Биокамина - има ли някой?

• 19 869
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Към 20 лв. излизаше тубата,последно когато сме купували Simple Smile
 Simple Smile

# 16
Не е по темата обаче направо се влюбих в тези камини Crazy

Flutter Flutter Flutter  мдааааа невероятни са...........
Иначе за жалост и аз нямам какво да добавя по темата. Имахме камина в стария ни апартамент, но беше обикновена с дърва. Създава невероятен уют и красота.

# 17
Към 20 лв. излизаше тубата,последно когато сме купували Simple Smile
 Simple Smile
Колко литра?

# 18
Мисля, че 10. 0.80 или 0.90 лв. беше литъра.

# 19
Такъв тип камини, показани от Мина наистина струват към и над 200 лв. Лично за мен - излишно надута сума, както и малко повечко хай-тек излъчване..
Моята е доста по-проста, но ми харесва..Илзъчва и се усеща истонски огън, както и затопля мигновенно. Струва 600 лв.

Етанолът го купувам за 7-8 лв литъра, а наскоро открих и едно, които предлага 5 литра за по 21 лв..Wink

Снимката е от тел и не много ясна, но ето горе долу как изглежда..Wink

# 20
  • София
magarence, от къде е твоята камина?

# 21
Може ли малко повече поддробности относно последната показана камина и на мен? Става ли за затопляне на голямо помещение и дали й трябва ток за да работи? Питам, защото имам една от най-обикновените в моя хол, но КПД-то й  е доста ниско, за повишаването му трябва вентилаторче на ток, а това пък е безмислено, защото като имаме ток - имаме и централно отопление....

# 22
...Към 20 лв. излизаше тубата,последно когато сме купували....Мисля, че 10. 0.80 или 0.90 лв. беше литъра.
20лв за 10литра=2лв/л
Как се получава 0.80 или 0.90 лв.? Сигурна ли си, че става дума за биоетанол?
Би ли споделила от къде го купуваш? Може и на ЛС.

Етанолът го купувам за 7-8 лв литъра, а наскоро открих и едно, които предлага 5 литра за по 21 лв..Wink
7-8лв. е безумно скъпо. Цената трябва да е под 4лв/л.

...Става ли за затопляне на голямо помещение и дали й трябва ток за да работи? Питам, защото имам една от най-обикновените в моя хол, но КПД-то й  е доста ниско.......
Колкото по-голяма е горелката (отвора на съда в който гори етанола), толкова по-голямо помещение затопля.
Не й трябва ток за да работи. Просто палиш спирта и той гори.
Можеш да смениш камината си. А не пречи и да ги комбинираш.

# 23
Rima,

моята е от тук

eli6, вече са го бяснили - нищо не й трябва, само "бензин"..Wink

7-8лв. е безумно скъпо. Цената трябва да е под 4лв/л.
Абсолютно съм съгласна..
Оказа се обаче по-лесно да си купя цяла цистерна етанол, отколкото литър..
Това е цената по аптечните складове..В частните химически лаборатории го намерих за по 22 лв 5 литра, но още не съм го получила..

# 24
...Оказа се обаче по-лесно да си купя цяла цистерна етанол, отколкото литър...
Събирате се няколко съфорумци и вземате една цистерна, делкате си я и зимата е осигурена откъм топло.

# 25
  • София
...Оказа се обаче по-лесно да си купя цяла цистерна етанол, отколкото литър...
Събирате се няколко съфорумци и вземате една цистерна, делкате си я и зимата е осигурена откъм топло.

Ми ако се наложи! Само за биоетанол не сме правили комбинирана поръчка! Laughing

# 26
Абе..вие се майтапите..ама ние наистина имаме един съдружник, който има фабрика за етанол..
Само че изнася с цистерни, а не с литри.. ((

# 27
Ей, това мамите сме велика сила! Доказано! Дерзайте момичета  Hug

# 28
Е, то всяка цистерна е пълна с няколко хиляди литра.
И аз бих се включил, ако ще правим комбина.
Помня преди години като ни спря тока и нямахме алтернатива, жилището ни за нула време изстина, а имахме бебе.
Запалих спирт в метална кутия и бързо стана топло.

# 29
  • София
Спечелих си камина, спечелих си камина....Сега остане да дойде и да видим дали върши въобще някаква работа за 78 лева...

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3101920 … ame=STRK:MEWNX:IT

Общи условия

Активация на акаунт