АВГУСТински майки без страх през 2010 бебета ще имат пак!

• 22 999
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • Germany
Сладкиш, писах ти на лични - сега видях че и Ади иска - Мацки, утре ще ви напиша подробно, че съм скапана сега, а и мойте диванета ме ядосаха  Confused Утре ще ви опиша всичко, ок?  Peace

# 76
  • В светлината на слънцето
Ехооо, тук май се пораздвижили нещата. Grinning Днес минах и през доктора за цитонамазка - на пръв оглед всичко е наред, да видим в понеделник какви ще са резултатите.  Grinning Тази седмица изобщо ми се очертава докторска. След вчерашния спешен набег до зъболекарката ми, завършил с арсен в зъба, в други ден ще ходя да ми вадят и нерва. И като съм почнала сериозно се замислям дали да не продължа с редовия очен преглед и една мамография или тях да ги отложа за следващия месец. Crazy
Сладкиш, аз за една бройка щях да замразявам стволови клетки от Сашо. Буквално в последния момент се отказах. След дълго и напоително проучване се оказа, че у нас няма гаранции, ама никакви. Или клиниката, която предлага тази услуга, няма лиценз, или процедурата по извличането им не се спазва като хората, или се правят откровени шмекерии. Това да ти пренася някъде материала в чужбина и там да се съхранява - забрави. Няма такава опция, говорила съм с куп лекари. Не че не може, но трябва да го направят със специална апаратура и да се пренесе по специален път, което не фигурира в услугата. Излиза, че в чужбина пращат просто кръв от пъпната връв, която обаче стигайки там е почти гарантирано неизползваема, точно защото не е пренесена като хората. В този случай единствената полза, която дай Боже да не ти се налага да използваш, е че при поискване от твоя страна много бързо ще ти предоставят съответстващи на нуждите ти стволови клетки, тоест такива, които имат най-близки показатели до тези на детето ти и съответно стават за използване. Това твърдят, че е гарантирано. От клиниките, които разполагат с апаратура да замразяват стволови клетки в България и изпълняват процедурата точно както трябва е "Малинов". Поне преди 2 години само те отговаряха на почти всички условия. Тънката разлика е в думичката "почти". Защото и при тях имаше (поне преди 2 години) известни неясноти и съмнения. Но са единствените, които пращат свой екип от мисля 3 души, които присъстват на раждането и носят със себе си специален мобилен контейнер за пренасяне на материала до лабораторията им. Сега, тази информация е отпреди 2 години. Вече може да има някакво положително раздвижване, но честно казано от толкова бременни и родили покрай мен в последно време (все хора с възможности, които могат да си позволят подобно нещо), нито един не е запазвал стволови клетки, точно заради съществуващите съмнения.
Оф, изписах цял трактат, но понеже много се бях ровила за това и аха, да запазваме и ние, та горе-долу имам някаква яснота. Имам познати, които са замразявали в чужбина и по техните описания, нещата там са доста по-различни от нещата тук. Confused

# 77
Мацки, извинявайте че се появявам така, ама имам спешен въпрос: Свеки преди малко ми каза, че давали вчера ли оня ден по новините, че подаването на документи в яслите и градините ставало на място и се чакало по цели нощи  newsm78 не е ли само по електронен път чрез системата kg.sofia.bg  newsm78

# 78
Или, в репортажа ставаше дума за самостоятелните ясли. При тях записването е само на място, те не фигурират в електронните списъци. За тях бяха опашките.

# 79
Добро утро,мами!!!

За ДГ-питах на сайта на общината,но да не повярвате,отговор не получих.Т.е очаквайте информация в последният момент и пак бясно записване,блокиране на с-мата и т.н.Предвид това,как се справя Фъндъкова със задълженията си,направо не ми се сеща какво ни чака ooooh!
Май ще си отида аз с ръчно писаната молба в ДГ,за всеки случай Thinking

Дезитка,Лу,благодаря.Ще проуча и аз още по въпроса.

Или,за какво ти е на теб ясла.Те Септември тръгват на ДГ. newsm78

Лу,стискам плаци резултатите от ЦМ да са отлични HugНадявам се и прителката ти да е остнала спокойна и доволна Hug

Честит Имен Ден на всички празнуващи.Много здраве и усмивки ви желая  bouquet

# 80
Ади, надявам се резултатите да са добри.  Grinning А приятелката ми си е все така притеснена. То пък се оказа, че бебенцето е малко по-мъничко като размер от седмиците и тя още повече се притесни. Макар че размерите са му в норма де, но просто в най-ниската норма. На нея й е първо раждане и тя вече така се е ошашкала, че няма накъде.
За стволовите клетки наистина проучи внимателно, че у нас нещата хич не са като в чужбина. Дано са се променили за добро де. Аз много, ама много исках да запазя, дори бяхме отделили пари и буквално в последния момент се отказахме, точно заради несигурните условия. Thinking

# 81
Ади, то верно вече че сме за детска градина  ooooh! Аз вчера се зарових да чета във форума за ДГ   Rolling Eyes Опитах да пусна в системата кандидатури и за детски градини, щото в момента имаме само за ОДЗ-та, а системата ми каза, че нямаме навършени 3 години, за да кандидатстваме за ясла Twisted Evil Значи трябва да чакам на 31 август да пусна кандидатури за ДГ, ми то дотогава всички места ще са заети вече  Tired баси тъпото  #2gunfire
Лулу стискам и аз палци за перфектни резултати от цитото Peace А приятелката ти да не се тормози толкова, а да се успокои и да се радва на бременоста, бебчо все пак е в норма Flutter Като се поуспокои може да вземе и бебчо да дръпне напред Wink

# 82
За много години,не бях влизала  в темата отдавна,четох само последната страница.
Надявам се всички сте добре емоционално  и в добро здраве...
Ние сме добре,малкия от 10 дни е при баба си в Пловдив,аз отмарям.
За детските градини и аз се интересувам,че нашето е само ясла и да видим къде ще се класираме и изобщо дано се брои точка от това,че сме посещавали ясла.
Сега да Ви попитам,всички деца ли вече от темата говорят ясно и структурират правилно изреченията си.Ние въпреки,че ходим на логопед,на моето дете му е много трудно с изговарянето правилно на доста от думите,тоест разбираш му,много говори,но трябва да се заслушваш и сдъвка някой звуци,постоянно заменя мече-мене,мед-мен,тоест буквата н я слага в средата на думата ,когато не може да изговори другата буква.Макар всъщност като го помолиш да каже буквата,самостоятелно я казва правилно,но в дума сфъфля заменя,незнам колко е нормално това.Не задава и още въпроси като защо,как и кога,чета доста деца ги задавали от 2 годишна възраст,дали не се забавяме  граматически пак с тоя пуст говор, newsm78.
Такива неща при нас.

# 83
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ ИМЕНИЦИ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, И МНОГО РАДОСТИ ДА ИМ НОСИ ИМЕТО!
Анаморф, Сашундера говори ужасно много (понякога чак прекален #Crazy) и е станал един философ, абе не е за описване. Но и той казва неточно някои думи, просто защото така им е свикнал или така му харесва. Освен това не задава все още въпроси - мисля, че им е рано май за въпросите, малко по-натам стартира голямото защо-тване. Всъщност между втората и третата година, но при момченцата по правило е малко по-късно. Що се отнася до заменянето на буквите в речта, няма нищо страшно. Теди доскоро заменяше букви - питала съм специално, дислексията има доста по-различни прояви. Теди например, до миналата година казваше тогово вместо готово, покочавам вместо закопчавам или гезно вместо гнездо. А тя специално проговори много рано и без бебешки думи, направо като възрастен. Така че не се притеснявай, има време за всичко. Peace

# 84
Лулу, и аз 2007 бях против, но сега с тези редки имунни заболявания.... ooooh!
Сега има много повече избор, а и ние  все още избираме.
Мен пък много добри отзиви ми казват за св.Лазар. Имам още време.
Дезита, сайта е на немски май, и нямат клонове в бг.Благодаря все пак.

# 85
Сладкиш, аз пък точно за "Свети Лазар" чух лоши неща. Но все пак за две години може да са променили нещата.  Thinking Абе наистина трябва да се провери много внимателно.

# 86
Ира,ти си болен мозък,как дете на 2г.5м ще се изразява правилно,разбира се ,че ще замества букви,ще бърка думи,има деца ,които още не говорят на тази възраст ти за какво си се хванала Rolling Eyes

# 87
Сладкиш, аз пък точно за "Свети Лазар" чух лоши неща. Но все пак за две години може да са променили нещата.  Thinking Абе наистина трябва да се провери много внимателно.
Никога няма 100% гаранция.
Да не се налага да се ползват.
Аз издирих една Холандска банка-"крио-сейф", дето имат офиси в Бг, но се оказа, че са сключили договор с Шейново, а пък за тях мъжа ми каза, че е чул да правят далавери със ств.клетки.
На някаква жена и били потрявбали и тези и заявили, че клетките са изчезнали. ooooh! ooooh! ooooh!
Е какво като имаш договор!!!
И да ги съдиш, ако детето ти се нуждае от спешна трансплантация, нищо не можеш да направиш...а и някой да е чул в БГ за осъден лекар или болница???
Много се чудя. А и нямам познати  дето да са имали нужда от клетките и да имам база за сравнение.
Във форума има доста противоречива и много оскъдна информация.....

# 88
Ирка,спокойно бре жена.Не се заглеждай в такива неща.Ивон знаеш кога проговори и още казваш "плиаиш",вместо "правиш" и разни такива.Иначе самостоятелно и "р" казва,но имма думи в които заменя и срички и букви.
Иначе постоянно пита "къде","как" и "защо",но при момичетата е нормално да зпочне от по-рано Peace

За стволовите клетки и аз не намерих почти никаква инфо,но като отида да се запиша на консултация в Шейново,ще питам моята акушерка.Много ми е близка и не вярвам да излъже за такова нещо Thinking

# 89
Честит празник на всички именници!Много здраве ,щастие и късмет.

Лулу стискам палци всичко да е наред с цитото.
Анаморф така си говорят всички 2-годишни деца спокойно.Щерката е на 6 и още има трудни думи ,птичката е фтичка и това си е.

Общи условия

Активация на акаунт