какво мразехте да ядете като малки?

  • 5 076
  • 120
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 293
Мразя и до ден днешен Дроб-сърма Sick, попара, каймак, попара, пасти и хлебни торти, пача и разните там крачета и уши (добре, че в къщи никой нигога не ги е приготвял), агнешко ...не се сещам засега друго, но това е достатъчно Sick Sick.

# 16
  • Мнения: 1 999
И аз много мразех нишестени кремове и грис, каймака на прясното мляко и кожата на пиле. Sick Общо взето съм ядяла почти всичко, както и сега, но и до ден днешен мразя да ям изброените неща! Wink

# 17
  • София
  • Мнения: 293
Пропуснах качамака! Sick Sick Sick

# 18
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Виждам, че доста от вас пишат-грис, ако имате в предвид онази гадост от столовете- грис със прясно мляко и аз не я харесвах въобще и бях останала с впечатление, че само така се приготвя. Обаче от както живея в Гърция разбрах, че съм в заблуда Wink, тук правят пържен грис в масло със стафиди и е супер вкусно, даже го правя и аз в къщи.

# 19
  • Мнения: 780
Виждам, че доста от вас пишат-грис, ако имате в предвид онази гадост от столовете- грис със прясно мляко и аз не я харесвах въобще и бях останала с впечатление, че само така се приготвя. Обаче от както живея в Гърция разбрах, че съм в заблуда Wink, тук правят пържен грис в масло със стафиди и е супер вкусно, даже го правя и аз в къщи.

ще споделиш ли рецептата?  Mr. Green

# 20
  • Бургас
  • Мнения: 2 452
Нещата, които мразех като малка и до днес не ям - дроб, ашуре, грис-халва, каймака на прясното мляко, пиле фрикасе. И се присъединявам към ядящите пилешка кожа само добре препечена.

# 21
  • Мнения: 4 371
Мразех и все още ги мразя,де:
крема с топчета - топъл сладолед му викаха Sick
спанак, коприва
зелен боб
телешко варено
каймак
риба
пресни чушки

Като пусна сина ми на детска, ще помоля лелките да не го карат насила нищо да яде, защото ето какъв е резултата.

# 22
  • Пловдив
  • Мнения: 23 674
Защо толкова много народ не обича пиле фрикасе? И аз го мразя Mr. Green Освен фрикасето и пилешка кожа, риба, ориз, сготвен на ориз с домати или ориз без нищо. Тези все още не ги ям, а проядох с кеф кашкавал, сирене, кисело мляко, картофи в манджа, зеленийки разни.

# 23
  • Мнения: 8 505
1.жълтък
2.риба (за да не ме карат да я ям в детската градина,бях казала на всички,че имам алергия към нея)
3.гъби
Тези три сега ги хапвам с удоволствие.
Неща,които и сега не ям:
4.макарони на фурна
5.кебап
6.кисел (и на дъщеря си не съм приготвяла,а и не мисля).

# 24
  • Мнения: 8 505
Как можах да забравя крем карамела-криех се под леглото,за да не го ям.А сега-дайте го,къде е!?

# 25
  • Мнения: 3 251
1. Чесън или всичко в което го има, и сега го мразя.
2 . Лук-/като първото/.
3. Грис , грис-халва - още не я ям.
4. Картофи - проядох единствено пържени .

# 26
  • sofia
  • Мнения: 1 606
 Аз и до ден днешен съм мега каприз
 Не понасям оттогава: мляко с ориз, яхнии всякакви,сирене, каймак, магданоз...и още стотина Mr. Green
 Проядох фрикасе и пъпеш. Компромис с магданоза за салата и супа и сирене ям прясно (тип Хелиос), Дунавия и всякакви мухлясали. Бяло - в шопска салата и пържени картофи.

# 27
  • Мнения: 4 546
ами аз съм била доста злоядо дете. все ме залъгваха и ми разказваха прказки, за да ям, додоста голяма Embarassed
нещата, които мразех не бяха готвени в къщи, даваха ни ги в градината - ГРИС, КИСЕЛ,МАКАРОНИ СЪС ЗАХАР И СИРЕНЕ  Sick Sick Sick
и досега като ги погледна и ми се гади  Sick

# 28
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Не ядях всичко,което има бял сос - фрикасета,кюфтета с бял сос и т.н. и неща със заливка отгоре като на мусаките.Освен това - дроб-сърма,пълнежа на пълнено агне (или пиле),супа от дреболии.И грис с мляко и крем карамел (първото и досега не го ям,но крем-карамел омитам сама една тава и не ме спира нищо).
А пържения грис без мляко се казва грис-халва на български Wink В гръцкия разликата е,че подслаждат водата с мед,вместо със захар,и добавят стафиди и т.н. - много лесно се прави (ако Тео не даде рецептата,ще я пусна по-късно).

# 29
  • Гърция
  • Мнения: 2 348

В тиган разтапям 250гр масло, в него запържвам 2ч.ч. ситен грис до светло кафяво. В отделен съд слагам 1 1/2ч.ч. захар и 2 1/2ч.ч. вода и загрявам докато се разтопи захарта. Изсипвам сиропа и 1/2ч.ч. стафиди при изпържения грис и бъркам докато започне да се отделя от стените на тигана т.е да попие сиропа. След това изсипвам в кексова форма и подравнявам с шпатула. След като изстине обръщам в голяма чиния и поръсвам с канела.
Приятен апетит и да знаете, че като дете никой и по никакъв начин не можеше да ме накара да ям грис  Wink

Общи условия

Активация на акаунт