Болница Токуда - тема 4

• 82 161
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Хъни - Бъни, не знам как е прозвучало...аз отговарях  на въпроса за меренето на кръвно и тегленето в начална бременност. Иначе моят доктор (също по ЗК) е изключително подробен що се отнася до изследвания, анализиране на резултати и т.н. Отделно УЗ прегледа всеки път е като фетална морфология. Но според мен, ако човек има нормална бременност без оплаквания, е в реда на нещата докторите да не се вживяват прекалено. Все пак имат "зачислени" доста голям брой бременни жени  Laughing

Peace Извинявам се, че се отклоних от темата за Токуда  Blush

# 211
Peace Извинявам се, че се отклоних от темата за Токуда  Blush
Аз също сори за спама Embarassed, но понеже се коментираше точно преглед в Токуда а такъв ми предстои скоро та ми стана интересно как протича.
Иначе Old Sport няма проблем Hug.Разбрах те прекрасно.
И се радвам, че те виждам тук сред редиците на очакващите.Не знам дали ме помниш.

# 212
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Хъни-Бъни, покрай предишната си бременност ми се наложи да имам вземане-даване с всеки един гинеколог от онова време в Токуда. (Сега има някои промени в екипа.) Един ме е гледал по-обстойно, друг - по-отгоре-отгоре. Изводът ми е, че си е до човек - до заетостта на лекаря и до това доколко е отдаден на професията си и доколко се е меркантилизирал. Май не помогнах много, но нещата според мен опират до късмет и до лични очаквания.

Момичета, аз искам да ви попитам дали ценоразписът, изложен в този пост от юли месец 2009г., е актуален? Когато раждах сина си, повишаваха цените през два месеца и затова се интересувам дали за толкова време не е имало промени?

# 213
Здравейте,

този въпрос го бях задала в болница Токуда - тема 3 но е заключена ,така че го задавам в Тема - 4 newsm53

Термина ми е на 20.02.2009г. и мисля да раждам в Токуда за сега  нормално раждане и без това до сега се  водих там на ЖК, ако може да ме ориентирате вие какво си носихте като багаж и принадлежности.За което предварително ви благодаря. newsm51

P.S. Пък и екип вече трябва да избера така че и тук очаквам помощ  newsm17 newsm51  love001

Аз раждах в Токуда през септември и бихте посъветвала да си носиш:
тоалетни принадлежности
кърпи- за тяло, за лице и една за тоалет на гърдите, която е хубаво да ти е отделна
чехли и/или джапанки
повече бельо, може и от еднократните бикини
помпичка за изцеждане на кърма /за да не ти стане проблем с гърдите първите дни, ако не започне да суче веднага/
кремче за зърната на гърдите
мин. вода
чаша /на втория ден дават рициново масло, ако не си успяла да идеш до тоалетна/
зарядно за телефон
фотоапарат
книга, списание и/или нещо за слушане
за бебето ръкавички, за да не се драска, ако се роди с по-големи нокти
биберон залъгалка/ ако се наложи да го даваш помоли само сестрите да ти го стерилизират/
за теб може би някаква горна дреха щом ще раждаш през февруари
Дрешките за изписване може да кажеш да ти ги донесат чак като ви изписват, няма смисъл да са при теб а и няма много място.

Там наистина ти дават лигнин и нощници колкото ти трябват, ако искаш носи си някакви дамски превръзки.
По отношение на екипа- аз раждах при д-р Кирякова- много е внимателна и съм много доволна от нея. Желая ти леко раждане!

# 214
Хъни-Бъни,
Екстри като епидурална упойка и ВИП или лукс стая се заплащат допълнително към тази сума  Peace

Сигурна ли си, че аз имам спомен епидурала да е включен в цената, но може и да бъркам newsm78
В моя случай исках да раждам с такава упойка и това си бях заявила в документите, които се попълват при постъпването, но така се получи, че нямаше време да ми се сложи /заради алергията ми към упойката и необходимостта от противоалергични инжекции минимум един час преди поставянето и/. И съответно в крайната сума за плащане не беше включено обезболяване, така че удачно е да е в отделна позиция цената на упойката.

# 215
Здравейте,

Извинявам се предварително ако въпросът ми не е по темата.
Записах се на ЖК  в токуда при д-р Лазарова и след като ходих в 11,5 г.с. да ми регистрира бременността носейки иследванията които предварително ме беше накарала да направя
тя изобщо не ме прегледа обстойно. Направи ми едно УЗИ за 5 мин и ми каза да дойда пак след месец и тогава ще ми вземе и вагинален секрет. Не са ме теглили. Не са ми мерили кръвно. Това нормално ли е.
Някой друг ходил ли е при нея на ЖК.
И така ли с е процедира в началото.

Това, което не е нормално според мен е да се записват прегледи през 10 минути на регистратурата и мисля че това затруднява дори и на лекарите, които си вършат съвестно работата. Като се има предвид, че много често гинеколозите са съответния ден и на раждане и на кабинет, няма как да не се получи така че, или те претупват или пък се налага да чакаш с часове. Което съм съгласна, че е недопустимо, особено когато си плащаш. В това отношение в Токуда има много какво да се желае и, ако трябва да бъда обективна, не смятам че е добър вариант за ЖК освен, ако не разполага човек с неограничено време. Но като болница за раждане за мен е без забележки.

# 216
Здравей "Анри",

Днес съм на преглед там , така че ще взема един актуален, защото скоро живи здрави ще раждам там но мога да ти пратя един от месец декември за сравнение.Дай си e-mail Hug

# 217
stassimira според мен трябва да си избереш друг лекар. Peace
Между другото и д-р Герганова преглежда по същият начин. Crossing Arms
Последният път даже не знаеше как да работи с новия ехограф, който и бяха донесли.
А иначе аз си платих за прегледа, понеже тя не работи по ЗК.

# 218
  • София
stassimira според мен трябва да си избереш друг лекар. Peace
Между другото и д-р Герганова преглежда по същият начин. Crossing Arms
Последният път даже не знаеше как да работи с новия ехограф, който и бяха донесли.
А иначе аз си платих за прегледа, понеже тя не работи по ЗК.

При нормално протичаща бременност в 11 г.с. мисля че ехографски преглед е достатъчен. С напредването на бременността се следят по-обстойно кръвното и килограмите. Да ви кажа ние тук в БГ много се шашкаме като забременеем. По белят сват ЖК се провеждат от акушерки и то много по-лабаво (извинете ме за израза) и пак си раждат здрави бебчета. Това мое мнение е неангажиращо и моля майките, които пишат да не го приемат като някакъв упрек или заяждане

# 219
Момичета, искам да попитам някой, който скоро е минал по този път за биохимичен скрининг в Майчин дом. Моля Ви за малко насоки как да си запазя час, някакви телефони за контакти, къде се намира кабинета, в който трябва да ми го направят, ехографът също, който предхожда скрининга и педварително трябва да ми направят пак там, какви са цените, които трябва да заплатя и някой конкретен лекар ли трябва да търся?!?
Предварително благодаря!

# 220
Момичета, искам да попитам някой, който скоро е минал по този път за биохимичен скрининг в Майчин дом. Моля Ви за малко насоки как да си запазя час, някакви телефони за контакти, къде се намира кабинета, в който трябва да ми го направят, ехографът също, който предхожда скрининга и педварително трябва да ми направят пак там, какви са цените, които трябва да заплатя и някой конкретен лекар ли трябва да търся?!?
Предварително благодаря!

Здравей, лабораторията се намира на 14 ет., тел. 9172 268, 9172 476 Мисля, че не е необходимо да запазваш час предварително.
Цената  на изследването през септември беше 22 лв. Преди това направих ехограф при дежурен лекар на 2 ет., мисля че в 241 кабинет в ниската част на сградата, но без запазен час. Цената беше 20 лв. Все пак можеш да се обадиш, за да провериш дали информацията ми е все още актуална.
Това е сайтът на Националната генетична лаборатория, на който след това можеш да си провериш резултатите.
http://www.lmpbg.org/contact.html

Поздрави!

# 221
При нормално протичаща бременност в 11 г.с. мисля че ехографски преглед е достатъчен. С напредването на бременността се следят по-обстойно кръвното и килограмите. Да ви кажа ние тук в БГ много се шашкаме като забременеем. По белят сват ЖК се провеждат от акушерки и то много по-лабаво (извинете ме за израза) и пак си раждат здрави бебчета. Това мое мнение е неангажиращо и моля майките, които пишат да не го приемат като някакъв упрек или заяждане

не съм согласна. на този срок иследвание за кръв и урина са много важни. те спешно пратят на ФМ, на други бессмисленни скрининги и доплери, но пропускат по-важни неща.

Аз съм на ЖК при д-р Кирякова, утре ми е първа консултация (14 г.с), надявам се че ще ми правят всично от най-необходимото.

# 222
  • София

не съм согласна. на този срок иследвание за кръв и урина са много важни. те спешно пратят на ФМ, на други бессмисленни скрининги и доплери, но пропускат по-важни неща.

Аз съм на ЖК при д-р Кирякова, утре ми е първа консултация (14 г.с), надявам се че ще ми правят всично от най-необходимото.

Моля те после кажи как е минало и дали си доволна от д-р Кирякова и как протича консултацията при нея. Аз сериозно се замислих да не ходя вече при д-р Лазарова и да се запиша при друг лекар. Горещо ми препоръчаха д-р Кирякова или д-р Илиев но се чудя при кого да отида.

# 223
Здравейте. Аз родих на 30-ти октомври първото си бебче в Токуда при д-р Илиев. Той е моят лекар от 3 години, следи и бремеността ми. Нямам думи да изразя колко съм доволна както от лекаря, така и от болницата. За мен парите там си струват до последната стотинка, макар че не съм с кой знае какви възможности и за мен беше малко трудно да ги събера, но не съжелявам. И ако имам второ детенце пак бих го родила там.
Трябваше да съм със секцио, защото бебо беше седалище , но малкият напористо тръгна да излиза 20 дни преди термин и в крайна сметка родих нормално. Благодарна съм на д-р Илиев и персонала в Токуда, които ми помогнаха раждането да бъде едно леко и незабравимо преживяване.  bouquet
Преди години лежах в Майчин Дом за задържане, така че имах база за сравнение. Макар че тук за сравнение и дума не може да става.Като се започне от обстановката и се стигне до милия и любезен персонал.
Успех на всички, на които им предстои това невероятно нещо - раждането !  bouquet

stassimira аз съм доста пристрастна ,защото познавам д-р Илиев от доста време. Потърсих го след два аборта, защото разбрах че специализира рискова бременност. От тогава той е моят лекар и не бих го сменила. Много добър лекар и невероятен човек. Ако трябва да бъда честна когато реших да раждам в Токуда , беше на 1-во място заради него.

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 14:21 от elektra_86

# 224
здравейте,

аз също ще раждам при доктор Илиев и с две ръце подкрепям elektra_86, за момента съм страшно доволна и го препоръчвам.Имам актуален ценоразпис ако някой се интересува да казва Hug newsm51

Общи условия

Активация на акаунт