отказване от нощно хранене на бебе на 2 месеца

• 26 840
  • 68
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Извинявам се, но не можах да се стърпя да питам Раче, след като момиченцето, да ти е живо и здраво, се е родило по - голямо ото баткото колко всъщност се е родило? И дали си ги раждала секцио тия големи бебета!
Дъщеря ми се роди 5,450кг и 59см. Нямаше шанс да раждам нормално поради куп причини: едър плод, седалищно разположение, очни дегенерации.

# 61
  • Leeds, UK
Нашето момченце се будеше по веднъж на нощ, обикновено към 2-3-4, след като хапваше последно към 22-23 ч. Ставах сънена, той по-сънен и от мен и се гушвахме на удобно фотьойлче точно до легълцето му. Цокаше по 20-ина минути, без да си отваря очите даже и пак заспиваше до 6-7 ч. Не можех да се наспивам, но това е да си майка - откакто се роди детенцето ти, докато си на тоя свят няма да спиш спокойно, дори и вече да е голям човек! В един прекрасен ден заспа в 22,30 часа след хапване и се събуди чак в 6-6,30 и оттогава мина вече почти месец. Сам се отказа и така показа, че няма нужда от това хранене вече - поетата кърма през деня, около 10 -на сукания явно му е достатъчна. Децата се събуждат, без да искат,  и от колики и газове през нощта и после идва чувството за глад ...Всяко детенце има свои нужди и държи да си бъдат покрити, то само ще се откаже от нощното хранене, но просто няма да е толкова рано, колкото ни се иска.

# 62
ние успяхме чак към 8ия месец

# 63
  • София
Ох, това ми е болна тема. При следващото дете не знам дали няма да пробвам да го откажа, защото ми беше ад една година ставането по 10 пъти на нощ...

Единственото, от което ще ме е страх, е, че ще лишавам детето от нужната му кърма през нощта.

# 64
  • София
Аutumnsphere, ако спиш с бебето няма нужда да ставаш - подаваш гърдата и продължаваш да спиш.  smile3503

# 65
  • София
Минах и по този път... Много беше гадно, той се буди при всяко мое помръдване, после аз се разбуждам от кърменето, докато се наместим, лежа будна в леглото, въобще кошмар...10 пъти на нощ...

Аз го отбих вече, де.

# 66
Егати педиатърката #Cussing out Претоварвал му се стомаха Crazy Пълни простотии! Аз съм на мнение че детето ще спре да суче през ноща, когато само е готово. Моят син престана да суче през ноща миналия месец, т.е когато беше на 7 месеца и половина. Сега сучем между 5 и 6 часа и си доспиваме още два-три часа след това Whistling
Много ти е малко бебчето, не слушай педиатърката, а продължавай да му даваш да суче през ноща колкото пъти то иска Peace
На мен ми е много интересно тези мами които кърмят  през нощта в леглото и заспиват преди бебчетата,не ги ли е страх за детето...че няма да се оригне,че може да се задави независимо дали е поставено на една страна???Аз дори след като я оригна..връща понякога....как успявате се чудя? Peace Hug
По темата...и ние имаме все още 1 хранене през нощта и не знам кое правилно . всеки си решава...но засега аз май ще си я храна на поискване...
Никога не съм заспивала преди него. Колкото до оригването пробвах няколко пъти след като ни изписаха от болницата (доста от тях завършваха с повръщане) и престанах да го правя.

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 14:05 от ivi_81

# 67
Егати педиатърката #Cussing out Претоварвал му се стомаха Crazy Пълни простотии! Аз съм на мнение че детето ще спре да суче през ноща, когато само е готово. Моят син престана да суче през ноща миналия месец, т.е когато беше на 7 месеца и половина. Сега сучем между 5 и 6 часа и си доспиваме още два-три часа след това Whistling
Много ти е малко бебчето, не слушай педиатърката, а продължавай да му даваш да суче през ноща колкото пъти то иска Peace
На мен ми е много интересно тези мами които кърмят  през нощта в леглото и заспиват преди бебчетата,не ги ли е страх за детето...че няма да се оригне,че може да се задави независимо дали е поставено на една страна???Аз дори след като я оригна..връща понякога....как успявате се чудя? Peace Hug
По темата...и ние имаме все още 1 хранене през нощта и не знам кое правилно . всеки си решава...но засега аз май ще си я храна на поискване...
Никога не съм заспивала преди него. Колкото до оригването пробвах няколко пъти след като ни изписаха от болницата (доста от тях завършваха с повръщане) и престанах да го правя.

Всъщност Иви наистина има се претоварва стомаха,защото още дори не е смелил предходното изядено. До колкото си спомням се смилаше за около 2 часа,но не съм сигурна newsm78

# 68
Всъщност Иви наистина има се претоварва стомаха,защото още дори не е смелил предходното изядено. До колкото си спомням се смилаше за около 2 часа,но не съм сигурна newsm78

Съгласна съм с теб за паузи по малки от 2-3 часа, но едно е 2-3 часа, а съвсем друго цяла нощ Peace

Общи условия

Активация на акаунт