2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 20 545
  • 724
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Здравейте!

Много ми липсвахте Hug.Имало е някакви проблеми -сървъри-мървъри,домейни-не ги разбирам.Важното е,че вече всичко е наред.

И аз се притесних,че нещо в мен е вината,пък всички други сайтове ми ги отваряше.Викам някой бан ли съм отнесла newsm78,ама пък няма за какво.Та питах Ронката във ФБ и се успокоих,че не съм само аз.

Вчера вечерта за първи път и аз гледах репортаж за това раждане и дома и направо се отвратих.Съжалих,че се загледах в новините Sick.Майката ,голяма любителка на естественото и непрекъсването на връзката майка-бебе го държи със залъгалка,вместо да го кърми например.Аз друго средство за запазване на тази връзка освен кърменето,гушкането,галенето не знам.Така че тези родители за мен са пълни лицемери Rolling Eyes.И цялата тази мизерия и непрекъсната пъпна връв и кучето и то там-рисковете от инфекция са много големи.

.....
За преобличането съм спецка вече-то мойто не спира до повръща ooooh!.Накупих си лигавничета и ризки,блузки,та поне да преобличам само горното.
Гинче,може да навиваш ръкавчетата ,та да не се мокрят чак толкова.

Иначе и на нас ни хърка носа като за световно.Няма изчистване.И аз имам като помпичката,спомената от Герчо и дърпам ,ли дърпам,но не мога да извадя всички секрети.Та мисля сега да взема тази на Данет,защото съм чувала,че имала поразителен ефект.Пръскам и разтвор по няколко пъти на ден.

Вашите деца обръщат ли се вече.Мойто Диди си е толкова спокойна,лежи си,гледка си и не проявява никакъв интерес да си променя позицията Whistling

....
Хайде до после Hug

Оле 7 нови отговора,нямате срам.
Пък и последните 3 стр. не съм чела още.

# 301
Миръкъл,педката каза,че проблем няма за акото и слузта.
Миркам,моя се опра на пети и се повдига леко,изтласквайки си,особено ако е сърдит и реве.Посяга и  удря предмети с юмруче.Като е легнал понякога успява да сеавърти леко настрани,но не се обръща.Пъне се да седи също.

# 302
Я да се включа и аз пак  Laughing
Моя малък и той иска да си лапа ръцете, но аз няколко дена го държах или повит или с ръкавички и сега взе да си смуче устната, като не може ръцете.
За зеленото ако, четох че се получава от окисляване и изобщо не му обръщам внимание. При нас на едно изакване си е жълто, на 2-3 зелено.
За щастие мъжа ми спи като коте. Нищо не се чува, мисля че и аз не хъркам, защото той спи леко и щеше да ме чуе  Laughing
За кърмата, мисля че не намалява а се регулира, като не се кърми нощем.
И с двете си деца не съм ставала нощем и забелязвам че сутрин са малко по-напрегнати, а вечер на последното кърмене изглеждат тотално празни, но кърма си има.
С големия имах кърма до 3-тата му годинка, въпреки че той вече беше отбит. С тоя ще видим, но не се съмнявам че няма да ми стига кърмата или ще намалее.
Твърдо съм на мнение, че тя се произвежда точно толкова колкото да задоволява детето.
Мегс - чакам с нетърпение да те гледам  Hug

# 303
Стайли, може хъркането на мъжа ти да е като бял шум за бебка  Laughing. Ако го запиша, мъжът ми ще каже, че съм записала Габи как хърка- щом пръцка като възрастен, защо да не хърка като възрастен  Joy?
Еди, аз все да те питам как си с кърмата при тези паузи и ти взе, че отговори. Пусни снимки от Русе  Peace.

# 304
Ми аз моя съм го снимала,ама пак не вярва.Било, защото легнал така,после иначе..Все си намира оправдания,и продължава да твърди,че аз не съм добре. Shocked

# 305
Мале колко много сте изписали, а ме нямаше един час браво на вас  Peace
За кърменето и ние не се храним през ноща...както казва edira ,на сутринта са малко по напрегнати и вечерта вече сякаш имат съвсем малко...но достатъчно.
За лигавенето и при нас е така от доста време вече,ако си изплюе биберона...се започва първо ръцете ,хваща си и лигавника и него тика в устата,пелената ...общо взето тези неща....все още не може да разбере че за тази цел има залъгалки които да си слага в устата и тях да дъвче  Joy ...
Мегс ,радвам се...ще те гледам непременно.Преди време братовчедка ми също участва ,когато беше темата за Приемни родители  Simple Smile....Успех ти пожелавм и да не се шашкаш като застанеш пред камерата  Hug Peace

# 306
  • Sofia
Миркамче,аз едва вчера се загледах,че бебето е на дюшек на земята!!!  #Crazy #Crazy #Crazy Това не е "естествено",а истинкса мизерия!Като клошари и тази малка душица,голичка,покрита с пъпчици и плачеща  Cry

# 307
  • Лавал-Пловдив
Ето ме и мен  Hug Днес сте много активни, наваксвате от вчера, а?  Wink
Браво на Мегс - ще има "Мамо, дават ме по телевизията!" само че няма да мога да гледам  Cry
Честит апартамент на Мария, помня Марината и ми е носталгично за дубайските плажове, по които някога се търкалях  Party
За храненията - храним се 7 пъти твърдо. Сами сам се отказа от храненето в 12 вечерта и се буди между 3 и 4 да яде. После в 6,9,12...през 3 часа. Той си е човек на реда и е като по часовник.
За носа - и неговия хърка, няма нищо вътре, просто е запушен. Купихме овлажнител за въдух, пак си хърка, мисля че е до израстване. И батко му беше така.
Днес децата почнаха училище и пак ще ставам в 6  ooooh! тъкмо свикнах да се търкалям до към 10.
Хубав остатък от деня ви желая  Heart Eyes

# 308
Здравейте момичета,
За обръщането моя малчуган е бая подвижен вече. Въпреки, че му подпирам гръбчето, за да не се обръща по гръбче, успява да избута подпирачката и да си обърне на другата страна главата. Веднъж го открих легнал хоризонтално на леглото от риткане  Shocked, чак се притесних да не се удря така. Главичката му беше залепена към едната страна на леглото, добре че е от плат.
MiaGia айде да спретнем една разходка из квартала когато се пооправи времето, че сега ще ни трябва снегорин за разходка не количка  Grinning.
Ако има и други мами в окръг мол софия и искат да се включат, да пишат.
 Hug

# 309
А в нашите болници да не е по-различно от мизерия. ooooh! Инвентар и пособия на десетки години.Като се сетя как миеха в ТК пода.С един мръсен парцал в кофа,пълна с кал.Носеха ми мизерията от другите стаи на мен;косми,боклуци. CrazyА матраците,а възглавниците,а одеялата.В ТК видях да носят чисти чаршафи,ама не видях да прибират възглавници и одеяла за пране.Да не говорим ,че може какво ли не да се внася в стаите и да влизат външни хора.За каква дезинфекция говорим тогава.Не мисля,че жилището на тези хора е по-мръсно от болница.Поне всичко си е тяхно,а не е ползвано 100000 пъти.
а колко от вас,след като родиха не знаеха какво да правят с бебетата си,въпреки всичко,което бяхме обсъждали.Не мисля,че жената действа странно,по-скоро беше още под влияние  на адреналина от събитията,сигурно стресната,несигурна,че е станала майка.А и те казаха,че са решили раждане у дома,защото нея я е било страх да отиде в бг.болница.Защо не е родила в Швейцария това не  разбрах единствено.

# 310
  • Пловдив
Днес сме особено активни, май си наваксваме вчерашното неработене на сървърите  Laughing За обръщането - малкия като го сложа по корем, в 90% от случаите се обръща по гръб (тоест не е случайност) и му прави кеф като успее да го направи. За играчките - и на активната гимнастика и на шезлонга успява да си хване играчките (даже понякога и с две ръце!). Научил се е, че като му се сменят памперсите може като си опре краката в повивалника (който е сложен на висока маса) да се изтласква нагоре както е по гръб, та голямо гонене пада на моменти докато се преобуем и преоблечем.
Миркамче, не ми се ще да му оставям голи ръчичките като навивам ръкавите, за да не се мокри, все пак в къщи се отопляваме на печка с дърва и не мога да правя чак толкова регулиране на температурата. Климатика е настроен на 21 градуса, да не би случайно да изпусна печката и много да изстине стаята.
Защо не е родила в Швейцария това не  разжрах единствено.
Може да е нямала пари жената да си отиде до вкъщи? newsm78 А и като ги гледах не съм много сигурна дали причината за раждането в къщи е било само страх от БГ болниците или и парична невъзможност да се плати - питайте Julianka като не беше осигурена здравно (а и нещо особено имаше когато си чужденец - поне при нея) колко й струваше раждането?

# 311

Някой беше писал за антибиотиците и прибиотиците вчера, ама пак бях на черешата и не отговорих... 5 дни пиене на антибиотик били малко  #Cussing out. Много ми е странно тази педиатърка дали изписва някакъв супер умен лек, дето е наясно как да утрепе само вредните бактерии, а да запази нивото на полезните бактерии в организма. Сигурно ти е и казала, че антибиотиците разхлабват  newsm78. Така - обяснението е просто. Антибиотиците трепят на ред. Добри, лоши - всякакви бактерии - това им е работата. По тази причина нивото на полезните бактерии в червата спада, а от там и неблагоприятния ефект върху консистенцията на акото. бифидо бактерията спомага за образуването на ензима лактаза, който разгражда лактозата. Може да се стигнве дори и до лактозна непоносимост както при големия ми син. В повечето случаи антибиотиците водят до дрисник (и затова повечето педиатри казват, че антибиотиците разхлабват, което само по себе си е тъпо твърдение) и връщане на коликите по горните причини. И един ден да се дава е добре да се дават прибиотици. Ако те бяха толкоз страшни нямаше всички Ам да са обогатени с тях и да се продават във всяка аптека.  Но разбира се всеки си преценява сам за себе си и за детето си

Да, аз писах за антибиотиците, а вчера направо ми идваше да отида и да застрелям буквално тази "педиатърка". Когато ни изписа антибиотика я попитах дали няма да има нужда и от пробиотик, но според нея нямало нужда, тъй като било "само за пет дни и бил кратък курса" #2gunfire Е, вчера след първите два приема на антибиотика резултата беше налице-силни колики, страшен рев и ужасно разстройство. Какво да говорим повече. И това е един многоуважаван педиатър в нашия град. Взех й Биогая и за сега нещата са по-добре Praynig Но вече обица на ухото. Някой беше споменал за темата, която се разисква напоследък във форума "На лекаря ли да вярвам или на съфорумките си", еми ето един пресен случай, в който не винаги лекарите са прави и добре, че ви има вас  Hug
Не съм ви чела днес, връщам се назад.
Вчера явно всички сме имали проблем с достъпа до сайта.
Муунче, добре дошла Hug. Честито ви зъбче Hug
Мегс, припомни ни наистина обезателно да те гледаме  Peace.
За обръщането-Ние се обръщаме за сега само от корем по гръб Peace

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 15:20 от Анонимен

# 312
Стайли, може хъркането на мъжа ти да е като бял шум за бебка  Laughing.

Какъв бял шум бре  Laughing Та то все едно е в клетката на лъва  Joy ама ей го на спи бебето та мъгла се вдига  Mr. Green Може да е свикнала с този шум още докато ми е била в корема  Crazy

# 313
Какъв бял шум бре  Laughing Та то все едно е в клетката на лъва  Joy ама ей го на спи бебето та мъгла се вдига  Mr. Green Може да е свикнала с този шум още докато ми е била в корема  Crazy
[/quote]
 hahaha  hahaha  hahaha
разбрахте ли, убили са боби цанков

# 314
Леле днес ми се скапа цялото настроение. От оборище до орлов мост 1:30 минути с кола!!! Те такъв ужас няма. И то след една педя сняг, камо ли ако падаше по половин метър.  #Cussing out
За повръщането, може да подложите под матрака една хавлия, да се вдигне нивото. Никол ми повръщаше до 6 месец, имах около 100-тина блузки и лигави, само сменях и перях. Марина връща по малко, само ако я разсмея след папкане. Без значение дали е уригната или не.

Разбрахме за Бобито...аз не го харесвах, но самият факт, че може посред бял ден в европейска столица да отстреляш някой, и никой да не види или чуе, е шокиращ. Лека му пръст...

Общи условия

Активация на акаунт