Вкусна новогодишна баклава.

• 30 117
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
Чак ме е яд, че толкова късно ви открих. Сега с това изстиване преди да се полее баклавата няма да мога да я приготвя за довечера  Crossing Arms

моргана, можеш да си я направиш, и без това ще я ядете по-късно довечера. За Коледа я хапнахме три часа след като беше залята. Е, на другия ден беше още по-добра, но кой да чака так толкова......... Grinning

Писали сме заедно с Венета!  bouquet

# 31
  • забравих си мисълта...
Labrex   bouquet

# 32
  • Варна/Лондон
Здравейте  bouquet
Много ми допадна рецептата за баклавата най-вече защото ми изглежда лесничка,като за новак в сладкишите като мен Simple SmileВече забърках сместа и сега се сетих да питам някои неща ooooh!
1-кога да я нарежа на парченца-преди печенето или след?
2-трябва ли предварително да загрявам фурната и на колко градуса горе-доло да пека?
Благодаря предварително за отговорите и приемете извиненията ми,че ви занимавам с елементарни въпроси точно днес Blush
Весела и щастлива Нова Година  bouquet

# 33
2-трябва ли предварително да загрявам фурната и на колко градуса горе-доло да пека?

Ти сигурно я опече, но за всеки случай - режа я след изпичането, а пека на 160-170 град за моята фурна. Включвам фурната малко преди да приключа с правенето на баклавата, но всъщност, като я слагам, фурната е слабо нагрята, т.е. не до 160-170 град. Но те и фурните са различни..........

# 34
Здравейте  bouquet
Много ми допадна рецептата за баклавата най-вече защото ми изглежда лесничка,като за новак в сладкишите като мен Simple SmileВече забърках сместа и сега се сетих да питам някои неща ooooh!
Благодаря предварително за отговорите и приемете извиненията ми,че ви занимавам с елементарни въпроси точно днес Blush
Весела и щастлива Нова Година  bouquet

Здравейте.Влизам да ви благодаря отново за рецептата.  bouquet
Току що и аз я изпекох.На външен вид изглежда добре.Утре ще я заливам със сиропа,че мъжо ми се вихри в кухнята и ще му се пречкам.

Джеронимо,аз я нарязах мойта след изпичането й.И я сложих да се пече в студена фурна.
Ще ти стане не се притеснявай.Имай в предвид ,че леко се понадува.

# 35
  • Варна/Лондон
Ей,страхотни сте  bouquetНе съм я опекла,до сега я мазах с плънката и точно навреме се включихте.Благодаря Ви.
В къщи са свикнали и ме знаят,че правя ли нещо сладко,първата тава не се брои GrinningИ сега май ще стане така-много трудно се справих с мазането...плънката беше гъста и не се отлепяше от лъжицата и доста неравномерно ми се получи(как само го обясних)Но ,обещавам да споделя какво съм свършила,тамън я сложих да се пече Laughing
Благодаря ви още веднъж и стискайта палци Praynig

# 36
  • Варна/Лондон
Влизам само да споделя-стана страхотна баклава HugБлагодаря на авторката за лесната рецепта и на момичетата които ми отговориха на въпросите.Жалко ,че не остана нищо за снимане,но задължително следващия път като я направя ще снимам Peace

# 37
Ох вкусничко  newsm10

# 38
Това са двете баклави,които направих за празниците...

Вита баклава

Баклава с ябълки

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 16:51 от nordina

# 39
Честита Новата 2010 година.
Да сте живи, здрави и щастливи, че всичките ястия на бъдат невероятни вкуснотии!!!

Nordina, тази баклава с ябълките качвала ли си я някъде?

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 18:28 от ябълка

# 40
За много години момичета.Бъдете здрави,много щастливи, все така да продължавате да  приготвяте такива вкусотийки. Joy

И аз влизам да ви  кажа,че и мойта баклавичка стана супер/дори вече свърши/ Mr. Green.
Благодаря още веднъж за рецептата.Вкарах я вече в моя си тефтер.  bouquet

# 41
  • Благоевград
Честита Нова Година!!!!!   Ние също правиме тази баклава от години и даже наскоро една позната каза,че е известна също и като Израелска баклава.Явно има много имена.При нас по-различното е,че не я режем на правоъгълници или квадрати ами на пурички от по горе-долу 8-10см.Да ви е сладко!! И бъдете здрави

# 42
  • забравих си мисълта...
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!!
Да сте ми живи и здрави, желая много щастие на всички вас и на семействата ви!

Ето парченце и от моята баклава. Стана много вкусна както винаги.

# 43
  • Балчик
nordina, може ли рецептата за баклава с ябълки.

Аз тази година правих традиционната за нашето семейство баклава. Не успях да я снимам залята, затова показвам полуфабрикат:

Миналата пробвах баклавата на Айля, но не ми допадна и пак се върнах на познатата ужасно вкусна баклава.

# 44
Джема,Ябълка,заповядайте......... Hug

Баклава с ябълки

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 16:52 от nordina

Общи условия

Активация на акаунт