Имаме в Канада зима с красива бяла пелерина - 40

• 41 846
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
  • Vaudreuil Canada
Ааааа и това го проверих ама не минавам метър - начислява такси и тук ще се плащат такси (може да отърва провинциалната само) и най-вероятно ще се спася от мито, щото е щатско производство. Не е болка за умиране ама аз съм на принципа, че на държавата се дава само най-необходимото  Wink - аз харча по-добре пари от държавата все пак  Mr. Green

# 376
Не можеш да се спасиш от мито (независимо че е щатско производство). за да се спасиш ти трябва NAFTA Certificate of origin - само той ти дава преференциален произход на стоките.

# 377
  • Vaudreuil Canada
ОК ясно че ще си плащам всичко ама поне опитах ... Crossing Arms

# 378
Опитай да си вземеш от производителя/търговеца този сертификат - това е работа за 5 мин, но обикновенно се опъват все едно че им искаш да попълнят кои знае какво, а всичкото е защото не са въобще в час. Имай предвид че допускат много грешки, така че ако ти дадат този сертификат можеш да ми го пратиш да го проверя

# 379
  • Vaudreuil Canada
Благодаря Titina  Hug

# 380
Аз пак да се върна на билетите Simple Smile
Щастливке, ще дадеш ли телефоните на Ева и Диана?
Благодаря!

# 381
Ние вече 3-4 неща сме купували он лайн от Щатите, все уреди. Мито не сме плащали, а за такъв сертификат не знаех. Едната пратка я бяха писали "подарък", не беше произведена в САЩ.

# 382
Зависи как е описано в товарителницата. Много чест цената обявена за пред митница е различна от реално платената.
Този сертификат е само за стоки спроизход Канада, Мексико или САЩ. За пратки до определена сума може да се използва и специален текст заместващ този сертификат.

# 383
Ясно, има си врътки. Благодаря ти, Титина.

# 384
Много от търговците от УСА са си начислили митото към цената на доставката към Канада. Доплащали сме тук само ДДС. Имам един случай, когато пратката беше отвряна и ни бяха треснали и мито. Ставаше дума за покупка за 30 тина $ и търговеца беше обявил цената.  Ако доставката е в рамките на УСА и после се изнася за Канада може би трябва със фактурата на излизане от УСА да се иска да се върнат таксите. 

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 16:33 от WebMama

# 385
Канадската система е такава (LVS), че за пратки пристигащи с куриер, чиято цена е до 1600КАД дължимите такси се плащат директно на куриера или пощата ( и те изготвя митническите документи). На някой от куриерите изготвянето на документите им е вкл в цената, но често се правят на луди и звънят и питат кой ти е брокера. Но независимо, че някои е попълнил документите от ваше име и той е допуснал грешката например, според канадското законодателство клиента е виновен за грешката. Дали ще бъде обмитено или не зависи как търговеца (сайта) е описал нещата, дали е вкл транспорта към цената на стоката или не и др от сорта, и дали митническия агент дето е попълвал документите е спал или не в момента.
WebMama, ако търговеца си е начислил мито директно то условията на доставка трябва да са DDP и чуждестранния сайт(търговец) да има регистрация в Канада.
Но общо взето както писах по-горе, щом собствената стойност на пратката е над 20 КАД се дължи: мито и ДДС ( а в някой провинции и HST)

# 386
Камбанке, ето:
Диана _Мисисага - 905-271-1271
Ева - Монреал - 1800-765-4479

Нас снегът тази година упорито ни заобикаля Simple Smile

# 387
  • Калгари, Канада
Нас снегът тази година упорито ни заобикаля Simple Smile

Лошо няма, тук също не е валяло много  Peace
Само не знам как ще мине Олимпиадата без сняг, ама гледам големи усилия полагат, та дано не се изложим.

# 388
Мили мами от Монтреал, моля ви споделете мнения за подходящ квартал за новопристигащи. Ние сме семеиство с две момченца на 6г. и на 2г. Нямаме познати /за съжаление/ и ще трябва да се оправяме сами. Благодаря ви предварително! Wink

# 389
  • На бял кон в Pierrefonds
Здравей lili555,
по мое мнение е добре в квартала, в който живееш да има метростанция - поне една - за да може придвижването да става по-лесно в началото.

Ето карта на метрото в Монреал за по-лесно ориентиране

http://www.stm.info/English/metro/a-mapmet.htm

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт