Тайната на дългата и здрава коса - 76

• 101 371
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Не в маската, отделно.  Peace

# 466
  • София
Радостина, мисля, че можеш да слагаш и малко вит. А (от аптека) в маските - но така или иначе, косата, която е била изкуствено задържана по време на бременността, каквото и да я правиш, ще си падне.

# 467
  • София
Да, да - ама проблема е че задържаната по време на бременността окапа, а косопада не спира... Ясно ми е че докато кърмя хормоните ми ще са много шашави и косата ще си капе, ама поне да я подхраня малко...
А всъщност какъв е проблема с вит.А по време на бременност/ кърмене?

П.С.: Момичета - много благодаря за съветите  bouquet  bouquet  bouquet

# 468
Забележка: Витамин А е опасен за плода в големи дози!! Хубав и ефикасен, но не бива да се използва от бременни и кърмещи дами.

Това е цитат то 1-ва страница. 

Много добре се отразява маска със затоплен зехтин. Затопляш го леко на водна баня, намазваш и слагаш отгоре найлонова шапка и топла хавлия и стоиш така поне 2 часа. Ако ти е трудно измиването, можеш първо да сложиш малко балсам върху мократа коса и след това няма проблем да се отмие мазнината с шампоан. Пробвай! Мосля, че ще останеш доволна от резултата!!!

Другото, което можеш да ползваш, е бадемово масло, масло от пшеничен зародиш, кокосово масло, масло от авокадо.

# 469
  • София
Много добре се отразява маска със затоплен зехтин. Затопляш го леко на водна баня, намазваш и слагаш отгоре найлонова шапка и топла хавлия и стоиш така поне 2 часа. Ако ти е трудно измиването, можеш първо да сложиш малко балсам върху мократа коса и след това няма проблем да се отмие мазнината с шампоан. Пробвай! Мосля, че ще останеш доволна от резултата!!!

Другото, което можеш да ползваш, е бадемово масло, масло от пшеничен зародиш, кокосово масло, масло от авокадо.

Благодаря за съвета! Непременно ще го пробвам това със зехтина. Иначе масла - ползвам от жожоба и бадемовото. Аз си взимам на Икаров - ти тях ли ползваш или има други по-готини???

А за вит.А - прочетох това от първата страница; просто ми стана интересно какво е обяснението, натрупва се в бебетата и не могат да го усвоят ли newsm78 Както и да е, де Peace

# 470
  • София
Радостинче, здрасти и тук Simple Smile
Аз съм със същия проблем поради същата причина. Но като че ли го овладях и сега положението е много по-добре. Това, което направих е, че започнах отново да си пия витамините ПреНатал. От тях страшно ми се подсилват и косата и ноктите. След като родих ги пих защото пише, че са и за кърмачки, но преди месец и нещо ми свършиха и ги спрях. Няма и две седмици след това започна косопада, а сега 2 седмици след като започнах пак да ги пия по възглавницата имам само 5-6 косъма вместо цяла шепа. А ноктите ми какви станаха за нула време и как лака ми седи по 7 дни без да мръдне да не говорим  #Crazy просто съм луд фен на тези витамини и смятам като спра да кърмя да мина на стандартния комплекс на същата марка  Grinning
Иначе за цъфтенето и късането много добра работи ми свърши точно затопленият зехтин. Добавям му и малко мед, единият път сипах и бира. Следващия път мисля да сложа кисело мляко 1-2 лъжички. Аз го нагрявам всичко това в микровълновата обаче. Не знам дали не го развалям така като не е на водна баня. Само за 5-6 минутки го пускам колкото да стане 38-40 градуса. Като се стопли се размесват много по-лесно съставките. Кърпата също си я стоплям в микровълновата за 10 минути Simple Smile Ефект има още след първото нанасяне. Косата ми стана толкова мекичка и лъскава и цъфтенето намаля доста осезателно

# 471
# 472
  • София
Addri здрасти миличка  Heart Eyes
Аз също почнах да си пия Пренатал-а, но се сетих за него преди нк дена. Междудругото по време на бременността косата ми почти спря да пада (по 5-6 косъма ми падаха на къпане - буквално!) и забелязах, че това стана след като започнах и витамините... Много се чудих тогава дали няма нещо общо...
Сега ще видим - а дано и при мен се пооправят нещата Praynig

А това със затопления зехтин ще го пробвам утре - звучи ми много косо-подобряващо:mrgreen: А кърпата как така я затопляш в микровълновата newsm78 Все си мисля, че там ще се запали  Thinking

# 473
Момичета, в шок съм!
4 пореден път не мога да се среша над 1 час Sad .
Още преди да влезна в банята част от косата ми е на топка, слагам мн балсам с отмиване, после балсам без отмиване и се боря с ресането. Последно се ресах 2 часа и 1/2. Дорева ми се чак Cry. Ползвам познати балсами и шампоани, пия вит за косата, правя си маска със зехтин.
На път съм да я подстрижа. Ама подстрижа ли я, ще е поне до ушите (-45-50 см значи), за година и половина няма да ми израстне на тази дължина.... Обяснила съм защо я пазя.
Какво да правя?
Случвало ли ви се е?

# 474
Момичета, в шок съм!
4 пореден път не мога да се среша над 1 час Sad .
Още преди да влезна в банята част от косата ми е на топка, слагам мн балсам с отмиване, после балсам без отмиване и се боря с ресането. Последно се ресах 2 часа и 1/2. Дорева ми се чак Cry. Ползвам познати балсами и шампоани, пия вит за косата, правя си маска със зехтин.
На път съм да я подстрижа. Ама подстрижа ли я, ще е поне до ушите (-45-50 см значи), за година и половина няма да ми израстне на тази дължина.... Обяснила съм защо я пазя.
Какво да правя?
Случвало ли ви се е?

Да не би косата ти да е много изтощена и затова да се зап|\ита?

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 18:51 от KaTy_BaBy

# 475
Ни най-малко не е изтОщена. Др е причината Thinking

# 476
  • София
Радостина, след раждането ефектът от витамините е доста по-осезаем отколкото когато организма ни беше изтормозен с бремеността. А колкото до топленето на кърпата... преди време един колега на мъжа ми ми обясни как като нямал чисто бельо свалял направо мокрото от простора и си го сушал в микровълновата  #Crazy Laughing Та аз един ден без изобщо да размишлявам особено просто набутах кърпата и я пуснах за една минута да се повърти вътре  Laughing Нищо й нямаше, но за 1 минута става направо гореща и затова сега си я пускам по 30 секунди.
Преди малко пак направих един бъркоч от зехтин, кисело мляко, мед и бира  Mr. Green В общи линии каквото намеря това забърквам  Laughing Всеки път ефектът е чудесен за разлика от повечето купешки маски, които съм пробвала

# 477
  • Бургас
Сорри за спама  Embarassed ,но това за микровълновата за пръв път го чувам,но евалата ще го пробвам и аз  Grinning

# 478
Как ми се искаше тази маска със зехтин и на мен да ми действаше на косата ама нъц Sad

Шушулче, ами не знам какво друго да те посъветвам освен да хванеш някоя приятелка и да седнете за няколко чата неработен ден и косъм по косъм да разплита (ако е на неудобно за теб място, за да го направиш сама). Ако е някъде към края на косата заплетеното не знам защо си мисля, но ако го потопиш във леген с топличка вода и сложиш балсам във водата си мисля, че може да има ефект. Като стане една "лигава" водата и направо вътре да разплиташ, като внимаваш да не я окъсаш. После като успееш освен на плитка да ходиш за да не се заплита Confused Надявам се да успееш някак без да я режеш Simple Smile

# 479
  • София
Шушулче, на мен така ми става косата когато се въртя много нощем. Отзад става една топка... Започнах да слагам малко повече кристали след като я измия и определено намаля заплитането.
Също мога да ти предложа да спиш с вързана коса и/или с мрежичка на главата (няма да си първа хубост нощем, ама красотата изисква жертви).

Общи условия

Активация на акаунт