Банята! - 12та тема

• 105 958
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас/София
Момичета, я кажете как се монтира линейният подов сифон? В смисъл, след като височината му е 8 см трябва да се вдигне целия под ли (така ми обясни майсторът) или има и друг начин? В един магазин ме питаха не можел ли да го вкопае...

# 676
  • София
Сифона нали го слагате на мястото на стария.Тогава няма да има вдигане на нивото на банята.

# 677
  • Бургас/София
Не, няма стар сифон. Сградата е нова.

# 678
Здравейте,
предстой ми ремонт на банята. Доста време ми отне да изчета всички теми до тук и да събирам идеи, но успях. Та сега съм с конкретен въпрос. Днес бях на Стройкото и си харесах плочки, но се оказа, че са румънско производство. А това ме притеснява. Ако някои има опит с плочки на тази фирма ще се радвам да сподели  Laughing Фирмата е Sanex Lassersberger. В България ги предлага Бой Мар. Прикачам и снимка на плочките, които съм си харесала, ако някои е слагал точно тези. Интересува ме как са като качество, защото за първи път чувам за плочки румънско производство и нямам представа какво им е качеството. http://www.comfort.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1 … 8/view/27127.html

# 679
  • София
Не, няма стар сифон. Сградата е нова.

Независимо,че е нова сградата трябва някъде да е оставен подов сифон на банята.А за монтажа на линейния сифон може да се преправи канала.

# 680
И при нас беше ново и съвсем в началото там където трябваше да е сифона стърчеше една тръба.  Направиха го след втория път, защото първия майстор, който се зае с това нещо не си беше свършил работат както трябва. Спомням си само, че къртиха и ги вкопаваха.

# 681
  • Пловдив
 Rolling EyesМечтата ми несбъдната.

# 682
Здравейте и от мен   bouquet
След като преди няколко месеца решихме, че ще правим ремонт на банята (нещо, в което и аз, и приятелят ми сме абсолютни новаци), се хванах да изчета всички теми досега, посветени на баните. Разучих KitchenDraw-a и съм горе-долу готова с плана на банята ни. Избрахме плочки на Каи груп - Сорел бордо и бяло, като идеята ми е на пода да бъдат изцяло в бяло. Имам питанка дали може да ми дадете идеи за друг цвят фугин, освен бял, че се наплаших от прочетеното за това, как ще го поддържам. Аз залагам на удобството пред външния вид, не съм от най-големите чистофайници  Embarassed. Също така според фаянсаджията ни няма проблем да налепим новите върху старите плочки, в правотата на което още не съм абсолютно убедена. Проблемът е, че сме леко финансово притиснати и не можем да си позволим да викнем бригада за къртене и извозване, иначе това би бил най-чистия вариант. Давайте идеи, моля  Praynig

# 683
  • София
Здравейте и от мен   bouquet
След като преди няколко месеца решихме, че ще правим ремонт на банята (нещо, в което и аз, и приятелят ми сме абсолютни новаци), се хванах да изчета всички теми досега, посветени на баните. Разучих KitchenDraw-a и съм горе-долу готова с плана на банята ни. Избрахме плочки на Каи груп - Сорел бордо и бяло, като идеята ми е на пода да бъдат изцяло в бяло. Имам питанка дали може да ми дадете идеи за друг цвят фугин, освен бял, че се наплаших от прочетеното за това, как ще го поддържам. Аз залагам на удобството пред външния вид, не съм от най-големите чистофайници  Embarassed. Също така според фаянсаджията ни няма проблем да налепим новите върху старите плочки, в правотата на което още не съм абсолютно убедена. Проблемът е, че сме леко финансово притиснати и не можем да си позволим да викнем бригада за къртене и извозване, иначе това би бил най-чистия вариант. Давайте идеи, моля  Praynig
Не ви съветвам да оставите старите плочки под новите, все пак не правите баня всеки ден. Можете и сами да свалите старите, но ви трябва техника, а и изхвърлянето на строителни отпадъци до кофите не е особено правилно, даже хич. Цената за къртене е около 150-200лв., което не е малко, но като се махнат старите плочки всичко се прави на чисто. Иначе контейнерите за отпадъци са около 60-70лв. и в тази цена се включва да ти го докарат и да си го вземат с отпадъците. Вашият майстор дава ли ви различна цена за работа при махнати плочки и при работа върху старите плочки? Когато ние правихме банята, нашият майстор 3 дни само изправяше стените и измазваше, а плочките ги нареди за 2. Би трябвало, ако се лепи върху старите, цената да е доста по-ниска.
Що се отнася до фугите, щом единият ви основен цвят е бордо, значи това е и цветът ви за фугите. Аз съм на мнение, че фугите трябва да са контрастни на плочките, даже ако бордото на фугите е различно от бордото на плочките, още по-добре! Изобщо не се притеснявайте, когато почнат банята взимате парченце плочка и почвате обикаляне на "адския триъгълник"-Мосю Бриколаж-Практикер-Баумакс Mr. Green Успех с начинанието!

# 684
  • София
Най-добре изкъртете старите плочки.Също така кменете и Вик и мръсния канал.

# 685
  • София
аз съм на мнение ,че за банята няма проблем фугите да са светли-там не се цапа както коридор или кухня!В нашата баня подовите плочки са шоколадово кафеви,съответно и фугата е такава.Искам да кажа че фугите ни постоянно изглеждат светли.Като че ли на тях повече им личи отколкото на светли фуги специално за банята Wink

# 686
Здравейте и от мен   bouquet
След като преди няколко месеца решихме, че ще правим ремонт на банята (нещо, в което и аз, и приятелят ми сме абсолютни новаци), се хванах да изчета всички теми досега, посветени на баните. Разучих KitchenDraw-a и съм горе-долу готова с плана на банята ни. Избрахме плочки на Каи груп - Сорел бордо и бяло, като идеята ми е на пода да бъдат изцяло в бяло. Имам питанка дали може да ми дадете идеи за друг цвят фугин, освен бял, че се наплаших от прочетеното за това, как ще го поддържам. Аз залагам на удобството пред външния вид, не съм от най-големите чистофайници  Embarassed. Също така според фаянсаджията ни няма проблем да налепим новите върху старите плочки, в правотата на което още не съм абсолютно убедена. Проблемът е, че сме леко финансово притиснати и не можем да си позволим да викнем бригада за къртене и извозване, иначе това би бил най-чистия вариант. Давайте идеи, моля  Praynig

Изкъртете старите плочки защото това е по евтиния вариант.
Нови плочки върху стари се лепят с така наречените флексови лепила които са поне два пъти по скъпи от нормалните ето разликата в цената
нормално качествено лепило - CM 11 - Цена 10 лв
флексово лепило - CM 16 Цена - 25 лв.

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 20:18 от lotuspgg

# 687
  • София
Най-добре изкъртете старите плочки.Също така кменете и Вик и мръсния канал.
Да, това забравих! Ние даже сменихме и вертикалния щранг до връзката за комшията на горния етаж и сега водата има друг вид, а "дърпането" на канала не мога да сравня със стария.
аз съм на мнение ,че за банята няма проблем фугите да са светли-там не се цапа както коридор или кухня!В нашата баня подовите плочки са шоколадово кафеви,съответно и фугата е такава.Искам да кажа че фугите ни постоянно изглеждат светли.Като че ли на тях повече им личи отколкото на светли фуги специално за банята Wink
Да, тъмните плочки и фуги изглеждат по-светли след няколко седмици ползване на банята, а светлите потъмняват. Затова мястото около душа или ваната трябва да е с по-светлите плочки, да не личат остатъците сапун и пр. Нашата баня е с тъмно сиви фуги и след 3 месеца тези в душ-кабината са по-светлосиви от другите, но там са бели плочките и не личи разликата. Абе, банята си е робия, ако и се връзваме. И аз в началото слугувах след всеки, който се изкъпе, ама вече не ми пука!

# 688
  • София
Помагайте отново момичета!Баните са ни готови,но сега като се загледах едната е много малка-2.70кв.м и душа е на 70см. от вратата,тоест при ползване задължително ще пръска и мокри,което предвещава мноого кратък живот на самата врата/на е най-високо качество/.Мислих за стъклен параван,но пространството е толкова малко,че съвсем ще стане неудобно/душът е на 70 см. на стената в ляво от вратата/ -не става!Една позната каза,че имало възможност за някакво допълнително защитно покритие,но за първи път чувам...или пък някакво фолио..или пък огледало на вратата...дайте съвет Praynig

# 689
  • София
Аз съм за огледало на вратата! А и щом банята е малка, това е добро решение. А по принцип като правихте банята, нямаше ли възможност да смените мястото на душа? Не е проблем да се сменят изводите за вода. Само за канала за тоалетната не знам.

Общи условия

Активация на акаунт