Машина за хляб-23 част

  • 52 114
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • София
  • Мнения: 3 249
Бясна съм...Едната бъркалка ми е надрала контейнера #Cussing out В понеделник ще звъня да си търся нов. НО въпроса ми е - мога ли ползвам надрания през това време - в смисъл нали някакви канцерогени и тн се отделяли, което хич не ми е ясно, а мъж ми ме обвини, че се превземам Sad
От 2 седмици издирвам тавичка за мъфини по магазините и за сега безуспешно...Е...имам си хартийки за тях поне Joy

# 286
  • Мнения: 9 785
Е как пък го надра Thinking? Значи не е била поставена добре, или при месенето нещо се е разместила. Явно има някакъв проблем. Иначе аз не бих се тюхкала толкоз за надраното Laughing.

# 287
  • Мнения: 419
За много години момичета, да е щастлива новата 2010 за всички!

Този хляб с машината нещо не се реже много добре, не мислите ли?  В смисъл много се рони, нещо му е доста твърда кората,... някак стои кух вътре... Докато е току що направен е ОК, но на другия ден, ако иска човек да си отреже филийка и да я препече... newsm78.. нещо не се получава добре. Вие как процедирате (ядете де  Wink).

# 288
  • Мнения: 9 785
За много години момичета, да е щастлива новата 2010 за всички!

Този хляб с машината нещо не се реже много добре, не мислите ли?  В смисъл много се рони, нещо му е доста твърда кората,... някак стои кух вътре... Докато е току що направен е ОК, но на другия ден, ако иска човек да си отреже филийка и да я препече... newsm78.. нещо не се получава добре. Вие как процедирате (ядете де  Wink).

Нямам проблеми с това. Слагаш ли достатъчно брашно? Забелязала съм, че тогава става много ефирен и почва да се "къса" отвътре. А може и друг проблем да има при теб. Ние най-често го ядем на печени филийки.

# 289
  • София
  • Мнения: 3 249
Е как пък го надра Thinking? Значи не е била поставена добре, или при месенето нещо се е разместила. Явно има някакъв проблем. Иначе аз не бих се тюхкала толкоз за надраното Laughing.
Бе...то и аз май Rolling Eyes
juli_ett , аз имам машина за рязане на хляб и колбаси и си ползвам нея...Да ви призная - един ден спря тока и трябваше да отрежа хляб на ръка - ами щях да си отрежа ръцете Joy

# 290
  • Дълбоката провинция
  • Мнения: 205
ani-barabani ,това ли търсиш:
http://www.bonapeti.bg/index.php?recepta=10&id=2802&cat= … 46&subcat=208 ?
Честита нова година на всички!Бъдете живи ,здрави и все така да радвате семействата си с вкусни хлябове и питки Laughing

# 291
  • Мнения: 9 785
juli_ett , аз имам машина за рязане на хляб и колбаси и си ползвам нея...Да ви призная - един ден спря тока и трябваше да отрежа хляб на ръка - ами щях да си отрежа ръцете Joy

Е защо newsm78? Аз може би само машина за рязане на хляб нямам в къщи. Режем си без проблем. Ножът трябва да е остър преди всичко. И да изглежда така . Или така .

# 292
  • София
  • Мнения: 388
Честита Нова Година на всички! Много здраве, любов и късмет!

 Да се похваля с първата си питка,стана много лесно за мое учудване:

# 293
  • Мнения: 22 867

 Да се похваля с първата си питка,стана много лесно за мое учудване:


Eee, някои са толкова скрити таланти, че и сами не го подозират! Grinning  cveta3, чудесна питка си направила!  bouquet

# 294
  • Мнения: 767
Ейййййййй, cveta3 , много хубава питка си спретнала!  bouquet По коя рецепта?

   

Ароматни багети с кашкавал, маслинова паста и шпек – в лява са само с кашкавал, в дясно и с останалото.

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 14:04 от petu6ka63

# 295
  • Мнения: 148
Здравейте момичета,и днес спретнах една питка с тестото на Пепика този път обаче на 13 програма/месене+втасване/.Мислех като свърши програмата да я сплета и да я върна в контейнера да поседи още малко и да включа на 14пр.само печене,но тя ми повдигна капака при втасването и се притесних и я опекох в фурната.Ето и резултата:

[/URL

# 296
  • Мнения: 202
От вкусно по вкусно.

Преди малко направих едно хлебче с типово брашно,айрян и овесени трици по рецептата на Поли...но го подарих на комшииката,че имаше гости и навсякъде около нас затворено и нямаше хляб.
Само го снимах отвън.Иначе доста бухна и аз го натиснах леко с дървената лопатка,че се получи малко кривичко отгоре.


и заразена от вас омесих една питка по рецептата на мах мама и то на ръка.
Нямах много време да я моделирам и я направих във вид на кифлички.Стана много пухкава и вкусна.
Ето и пърченцето което остана за сега.



Благодаря ви за съветите,рецептите и отзивчивоста.
newsm51

# 297
  • Мнения: 686
Честита Нова година на всички! Коледному и ние се сдобихме с машина за хляб, но засега само с три опита за такъв, та сме пълни лаици. Влизам във вашата тема и се надявам да се усъвършенствам малко по малко благодарение на вашия опит и добра воля да го споделяте  Hug
И веднага имам въпрос - третият ни опит за хляб беше успешен  Grinning, но мъжете вкъщи останаха малко разочаровани, че хлябът няма добра коричка, а бяхме пуснали на максимална коричка. И се питах дали зависи от рецептата, има ли някакви чалъми за по-лек хляб отвън и по-запечена коричка?
Благодаря ви предварително!   bouquet  bouquet  bouquet

# 298
  • Мнения: 9 785
mili, можеш да пробваш да не бързаш да вадиш хляба от машината, а да го оставяш да постои поне половин час след края на програмата. Но и от рецептата си зависи.

# 299
  • Мнения: X
mili, можеш да пробваш да не бързаш да вадиш хляба от машината, а да го оставяш да постои поне половин час след края на програмата. Но и от рецептата си зависи.
Пък аз   бързам да извадя контейнера,че да не се задушава хляба,все ме е страх да не стане глетав вътре Embarassed,изчаквам минута,две и почвам да тръскам контейнера да падне хляба Embarassed.Вие след колко време изваждате хляба от контейнера и излиза ли по-лесно като се поизчака?Иначе бъркалтике ми излизат лесно с помощта на куката.
polin_a ,и аз режа с такъв нож,много добре се реже и стават тънки филиите,но изчаквам поне час да изстине хляба.

Днес правих бял хляб със зехтин,черни маслини и розмарин,хареса ни Peace.Другият път ще сложа по-смело розмарин,че за първи път го ползвам и ми се стори силен аромата,но хляба носи и повечко.

Някой правил ли е хляб по рецептата за лесното тесто на max-mama и как е резултата?Много ми се иска да го изробвам на хляб. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт