Отговори
# 345
Ами така е - вън вали и го няма Слънцето да сложи по едно кафе!

ииии Вал, метни едни сладки поне де, то е ясно че торта няма да ядем hahaha

Изидка, не си ли качила снимките на Алекс и Киара някъде, че на мен не ми остава време да ги пост-на ... Преди 10-тина дни имахме случайна среща в центъра.

Пух, чакам да се отчетеш  Hug
Камчи, имаш си голяяяяяяяяям зайо байо Peace

Исках да пиша, но трябва да бягам навън...
И кафето ми се размина, макар и виртуално Heart Eyes

# 346
Момичета, здарвейте!

Изгубих се, но имах причина- в петък завърших окончателно и сложих финалния щрих с одисеята ми с изучаване на право - взех си последния изпит за юридическа правоспособност. Голям камък ми падна от раменете.

Сега смело почвам да гледам напред и да мисля какви ще ги върша за Тиновия рожден ден!

Обещавам най - тържествено да ви кача снимка от Нова година - бяхме в къщи.

Не съм чела нищо, но смятам да прегледам текущата тема - някаква анкета стои отпред, но докато свържа за какво се отнася - ако може - помагайте.

След малко отиваме на консултация и ще трябва да приключвам.

Липсвахте ми и всеки ден мислех за вас!

# 347
Тук са снимките на Киара и Алекс http://yzida.multiply.com/photos/album/42/42#photo=42

# 348
  • Пловдив
Здравейте!

Времето на достига да ви пиша,иначе ви чета редовно,но стигна ли до пост все някой иска нещо Mr. Green

Еминце Hug.Много се трогнах,че питаш за нас.Добре сме,здрави,което е най-важното.
Дидка много бързо расте,хапва си хубаво и е една пухкава Flutter и вече се смее с глас,когато я закачам и писка щастливо.Изобщо е невероятно да минаваш отново по пътя на превръщането на малкото бебче в малко детенце.Всяко ново умение,всяки ден е безценен.
Криси вече не  посяга,а напротив,само я гали и целува и иска да бъде до нея.Това също много ме радва и се поуспокоих.Иначе при него бебешкия пуберитет продължава,но понякога се вижда светлина в тунела.Просто търпение,време и разбиране трябват.Много говори,но почна изведнъж,така че и аз бих посъветвала Троли да не се тревожи.По-важно е наистина детето да дава признаци ,че разбира речта.Сестра ми също е почнала да говори на 3,а дядо ми на 4-ри години.

Учението върви много добре.Останаха ми само два изпита през февруари.Дидката я карам на майка ми събота и неделя сутрин,а Криси го гледа татко му през деня,когато съм на лекции.Млякце и цедя през седмицата,а на обяд се прибирам също да я храня и пак заминавам.Не е невъзможно да се справи човек,но трябва желание да има Sunglasses.Всеки случай съм много доволна,че записах сега,защото се чувствам много по-пълноценна и се радвам,че мога да уплътня времето си.

Ами това е за нас Hug

Готи,честито  bouquet
Много ни липсваш.Вече никакви отсъствия Naughty

Вал,ахнах от твоите произведения.По повод на плодовата пита,понеже и мъжът ми много я обича и аз реших да потърся рецепта в нета ,за да му направя домашна.Попаднах на тема в Готварския с ресторантъорски рецепти и там я има рецептата.Според мен няма да имаш никакъв проблем да се справиш,защото се прави точно от пандишпанови блатове и маслен крем,отгоре се желират плодовете,но аз още не съм я правила и не мога да дам отзиви Embarassed.Пък и не съм сигурна дали ще мога да я направя,но съм решила да пробвам.Та във въпросната тема по едно време се включва работничка(явно ) в сладкарници "Неделя" и става ясно,че всичко е за заблуда на хората и че прехвалената плодова пита всъщност е комбинация от инстантни кремове  и че няма нищо чак толкова хубаво в нея(макар че и аз много я харесвам,но също отдавна се разочатовах от Неделя)

Честито на всички с поводи  bouquet
Да не изброявам,за да не пропусна,но времето е кът Blush

Целувки и до другия път Heart Eyes

# 349
Не, че сте ме питали, ама да дам отчет-в крайна сметка нали вас помолих да стискате палци.Интервюто мина добре. Шефката е супер лъчезрна млада мацка, която се занимава с адски много дейности...
Работата, за която кандидатсвах е в детски клуб. Да, пак деца, ама нали в това уж ме бива най-много. Дефакто, аниматор.Клуба е мъничък, с капацитет десетина деца на възраст 3-10год. Справяла съм се и с повече и то по-малки деца, така,че мисля, че ще се справя. Заплащането не е кой знае какво, но е повече от майчинството, което и без друго скоро няма да взимам. Единствения недостатък е , че вечер е до 10ч, а ми е далече и трябва да се придвижвам с градския транспорт. Което пък си е и допълнителен разход.
Незнам, аз съм надъхана, мисля, че имам и шансове, защото тази работа я вършат и хора без педагогическо образование.
Жената каза, че ще ми се обади да ми каже какво е решила....
Така, споделих, олекна ми. Гледам вас, работещите, гледам и Миркам-с колко задачи на куп се справяте и успоредно с това намирате време и за дечицата. Вярвам, че и аз ще се справя...

# 350
  • Sofia
Честит Имен Ден на днешните именници!   bouquet

Росинко
, много ти е гладно окото душицо, добре че не ги лепиш тези калории по себе си.  Mr. Green
Камчи, да не съм те чула да се оплакваш от липса на време, виждам, че има кой да ти прави салатата, сладур!  Laughing
Миркам, снимките къде ги забрави?  Mr. Green
Браво на теб за това, че се справяш с толкова задачи!  Grinning
Изидка, това до 10ч всяка вечер ли ще е, според мен ще ти дойде малко на нагорно, тя Киара колкото и да ляга в 12 времето, което ще прекарвате заедно ще е много малко.
Иначе стискам палци нещата да се подредят така както ти ги искаш.

Аз минала вече по този път нито се натискам да започвам работа по цял ден, нито искам да я давам на градина все още, тъй като знам каква драма ще е от сега.  ooooh!
Може ли да споделите с какво неразположение е свързано никненето на последните 4 кътника при вашите деца, че вече откачам, голям зор, голямо чудо е и още не могат да пробият а ги пипам под венеца и тя както си играе кротко и писва да реве и казва, че зъбите я болят.  Whistling
На всичкото отгоре от месец вече насам е с нещо като разстройство /не течно, но едно такова кишаво/, което не се повлиява от нищо, ни от диета просто не се променя и това си е.

Иначе ние семейно с най-голямото дете сме все още болни, той вчера ме пита кога щяла да му мине тази хрема, че вече 10 дни се влачил, казвам му не бой се аз съм вече 26-ти ден на този хал, имаш време много да ме догониш.  Mr. Green
Майка ми и тя беше болна от Коледа и онзи ден вече не издържа и помоли да и изпишат антибиотик, като гледам не се подобрява много от него, надявам се скоро да затворим тази страница обаче, че станахме спонсори на Белана от всякъде.

# 351
Здрасти и от мен само набързо.
Мерси Росинко за кафенцето, Алек се просто едно бижу.
Изидка и ние броим така през едно. Laughing
Пух да кажеш после какво е казал доктора.
Вал мммм вкусна тортичка.
Като се върнах назад да видя питката на Чарита и попаднах на ето тази снимка, горкия Тино
Честито на патерици Авенце за рождения ден!
Честито също така и на Тони имен ден!
Честито и на всички днешни именници!
Аз днес няма да мога да публекувам май от работа. Хайде да постна че да не го загубя. Друг път ще сам по обстойна.
 Hug на всички

# 352
Момичета, трябва ми добър ДЕТСКИ ОЧЕН ЛЕКАР В София! Тино има запушен слъзен канал и дония клепач му се е подул като грахово зърно, тъмночервено и не може да пробие. Дадоха ни направление за специалист, но не знам къде да търся и към кого да се насочим. Много ви мола за съдействие, ако имате познати и сте доволни от тях! Благодаря ви!

# 353
 newsm51
Здравейте!Не съм писала отдавна.
Ето една снимка от нас:
Не съм ви забравила.Имам много проблеми и не ми се иска да ви развалям деня.Вече няколко месеца съм изпаднала в сериозна депресия и няма излизане.Сега търся ясла за Вики .Искам да започвам работа , че на едно майчинство не се търпи , а пък и то е към края си.
Вики е добре.Здрава е , но е много палава.Труден характер , да ми е жива и здрава!
Пак , ще пиша , че сега се събуди.
Целувам ви всички!

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 15:36 от macipici

# 354
Мили момичета, благодаря ви от сърце за хубавите пожелания тук , във фейсбук и скайпи! Зарадвахте ме страшно много и целия ден ми беше усмихнат и щастлив! Стефи, мила, златна си! Благодаря за почерпката и от мен, аз не бих се справила толкова обемно и калорично  hahaha !

Скъпа Ави, Честит Рожден Ден на патерици! Оздравявай бързо, бъди обичана и нека живота ти е низ от късмет и безброй незабравими моменти изпълнени със щастие и любов!

Мерси и за стиснатите палци  Hug, вчера бихме , трудно но все пак важна победа, а аз започнах вече да правя нещо което може да се каже , че е волейбол и ми е някак по-комфортно на душата. Имахме премеждие след мача - не ни запали автобуса  Shocked . Един час чакахме и добре , че нашите тифози бяха дошли с друг , така , че ги сменихме . Е, после зацепи, но никой не искаше да рискува и да ни изостави по средата на пътя посред нощ.

Вал, питаш за зъбите. Ами да ти кажа на Дани му избиха почти всички наведнъж . 3 кучешки и 2  кътника. Имаше периоди от по 2-3 нощи през които се будеше и пищеше, но аз като видя , че е от зъбите му давах малко нурофен и спеше спокойно. И хрема се появяваше за по 2-3 дни, но нищо повече от това. А казват, че кучешките зъби при деца, които генетично ще станат високи избиват много трудно и болезнено поради плътността на челюста  Rolling Eyes  . При нас протича доста под моите очаквания .

Изидка, радвам се , че ще започнеш работа която те въодушевява! Няма значение каква е , важното е , че ти ще си доволна и удоволетворена!

Готииииии,  радвам се , че се разписа тук. Вчера не дочаках дали ми отговори на скайпа, но все пак си обяснила причините за дългото отсъствие  Hug . Честита юридическа ! Браво за постоянството! Пусни снимки на Тино сладурко!

Миркам и на теб се възхищавам много! Две деца , учение, кърмене .... А казват , че мозъка ти изтичал с кърмата  Laughing .
Аз си мисля, че мозъка ти се ограничава играейки волейбол  Rolling Eyes . Наистина , не ми се смейте...

Роси, мила приятелко, малкият ти син ще ви взриви всички така да знаеш  Peace . С този хубав , влажен поглед  Heart Eyes . Добре, че ще е батко Боби да уравновесява обстановката  hahaha .

Бубенце, не пишеш как е Вяра. Подобрява ли се положението? Hug

Пух, пиши после какво става с очния. Дано да са само майчини притеснения  Praynig.

Камчи зайо байо е много сладък !

Какво ли прави Евелинка? Някой има ли новини от нея?

Прегръщам ви много и отивам да си оправям къщата и пранетата  Hug Hug Hug

Готи писали сме заедно. Защо не отидеш опиташ в Токуда. За Дани като се роди имаха съмнения за очния канал и ми казаха да отида след време евентуално да го отпушат. Мисля, че педиатрията им е добра  Peace . Други не познавам .

# 355
Готи,за съжаление не мога да ти помогна.Виж в Гугъл,и тук в мамата също трябва да има отзиви за очните в София Peace....Честита диплома!Със здраве да си я ползваш.Дано откриеш специалист бързо.
Роси,Алекс е страхотен Heart EyesИ аз забелязах как изискано държи химикалката-писател е той PeaceМного сладко брои,особено "оУсйем" hahaha-Сладурче!
Стела като я питам на колко ще става казва "девет" Rolling Eyesявно бърка с "две" и като и кажа "Не мамо,не на девет"тя казва "найсет" hahahaбърза да порастне детето Laughing
Миркам,много се радвам за вас,че сте здрави ,че се гледате успешно и че преживяваш всики хубави моменти отново Hug
Мациписи,вдигни глава. HugВярвам,че всичко ще си дойде на мястото PeaceА и изглеждате страхотно Grinning
Уаууу,току що видях най-новото творение на Кас-тойс Sunglasses Скъпа-вече нямам думи...
Както и преди бях писала почвам да се комплексирам-как пък нищо не мога newsm78
Камчи,Зелетерминаторът е страхотен Grinning
Изи,радвам се за теб,дано ти се обадят от новата работа,ще видиш,че ще се чувстваш по-пълноценна Peace...само следобед ли ще е работното време?
Тони,честита победа!!!
 Бубето каза,че Вяра е по-добре Peace

# 356
Мациписи, много е порастнала принцесата. Трябва по-честичко да ни я показваш....А за депрeсията-не си сама. Мисля, че е от времето. Зимата винаги се затварям в себе си...
Готи, искам , пиле, но не мога да помогна. Това, което ми описваш ми прилича на конюнктивит...Дано не е нищо сериозно Praynig
Вал, не всяка вечер ще се работо до 10, на смени е-веднъж си сутрин до към 2, веднъж от2 до 10 вечерта. Все пак имам по половин ден да се радвам на детето, както и веднъж седмично-почивен...(откъдето и да го погледна си е малко, но няма как) Хайде, вече, прекалява тази ваша хрема...Сменете климата и се разходете семейно до Бургас Hug
Я сега да отворя една друга тема: ако можехте да избирате кой да гледа детенце-баба или ясла, кое бихте предпочели?? Щото съм в дилема. Свекито е готина, прави всичко за Киара, уйдисва й на акълите, но дали пък това не е нож с две остриета. До такава степен трепери над нея, че веднъж в парка я дръпнала встрани от дете, което било изцапано Shocked Киара не е от най-контактните и се притеснявам дали пък няма да стане още по-дръпната. В яслата ще е сред деца и ще контактува с тях, ще научи много повече песни, навици и т.н, отколкото мога да й покажа аз или баба й...
Та за това съм в чуденка и ми се ще и да чуя и вашето мнение.....

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 18:28 от yzida

# 357
Изида моето мнение е твърдо за ясла. Единствения минус е болестите, но тогава ще имаш баба на разположение. За мен е много важно комуникацията с деца. И все пак ако нещо не се получи, ще имаш избор, което е много хубаво. Успех с работата.
Вал ако си спомняш предния път когато писах се оплаквах много. Лео беше с висока Т, сополи, отказва да яде каквото и да било. Дори и бисквити и подобни глупости които по принцип не би отказал ако му дам:) Тръшкане и рев по всяко време на денонощието без да мога да знам защо, понеже не говори и така. На ръба да полудея съм. Ако беше само Лео ок, но като прибавим и Виви, която си иска своето представяте си какво е в къщи. Също така и иска непрекъснато да го кърмя. Вчера открих че са му пробили 2 кътника горе и си отдъхнах. Не че ми е станало по леко, просто разбрах че не моето дете се превръща в тъпо и упорито хленчещо магаре, а просто го боли и това е единствения начин да ми го покаже. Силно се надявам всичко да премине по бързо.
Миркам шапка ти свалям. С желание всичко се постига. При нас положението не се е променило. Лео все така страни от нея и не я докосва дори, не иска и да я погледне. Не знам как да предизвикам интерес, ако имаш идеи за игри в които да включа и двамата казвай. Иначе Виви и тя се смее много, и е доста комуникативна вече, не откъсва очи от Лео. Вчера я пробвах на бънджито и беше неописуема радост. Скача, смее се...дори Лео се обърна да види какво става.
Толкова от мен, че все няма време.
Моля да ме извините че пропускам толкова много поводи за празнуване, но наистина не ми е по силите да се включвам често. Голямо честито на всички и много целувки от малките мишки и от мен  bouquet

# 358
  • Sofia
Момичета, трябва ми добър ДЕТСКИ ОЧЕН ЛЕКАР В София! Тино има запушен слъзен канал и дония клепач му се е подул като грахово зърно, тъмночервено и не може да пробие. Дадоха ни направление за специалист, но не знам къде да търся и към кого да се насочим. Много ви мола за съдействие, ако имате познати и сте доволни от тях! Благодаря ви!

Здравейте съвсем набързичко.

Готика, ето няколко имена, които ми препоръча моя приятелка. Лекарите са добри. Нейното детенце има очен проблем и са обиколили цяла София, че и по-надалече  Simple Smile.
 Токуда -  д-р Димитрова
 МА - д-р Кемилев
 Окръжна болница - д-р Лолова
 клиника "Ден" - д-р Константинов
 според нея най-добре при д-р Константинов

Хубав ден  Hug 

# 359
Изи,по тази дилема ще чуеш много и различни мнения и коментари.Всяка майка си има гледна точка.Има хора които са много доволни от яслите,а други не искат и да чуят.За мен гледането на дете в ясла си има своите плюсове:
Детето общува със себеподобни(социализира се)Научава се на навици за ред,дисциплина,култура.Развива своите двигателни и умствени способности.(Не че и у дома не може да ги развие,разликата тук е,че се развива в група)
         и    Минуси:
Често боледуване,лош персонал и.....може би трудна адаптация.
Моята гледна точка:
Най-добре едно дете да се отглежда от мама и тате....а ,ако това е невъзможно,родителите най-добре познават детето си и биха преценили кое е най-добро за него Peace

Общи условия

Активация на акаунт