Всички пазят тишина в ТРЕТИ клас не е шега /28/

• 29 945
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
   Бързам да ви се похваля. Излезе националното класиране на участниците в  математическия турнир " Иван Салабашев". Моят син е на четвърто място в България, като само осем деца имат по-висок резултат от него. Всички вкъщи сме много радостни!  newsm44
  Що се отнася  до домашните, никога не сме имали проблем. Обикновено след като се прибере от училище хапва, почива и сяда да си ги подготвя без да го подканям, защото знае, че след това има време за игри, забавления, тренировки и нова почивка. От миналата година не съм му проверявала домашните, за раницата - да не говорим. Не знам само как да реша проблема с ЧО и ЧП. Хем ми се иска сам да се готви без да го " преслушвам", хем сърце не ми дава да му откажа, като ме преследва да ми разкаже урока. Вие как практикувате? newsm78

# 61
  • София
dideva,поздравления за сина ти.

# 62
dideva, браво на детето .Все така   да ви радва.
Относно ЧО и ЧП аз помагам и изпитвам ,все още не може да изкара най -важното и да го отсее.Добре ,че имат по един път  седмично разказвателни ,учим уроците в сб и нд и през седмицата само преговаря .
Тази седмица моята щерка ще има две контролни ,както и другата ,нали идва края на срока .Днес ще правят по ЧО.

# 63
  • дядовата ръкавичка
ЧНГ! Щастлива и успешна Нова Година!!!

Бързам да ви се похваля. Излезе националното класиране на участниците в  математическия турнир " Иван Салабашев". Моят син е на четвърто място в България, като само осем деца имат по-висок резултат от него. Всички вкъщи сме много радостни!  newsm44
  Не знам само как да реша проблема с ЧО и ЧП. Хем ми се иска сам да се готви без да го " преслушвам", хем сърце не ми дава да му откажа, като ме преследва да ми разкаже урока. Вие как практикувате? newsm78

dideva, поздравления за страхотния успех на детенце  Hug!  
И да ти имам оплакванията ...  да ме преследва някой с учебник, за да ми разказва урока - това няма да го доживея. Саши тази сутрин съвсем искрено се интерсуваше кой го е измислил "това училище" и защо изобщо трябва да се учи, като той всичко си знаел  Crossing Arms, а и госпожите само им се карали. Абе, ако го слушаш него, ще речеш, че училището е някакъв инструмент за мъчения на невинни дечица.

# 64
dideva, честито за доброто пресдставяне на детето. Peace

# 65
  • София
Айяла,и аз вчера слушах подобни изказвания за училището и Вики ми обясняваше как трябвало да учат два дена (събота и неделя),а през останалите дни да си почиват.
Колкото до домашните...всяка вечер се караме,защото тя знаела,че всичко и било вярно и нямало нужда да ги проверявам Thinking.

# 66
  • Русе
Привет и от нас! Ние също проверяваме какво е научено по ЧО особено.  Струва ми се, че материята им е много неясна още.  За сега се справяме отлично и отделеното време за помощ се възнаграждава десетократно!

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 14:02 от BOSS SAMORAI

# 67
Здравейте и ЧНГ!
Относно преследването по Човеците - и ние сме така. А най се ядосвам като ми каже: "Мамо, хайде да учим по ЧО!". Ако може да й го налея някакси в главата.. най-добре ще е. Или пък: "Това нещо не го разбирам.." - поглеждам аз за какво става въпрос и започвам да обяснявам. Оказва се, не че не го разбира, а просто не й се учи повече, или не й се решават задачи или каквото е там.

# 68

Оказва се, не че не го разбира, а просто не й се учи повече, или не й се решават задачи или каквото е там.

И при нас е същото. Ако я чака гледане на интересен филм или игра с деца, които вече са навън или лудеене из апартамента с брат и, нищо не "разбира" и дори се стига до сълзи и 'главоболие', само и само да прави това което иска, а не това което трябва и ако може някак някой
да и каже правилния отговор без тя да си напряга мозъчето...
Веднъж ми изказа следната теория, като обяснение защо е толкова щура и непослушна: "Мамо, по добре е докато съм дете да се налудувам и после да се укротя, защото като порасна няма да съм повече дете и няма да ми се лудува"  Confused

# 69
  • София
Честита Нова година и от мен, момичета! Hug
Да са ни живи и здрави третокласниците и всички покрай тях!!! Hug

Това е много сладко, макар и малко тъжно, като се замисли човек. Thinking
"Мамо, по добре е докато съм дете да се налудувам и после да се укротя, защото като порасна няма да съм повече дете и няма да ми се лудува"  Confused

дидева, поздравления отново за този твой успешен син!!! Hug Само ни засрамваш тука с неговите успехи. К'во да кажем ние  с гайдите..... Mr. Green Laughing
Ама и айде и аз една хвалба, тогава.  Crossing Arms
Моят син чете поезия.  Hug
Вазов и Ботев са ни най-актуални сега.  Wink
Много му се отдават стиховете. Учи ги много бързо и много бързо ги запаметява. Опитва се да рецитира и понеже ние го поощряваме старае се много милият да ни изненадва и впечатлява, макар и сричайки.
В училище също им дават често по някое стихотворение за учене и той се надъхва още повече и ги учи много бързо и се кефи всеки път сам на себе си, колко бързо е успял.
Вие четете ли стихове в къщи? Thinking

Иначе, Човеците и Природите нещо са му мъчни. Чете си уроците, но нещо не го впечатляват и се затруднява.
Те пък и едни уроци! Едни учебници!

За да сме в крак с учебният материал баба му, пък му подари за Коледа играта :Траките: Mr. Green. Та вчера я изучавахме и строяхме крепости и събирахме храна, войници, работници и оръжия. Та похвалвам и играта тук, макар и да е доста трудна за разбиране в началото. Поне на мен беше. Wink

# 70
  • в страната на абсурдите
честит рожден ден на виктория на maichence !да ти е здрава,весела и щастлива!

dideva  браво на момчето ти!да ви радва все така!
честит имен ден на йордан,йорданка,богдан ,богдана!

# 71
  • София
Да почерпя за рождения ден на Вики.С такова нетърпение чакаше да стане на 10 години,че чак не е спала.

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!

# 72
  • Карлово
Честит рожден ден на Вики.
Много радост и шестички.

С такова нетърпение чакаше да стане на 10 години,че чак не е спала.
Ей сега като стнат едни отговорни и самостоятелни тези 10-годишни....................... Laughing

Честит празник на именниците.

# 73
Честит рожден  ден на Вики ! Да е жива и здрава !  bouquet
Честит имен ден  на всички празнуващи!Да им е живо и здраво името.

# 74
Да ви е жива и здрава Вики! Само радости да ви носи! Hug

Честито и на всички именници!   bouquet

Моята третокласничка напоследък е много съвестна и изпълнителна. Обаче колкото и да се старае, математиката нещо не й се отдава, бърка от бързане в изчисленията и ако получи някоя петица го преживява като голям провал.

Общи условия

Активация на акаунт