Машина за хляб-23 част

  • 52 099
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 9 785
Предизвикахте ме с вашите хубави снимки на още по-хубави хлябове, питки, багетки и т.н., затова с помощта на моя приятелка и фотошоп успях да докарам прилична снимка на новогодишната ми питка Laughing:


PURE ELIXIR, със сигурност ще стане хляб Peace.
Аз, както вече писах, изчаквам поне половин час, а някога и цял час, и тогава вадя хляба. Няма опасност да се навлажни, защото машините имат функция за поддържане на топлината след края на печенето.

# 301
  • Мнения: 539
здравейте,честита нова година на всички.със здраве да си ползвате машинките и най-вече да споделяте чудните си красоти,за да се възползваме и ние неопитните Grinning.Първият ми опит за бял хляб беше успешен,одобри се,но вторият опит-нямах време и направих хляб по бързата програма,еми няма такава отврат,вкус на мая,сбито брашно,явно ще правя само като имам повече време.Пише в книжката че бързата програма е само за 1кг хляб,но ми се вижда много брашното,ако опитам с по-малко дали ще стане,да намаля до 750гр?Иначе питките ви са просто супер,и аз мисля да пробвам тестото на max-mama но още събирам кураж,пък и си нямам свястна кръгла тавичка,дали става йенска тенджера и как се процедира с нея при печене на питки?

# 302
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Полин,страхотна е,много красива.  bouquet Браво,много ми хареса. Peace

Денито,става и в йена да се пече питка.Слагам хартия за печене и настанявам формите от тесто върху хартията.Слагам да втасва във фурната на 50 градуса,през това време йената се стопля.После,докато мажа тестото с жълтъка, включвам на 180 градуса(през първите 6-7 минути само на долен реотан),слагам йената и пека без проблем.Незнам колко ти е голяма йената,ще побере ли тестото,че питката не е малка,средна по скоро?

# 303
  • Мнения: 9 785
max-mama, благодаря ти!  bouquet
Имам въпросче за мазането, но ще питам в другата тема за питките Laughing!

# 304
  • София
  • Мнения: 388
Моята питка е по рецепта на Селма : питка "Венец от кифлички", ето:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg12942990#msg12942990

ама като не се сетих да напиша  ooooh! . И от кеф,че се справих бързо и лесно, че и резултата ми хареса, забравих да засека поне горе-долу колко време я пекох. Та, бихте ли споделили,моля,колко време печете във фурната (на 180 градуса)  Praynig ,за да не оплескам нещата следващия път.

# 305
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Цвета,аз пека около 40-45 минути.Не съм засичала,но долу-горе толкова.

# 306
  • Мнения: X
polin_a ,питката ти със сигурност е много ефектна и без фотошоп,а така е като картичка направо! Hug

max-mama ,освен,че ще пробвам тестото ти за хляб ,и аз ще се възползвам от упътването ти за йената,че само тя ми е по-висока. Peace

# 307
  • Мнения: 5
ani-barabani ,това ли търсиш:
http://www.bonapeti.bg/index.php?recepta=10&id=2802&cat= … 46&subcat=208 ?
Честита нова година на всички!Бъдете живи ,здрави и все така да радвате семействата си с вкусни хлябове и питки Laughing

Много ти благодаря, DDimitrova!
Покрай тези празници и вкусния хляб, който от скоро сами си правим, се оказа, че килцата са се увеличили  Confused  и трябва да се взимат мерки...
Благодаря ти отново!

# 308
  • Мнения: 678
Аз пък се каня от няколко дена да споделя,че последния път партидата на сухата мая на Йоткер беше ужасна.Хляба,не се надигаше,какво ли не опитвах,и допълнително включвах печка в стаята,не ставаше.И тогава реших,да пробрам с жива мая.Е,това се казва хляб,всеки път ставаше разкошен,опираше до капака.Та от тук нататък ще меся,вече с жива мая.

# 309
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 146
Пепито нали знаеш, че сухата мая, без нищо да правиш се слага само в брашното и се омесва. Иначе да и живата върши чудесна работа, но съхранението е по-кратко време. 

# 310
  • София
  • Мнения: 2 102
И аз винаги правя с жива  мая,разтварям я в малко от общото количества вода и захарта и я слагам най-отгоре върху брашното,винаги става супер  chefМежду другото явно Мулинексите са добри,защото откакто съм я купила,нито веднъж не съм имала лош резултат, а все правя експерименти с рецептите и програмите,но пък винаги меря с електронна везна,според мен и това е от значение.PURE ELIXIR  дай насам тази рецепта за хляба с маслини и розмарин,много добре ми звучи Laughing

# 311
  • Мнения: 678
Машинката си я купихме за Великден миналата година,и до преди 2 седмици си карах само със сухата мая на Йоткер,всичко беше ОК.Но последното ми зареждане с мая от Кауфланд/15 пакетчета/,хляба не ставаше.Не съм сменяла нито брашно,нито програмата,опитвам различни хлябове,но не се надигаше добре хляба.В началото си мислех,че е студено в стаята и за това стоплях допълнително  с печка и след това пусках машинката да работи.Погледнах маята не е с изтекал срок.Но така или иначе пека хляб всеки ден,не ми пречи да разделям маята на 4 за 4 дни и ще я използвам.

# 312
  • София
  • Мнения: 2 649
Ами кой знае сега по Коледа, каква стока са изкарали от складовете. Незнайно колко и как съхранявана.

# 313
  • Мнения: 3
С пожелания за здраве и късмет през новата година ,някой ползва ли Мулинекс OW 6000 ?

# 314
  • Мнения: 9 785
Аз пък исках да дам мнение за набеденото за лошо брашно на София мел. Нямам проблеми и сега с новият стек. Дали защото престоя две-три седмици в шкафа ми, не знам. Но нямам провали. Отначало като го купих, и подплашена от отзивите тук, се презастраховах с рецептите, слагах допълнително яйца, маята сменях и какво ли не. И имах един-два случая, когато хлябът не ми се наду достатъчно. Но сега всичко е ок. От маята на Йоткер продължавам да съм доволна.

PURE ELIXIR, Hug!

Общи условия

Активация на акаунт