Германска нова медицина - 5 част

• 57 542
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
pak.vessela, няма защо, знаеш, че съм ти задължена   bouquet

Аз пък, провокирана от твоя разказ, от вчера си мисля, че с начина, по който ги лекуваме, децата ни развиват страх от белите престилки (не че е неоснователен, де  Laughing), което от една страна е добре (страх лозе пази, както е казал народът), но от друга - ако не дай Боже се наложи за нещо (както на нас ни се е налагало примерно за счупена ръка), милите ни дечица си навличат един куп страхове и конфликти.

Преди 2-3 години реших да правя кръвно изследване на сина ми в края на едно тежко боледуване (беше много зле, отпуснат, неконтактен, само лежеше, дремеше, бълнуваше и от време на време пищеше, че го боли нещо, никой не можеше да постави диагноза, а хомеопатката ни беше в чужбина). Няма да ви казвам какво крещене беше, колко усилия ми костваше и как съжалих, че го заведох в лабораторията...

Та нещо съм се замислила дали няма да е полезна малко профилактика в тази насока и евентуално каква ? Вие правите ли нещо ?

# 436
Аз пък, .......си мисля, че с начина, по който ги лекуваме, децата ни развиват страх от белите престилки (не че е неоснователен, де  Laughing), .

Както пише и д-р Менделсон, децата инстинтивно знаят, че мястото им не е при лекарите (нещо от този сорт беше).

Аз не водя децата си нито на профилактични прегледи, нито на изследвания - щом детето е добре, мястото му не е в лекарския кабинет!

# 437
Да-а-а, стигнахме до кокошката и яйцето  Simple Smile. Първо беше лошото отношение към или от лекарите? Аз също се чудя как да постигна такъв баланс, че хем сам да е отговорен за своето здраве, хем да не се потриса толкова от белите престилки. При нас е още по-сложно, заради нежеланието му да бъде докосван от непознати. Възмущава се как така някакви чужди хора разполагат както намерят за добре с тялото му, без дори да го попитат какво мисли той.  Sad А нашият човек държи да се уважи личността му... Като "профилактика" провеждаме мно-о-о-го разговори, в които се опитвам до го поставя и от другата страна на "барикадата", но както се вижда, ползата не е голяма. Може би ще го доведа някой път в нашата лаборатория да разгледаме по-подробно различни апаратури или дори той да направи някакви записи. Всъщност, Мими, ако мислиш, че това не е лоша идея, може да организирам такова посещение и за твоите дечица (и за други, ако има желаещи). Тук със сигурност не прилича на болница, но има апаратура, ще измерим зрителна острота, ще пусна енцефалографа, ще им помогна самите те да "направят" запис, ще поговорим за нуждата от подобни измервания. Може, ако им спечеля доверието, да облека и бяла престилка под някакъв шеговит предлог. Как мислиш?

# 438
Здравейте.
Поставиха на майка ми диагноза Лупус еритематозус - автоимунно заболяване с червени обриви по лицето. Четох, че според ГНМ е конфликт, свързан с раздяла. Говорихме си с нея, но не можем да го свържем с нещо по-конкретно. Как мога да й помогна?   bouquet

# 439
pak.vessela, идеята ти е страхотна   bouquet Бих довела децата на драго сърце, а и 1-2 приятелчета, в зависимост от това как предцениш оптималната бройка на групата.

Nenaatoa, въпросът ми не беше за профилактични прегледи и изследвания, каквито и ние отдавна не правим (дори специално разказах по какъв повод изследвахме кръвна картина). Говорех за профилактика на ужаса, който децата имат от досега си с лекари, болници, лаборатории. Все пак всички знаем родната действителност и това, което ще изживее детето, ако не дай Боже се наложи да посети Спешен кабинет или хирург примерно. Счупена ръка, сцепена брадичка или друго подобно е достатъчно неприятно изживяване само по себе си, за да се травмира детето допълнително от това, че за първи път някой го третира като предмет и му прави разни неща без дори да го предупреди, камо ли да му разясни, поиска разрешение и т.н.

Малко съм оффтопик, за което се извинявам.

# 440
  • София
Кристиян, благодаря  bouquet
Още откакто започна тази тема се опитам да и обяснявам защо примерно я боли гърлото, ухото и пр. Заедно търсим и намираме причината и почти веднага се решава проблема. Преди това от години ползваме хомеопатия. Сега вече повече от година и половина не ми се е налагало да посещавам дори хомеопата. Не е боледувала изобщо.
Тези петна тя дори не ги забелязва за сега, но ще започна полека да говоря с нея по този въпрос.
  bouquet

# 441
Не случайно и с умисьл продават играчки за малки деца...стетоскопи,спринцовки и тн.Да свикват от малки,че ще са опитни зайци #Cussing out

Ние не водим децата на никакви профилактични прегледи,нито дори когато са болни.
Да не даде Господ,но ако се случи нещо тежко (напр.катастрофа,тежка травма и тн) мисля,че детето ще е в шок с другия конфликт и дори да има място в мозька за нов такьв,то той ще се реши веднага след спешната помощ.
Да се отгледат деца без конфликти е най трудното нещо на света.Ние с жена ми сме си променили поведението кьм децата до степен да не можем да се познаем и понякога се учудваме как сме могли преди време да се дьржим по различен начин,причинявайки им безброй конфликти.

Бисе, Hug

Тини Мини,
Лупуса е системно "заболяване".Не мисля,че е раздяла.Не сьм запознат с конфликтите точно,ще погледна,но те моля да ме подсетиш отново. Peace

# 442
Страхотна е идея е това децата да посетя едно място, което не е лекарски кабинет, но има апаратура, с която сами могат да се запознаят! Моят син засега няма никакъв реакция към лекари, но пък и познава само ЛЛ, който освен да го измери или преслуша друго не е правил...
За спешните случаи моят личен опит е в посаката в която писа Крис - твърде бях заета със самата случка и дори ми беше интересно какво ми правиха и как ("лепене" на сероизна рана и наместване и гипсиране на крайник).

За съзваването на конфликти на децата - аз полагам някакви услия, но далеч не спестявам всичко, което бих могла; по-лошото е, че мъжът ми счита, че детето не трябва да се предпазва от такива неща, защото "такъв е животът и той трябва да свиква"  Tired Как ли не съм пробвала да обясня, че животът е такъв, каквто го направиш... засега без успех...

# 443
Тини Мини,
Лупуса е системно "заболяване".Не мисля,че е раздяла.Не сьм запознат с конфликтите точно,ще погледна,но те моля да ме подсетиш отново. Peace
Много ще съм ти благодарна!!!! Това, което четох в интернет за това заболяване, направо....  Cry

# 444
Да-а-а, стигнахме до кокошката и яйцето  Simple Smile. Първо беше лошото отношение към или от лекарите? Аз също се чудя как да постигна такъв баланс, че хем сам да е отговорен за своето здраве, хем да не се потриса толкова от белите престилки.

Аз доста често  обяснявам на моята дъщеря това  , че човек сам е отговорен за здравето си . Трябва да е щастлива , за да не е болна и когато нещо й тежи или не може да разбере трябва да го сподели с родителите си или с гледачката си. За сега при нас това работи. И веднага ще илюстрирам с примери от последните й две боледувания. През септември , малката тръгна на училище /не беше ходила на ДГ/. През октомври се разболя от варицела. Когато й казах , че е болна от шарка тя се разрева и каза: "Мамо , защо се разболях , аз нали съм щастлива?" .../бях много горда , че детето е разбрало поне малко от моите думи/.
Другият случай беше преди месец. Започна да кашля и то доста яко. Проведохме разговор и тя "изплю" камъчето- момчето , което харесва не й обръщало внимание и си играело повече с друго момиченце. Кашлицата се усили,появи се и лека хрема и е излишно да ви казвам , как всички ми намекваха , че трябва да я заведа на лекар. Отново разговор с малката искаш ли да отидем на лекар , отговор: "Не , мамо , аз ще се излекувам сама". След три дни нямаше и помен от кашлица , сополи и другите екстри.

Christian , и аз съм категорично против такива играчки , но знаеш ли колко малко майки се замислят за такива "дребни" неща.
...Да се отгледат деца без конфликти е най трудното нещо на света.Ние с жена ми сме си променили поведението кьм децата до степен да не можем да се познаем и понякога се учудваме как сме могли преди време да се дьржим по различен начин,причинявайки им безброй конфликти...
А дали е здравословно да ги отглеждаме без конфликти? Аз доста често си задавам този въпрос. Ще ми бъде интересно да чуя и други мнения .

За съзваването на конфликти на децата - аз полагам някакви услия, но далеч не спестявам всичко, което бих могла; по-лошото е, че мъжът ми счита, че детето не трябва да се предпазва от такива неща, защото "такъв е животът и той трябва да свиква"  Tired Как ли не съм пробвала да обясня, че животът е такъв, каквто го направиш... засега без успех...
Meg! , и при нас е подобен случая , ние възрастните доста често използваме този израз , за да скрием собствената си неспособност за справяне с отделна ситуаация или изобщо с живота.

# 445

Цитат
А дали е здравословно да ги отглеждаме без конфликти? Аз доста често си задавам този въпрос. Ще ми бъде интересно да чуя и други мнения

Не става вьпрос за здравословно.Конфликтите са част от живота и "заболяванията" са част от оцеляването на организма.
С ГНМ и смисьльт на думата "здраве" се променя.

# 446
Здравейте на всички в тази прекрасна тема!
Стар потребител съм, който обаче само консумира и се опитва да прилага принципите на ГНМ.Моите благодарности на всички, че предоставяте и превеждате толкова полезна информация.
Искам да ви попитам конкретно за една приятелка.От 2-3 седмици има проблем с очите - сухота, парене, липса на сълзи и невъзможност да вижда добре, така също и да чете.Разказвала съм и за ГНМ и тя почти си откри конфликта да не иска /иска да види някого. Въпросът ми е - ако  наистина е това, което тя си мисли как да го реши - като се опитва да не го приема толкова - това е трудно.Интересува ме  чиста практически как да си помогне.
Благодаря Ви и още веднъж Ви прегръщам!  bouquet

# 447
. Въпросът ми е - ако  наистина е това, което тя си мисли как да го реши - като се опитва да не го приема толкова - това е трудно.
Ами няма как да ти отговорим какво би могло да се направи практически, ако не знаем какъв е проблема... Всяка ситуация си е сама за себе си. Hug

# 448
Bimbalina,
Конфликтите се решават реално (най добре).
Щом знае конфликта си е най лесно да го реши.
Например
Имам конфликт сьс свекьрвата (не искам да я виждам,защото очите ми всеки пьт сьлзят и са болезнени).
Спирам да я виждам и си решавам конфликта.
Избягвам и всякакви шини...свьрзани с тьщата.

# 449
Благодаря Ви за отговорите! Мен лично ме притеснява в какъв момент това може да стане необратимо - т.е. ако тя не съумее да разреши конфликта това какво означава, че си остава така завинаги. И друго - може ли по някакъв начин да повлияем на събственото си съзнание - например ТЕС би ли могла да помогне за отслабване на проблема.Може би трябва да се опита . Тя си има проблеми с глутена - последната и диагноза е непоносимост към глутена, но това във връзка с ГНМ не мога да го разбера.Има също така и много минимално слюноотделяне.
Просто исках да споделя и останалите подробности да не би да сме се насочили в грешна посока.
Ако се сетите нещо ще съм Ви благодарна!
Поздрави и бъдете здрави!  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт