Отговори
# 345
mayanka, Стела понякога се задавя докато яде. Не зная от лакомия ли е, от смотаните ТТ шишета ли е, но всеки път ми вади акъла, макар че е в лека степен. Представям си как си се уплашила.  Hug За носленцето не се притеснявай, ако другите крайници са били топли.
Rumito, включваш сешоара и го насочваш към коремчето на бебето. Невероятен ефект има. Ако искаш може да пробваш и с черешовите костилки, също се успокоява.
Красони, днес времето е невероятно, аз изкарах Стела на терасата. Искаше ми се да излезем на разходка направо с количката, ама като е излизала само 3-4 пъти по за 10-15 мин не посмях.
Стела снощи спа от 12,30 до 5,30  Shocked но пък после като се ококори до 7,30 не можах да я приспя. Приплакваше, чак на моменти си ревеше, обикалях и стаята, без кръст и ръце останах. За капак преди това се събудих от ужасна крампа в прасеца. Цяла бременност изкарах без да знам какво е, откак родих ми се случва за 3ти път, но снощи беше зверска болка, щом се извиках и мъжът ми подскочи. Какво да правя, че да ги предотвратя тия гадини? Някоя от вас има ли такъв проблем.
пебс, ако не се лъжа на Ади и беше запушено слъзно каналче. Оправи ли се? Че и аз имам съмнение, че на Стела и е запушено, но предполагам трябва очен лекар да прецени. Как се доказва?
Джени, аз винаги преобличам, като повърне и се намокри. Не ми се ще да седи мокра и да мирише на повръщано. Нищо, че се буди, после аз си патя, но предпочитам на нея да и е комфортно.
евита, захранване във втори, трети месец на мен ми се вижда прекалено рано.  Peace
И Йощ едно питане имам  Laughing Как да накарам мързеливата си гърда да проработи? Варианта - слагай по-често бебето на нея, при мен не върви, щото мойта цуца не суче като другите бебета. Цедя с помпата по-често да стимулирам, ама ефект йок. Понякога количеството изцедено от нея е само 1/3 сравнено с това от другата.  Confused

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 14:43 от Choosy

# 346
  • Smolyan
Rumito, лоша работа с тези колики, измъчват се бебенцата, но няма как, пробвай всичко, дано скоро отминат.
Ета, страхотна снимка  Heart Eyes
mayanka в каква поза спи Ели, в родилно ни предупредиха да не го слагаме по гръб, само настрани. Аз така оставям Георги, не че това гарантира нещо, но поне е по - малка вероятността да се задави сериозно като е настрани главичката. За нослето, нашето е топличко, когато е навън, но лекарка ми каза, че това невинаги е показател. На теб винаги ли ти е студено, когато ти е студен носът?
Денерис, аз взех Фризолак. Такова съм давала и на първото си дете.
Сега да се похваля, нали ви занимавах с моето кърмеен, че бебчо понякога суче с часове и не иска да заспи, мислех, че не му достига. Консултирах се с една лекарка - консултант по кърмене в нашия град и снощи ходихме до отделението по неонатология - тя беше на смяна, претеглихме Георги и за моя огромна радост за 20 дена е наддал с килограм и 50 грама  Grinning, което е страхотно, вече не ме притеснява дали му стига кърмата.
Озадачи ме нещо, което същата лекарка ми препоръча за колики да обърна внимание на Rumito. Та става въпрос за мезим форте, но няма детски вариант, тя каза, че се стрива хапчето на прах, разделя се на 4 и се дава едната четвъртинка. Това било най - ефикасно, те го давали в родилно на недоносените деца за да можели да усвоят нещо от това което ги хранят. Давали им по 8 пъти на ден, каза също, че не може да се предозира, защото това били ензими. Ласи - да пробвам ли с мезим форте, какво ще кажеш?
Момичета приятен ден  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 14:57 от Zuzi

# 347
Zuzi, и Ели задължително спи настрани от родилното още, защото редовно връща храна... и въпреки това се задави  Cry
За нослето- като я изкарвах на терасата и беше топъл носа...хммм...май много се втелявам  Thinking Mr. Green
Choosy  Hug
btw снимките на бебоците в декемврийския албум са чудесни  Heart Eyes

# 348
Благодаря за топлото "посрещане"   Embarassed. Липсвахте ми.
Сега между малко гладене да драсна и аз някой друг ред.
Ах, Леа става на 1 м днес. Как бързо лети времето... Shocked
Имаше момент, когато в рамките на 1-2 дни удвои количеството кърма, което поемаше. И се оказа, че не ми стигаше. На всичкото отгоре лявата гърда произвежда 50% по-малко кърма  Sad И от там едни кризи.
Нямахме дори 1 шише (бях с настройката за 100% кърмене), а какво остава за АМ. Всички ми повтаряха, че трябва да се храня добре. И от една седмица +  къде от вина, къде от нерви като се започна с великото плюскане. Тъпчех се с каквото ми попадне. Ужасно. А бях толкова доволна, че 1 сед. след раждането бях само + 1кг. Сега ме е страх да се кача на кантара.
В крайна сметка кърмата ми се увеличи и за сега стига. Общо сме дали най-много 150 мл преди мнооого време. Леа е 4,6 кг и има доста апетит.

Вчера не съм яла млечени продукти и шоколад. И наистина тази вечер нямаше колики. Ще видя дали ще се запази тази тенденция.
Но то какво остава за ядене? Месо, ядки и малкото сезонни зеленчуци и плодове, които остават?
Колибри, ти си най-примерна. Може ли да дадеш пример с това, с което се храниш в рамките на един ден за идеи, плс?

mayanka , ужасно преживяване!  Hug Дано не се повтаря никога повече!

Krasoni , стискам палци всичко да мине добре и да пристигне майчето на време. Вярно голям студ и сняг е стегнал Западна Европа.

Choosy и ти ли имаш подобен проблем с гърдата? Като търсих инфо по инет се оказа, че може да е просто физиологично. Среща се. И аз стимулирам и двете гърди, но резултат - никакъв. Лявата все си дава по 50% по-малко.

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 17:42 от La Fée

# 349
La fee, при мен също едната гърда е по-дащна /дясната/, но гледам да не се кося много, защото като се притесняваме, си влияем още по-зле, а пък при мен поне стресът се отразява на кърменето...
Наистина в декемврийския албум са най-сладките бебета,  Heart Eyes, но и най-хубавите майки! Ще взема и аз да кача някоя и друга снимка на мойто дяти...
Мayanka, мен много ме е страх точно от такива повръщаници, Ани като се задави докато лакомо смуче ми се обръща коремът, а пък камо ли твоята история... Дано да не се повтаря!
Между другото, не че искам да се намесвам, обаче мисля, че трябва много да черпим Ласи за нейните съвети, и то не виртуално Naughty!

# 350
И при мен едната гърда има повече мляко от другата-лявата!Това си беше така и като кърмех Лизи,явно си е физиологично нещо. Thinking

Choosy,не се оправя това оче. Sad Не знам при вас дали е това и как да го разбереш.При нас още от родилното си секретираше.Тук педи изписа капки,капахме,спря секрета,но си сълзи,а и секрет си има по малко.Масажирам,но тя много плаче.Четох доста и все различни мнения-май колкото доктори,толкова и мнения.Едни казват до 6-тия месец ако не се оправи да се сондира,че било по-лесно отпушването.Други казват да се чака до 1 година.Не знам и аз.А има и много случаи на не едно,а две неуспешни сондирания и после се отпушвало само. Rolling Eyes Не знам!Много се надявам да не стигаме до там,но и това да стане,няма какво да го мисля сега. ConfusedПеди на ДК ни пита да ни даде талон за очен,но ще изчакам може би до другата ДК и тогава ще я заведем. Дано при вас да не е,а да е нещо друго! Praynig

Феичка,нали знаеш,че като започнеш да дохранваш с АМ става по-зле.Като не стига слагай по-често.И ние имахме криза на 1 м. като беше Адито,но ми вися 2 дена на гърдите и се оправихме. Wink Успех! Hug

# 351
  • в огледалото на живота
Да се включа и аз по вечерня!Зузи,за мезим форте хапче,успокояват когато имаш газове,но при възрастен,за малки деца незнам ,но пък състава е един и същ като на еспумизана,дава се най често при колики и подут стомах,за да е освободи напрежението.Аз давам капки еспумизан,доволна съм,пробвай Peace!Бях питала за будуването при бебчовци,не се включи никой,пак да попитам,без да ставам досадна newsm78:идейка  по колко бодърствуват вече децата,нашта мома нещо не ще да спи веднага,откъртва след 2 часа чак,след люшкане. Tired..Отивам да строявам тенджерите,че мъжете реват от глад!  chef

# 352
devi4ca, и Стела вече будува по час-зва след като се е нахранила. Мисля, че писах по-напред.
пебс, днес не съм и слагала крем и няма нищо, дано да се е оправило вече. Стискам палци и за вашето оченце.  Hug

# 353
devi4ca не знам по колко е редно да спят, но аз и преди бях споделила моя синковец хич не обича да спи понякога почти през целия ден е буден да му се събират една 2-3 часа от ранно утро до тъмна доба

# 354
stuffinka,pebs, имам печатна грешка. Имах в предвид, че лявата дава наполовина по-малко от дясната . Сигурно защото сме деснячки.  Laughing
И по големина сега имат лека разлика. Още по време на бременността забелязах, че зърното на лявата гърда остана някак си по-малко.
devi4ca , ето вече 4ч Леа е будна. Нищо не помага - нито прегръдки, нито песни, нито кърмене, нито биберон-залъгалка. Все така й е трудно да заспи. А вече е изморена и започва да нервничи.

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 17:51 от La Fée

# 355
ета, много хубава семейна снимка!  Peace
ние и днес така и не стигнахме до църква и явно няма да идем, но дет викаш ти - насила хубост не става... спонтанната ни вчерашна погача явно ни беше достатъчна  Grinning

Денерис, аз също мисля, че откакто спрях шоколад и прясно мляко значително се подобриха нещата. Дори тези дни ядох ястие сготвено с броколи и карфиол, но добре задушени и запечени и нищо не му стана на детето. Явно ако са само задушени - по-сурови такива му действат. Пробвах и със китайско зеле салата също нищо не му стана и съм много доволна, защото си правя сега вкусни салатки.
Сякаш шоколада, макар и малко основно му вредеше. Вероятно помага и инфакола - аз го давам вечерните часове само от 17ч натам.
Иначе някъде прочетох - 24 часа след като се спре или въведе храна се гледат реакциите.

Джени, аз ако се оповръща Дамян след като е ял, му подпъхвам салфетки под дрехите, между горното и долното боди  - така че да не му е мокро на телцето и го оставям да спи. Иначе сме обречени на още повръщане и разсънване.

Маянка, аз винаги проверявам навън ръцете и носа на Дамян. И ако са топли съм спокойна. В момента, в който са студени, според мен му е студено и взимам мерки да го опаковам, така че да не мръзне. Поне от седмица вече ми изкарва по 5-6 часа навън - от 10 докъм 17ч е все навън - или се разхождаме, или го оставям да спи в градината в коша, но постоянно минавам да го проверя как е. Имаше случаи в които пък в градината печеше директно слънце върху коша и се сваряваше горкото, та ми е спал ис амо по дрешки - без връхна, завит с пелена... нищо че е януари.

И на мен Дамян ми се дави и то почти всеки ден... има моменти, в които спира да диша... и като го раздрусам се сеща.... наистина си трябва човек да е постоянно нащрек до него.

Чузи, според мен спокойно можеш да извеждаш бебка навън на дълги разходки вече - вече сте на 23дни... а и си правила тези кратки извеждания. Аз Дамян само 1-2 дни така го извеждах за по 20мин навън и после още от 15тия му ден в количката с часове навън. Само добре му се отразява! Така че, действай смело и не пропускай особено хубавите дни  Peace
За крампите - да не би да ти липсва магнезий? Може би трябва да пиеш витамини?
За гърдата - ама наистина ли Стела не суче дорбе - все пак, казват че бебетата колкото и слабо да сучат, по-добре стимулират от помпата  - освен със някакъв вид стимулация... друго не виждам как да стане.
Аз си купих едни за кърмачки и вече една седмица ги пия, че пък ме заболяха един ден зъбите и се притесних дали ми достига всичко

И при нас вече се случва да ми спи по 7 - 7.30ч нощем... аз се усещам чак като се събудя, защото иначе не се оплакваме  - спи ни се яко... Щом спи, сигурно се е бил заситил. Аз съм доволна, че и ние се наспиваме по-добре.

Ла Фе, не знам дали съм пример за подражание изобщо... но ще ти кажа как се храня -
сутрин - което се пада към 12ч при мен - направо на обяд... ям салата - домат, печена чушка, овче или козе сирене, маслини и една препечена филия черен хляб
обядвам със супа - тиквички, моркови, топчета кайма, може би малко картофи, и пак филия хляб. пия много вода и чай.
Вечер - или примерно пилешко задушено месо бяло - салата, или отново супа. Салата  -от домат, чушка печена или сурова, напоследък се осмелявам и китайско зеле, защото ми понася и на бебо сякаш.
Варени яйца също - мишмаш разни такива.
Ядки преди много ядях сурови. Сега се чудя трябва ли заради алергиите и ги понамалих. Основно сурови орехи и ядки.  От плодовете - ябълки, банани ям. Ако ми се дояде понякога си правя кис.мляк с мюсли - гледам по-рядко да ям краве кисело мляко.
Пълнени чушки също - с кайма, тиквички...
Понякога ориз.
Общо взето вместо картофи ползвам тиквички основно.
ако съм гладна между храненията ям плод или ядки... понякога солети, бисквити обикновени... за залъване.  

devi4ca, Дамян спи все още доста. Нощем спи само със ставане за папане сутринта т- значи от 00 до 10ч примерно с едно будене за ядене. После пак спи от 10 до 17ч почти нон стоп с будене за обяд - но навън...
Най-буден е вечер - примерно от 21 до 00 -1ч не спи хич. и така... поспаланко си ми е май

# 356
Евитка, да поясня, тази снимка е правена на връх НГ, за туй сме толкова нагласени, гримосани (и оядени от празнични софри  Laughing)
И мъж ми и аз сме позавъртели бузите, ама неминуемо е като се заредят Коледно-Новогодишните охайдани.
A ето ги само трите ни чавета  Grinning

Денерис, ко да ти кажа, аз понеже в 18ч се сетих за АМ, и в крайна сметка взех долу от супера каквото се предлагаше - NAN HA избрах от бедния избор. Гледах млеката на HIP, но понеже бяха в пакет се отказах (нали няма да го давам всеки ден, пък при пакетите съхранението е кофти).
Но се нареждам и аз на опашката за мнения за добро мляко, понеже от 5г не съм в играта. Тогава хранех Софка с Фризо.

Майче и моето диване още от родилното се дави на всяко ядене. Много се плашат, завалийките!

Феичка  Hug И ти ни липсваше!

И аз извеждам вече дори и в студ, като Колибрича. Знам, че и минусовите Т не вредят, стига да няма влага и вятър  Peace

Похвалвам много памперсите на DM, Baby Love (някой беше писал пак за тях положителни отзиви). Изключително меки, прилепват направо на дупето! Размер 3 е по-голям от 3ката на Памперс.
Само през деня ги пробвахме, тъй че не мога да кажа колко издържат на пикане  Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 19:46 от eta

# 357
  • в огледалото на живота
Благодаря момичета за отзивите! Hug HugЯвно децата започват повече да се заглеждат,кокорят,прави им впечатление околния свят. Wink.хи-хи,аз днес съм с една червена блузка цял ден/нали бебетата първо червеното разпознават/,пък за мой късмет Мимето цял ден спинка милата,на мама хубавицата!Докат се оплача,тя взема да става примерна. Blush.Лелеееее,Колибри,Дамянчо да е жив и здрав,мноооого спинка милия Heart Eyes,май ще да е от свежия въздух,мен все ме е страх да си призная,ма май трябва да съм по смела в излизанията,ще вземам пример от теб! PeaceХайде,банята ни зове! newsm37

# 358
  • Sofia
Привет и от мен, аз чак сега успях да седна. Цял ден имахме гости и като стана 16 часа успях да изведа малкият Петър на вънка.

И ние днес ставаме на 1 месец, тъкмо с баба ни го отпразнувахме.

Да кажа и аз за будуването - има дни в които му се падат по 1 -2 часа общо будуване, но има дни когато са повече. И аз това се чудя, колко е нормалното време за спане на тези наште деца. Иначе за през нощта не се оплаквам - като се нахраним около 21 22 часа, става да яде между 2 и 3 часа и после около 6 сутринта. Сам се отказа от едното ядене нощем.

Колики имаме по това време, странно но нас ни успокоява най много биберона, ползваме на AVENT някакъв тефлонов.
Девичка приятна ви баня, ние сме чак към 21 часа.

За сега това .
Лека от мен

# 359
Привет и от мен мами! С огромно закъснение искам да честитя Новата Година на всички вас и семействата ви и да ви пожелая много здрави и безкрай хубави емоции през цялата година!

Срам ме е да се оправдавам защо съвсем зачезнах и не пиша, защото виждам че мами с по две и три деца се оправят и пак остава време за форума, но какво да се прави май организацията ми куца  Cry Само ще отбележа, че ви чета редовно, само че на порции, и все не стигам до писането, особено пък напоследък. Малко егоистично, но честно казано гледам всяка свободна минута да я използвам за сън, че иначе положението е страшно с тези колики. И аз се присъединявам към мамите на диета, тъй като нищо друго не помогна до тук, хомеопатични капки на Боарон, Еспумизан, чай от анасон и какво ли още не, но май ще трябва да свикна с мисълта, че така ще е поне още 2 месеца. Алекс е супер неспокойна след 4ч сутринта и понякога отнасяме на ръце до 8 ч, сешоара и при нас помага но за малко, спрем ли го се започва пак. Последното нещо което открих е, че като я сложа в кар сийта и почна да я люшкам там се успокоява и заспива, та ако някой реши може да го пробва.
За кърменете - поне за сега се кърмим успешно, тя си изгради режима на 3 часа сама и не съм се опитвала да и наложа някаква схема, но факта, че е наддала за 20 дни 700 грама ме успокоява, че храната и стига.  
За захранването - тук абслолютно се отрича захранване преди 5-тия месец, и аз смятам да изчакам до тогава, пък и има логика... Стомахчетата им са още толкова незрели, то с едно мляко едва се справят, пък да не говорим за сокове и пюрета. Така, че всеки сам решава, но смятам да изчакам аз, за да не вляза в друг филм.
Повръщането - и ние връщаме от време на време по малко, но и аз вече го приех за нормално, явно така ще е.. А Маyanka напълно я разбирам, защото ние също преди 2 дни имахме зверско задавяне, по същия начин през носа и Алекс чак посиня, направо изтръпнах, тупане по гръбчето, навеждане, минаха може би минута две докато изплаче. Аз незнаех на кой свят съм, че като изплака тя, и аз като му ревнах, не можех да спра. В резултат на което, тя спи отново при нас в леглото, а не в нейното легло, защото здраво ме тресе параноята, че ще се задави и няма да я чуя. Това е най-големия ми страх, незнам другите мами как се справят в такива ситуации, но аз здраво се панирах.
Снимките на всички бебчета са страхотни, а колко бързо се променят не е истина. Аз направих албум на Алекс, но не ми е оставало време да кача малко снимки. Ще гледам днес и това да свърша, дано детенцето да ми е спокойно.

Айде това от мен за сега, надявам се да бъда по-редовна с писането тези дни. Спокойна вечер на всички, а ние смятаме да отразим пак една разходка, ако естествено не завали  Cry

Общи условия

Активация на акаунт