Остров Тасос (3)

• 197 128
  • 741
  •   1
Отговори
# 45

На връщане от Тасос ние си купихме един пакет бисквити (около 40 броя) и имаше 5 - 6 по-големи и смели чайки, които директно от ръката ми взимаха . Но трябва да се престрашиш да си подадеш ръката по към тях .  Peace Иначе люлеене има, но само в началото .

Magi_todorova , на Тасос ако очакваш нощен живот - няма да го получиш. Но ако очакваш тишина, спокойствие и плажове само за теб - това е мястото.

# 46
  • София

Magi_todorova , на Тасос ако очакваш нощен живот - няма да го получиш. Но ако очакваш тишина, спокойствие и плажове само за теб - това е мястото.

Ходили сме и това ми е ясно. Искам "Релакс"

# 47
Magi_todorova , къде сте били? В кой град?

# 48
  • София
Пефкари, така мисля се казваше. Нищо особено. Пообиколихме острова, за съжаление не можахме да посетим плажовете в източната част:Golden Beach. Така, че ни се ходи пак. Острова е малък и го обиколихме с кола за един ден. Манастира наистина ни хареса.  Ходихме и на Алики на плаж. Някой да е ходил тук: http://www.hotel-anna-thassos.gr/

# 49
Пефкари, така мисля се казваше. Нищо особено. Пообиколихме острова, за съжаление не можахме да посетим плажовете в източната част:Golden Beach. Така, че ни се ходи пак. Острова е малък и го обиколихме с кола за един ден. Манастира наистина ни хареса.  Ходихме и на Алики на плаж. Някой да е ходил тук: http://www.hotel-anna-thassos.gr/
Изглежда добре . В Скала Потамия наистина е невероятно място, особено за дайвинг и суиминг.

# 50
  • Пловдив

Аз не съм. Но някой назад в темите го препоръчваше и съм го отметнала.

# 51
Цитат

newsm44
Може да спите и в Кавала, и на Тасос. Двете места са чудни. Ще ви дам две места, където сме спали. Вила"Mediterrane" в Ния Ераклица-предградие на Кавала, на самия бряг- чудесни хора, прекрасна къща. Адресът е: www.villamediterrane.gr
На Тасос в Скала Потамия- хотел "Анна". Невероятна красота.www.hotel-anna-thassos.gr
Свържете се по интернет- хората са любезни. И двете места се намират лесно- на самия бряг са. Успех!!! 55

Успех ,  Мagi_todorova

# 52
A, аз не препоръчвам хотелите в самият център на Кавала, 4-5 май бяха, с изключение на Минарет (където не съм отсядала) са един път  Confused

# 53
И аз кандидат посетителка.

# 54
Да се запиша и аз. Ще следя темата. Колебаем се за лятна/есенна почивка в Гърция. Тасос ли да е или Халкидики!
Ще си позволя да кажа, че Тасос би бил по-екзотичния избор.Аз лично съм била само на Халкидики, но изобщо не съм впечатлена.

# 55
Chanel 5  , какви са предимствата на Халкидики и на Тасос според теб? Сега се ровя в някои теми и има доста ентусиазирани за Халкидики

# 56
  • Плевен
Ще чета и аз,че пак се започва голямото мислене и премисляне.

# 57
  • Пловдив
Chanel 5   , какви са предимствата на Халкидики и на Тасос според теб? Сега се ровя в някои теми и има доста ентусиазирани за Халкидики

Не питаш мен, ама да си кажа  Grinning
Халкидики е по-цивилизовано, най-общо казано. Има огромни комплекси, малки и големи хотели, множество населени места. Някой от хотелите са доста луксозни. Откъм удобства и плаж комплексно го класирам по-високо. Осигурява почивка НВ или ОИ. Да кажем нещо като нашенските Слънчев бряг, Албена и подобни.
Тасос е остров ( Mr. Green), доста по-изолирано място. Не че няма населени места, но е определено подходящ да уединена и изолирана почивка. Настаняването е предимно в семейни хотелчета и студия. В по-голямата си част са само за нощувка и са с оборудвана кухня, ако искаш нещо извън таверните. Не че няма няколко (2-3  newsm78) 4-5* хотела. Има страхотни плажове, обаче са закътани. В смисъл направили са хубави големи хотели на местата, където няма плаж, очевидно за да компенсират това. Там пък, където са хубави плажовете, хотели почти няма. Забавления за деца няма.

В резюме - ако сме на младоженска почивка бих избрала Тасос или Халкидики, според зависи. Ако сме с децата (1 и 4г.) бих избрала Халкидики.

# 58
Е, Халкидики също има разни страни Simple Smile Цивилизована е Касандра, и то - с малки изключения - не по начина, по който одобрявам.

Като плажове и природа Тасос далеч превъзхожда Халкидики. Има и нещо, което малко хора знаят (и търсят) - невероятни села във вътрешността, повечето са построени така, че да има панорамна гледка към морето, хем са на 5-10 км.
Тасос си е задължително за ходене с кола - и обикаляне - екскурзия не препоръчвам, въпреки че съм ходила и на такава и си изкарах чудесно (заради отличната компания). Най-общо, офертата на острова е тишина, спокойствие и зеленина - все неща, които в Гърция не са често срещани.
Тасос дооооста се различава от другите острови на юг, да не кажа, че нищо общо няма.
Черна точка - аудиторията е изцяло от Източна Европа напоследък, но на Халкидики като че българите са повечко.
Препоръчвам:
- малките селца - Скала Сотирос, Астрис, Кинира. Селата във вътрешността за разходка - Теологос, Калирахи, Сотирос, Принос. Лименария и Лименас за кръчми - те са и най-големите градове, но за спане не мисля, че са добра идея, нито пък за плаж.
Не препоръчвам:
- зоната на българските туристически агенции - Пефкари/Потос. Разбрах, че са развалили и плажа на Алики, тази година не ходихме. Спомените ми отпреди няколко са за прекрасно място.
На Панагия и Голдън Бийч може да бъде ужасна навалица - а изобщо не мисля, че Голдън бийч е най-хубавият плаж.
Ако резервирате на сляпо, избягвайте и Скала марион и Неос (Скала) Принос - второто е едно от двете пристанища на острова, където спират фериботите, но няма нищо друго интересно. Другото е най-запуснатото градче в Тасос.

Между другото, петзвездни хотели на Тасос не съм чувала да има - единственият ми известен е 4-звезден, Александра бийч. Но може да са направили някой, за който не знам.

Ходила съм с детето и на Тасос, и на Халкидики (преди да навърши 1 г. Simple Smile) На Тасос плажът ни беше на 50 метра и само пресичахме една улица, но обикаляхме непрекъснато с колата, защото не ни свърта Simple Smile. На Халкидики бяхме в прекрасно селце с много кръчми и оживление - Афитос, но ходехме на плаж на 70 км в Ситония. Като настаняване, на Тасос беше по-добре. Като отношение - в Афитос (имам ужасно голям опит с пътувания и настаняване в Гърция, така че последните две не са случайни наблюдения). Но ние с детето отсядаме задължително в къщи с веранда и двор, за хотелите информацията ми е отпреди 2-3 години.

И последно, за тези, които планират да ходят не във високия сезон - на Тасос валят повече дъждове през септември и като цяло температурите са с няколко градуса по-ниски.

П.П. Изобщо, времето в близка Гърция след 1-6 септември за мен си е "тука има-тука нема"...

# 59
Някои да сподели мнение за о.Корфу ?   bouquet
отначало си мислих за Тасос, но нещо се преоринтирам към Корфу

Общи условия

Активация на акаунт