки вкъщи, зоопарк и паркове, пускане на лодки, хрвърчила и самолети.......
Гошко смята отдавна разпознава и прочита големи числа и много обича да ни съставя задачи или пък да отговаря със задачка на злободневен въпрос започващ с колко. Опитва се и да прочита срички и малки думи. Не насърчавам и не го занимавам, от батко му знам, че ползите да си подготвен в първи клас не са много. Абсолютно отказва да рецитира стихотворения или да казва нещо наизуст, дори да ги знае. Не пее и не дава да му пеем и не обича да оцветява. Обича да се занимава с лепене, изрязване, моделиране, коване с дървените комплекти на ses.Рисуваме тримата, а понякога и четиримата глинени гърненца, стъклени бурканчета и  гипсови фигурки и много му харесва. Скоро Гошко ми направи медальон сърчице от печен пластелин.
Успех при заболекаря на Сиса и Ники пожелавам.

# 453
Благодаря за позитивните пожелания. Явно господ ги чу. Попаднах (разбира се след обстойно проучване) на добра стоматоложка. Подробно обясни какво е положението със зъбките на тази възраст. Разбира се, рано е да ги сменя, но както и тя самата отбеляза децата ни се развиват с 2-3 години авансово. Нещо което на всички ни е ясно. Зъбите също са част от общата картинка. Добрата новина, ако може да се каже така по-скоро успокояващата за мен е че поне постояните кътници още нямат и заченки да изникват. Дано поне те по-късно. Интересно ми беше, че имоло вече нещо си което се поставя върху последните кътници (в момента вече непомня наименованието) и то предпазвало от кариеси постояните зъби. Заслужава си да се проучи. За мен лично е новост.
Иначе за Ники - държа се безупречно. Това е разбира се последица от честите и посещения в стоматологичните ксабинети, ей така - само за да свикне с обстановката. До сега е ходила поне 5-6 пъти. Не я боля самото вадене, малко проплака, но то беше по-скоро заради марлята в устата, новото усещане на езичето и ей такива  неща.  Щастлива е от факта че е вече голяма  Simple Smile Сега с нетърпение чака феята на зъбчетат да и донесе корона и тя ще го направи  Hug. Между другото филмчето за Франклин и феята и подейства много в добра посока Peace

# 454
Здравейте Simple Smile
Не съм писала отдавна, но пък ви четях редовно.

Сиси, честито за зъбките и браво на храбрата Ники! И честита кола, пожелавам ти да си я караш дълго и безпроблемно!
Бубе, честита детска стая! Пуснах ти във фейсбука покана за приятелство (Диди Илиева съм там), та да мога да я разгледа. Има тема в Нашият дом, която е само за детски стаи - там също може да получиш много ценни съвети!
Тити, а на теб честит първи макаронен гердан  Grinning Hug
майче, ще чакаме снимки и разкази от Крит   Flutter

Ади може да брои до десет. И с това приключват нейните математически възможности  Laughing И понеже е левачка дори рисунките и не са особено оформени, ама на мен си ми харесват. Рисува същите неща, които рисуват и нейните връстници, но някак са й по-странни рисунките. Например дърветата с корони и листа ги докарва на Боабаби, къщите с врати и прозорци повече приличат на ескимоски ледени вигвами (вигвам ли се казват, не се сещам сега думата)??. Слънцето винаги го рисува с усмивка, а принцесите са с крака до главата, а вътрешността я оцветява и става рокля  Laughing Напоследък се научи да им рисува дълги до земята коси. Не е особено сръчна, но пък много и сече пипето и е интелигентна  Crazy

При мен новото е, че започнах добре платена работа, имах 2 седмици отпуска, които ги изкарахме в Полша двете с Ади, върнахме се, поработих още известно време и напуснах добре платената си работа, защото изобщо не изпълни очакванията ми и много се разочаровах. Сега съм се заела с ремонтни дейности у дома и се надявам до седмица Ади да се сдобие с обновена детска стая. Вече купихме нов килим, боя, 2 тапета за разкош, предстои покупката и на нова лампа и пердета на Уинкси.

Та такива ми ти работи  Mr. Green
Вече ще се разписвам по-често  Hug

# 455
привет и от нас! и аз чета, ама не пиша  Embarassed
ние прекарваме едно малко скучно лято, ама мен като ме напече жегата и не мога да мръдна никъде. село си нямаме, на море вече ходихме и така сега сме си в прашната софия. поне имаме дворче с дебела сянка от лозниците  Simple Smile
зъбчета още не сменяме. за математиката- брои до 100 някъде, събира и изважда до 10 без грешка и пръсти. буквите ги знае всичките, но още не чете. нищо не бързам да я уча, сама иска. не я спирам. за нея това е игра. обича много да рисува, но напоследък отказва упорито да оцветява.
както и отказва упорито да яде  ooooh! в чудо съм се видяла. само мляко пие във всякакъв вид и това е. а също и плодове обича. ама това манджи, закуски,, филии- не и не.
олгарита, аз имах няколко пътувания във вашия район и дори си мисля, че те видях, докато пиехме кафе пред един хотел, където е и парка на града. забравих му името. ако си била ти, беше само с малката и още една жена с дете. а може и да съм се припознала. а в одрин се влюбих, страхотно градче и такива усмихнати хора. а храната, о, храната- обожавам турска кухня. там ядох някакъв дроб пържен, разкош...аз планирам уикенд натам, можеш ли да препоръчаш хотел в одрин?
доминика, същата история като мен с работата. исскам да си намеря, голям ентусиазъм и после бързо бягам. защо така, сигурно е водолейска черта- неспокоен дух  Grinning сега пък си търся работа.
и ние ще правим детска на кейти, уж септември, да видим.
ако препоръчате добър детски зъболекар в софия, може и да заведа кейти. досега все я избягвах тази процедура.

# 456
бонжур, мацки!

доминика - за крит ще говоря през октомври, когато и планираме да ходим. сега мога за париж да споделя туй-онуй, че тъкмо се върнах от там. но утре най-рано ще е, че у дома всичко е на вили и могили.

бубе - утреще гледам снимки, че сега съм каталясала.

олгарита - една приятелка дава апартамент под наем в дървеница - ново строителство, с портиер, около 60 квадрата, полу-обзаведен - към 300 Е май беше; сестрата на филков също е имотна - нейното жилище също е ново, но е напълно обзаведено, май и с гараж беше дори, голямо - 100 или повече квадрата, не знам точно, че никога не съм стигала до там. май 400 Е беше, но не съм и питала. ако имаш интерес, ще питам или пък най-добре ще давам телефони. ние самите с филков сме безимотни, така че няма как да помогна пряко.
уморена съм, така че няма  да пиша днес повече.

# 457
  • Пловдив
Маик, добре дошла!
Сисе, браво на Ники! Ние имаме познати стоматолози, единият от които си е детски и е и преподавател, но Росен изпада в истерия, колкото пъти споменем за тях, дори и при вариант просто да отидем да видим кабинетите Confused
Ние днес направихме дълга разходка в Родопите - х.ЗДравец, Студенец, Бяла Черква; Росен беше очарован, включи се в бране на боровинки и малини, тичане, ритане на топка, хапване изобщо пълна свобода; в шест вечера беше гроги и заспа в колата веднага, но е доволен; в момента е в леглото  и преживява деня Mr. Green
ще кача и снимки!
Юка, Доминика, хубаво е, че имате възможност да сменяте добре платена работа с друга, не знам - може би при ввас положението е друго; Пламен доста време беше без работа - почти 10 месеца, като за Пловдив просто е трудно; желая ви успех - дано намерите нещо , което да ви удовлетворява Peace

# 458
ох, искам и аз прохладна разходка в планината, но скоро няма да стане впредвид последните новости при нас, а именно че Ники е с гипсирана дясна ръка. Това се получи на една пързалка в детският център в МОЛ-а, където беше на рожден ден. Опитала да се стопира за да не удари друго дете, поплака че я боли ръката, но след малко каза, че и е минала и аз реших, че просто се е натъртила. След цяла нощ пробуждане от болки в събота бяхме в спешното и рентгеновата снимка установи пукване на главата на някаква кост на лакътят. Резултата 10 дена в гипс, после контролен преглед, после ще се види след снимката. Ръката вече не я боли, но самочувствието и е дълбоко засегнато от гипса, смята че съвсем не е красива с него  ooooh! Другото което я дразни, е че всички хора я питат какво е станало и на нея и писна да обяснява историята...вече е като развален грамофон. Сега ще си седи в къщи, защото не може да се храни с лявата ръка (мисля че просто си намери повод - положението при нас е почти като при Юка), но с всичко останало се справя по-добре от колкото си мислих. Та така...майче добре се завърнала от Париж!

# 459
Влизам да ви почерпя, че днес имам рожден ден.. Hug

Виждам, че сте пописали малко, като имам време ще ви прочета..
Иначе вече сме си в София.. Днес ще се поразкрася и поглезя малко, жалко за лошото време, което се очертава, но днес ще празнувам, че през уикенда сме на кума на р.д.
Какво ще кажете за среща преди учебната година? Имам идея и за заведение - Beso - http://beso.bg/ Близо е до нас и обичаме да ходим, подходящо е и за децата, само да е хубаво времето.

Последна редакция: пн, 30 авг 2010, 09:10 от Сиси ♥♥

# 460
видях те! да си здрава, кръшна, стройна, весела, засмяна чак до другата година по това време, когато пак ще наичаме Wink  bouquet

а там има ли детски кът - не се вижда от сайта?
и ако ще се срещаме, давайте да е бързо и преди тити да си е заминала по арабско Wink

# 461
Честит празник адашке   bouquet
На мен ми стана нещо като навик да се включвам след майк и да подкрепям нейните добре изказани пожелания. Та още веднъж здрава, кръшна, стройна, весела.......

# 462
Благодаря ви! Hug

маик, в Beso детският кът е външен, но си има аниматорки - 3 лв. на час. Затова го дадох като вариант само, ако времето е хубаво, мога да запазя предварително.
Друг вариант е Spaggo.. ти знаеш.. давайте и други предложения! тити кога тръгват?
Наистина много ще се радвам да се видим с всички ви! Hug Дайте да решим конкретно нещо, а ще се издирим по телефони, Фейсбук, че повечето рядко влизаме тук.

# 463
  • Gabrowo->Sofia
Сиси, поздрави!

Ние сме все още с дете при баба и дядо.

# 464
Сиси, жива и здрава! Все така слънчева бъди!

Срещата е чудесна идея.

Общи условия

Активация на акаунт