Как е възможно да няма консерванти?

• 2 712
  • 43
  •   1
Отговори
Ако купешките бебешки пюрета нямат консерванти защо срока им на годност е толкова голям ( 1 година например) ?

# 1
Ами и в компотите на баба ми нямаше консерванти,ама издържаха 2 год.

# 2
  • Плевен
Защото са стерилизирани.

# 3
  • Плевен
Ами и в компотите на баба ми нямаше консерванти,ама издържаха 2 год.

В компотите има захар, тя също е консервант.

# 4
Защото се правят на принципа на компотите.

# 5
Българските съдържат изчислени количества сол и захар, които имат консервиращ ефект. За тези, които нямат добавени сол и захар (Хип, Гербер, Сънвал.....) и аз още умувам, но по принцип е възможно - технологично, при подходящ режим на стерилизация. Измислили са го хората, не лъжат  Simple Smile

# 6
захар ли слагат тогава?

# 7
  • Някъде там на юг...
Вече малко са ми далеч във времето пюретата, но никога не съм вярвала, че не съдържат абсолютно никакви консерванти Thinking

# 8
И аз съм си задавала същия въпрос - "слагат ли захар?". Захраних дъщеря си с домашни плодови пюрета, т.като плодовете бяха наши, отгледани от майка ми. Но т.като нямахме свои зеленчуци, ползвах от готовите пюрета - избрах тези на Хипп, защото поне на етикета не бяха отбелязани никакви добавки на захар и сол. Същото не може да се каже за българските и за повечето небългарски пюрета на пазара.  Sad

# 9
  • Плевен
захар ли слагат тогава?
В почти всички плодови пюрета на Ганчев има захар.

# 10
и какво от това?едно време като нямаше други,не станахме ли хора?не пораснахме ли?

# 11
  • София
Поне пюретата би трябвало да се контролират.
Доверявах се на ХИП и СЕМПЕР. ГЕРБЕР с тази царевица.... не ги ползвах.

# 12
Не съм виждала пюрета с 1г срок на годност?  Thinking
Нещото, което разваля храните и соковете и е проблем за съхранението, това е кислородът  Simple Smile Не е нужно да има консерванти, сол, захар или олио някъде, за да се съхрани и запази. Трябва да няма кислород  Simple Smile Затова продават вакуумирани кисели зелки или туршии например, които по принцип без марината/саламура не можеш да ги съхраниш, но вакуумирани могат да стоят с месеци.
Така е и за соковете - купувам 100 процента фрешове и наистина са такива. Но след отваряне имат 2ч срок на годност.

# 13
Защото (според мен), поне на тези на Хип пише - Не съдържат консерванти и има една звездичка...После като прочетеш отдолу звездичката пише: съгласно закон незнам какъв си. Това за мен означава, че не съдържат консерванти в повече, от това, което предвижда въпросния закон.

Не съм виждала пюрета с 1г срок на годност?  Thinking

Седя с едно пюре на Хип пред мен - произведено е на 3.10.2008 и е годно до 3.05.2010 и като цяло с по-кратки срокове на годност не съм виждала.

# 14
  • Бургас
Цитат на: Mopsy
Вече малко са ми далеч във времето пюретата, но никога не съм вярвала, че не съдържат абсолютно никакви консерванти
И аз.

Общи условия

Активация на акаунт