Къде в Пловдив - 9

• 75 512
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Droziq  и свинското , и телешкото го взимат замразено на кашони, слагат го в тавичката в магазина , то си пуска кръвчица , и ето ви "прясно" месо.
Даже , вече и в тези меса взеха да слагат вода и добавки Wink

# 331
Това, което казваш е забранено по закон
Знам го със сигурност - защото в миналото съм си отнасяла глоби за това, когато не знаех и бях замразила едни кренвирши
Тогава разбрах, че пристигне ли ти нещо замразено, трябва да го продадеш замразено и обратното - не говорим да го размразиш и да го сготвиш и продадеш в ресторант на момента

# 332
  • Пловдив
Така е Каспър, но за да продават търговците евтино свинско и телешко месо - го продават замразено от вносните в кашони.

# 333
  • в обкръжаващия ме хаос
Момичета, ще записвам сина ми на плуване, но басейнът ще е дълбок за ръста ми и треньорът каза, че тр да има надуваеми възгланички, тези дето са като поясчета горе за ръцете. Знаете ли от къде мога да купя такива по това време от годината ?

# 334
Момичета,някой ползвал ли е услугите на обущаря намиращ се на Петко Д.Петков отдолу в блока?Искам малко специфична услуга ,та реших да ви попитам за него да не отидат зян ботушите Simple Smile

# 335
Момичета,някой ползвал ли е услугите на обущаря намиращ се на Петко Д.Петков отдолу в блока?Искам малко специфична услуга ,та реших да ви попитам за него да не отидат зян ботушите Simple Smile
Кой от всичките? Тук има поне 3-4 Simple Smile

bugaboo отиди да четеш във форума на КЗС или БНАП и виж там какво ще те посъветват. Може би трябва да занесеш месото да го изследват някъде и ако не отговаря на посоченото на етикета да пуснеш една жалба до КЗС. Собственика дрънка колкото да те откаже да предприемаш каквото и да било, разчитайки на традиционното безразличие на българина.

# 336
bugaboo, ей заради това ние цялото семейство от година и половина сме вегетарианци. Последните месеци преди изцяло да спрем месото, пилешкото, което купувах, и охладено, и най-скъпото, все на това, което описваш, ми докарваше. Спомням си как изхвърлих една супа, защото и варено то беше слузесто и лигаво, едно такова розово на цвят, вместо стегнато и бяло, каквото трябва да е по принцип пилешкото сварено.
Така че напълно те разбирам и не съм съгласна, че това трябва да е така само защото било описано на етикета. Има си изисквания за качество на предлаганата храна, как се постига това в България е сложен въпрос, но при всички ситуации след като видът му е очевидно неприемлив и консумацията невъзможна, отиваш в ХЕИ и си подаваш сигнал. Аз съм го правила в Стара Загора, срещу една пак много силна фирма, от която се опитваха да ме убедят, че смърдящото и с променен цвят шкембе, което бяха пробутали на мъжа ми, всъщност така му бил вида и така си миришело.
Така ли, казах им, аз сега оттука директно отивам в ХЕИ да им го покажа да видим дали това му е нормалния цвят и вкус.
Върнаха ми парите, извинения не получих, бойкотирах ги тотално и завинаги.
За мен, направи така: купи още една тарелка от това същото, размрази го да видиш как е, и с него директно в ХЕИ. Ако ние можем тук с нещо да подкрепим, подписка или подобно-насреща съм. Не знам за Хелиос, но по принцип вече ми е писнало от нашите производители на храни, безскрупулни са, без майтап  Peace

# 337
Само да кажа, че това е от компетенцията на ДВСК, а не ХЕИ/РИОКОЗ.
Ако ще се носи нещо някъде, трябва да е в ДВСК.

# 338
Знаете ли къде има (ако има) работещ нотариус в събота?

# 339
  • Пловдив
Болна тема ми е това с пилешкото. Почти не купувам, гнус ме е да го ям (не че има вкус на нещо), и на децата спрях да давам. Това важи и за охладеното, дори да се води, че уж било по-добре.... Спомням си като бях бременна с второто дете на една лекция на "9 месеца" говори Галина Толкингтън (фитнес инструктор). Дълбоко ме впечатлиха думите й- по-добре яжте телешко и свинско, защото тези животни със сигурност са живели малко повече, преди да ги убият, за разлика от бройлера, който живее средно 40 дни, в които бива максимално натъпкан с антибиотици и какво ли не. После като се зачетох - ми то същия филм и с пъстървата примерно. Живурка си в някакви развъдници и щедро я наръсват с препарати, поради високата заболеваемост на толкова много риби в близък контакт. Пък после РИБА ядем. Взех да купувам яйца от свободни кокошки (нали има класове - в клетка, на воля....), почти 2 пъти по-скъпи от другите. Жълтъците им - почти оранжеви. Влязох на сайта на производителя - освен яйца, търгува с оцветители на жълтъци - жълти, оранжеви, каквито речеш. Ми супер са му яйцата, значи  Sick Абсурд да повярвам, че точно неговите не е оцветил.
За съжаление опитите ми да намеря "канал" за снабдяване с домашни селски пилета пропадат. Питала съм всеки, който има някаква връзка със село, дали може да ме свърже с човек. Всеки гледа колкото за себе си и не иска да продава. Това го приемете и като въпрос - ако някой може да ме свърже с някого  Praynig

duhi_puhi, най-добре е да се уговориш с някого по телефона. Иначе на някои на табелките пише, че работят и в събота, но обикновено не е така. http://lex.bg/bg/notaries/district/59 - виж някой, който ти е наблизо. Примерно Светлозар Йорданов (до пешеходния мост) не отказва обикновено.

# 340
  • Пловдив
МалинкаКалинка има такива нещица в киайските магазини или магазини за левче
струват не повече от  3 лв за комплект мисля че и в Джъмбо съм виждала.

# 341
  • Пловдив
jul ,толкова си права-всичко по магазините е изкуствено и натъпкано с гадости.И аз безуспешно търся селска връзка,за да давам поне на детето нещо по-добро

# 342
Аз живея на село и всяка сутрин ме залива благоуханието на близкия кокошкарник, съседите имат и кокошки и кози...
От тях мога да взимам, но пък мен ме е страх от друго - че яйцата не минават обработка, не са наблюдавани кокошките и болестите са страшни.
Иначе всичко има - млеко, месо, яйца, обаче как да взема и да дам на детето?

# 343
  • Пловдив
Каспър, аз нямам твоите страхове...
Питай ги не продават ли да си купим от тях.  Wink

За кое село става дума?

# 344
  • Пловдив
Каспър ,има веорятност за болести,да.Мисля си,че щом собствениците ги консумират не би трябвало да има проблем и рядко има болести.Аз затова предпочитам да са ни братовчеди или някакви роднини-все пак да ги познавам хората,а не от непознати.Като цяло съм готова да поема риска на селските продукти.

Общи условия

Активация на акаунт