Отговори
# 615
Да задам и аз няколко въпроса:

От няколко дни много суха ми се вижда косата на бебка, а като сваля шапката и хвърчи перушина Mr. Green, затова:

Всеки ден ли миете косата сега или колко често? Ползвате ли сешоар? С какво миете косата-шампоан или гел за тялото или друго?( аз в момента ползвам гела на Клоран и я мия цялата с него? С какво мажете лицето на бебето-(вид, марка)- само след баня или и преди излизане? Имаме едно сухо петънце от доста време newsm78 и се чудя да я водя ли на лекар или да мажа по-често?

Риба, извара и мандарини не съм давала още, а ще кърмя newsm78незнам докога, вече спрягаме годинката, но ще видим Simple Smileвълшебното хапче за приспиване ако го няма, как ще се приспиваме Simple Smileидея си нямам

# 616
Леле,колко много сте изписали newsm78 Аденис много се радвам за вас ooooh!че е само с това се е разминал.Дано скоро и Ади да се оправи,милото Praynig.Инкогнито 1:Аз не съм кърмила,че нямах кърма .2:Риба на Никулден и дадох малко,но нещо не и налита много.3:Извара чиста.4:Мандарини и портокали съм и давала и много и харесаха.Слънце нямам търпение да я видя Симона с тоалета.Ели, тя и моята ми се лигави че по цял ден е с мен,ама деца какво да ги правиш.Като каже "мамо" и аз се разтапям.Ако нещо съм пропуснала се извинявам.Лек ден от нас Hug

# 617
  • Стара Загора
Светле то при нея няма неядене само когато спи - тя нон стоп дъвче нещо.

# 618
Като слагате някое животно, веднага му казвайте Stay от менюто на десен бутон, щото иначе си се разхождат и могат да избягат от вашата ферма.

Е, това е пълна тъпотия  ooooh! И от кога го измислиха това, до вчера всичко си беше ОК. И трябваше да ползвам менюто само, ако им позволявам да ходят. Не стига, че е толкова бавна тази игра, ами сега ще трябва да си играя да цъкам на всяка жива твар и да й казвам да си стои на мястото  Close

# 619
  • София
Здравейте и от нас.

За яслите
, смятам да запишем Калин - тук не било проблем ми казаха, но все пак ще проуча. При нас проблемът идва с моята работа, ама да видим...

Момичета, от вчера на обед Ивето е със Ади в Инфекциозна болница!

Дано бързо се оправят  Praynig Praynig Praynig

Ел, и Калин посуква нощем, отдавам го на пустите зъби, защото почва да пищи. Все още спи при нас поради смотаните ми ръце и вече дори не ставам, а карам на легналата позиция.

Животинче, Калин от няколко месеца като почне да суче и се хваща за ушите - много е смешен  Mr. Green

Инкогнито, по твоите въпроси мога да кажа само за първия (по другите - не сме пробвали):
1. До кога мислиет да кърмите бебоците? --> докато Калин реши
За рибата много се чудя, да видим педиатърката какво ще каже Simple Smile

Тони–ст, има една тема "Бременни кърмачки"  Mr. Green Прочетох наскоро, че дори при бременност до един момент не е проблем кърменето, вкл. чувствителност, контракции и прочие.

Мечо Пух
, всеки ден мием косата в общия случай. Сешоар не ползвам и не ми е хрумвало дори.... Ползваме шампосан за коса - за косата и сапун - за тялото. Преди излизане мажа лицето с крем за лице Себамед, а като свърши, ще ползвам на Бочко. Иначе на лицето не мажем нищо след баня.

# 620
 Здравейте

Ей ако ще правите Бургаска среща и мен ме пишете. Ще дойда задължително.

МЕЧО ПУХ аз всяка вечер къпя Иво с косата. Аз и баткото го купя всяка вечер, рядко пропускаме косата. Сешоар не ползвам защото му е още редичка косата. И аз мия всичко с гела за тяло. След банята вечер го мажа целия с лосиона за тяло на Саносан- лавандула, а когато излизаме навън му мажа лицето със кремчето за студ и вятър пак на Саносан, но повече препоръчвам този на Клоран по хубав е и по бързо попива а този на Саносан е по твърд.
 А за това петънце го следи дали се уголемява или смалява. Ако прогресира по добре я заведи на дерматолог. Пепи едно време правеше студови алергии и бузките му ставаха като шкурка зимно време. Затова нон стоб го мажех с колд крема на Клоран. Сега с Иво нямам такива проблеми ама то и студ няма така че още незнам.

Абе Тони_ст аз ли нещо съм изтървала или ти си първата от нашата тема която пак е бременна  Shocked Ако е така честито   bouquet

# 621
  • София
Привет!
Навън е страхотно  Simple Smile Много обичам да вали сняг. Поразходихме се с шейната.
Дано Ади се оправи бързо!  Praynig Praynig Praynig Милата душица! За шарката ТаняТ го е обяснила добре  Peace
Браво на ходещите девойки!  Heart Eyes
За яслите не съм съгласна с Веселина, адаптацията според моите наблюдения в ДГ е по-лесна, като разбират повече и може да им се обясни защо мама ги оставя. И пак всичко си е до дете - в групата на Иво има деца, които идват от яслата - също реват сутрин. За центъра на света също не съм на това мнение - нищо лошо няма да усещат това.  Simple Smile Иначе недостатъците и на яслата, и на ДГ са болестите. Пред мен никога не е стоял въпрос за връщане на работа преди изтичане на майчинството, просто защото сега няма къде да се върна, а преди - заплатата ми беше почти равна на майчинството. И ние трудно се справяме финансово.
По въпросите - извара и риба не съм давала, "кърменето" ни приключи отдавна, цитурси натюр не е ял, в някои от пюретата, дето му давам, май имаше портокал. Къпем се всяка вечер, с косата, изцяло с душ-гелчето на бюбхен. Не ползвам сешоар.
Хихи, Тони не е бременна (май), но е в първите желаещи  Simple Smile
А животните във фермата винаги съм ги спирала както е писала Животинче. Вашите не щъкат ли от преди?  newsm78 Ох, много ме изнервя понякога тая ферма. Laughing Ама ми е жал да я зарежа  Crazy

# 622
  • София
Днес съм спамърка  Mr. Green

Ние се овъргаляхме в снега и сега дребния спи като къпан. Много съм доволна  Mr. Green

За къпането - косата я мием през ден, два. Ми като не му е мръсна - не виждам смисъл. Понякога даже, ако много сме окъснели с банята, го мием на бързо на чешмата. Душ-гел също не ползваме всеки ден. Моята кожа е много чувствителна и при една кофти реакция към сапун, след съвет от дерматолог, също не всеки път ползвам душ-гел. Чистата вода в повечето случаи е напълно достатъчна.

Я, току що получих sms, от НОИ, че са ми дошли парите, отивам да прегледам онлайн магазините  Twisted Evil

# 623
Светле, разбира се че ще снимам и покажа. Peace
ЗА къпането-през ден се къпим, като тогава мия косата със шампоан.

# 624
И аз, и аз  Mr. Green Ама ме чакат студентски такси и разходи по бензини..  #Cussing out

Галина, непременно ще те уведомим за Бургаската среща  Mr. Green

Ние се къпем през ден. Ползваме само гелчето на Бюбхен и за косата и за тялото. Напоследък ползваме и сешоара. Голям кеф е! Много му се радва. Май бях качила и снимки, ама не помня вече  newsm78 Било е миналата година сигурно.  Mr. Green

Миро не го мажа с нищо, но може би е желателно. Засега няма чувствителната кожа на майка си. За щастие.

Отивам да готвя, че дзверо заспа.  Peace

# 625
  • София
За отговоря и аз малко: риба давам от два месеца един път седмично. Давам или на Гербер сьомгата, или от детската кухня акула. Цитруси не съм давала, наш педи казва, че до 18 месеца не трябва. Пробвах със купешки сок от цитруси, но не прояви никакъв интерес

Светланка я къпем през ден, поради простата причина, че таткото не винаги си е вкъщи, а сама не мога.

# 626
  • София
 Честити месечинки на порстващите бебоци!!!
 Реших и аз да се включа по въпросите. Благодаря ви за отговорите на моя, ала като гледам не сме много в отбора на често сучещите нощем Tired
 Ще кърмя до годинка, годинка и нещо, да видим как е хемоглобинът, че ако е нисък, ще кърмя докато се стабилизира или докато имам.
 Риба не съм давала, след 10тия месец ще стане, а може и по-късно.
 Извара също не съм. Ще е от плодовите дуети, но ще видим на коя марка.
 Цитруси съм давала да си смуче парченце 2,3 пъти.
 Главата не къпем всеки ден и не ползвам сешоар. Косата на Влади е малко и не се налага. Мия го с измивна формула на Себамед. Телцето къпем всеки ден.
 Лицето мажем с Хидролосиона на д-р Тайс, по препоръка на нашата пед-ка. За излизане - СЗА препоръча Колд крема на Клоран.
 Ние преди половин час се прибрахме  от разходка, чакахме, чакахме да спре..но не спря, а не ни се изпускаше разходка на пресния снежец. Времето е изключително меко и приятно.
 Искам и да се похваля, една от най-близките ми приятелки е бременна в 6та г.с, ще стискам палци всичко да е наред при тях, че напусна работа и се надявам нервите около търсенето на нова да не навредят на плода и септември да се роди бебче живо и здраво! Много съм щастливааа Simple Smile

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 8 нови отговора.  - започнах да пиша преди да излезем Embarassed

# 627
  • Стара Загора
Ето ни го тоалета - http://slancetoo.multiply.com/photos/album/21#photo=26

# 628
Честита Нова Година и от мен макар и със закъснение!
Пожелавам на вас и семействата ви много здраве и късмет през 2010!
Мечо Пуух, мия главата на Алекс всяка вечер, както и преди. Нямаме нужда от сешоар, нямаме много растителност. Ползваме предимно шампоана за коса и тяло на Weleda с невен. Не мажа лицето с нищо.
За кърменето - ще кърмя поне до годинката, после ще видим кяк ще се отбиваме.  Извара не съм давала, като риба само сьомга със зеленчуци приготвена вкъщи, мандарини и портокали съм и давала да опитва от няколко месеца.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 10 нови отговора. - така става като дребното спи само 40мин и се разпищи, то зъби ли не бяха, отити ли?не знам вече какви оправдания да търся.
Да ви кажа, че все повече се депресирам като чета тук... знам, че всички деца са различни, ама моето да не би да е изостанало??? Имаме само 1 зъб, не пълзи... Стои права и крачи с опора, но Само ние ли сме така?Успокойте ме! Като чета за бебета, които ходят, говорят, стават от легнало в право положение и др и съвсем се шашкам.  Shocked
Още един конкретен въпрос: какво закусват вашите бебета? Аз давам йогурт натюр с бебешки мюсли, но му се опъва и иска от моята закуска, която е с овесени трици, канела, мед, ядки и др. небебесъобразни продукти.
За референция с френската система, тук мястото на детето е гарантирано в ясла/градина от 3-годишна възраст, иначе от по-рано зависи от кандидатурите на многобройните семейства (незнайно защо винаги с предимство) и възрастта на бебето, тук правят сметка като правят бебета в кой-месец да се роди детето, за да е най-успешно касирането в детско заведение. Не се шегувам! Ми то с тая емиграция откъм Африка ние просто нямаме шанс!
Слънце, чуден тоалет! Пу-пу!

# 629
 Аз риба още не съм давала, все се каня да питам педиатърката и забравям, ама едва ли ще й хареса, като й знам вкуса. Извара и цитруси също не съм давала.
 Къпя я с гел, който е за коса и за тяло, все още не ползваме сешоар.
Мисля да кърмя до към годинка, но според мен и повече ще откара, това моето е пристрастено кърмаче. От биберон не е пила никога, в момента пие вода от чаша с накрайник, но аз й я държа. Изпива не повече от 70-80 мл, но пък смятам че не й липсват течности заради кърмата. Все пак гледам да се приучавам на вода, че нали искам да я отбивам в крайна сметка, тя след 3 месеца става на 1 годинка.
Слънце, много е фешън малката Wink
мелинда, не се шашкай, и Кали не се изправя сама, но пълзи все по-упорито и вече е доста по-стабилна, когато е изправена, крачки не прави.
Продължава да си има само 2 зъба.
Абе Тони_ст аз ли нещо съм изтървала или ти си първата от нашата тема която пак е бременна  Shocked Ако е така честито   bouquet
А, не е бременна Тони. Просто сподели, че ще кърми докато Рая сама се откаже или пък докато забременее. Laughing
А за фермата във фейсбук - аз отдавна не се занимавам с нея, нямам нерви, както и на никакви други игри не играя.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 18:21 от stasi8510

Общи условия

Активация на акаунт