Отговори
# 630
Всички бебоци са страхотни! Heart Eyes Впрочем, защо бебоци--та те са си направо дечица!Много са пораснали!Марто е един невероятен дундьо! Crazy Боян е ужасно сладък с тая къдрава косичка! LaughingЖивотинче, колко е висок Тошко?Имам чувството, че е по-висок и от Радо! Crazy
Шушииии....май доста парички сте се изръсили за тия играчки! Money Та то само зебрата и кучето правят 150-200 лв! Mr. GreenСъс здраве да си ги ползвате, Мария де...!Марта и тя е сладурана! Peace

# 631
Нинче, ние не сме се ръсили  Mr. Green Зебрата е от майка и сестра ми. Поръчах я края на ноември (тогава те ми дадоха по 50лв да избера от тях подаръци) от МайТойс за 50Е ( а тук е по 180лв някъде), по препорака на майките от темата. Казаха, че децата им до 3 години си играят с нея и не им писва.На Бъдни вечер се събирахме в сестра ми и тя и купила и телефончето на ФП, а майка неква кукличка дето реве и вика "Мама" и  "Тата". А свекърите и подариха кучето на ФП. Брата на мъжа куб на ФП с формички за сортиране и станахме като рекламна къща на ФП  Laughing

# 632
слънце,Симона е бонбонче HugЗа къпането през 2-3 с косата и сяка вечер тялото.Къпа я с шампоан на Джонсан,а тялото с сапун Тео бебе.С крем на Бочко,а тялото с мляко на Чико.Със сешоар несъм я сушила,че няма какво.

# 633
На тази зебра на ФП и аз много й се чудих, като беше намалена на 50Е. Ама реших, че сега няма да й е толкова интересна. Мислех да й я взема за РД, но се очертава да нямаме финанси за такива грандиозни подаръци  Confused Та може би ще отложим същинския подарък за, след като се върна на работа или направо за следващата Коледа  Rolling Eyes
Шуши, малката харесва ли я  Grinning И кучето го гледах, но си мисля, че са още малки да го оценят по достойнство, защото нищо не разбират от приказките. Вашето на български ли говори  Grinning

Ние се къпем през ден заедно с косата. Къпем се с Джонсън за тяло и коса. След баня от време на време й мажа тялоко с лосион на СебаМед. Сешоар не ползваме. На нея косата й изсъхва само със забърсване с хавлията  Peace

# 634
  • София
Мечо Пуух, къпеме я през ден с гела за коса и тяло на Бюбхен. Косата сушим всеки път със сешоар. Лицето мажа само преди излизане с колд крема на Мустела.
*Elle*, не останахме много кърмещи, иначе всички май го имаме проблем с нощното кърмене. Скоро не обсъждахме ли същия въпрос? Thinking А защо реши, че Влади ще има денонощна нужда от теб до първи клас?  Wink Може да иска да си комуникира с деца на неговата възраст  smile3534
slancetoo, Монката е страшна мацка, ще берете ядове с нея  Wink
melinda, на закуска давам попара или каша. С кус кус още се давим Rolling Eyes
Днес сефтосахме шейната, но Вики не остана очарована от снежното време  smile3507 , за разлика от майка й    jumpuu
http://martenichki.snimka.bg/other/bebeta-prez-yanuari-2010-g.459979.16773416
Хайде лека и спокойна  Hug

# 635
  • София
Да се включа набързо и аз, докато тате припсива Биба.... снощи това мероприятие продължи час и половина.... Crazy та може и по доста от темите да се изкажа... макар да се надявам бързо да се предаде тази вечер, че по програма нашето ядене е след заспиването...

За къпането - и ние сме като jivotinche  (май доста често ни съвпадат постовете....) къпем я всеки ден с вода или както се изрази сестра ми очудена като се беше навила тя да къпе любимата си племенница - "Ама вие само я изплаквате..." но и ние по препоръка от лекар прескачаме шампоана. Косата и тялото мием два пъти в седмицата с Мустела - още не ни е свършила първата опаковка, ама то с тия темпове... За мазането след баня - сега слагаме тоалетно мляко на Бюбхен, а на лицето за разлика от повечето, които споделиха мажем какво ли не... но явно си ни е проблемна кожата там... Едно че дерматоложката отсече "периорален дерматит" - разбирайте раздразнена от обилната слюнка кожа, та мажем с ABC Derma  на Биодерма, отделно мажем с Бочко за студ, крем "Здраве", Пенатен на Джонсън, Ексипиал, Др. Тайс.... редуваме ги, че ползата от всеки един продукт по отделно е спорна и временна.. След последния обрив, за който бях споделила започнах да се съмнявам, че правим реакция към студа - точно тогава доста се беше застудило.... Щом се затопли времето, кожата се изчисти като от самосебе си... В същото време нали ни пробиха двете горни зъбчета... та може и това да има значение.... надявам се да не е от храната, макар че спряхме йогурта и телешкото.... От вчера отново ни се появиха пъпчици, а определно този път не съм давала нищо ново като храна... а просто се застуди времето и май още ни мъчат зъби... дали да не се оглеждам за още нови....

И при нас покрай зъбките зачестява във времето и се разрежда като консистенция акото, така че потвърждавам зависимостта - не помня кой питаше....

За храненето - май и ние вече сме доста назад - не помня откога не съм въвеждала нищо ново... май последно дадох йогурта, който бързичко спрях.... Не съм давала, риба, жълтък, кисело мляко, пресни плодове, вкл. цитруси, ... извара също не съм давала. Melinda - закусваме само и единствено попара - сухар, овче/козе сирене, зехтин и вода. Това ни е любима храна, което много ме радва...
Взела съм, обаче два сока на ХИП (ябълка и ябълка с грозе) та исках да питам някой дава/л ли? Как - разрежда ли се с вода, и кога -  между или след ядене???

За очичките - извинявам се, че не помня кой точно питаше, може би Шуши.... - Бибата също си ги търкаше доста, мисля че бях писала тук, а и също примигваше по-осезателно. Та нали ходихме на очен лекар и питахме, та се оказа, че може и това да е признак за някаква алергична реакция (чудя се дали не е реплика за застраховане от лекарите....) Поради тази причина имала възпалени или раздразнени / еритирани клепачи и ни предписаха капки за очи.... взехме ги, макар в аптеката да се учудиха, че са изписани на толкова малко дете, но познайте, изобщо н еуспях да ги слагам - ами не дава това дете... Такива писъци ревове... аз се молех, увещавах, с добро, с лошо.... не и не... даде да сложа веднъж на едното око и до там бяхме.... Там ще си ги изхваря капките (трабва да се ползват в рамките на един месец след отварянето...) Но ми се струва, че вече не търка очички толкова често... Така че, моят съвет е да я наблюдаваш малката и ако ти се стори, че се влошава да идете на лекар, но нищо чудно и да е нещо временно и да отмине - може и от някакви тъкани да се е раздразнила... а и нали е болничка (аз си пиша все едно наистина Шуши е питала...дано не бъркам)

За детските ясли/градини - напълно споделям мнението на Веси според мен вече е време да се захващаме лека полека с възпитанието на децата и ориентирането им в ситуацията като цяло... Това го казвам от моята неопитна позиция.... като се докараме до тръгване на ясла може и друга песен да запея, но за сега така мисля.

Слънце добре че си ти току да ни информираш за някое събитие.... а вашата мандама баш в актуалните цветове сте я барнали Wink много е сладка.

Всички сладури от снимките са супер.  А на болничките наистина желая много бързо да се оправят

Толкова, че поувлякох, а и ще ходя да се намеся с приспиването, че пак стана никое време за ядене...

# 636
Аз си мисля, че докато има кърмаче, има и нощно сукане  Laughing Поне при нас се очертаваше така. Като я отбих спря да се буди нощем точно след 1 седмица. Явно не й е било до ядене, а просто за спорта да си поцока малко  Peace

Слънцето, много ви е готин тоалета  Peace Аз още не съм мислила с какво ще е облечена щерката. Може би с рокличката от Коледа, ако не й е малка до тогава  Rolling Eyes

мелинда, аз за закуска правя грис, кус-кус, фини овесени ядки, някое от тези неща + 1/2 бурк. плодово пюре и няколко лъжици АМ. Също давам и попара  Peace

# 637
  bouquetблагодаря на всички за отговорите за къпането и мазането, сверих си часовника както се казва Simple Smile

Слънце, малката е много модерна сладурка Grinning

Мелинда, и аз да те успокоя, хем сме от по-големите( февруарско мартенче)- няма зъби, не пълзи, не прави крачки, само стои стабилно като я държа и  newsm78какво още беше, а не се изправя сама, може само като е седнала да легне по корем...напоследък това й е любимото занимание, сутрин ядем попара- най-много нея обича, преди ядеше каши, но сега нещо не мога да я накарам да ги яде...

И моите животни днес полудяха във фермата, уж ги спирам, пък те пак търчат насам-натам Mr. Green

# 638
  • София
Животинче, колко е висок Тошко?Имам чувството, че е по-висок и от Радо! Crazy
76см го изкараха на последната консултация  Peace
Ама то не е странно, баща му е 194.

Танче, и по обривите май си приличаме. Тошко почти постоянно има по някой обрив. Последното беше на бузите. Около 2-3 седмици бузите му бяха червени, без да е бил на много топло или студено. Постоянно му бяха все едно е бил навън на студа. След консултация с педиатърката мазахме 2 дена с Елоком, после с хидратиращия на Себамед, и от време на време, профилактично с цинково кремче. По този повод бяхме спряли жълтъка, но не мисля, че е от него.

Мисля утре да дам попара, та да ви питам - като давате закуска(не мляко), това първо ядене за деня ли е? Ние в момента процедираме така - дребния се събужда, до 10-15 мин му давам 210мл АМ и следващото му ядене е след 4 часа. Сега като искам да му давам попара, изцяло ли трябва да заменя млякото или може да му давам например 150мл и към 10ч да му дам попарата?

# 639
  • София
 Според мен при кърмачетата има и проблем с намаляване на кърмата и затова просто огладняват по-често.
  Илийката вече не се храни нощем. По Коледа го оставихме една нощ без да го нахраним. Порева, порева, пък заспа. На втората нощ само се събуди и много бързо заспа. Сега си става направо сутринта, само с няколко проревавания нощем. Мъчихме се с кърменето до деветия месец, но последните два месеца беше повече за чесане на зъбите, защото почти нямах кърма. Накрая сам се отказа.
 И аз напоследък не съм му давала нови храни. От попарата установих, че повръща и не му я давам. Риба също не съм му давала, защото и аз не обичам, пък и когато веднъж му дадох, той хич не я хареса. Абе, храня го с нещата, които ние ядем, но по-диетично приготвени. Само дето не успявам да му опазя манджите. Кака му ги напада. И ми писна да готвя вече, та с нетърпение чакам детската кухня.
 На ясла мисля да го пратя по-скоро, просто защото трябва да работя, а жената, дето го гледа ми струва твърде скъпо. Надявам се да се класираме за ОДЗ-тата, но ме е яд, че изпуснах възможността за яслите. Много е тъпо това с номерцата. Може ли човек, който си има работа, да висне два дни пред градината?
 Браво на Лора на Сиа! Тя май е първенец в прохождането. Simple Smile
 При Илийката това скоро няма да го бъде. Само лази като изтребител. Много е бърз. И се катери навсякъде, където докопа.

# 640
Добър вечер и от мен, ако не лудна до уикенда, скоро няма да се полудява.

Днес имаме в къщи ново 25 - Рая прояде... newsm44 - изяде освен сутринта средата на една филийка от моя хлаб с кашкавал и ЦЯЛО едно пюре тиква с пуйка на обяд - изобщо не можах да повярвам... дано неядящия период да преминава вече... ОБАЧЕ... сега пак проблем - докато не ядеше акаше само по веднъж на ден, обаче днес и следобед изкара едно почти течно ако, че се притесних.
Да попитам - мислите ли, че може да е от кашкавала, или от това че днес след като спря да вали сняг я изведох навън и обикаляхме банките час и половина? Ама тя беше много добре екипирана и като се прибирахме само бузките и ръчичките и бяха студени, ама защото тя не тъпри ръкавици. Thinking
Дано не съм я разболяла, ама пък няма никакви други признаци... а и не е яла нова храна по обясними причини. newsm78
Танче, сега като прочетох, та се замислих - дали пък не ни избива нов зъб и затова да ни се втечни така второто ако за деня? newsm78

Мечо пух, мия косата на Рая всеки ден, но само с вода. Шампоан слагам когато се е потила през деня, или на 3-4 дни. Сега я мия с Бочко и съм много доволна мека и гладка кожа и хубава косица. Peace Сешоар не ползвам за нея и вечер и мажа лицето със СебаМед, за навън ползваме крем за студено време на Клоран.

Галина, недей така... рано мИ И още... не съм бременна - поне така си мисля де...ама май-юни ще мислим за второ дете...пък не виждам как Рая ще се отбие до тогава - та затова така написах... Макар че, този месец цикъла ми пропусна, но го отдавам на това, че след болницата Рая суче активно, а близо 2 седмици беше основно на кърма... но за всеки случай днес си взех тест. : Embarassed

Елвинг, Стаси, благодаря!!!  bouquet

Слънце, много ще сте джиджани..Браво!

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 22:34 от Tony_st

# 641
Танче, не питах аз за очичките  Hug
Слънце, стрхотен тоалет си спретнала за рождения ден!
Весе, Мария когато се изправи на крака все друса дупето, та затова избрах зебрата. Кефи и се поне засега. До 19кг издържа. Относно така рекламираните играчки на ФП на БГ език за деца от 6мес. до 3 години мисля, че са по-подходящи за деца от 3 до 6 години примерно. Телефона на дисплея изписва цялата азбука и цифрите от 0 до 9, но не мисля, че всяко дете до 3 год. трябва да ги знае. До 3 години спокойно детето може да играе с немското кученце, което е 14Е, а не 70лв. Мария се забавлява с играчките, но според мен на тази възраст е все тая на какъв език и пеят и говорят играчките.

# 642
Митко го къпем всеки ден с редки изключения (след ваксина или ако заспи по-рано). Косата мия през ден с Нивея и тогава мия и тялото със същото. Когато не мия коса, къпането е само с вода. След баня мажа с олиото на Хип (подариха ни), но преди това използвах масажно мляко на Клоран, а след това и тоалетно мляко на Джонсън и Джонсън с лавандула. Като цяло съм най-доволна от Клоран. Докато му направя масаж, косата вече е изсъхнала (у нас топлим с духалка). Лицето мажа със Себамед, че и той има някакъв обрив около устата, който не минава от доста време. Според педката е с чувствителна кожа и се дразни от пюретата.
Не се сещам за друго.
Бебоците са големи сладури, а девойката на Слънцето е като манекенка!

# 643
Животинче, колко е висок Тошко?Имам чувството, че е по-висок и от Радо! Crazy
76см го изкараха на последната консултация  Peace
Ама то не е странно, баща му е 194.

Радо е 79 см...ама е малко по-едричък, затова може така да ми се е сторило. Thinking
Хайде препоръчайте ми хубава спирала за очи(за обем) и хубав ФДТ. Hug

# 644
Ох, докато ви прочета..... ама сега ще давам бързо.
И Марти получи зебрата за РД, но още не му достигат краката до земята. Има страхотна ведра музика, и като се отблъскваш от земята можеш да се въртиш с зебрата, а като слезнеш, зебрата не се върти. Това е добре, защото Марти я обикаля за сега много, та да не тупне на земята. Заема доста място обаче, заради широката основа.
Хита - подарък обаче е от нашите - боби кар
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.to.ca02.17.04.07/1468097
Обърнете внимание на аксесоарите, особено на дръжката с която се бута колата. От няколко дена с часове обикаляме в къщи с тази кола и Марти гледа вътре като 5 лева нацяло - мнооооого се кефи! Абе направо в десятката с този подарък!

Аденис, радвам се, че мъж ти се е разминал с операцията!

На Бодливка Ади да се оправя бързо - супер гнусно е в инфекциозна, ама поне да е под наблюдение. Може да е много коварна тази шарка - еййй , ужас!

ТанчеР - така както го описваш обривчето - от зъбки ми изглежда! Та не си спомням кой питаше за зъбите - ние единият път имахме и температура и кашлица и прозрачна хрема - даже мислех, че е настинал Марти и на сутринта като проби зъбчето - всичко спря. Но знам, че може и обрив, може и леко течно ако (разликата от разстройство е, че не е много често - разстройство е над 5 пъти дневно и да е рядко) - моля да ме извините за описанията Wink.

Оки4, дано се вредите в ясла, щом трябва да работиш бързо, пък и другите, които кандидатстват да се вредят!
Марти ще бъде в частна ясла, ние сме с чуждо гражданство и не можем изобщо да кандидатстваме Simple Smile с другите! Но така или иначе искам да го давам само до обяд отначало. Взела съм си време да сме заедно с него, че при каката много неща от детството изпуснах и сега искам да наваксам.

На Марти още не съм му давала риба, но си мисля за тази сьомга на Гербер. Извара, цитрусови плодове и т.н. са ни забранени заради алергията, но пък да се похваля, че разрешиха банан, риба, домати и обезбелтъчнено масло (каквото и да е това) някой чувал ли е за такова нещо? Както и да е - значи вървим към оправяне!

Честита месечинка на Алек на villi st

И за къпането сме много специални - къпем го 2 пъти в седмицата с шампоан и олио за баня на АДерма, един път го киснем в калиев перманганат. И останалите вечери го забърсвам с влажни кърпички на памперс сензитив. На Марти водата не му действа много добре, екземите се засилват, но с тези препарати и през ден се ядва!

Тони, по-скоро от кашкавалчето сигурно е било леко редичко. Ако е по-мазничко може коремчето да не се справи от първия път перфектно. Радвай се, че Рая похапва!

Общи условия

Активация на акаунт