Тайната на дългата и здрава коса - 76

• 101 354
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Шушулче, пробвай да не слагаш балсам без отмиване. Аз като ползвам такъв и винаги косата много ми се заплита. Слагай само кристали след баня!!!
Аз преди малко си направих маска с авокадо, сусмово масло, жълтък и тривитаминол. Утре ще дам отчет! Малко ми е трудно с това авокадо. Трябваше да го прецедя през плат, за да махна парченцата плод...

# 481
Момичета, в шок съм!
4 пореден път не мога да се среша над 1 час Sad .
Още преди да влезна в банята част от косата ми е на топка, слагам мн балсам с отмиване, после балсам без отмиване и се боря с ресането. Последно се ресах 2 часа и 1/2. Дорева ми се чак Cry. Ползвам познати балсами и шампоани, пия вит за косата, правя си маска със зехтин.
На път съм да я подстрижа. Ама подстрижа ли я, ще е поне до ушите (-45-50 см значи), за година и половина няма да ми израстне на тази дължина.... Обяснила съм защо я пазя.
Какво да правя?
Случвало ли ви се е?

моята коса 2 седмици подред направо не я издържах заплиташе ми се супер мн,но беше цъфнала и сигурно затова.днес се престраших и отидох да ми вземат само връхчетата и сега няма спомен от заплитане,реши се перфектно.бих те посъветвала да идеш малко да ти вземат от връхчетата може да има резултат  Flutter

# 482
Фльор, косата успявам да я среша, ама 2 часа и половина...
след 2 ден косата изведнъж ми се заплита. Вкъщи е вързана хлабаво, на плитка или с щипка си я прибирам. Нищо по-различно от преди. Косата ми е жизнена и с блясък. Нямам обяснение.
Деси, кристали не ползвам, само масла.
Аддри, годеникът ме гушка и както заспивам, така се и събуждам, не се въртя изобщо. Спя или вързана с 3-4 ластика по дължината на опашката, или сплетена.  Tired
Пълна мистерия.
А без балсам без отмиване не мога да се среша, бе.
Пухинка, косата ми е до средата на дупето. Заплита ми се на дължината на плешките, едва ли подстригването на връхчетата ще ми реши проблема. Именно от драстичното рязане се страхувам.

# 483
  • София
защо не пробваш да спиш отвързана,моята коса също е дълга и преди я връзвах с ластик като на кок и после беше невъзможно да я нареша.Сега спя отвързана и избягвам въобще да я връзвам и нямам проблем.Иначе проблема със сухите и накъсани крайща е повод за заплитане,а както обясняваш че се решиш по 1 час със сигурност си скъсала доста коса,която сега се заплита.Иди си вземи връхчетата и най добре ще те посъветва фризьора разбира се.

# 484
Здравейте! След като четох доста за маската започнах и аз да се мацотя, но косопада се усили, а с него и моето отчаяние. Също така се повяви пърхот. Спрях ракията и продължих само с оцет, но и това не помогна. Газ не съм слагала и капка, понеже четох, че не е добре за кичури. Спрях и оцета и и свинската мас ...  и от всичко накрая в маската остана тривитаминол, зехтин, мед и маската Bilka, за да се сгъсти малко и да не стича.
Дано вече спре тоя косопад  Praynig Продължавам упорито, но сякаш косопада намаля и сега не знам кое помага... newsm78

# 485
На Кашето жена му, едва ли ще ми повярваш, но падна толкова коса, колкото и когато се реша без проблеми, именно затова се реша по 2 часа.
Еве, експериментирай. Не е казано, че тр да следваш стриктно спазването на всяка пропорция.

# 486
  • В полите на Пирин планина
EVE_ готова маска не е препоръчително да стои дълго време на главата - визирам Билка-та.

Шушулче - според мен косата през зимата се наелектризира повече от дрехите, в които се търка и затова се заплита повече ...

# 487
EVE_ готова маска не е препоръчително да стои дълго време на главата - визирам Билка-та.

Съгласна съм за готовата маска... може да пробвам кисело мляко за сгъстяване  Thinking

# 488
  • Русе/София
Здравейте.Въпросът ми е:как точно да си направя маска с аспирин?Четох,но никъде не видях точно обяснение за използването на аспирин.Благодаря предварително.

# 489
  • София
Влизам да похваля една маска за коса. Бяхте я споменавали в темата и днес слуайно я мернах в магазинчето до нас. Orzene Beer е маската. Като я видях направо я взех и чак в къщи прочетох, че е за боядисвана коса, а аз винаги си взимам продукти за суха, накъсана, изтощена коса и малко се разочаровах. Ама я пробвах и съм във възторг. Никога не съм попадала на какъвто и да е продукт, след който косата ми да изглежда така добре  Shocked А съм си купувала професионални маски по 60+лв. Тази е 7. Косата ми е изрусявана дълги години, с много тънък косъм и много сухи и стърчащи краища. В момента е все едно съм излязла от салона и на пипане е  Heart Eyes Някой ползвал ли е други неща на Орзен? Шампоан, балсам? И те ли са толкова хубави?

# 490
  • Пловдив
Addri аз ползвам техен балсам, по препоръча на една съфорумка /Черен Шоколад  Hug/ И аз останах супер впечатлена от ефекта, въпреки цената. Аз също съм ползвала доста скъпи професионални продукти за коса, но определон балсама Orzene Beer не отстъпва. Даже снощи гледах, че рекламират тази марка. Ще си взема и шампоан и маска, но нека ми свършат и определено ще си купя точно такива.
 Hug  Hug  Hug

Аз искам пак да ви питам, когато нанасяте готова маска слагате ли в корените?

# 491

Аз искам пак да ви питам, когато нанасяте готова маска слагате ли в корените?

Аз не слагам в корените. Готовата маска, както и балсамът, е продукт, който стилизира косъма по дължината.  Peace Но може и да не съм права.

Шушулче, моята коса е много суха през зимата, може би е просто от сезона.

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 17:09 от Анонимен

# 492
  • София
аз не слагам нищо в корените освен шампоан,че иначе ми се омазнява косата.
А да питам за балсама на Орзен,сух или мазен е?Имам предвид че като го изплакнеш хлъзгава ли остава косата или не оставя това усещане,че аз си търся такъв по мазничък,пък не съм намерила още.Ползвам от доста време маски за коса вместо балсам и трябва да си почина от тях известно време.

# 493
  • София
Здравейте хубавокоси Hug
Моля,препоръчайте нещо ефикасно срещу косопад.Положението е страшно  Sad
Кърмачка съм Peace
Благодаря Ви Hug

# 494

Шушулче - според мен косата през зимата се наелектризира повече от дрехите, в които се търка и затова се заплита повече ...
И аз не знам дали е само от това, но при мен също се наложи да се подстрижа заради това заплитане... нямах цъфнало, просто трудно се сресва и то някъде 5 см след корена  ooooh! а мен най-голямата ми болка е скубенето  Blush ужас! Та сега си я порастявам отново  Mr. Green да има, за лятото  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт