Отзиви и впечатления за 98 ОДЗ в Младост 2

• 19 690
  • 250
  •   1
Отговори
# 105
 Ирис, ти да не си това младо майче отзад, което стана да попита нещо и това /както ти се изрази/ женище, стана и започна да зее  Rolling Eyes?  Аз също не съм съгласна да нямам контакт с учителките. Майка ми е учител и като говорих с нея, тя се възмути от идеята децата да бъдат оставяни и родителя да няма почти никакъв контакт с учителката. При нас пак е добре, че следобед се качваме до горе, а в някои градини и това го няма / но в по-големите групи/.
  Този метод на работа, който се опитват да налагат ми звучи така - Хем учителите реват, че семейството абдикирало от възпитанието на децата си и оставяло цялата тежест в ръцете им, хем те самите гледат да ни отделят максимално от децата и правят така, че да нямаме контакт по между си /учител - родител/. Е, кой е виновен след това, че в училище децата стават неконтролируеми?

Не съм, аз съм по-немладичко майче Laughing. Но абсолютно бях съгласна с нея, че трябва по-мек подход при адаптацията, а не да си оставиш детето и да бягаш бързо, щото било нормално. Мъжът ми така се вкисна от женището-майка, че настоя да си ходим и не разбрах за допълнителните дейности, сега май тепърва ще пускат анкета. А иначе щели да учат английски в редовната програма - това е добре. Сега остава да се свикат груповите срещи, та там сигурно по- ще се разберем, а да видим и стаята.
Aria, то и при нас сигурно ще се уредят тия неща, защото персонала е добронамерен, но явно минаваме през период на объркване. Лошото е, че родителите сме едни... На тръгване имаше коли паркирани от родители точно на единственото място за минаване, та газихме по дълбоките локви,.

# 106
Здравейте, днес сутринта портиерът най-официално ме уведоми с нетърпящ възражение тон: "Госпожо, от утре никакви родители горе!" - не ми стана особено приятно от тона му,  като имате предвид, че всеки път си нося калцуни и най-съвестно си ги обувам!
Аз всъщност така и не разбрах какви са доводите им да не допускат родителите до стаите. 
Ако става въпрос за хигиена - 10 чифта калцуни са 1 лев, всеки може да си купи от аптеката.
Не разбрах и доводите на бащата, който твърдеше, че имало правила и трябва да се спазват - малко като в казармата ми прозвуча. Не искал всякакви хора да влизат при детето му - кои са тези всякакви хора, това са родителите на другите деца, нали затова долу има портиер, за да не може да влиза всеки?!?
Мисля, че личния контакт родител-възпитател е много важен.
От родителската среща очаквах по-конкретни решения да се вземат, особено както казах за втора група - първо чакахме да пуснат градината в системата, за да кандидатстваме, после чакахме да приключат с ремонта, сега ще чакаме март месец официалното откриване...

# 107
Доводите да не пускат родители горе са ,че останалите деца които вече са оставени се разтройват,когато видят нчкой родител.Директорката мисля,4е нчколко пъти го каза това.Но аз мисля,че не това е най важното в случая,а това наистина родителите да могат да се информират за това какво се случва през деня с децата им.Смятам ,че трябва малко време да се синхронизират нещата и да потръгне нормалния процес на работа.Не може да стане изведнъж всичко и организация и адаптация,трябва малко търпение.Това е моето мнение и естествено никой не ангажирам с него.Аз честно казано нищо не разбрах нито за анкетата за допълнителните дейности,нито за материялите.Ние ли ще ги купуваме и т.н.
Ако някой в лудницата е успял да разбере,моля да напише нещо по въпроса,предварително благодаря  bouquet

# 108
  • София
Здравейте. Моля ви за мнения за Втора Градинска група Щурче в 85 ОДЗ Звездичка. До колкото разбрах госпожите са Типова и Ракова. Благодаря ви предварително!

# 109
  Бомболина, за мен това е ГЛУПАВО обяснение! Малкият е бил в ясла, държавна при това. Едно дете не съм чула да ревне, защото ме е видяло, че водя детето си! Това са пълни глупости за мен. И големият си син съм водила в ясла и не е имало подобно нещо. Напротив! Децата с любопитство оглеждат родителите на другите. Разплаквали са се дечицата следобед, когато съм вземала моето, защото им се ще и тях да ги вземат, но сутрин  Naughty.
  Щом не са искали децата да се разстройват като виждат чужди родители най-малкото можеха да направят вратите към гардеробните плътни! Снощи едно хлапе така засили вратата, че щеше да се строши стъклото върху него, ако не я бях хванала. Да не говорим и че децата бяха оставени сами да сноват между гардеробното и стаята, а учителките си стояха вътре и си говореха.
  Колкото до материалите - всяка група ще си ги купува отделно. Вариантите тук са два:
  1/ след като дойдат почти всички деца и се разделят групите, се прави родителска среща. Избира се родителски актив, който събира пари за материали и играчки и купува всичко общо, като се предоставя стокова разписка и касова бележка за разходваните суми.
  2/ всеки родител сам отива и купува каквото му кефне.
  За мен по-удачен е първият вариант, защото така се получават големи отстъпки на борсите и се купуват повече неща. Лошото е, че ако организацията се проточи, децата няма да имат с какво да се занимават и с какво да играят.
   Относно допълнителните занимания, разбрах че всеки родител трябва да си напише на лист, с какви допълнителни дейности би искал да се занимава детето му. От всички предложения, директорката ще отсее онези, които се повтарят. Предполагам, че 90% от родителите на момчета ще искат футбол, а на момичетата танци, така че е много вероятно да ги има, но е възможно да искат и други неща като балет и плуване. Отделно са езиците, които са английски и испански.

# 110
Директорката каза за допълните дейности следното /допълвам само benighted/- някои от учителките имали допълнителна втора квалификация/обучение по чужди езици-английски и испански. Аз разбрах, че тези двете няма да се заплащат допълнително, защото за тях няма да е необходимо да се наема външна фирма Grinning
Всеки родител може да пише какво /повече от 1 допълнителна дейност-прави се график за да не се засичат заниманията/ иска да посещава детето му като допълнителна дейност, например:
.        Чуждоезиково обучение – английски език, испански език -друг език ако наемат външна фирма

·        Български народни танци и фолклор

·        Латиноамерикански танци

·        Приложни изкуства

·        Художествена гимнастика

·        Модерен и класически балет

·        Плуване-няма басейн в това ОДЗ за съжаление

·        Футбол

·        Карате

или друго ако се сещате и като се прецени за кое има достатъчно деца да се сформира група ще се направи конкурс и ще се избере фирма, която да ги обучава:peace:

# 111
Майчета, извинявам се, че ще се отклоня малко от темата, която обсъждате, но имам проблем, който искам да споделя с вас. Малкият три дни ходи на градина и днес е зверски болен има висока температура, кашля като асматик и имам чувството че на моменти не може да си поеме въздух. Проблема е, че чак утре ще мога да го заведа на лекар, но както и да е ще се оправим.  Просто се чудя аз ли го разболях или има някакъв вирус в първа група, но истината е, че така  болни не сме били никога.

# 112
Не се чуди, мила, на тоя въпрос няма отговор, възможно е и в градината възможно е и отвън. От личен опит: ние като тръгнахме в предишната градина точно така боледувахме. Децата се разболяват от струпването в голяма група, и стреса допринася, мънички са и нямат изграден имунитет. Не се шашкай, лекувайте се, давай му достатъчно време да закрепне, след като е оздравяло го оставяй още малко в къщи, адаптацията се проточва, ама здравето е по-важно. Това е, няма как. Желая ви бързо оздравяване.

# 113
Моят син е в 1-ва група-набор 2006 г. - Loka дано да няма вирус в групата Praynig  Ако тръгвате за първи път на градина детето може да боледува по-често докато привикне и си засили имунитета. Моят боледува доста през първите 6 месеца, но сега е доста по-устойчив. Естествено ако има в групата болни и другите ще се заразят...довечера ще разбера повече Flutter
Желая ви бързо оздравяване!

# 114
Избраната образователна програма е на издателство "Просвета"-"Ръка за ръка". Ето няколко линка да се ориентирате:

www.prosveta.bg/?go=books&p=detail&bookId=1588
www.prosveta.bg/?go=search&searchString=%F0%FA%EA%E0+%E7%E0+ … %E0&_typeId=0
www.prosveta.bg/detski_gradini.html

Това успях да намеря!

Май пълен комплект / излиза около 30-35лв newsm78 -7 книжки , но незнам дали с отстъпката за цялата група/ може май учителките  да  отсеят малко матерала, защото няма да имат време да вземат всичко-учебната година е до края на май месец, а по рано от средата-края на март едва ли ще започнат.

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 14:24 от josi

# 115
  Аз разбрах, че книжката е само 1 за първа група. Избрали са Просвета, защото книжката е малка и ще могат да я покрият в оставащите 3 месеца. Ние бяхме в старата градина по друга програма - на издателство "Изкуство". Струваше 16лв. и представлява папка с индивидуални листове с картинки според програмата за деня.
Директорката каза, че по книжките на Просвета ще са само тази година, а за следващата година, педагогическия персонал ще прецени по коя програма да се продължи.
  Лока и моят е първа група 2006, но за сега държи фронта. Надявам се тук да не боледува толкова колкото в старата градина  Praynig! Въпреки, че от 2 годишен ходи в ДЗ, в месеца нямаше повече от 10 присъствени дни  Rolling Eyes.

# 116
Не коментирам дали е глупаво или не просто го написах,защото някой каза не е чул обяснение защо директорката е забранила да се качват сутрин горе родители.Не искам да влизам в спор или да се заяждам,казвам това което съм чула.А относно материялите и аз съм съгласна да се купят общо макар,че това ще се забави доста.

# 117
здравейте всички. аз бях майката която вчера първа питаше директорката за храната и за качването в групите. аз държа да се качвам защото не виждам как иначе мога да получавам информация за детето си. доводи като рев и други ми се виждат смешни за 2 група. поне моето дете не плаче и е щастливо, че ще ходи наградина. питам обаче как ще имаме контакт с госпожите, защото всяко дете си има особености, които трябва да бъдат споделени с госпожите.как ще получаваме обратна връзка от тях като нямаме достъп да се качим? как родителите ще се разбираме за нещо като пак предаването на децата става долу и не се знаем кой кой е. как ще решим нещо за децата си? днес мисля пак да ида при директорката и ако я открия ще я попитам за тези неща.

# 118
Обяснението, че децата плачели и аз го чух. Де да знам, може и да плачат, ако се объркват, че мама иде да ги вземе, пък то- друга мама. Не ми се връзва много, но щом казват...Както и да е, в много градини всъщност не пускат родители да влизат в отделението с гардеробчетата. Аз доколкото дочух и тази директорка не дава. Дано се съгласят поне да ги придружаваме по стълбите до вратата на групата...
Относно учебниците,  в старата градина бяхме събрали пари и ги купиха, но ние така и не ходихме, че напуснахме и ни ги върнаха непипнати. Не са лоши, в къщи си правим някои. 30 лева струваха и ги взеха на едро с отстъпка. Това комплекта. Иначе всяка е по 3-4 лева, не знам коя ще изберат. Дано да има другата седмица срещи по групите. Който научи пръв, нека да напише. А има ли горе играчки, знаете ли?
Anaise за храната аз не разбрах съвсем, чух, че не слагат добавки, но не и там ли готвят или доставят от другаде, май там готвят в новата кухня, но май директорката каза и че някой бил спечелил конкурс за доставка в района? Около мен така викаха, че нищо не разбрах... За всяко от другите неща също съм съгласна с тебе.

# 119
  Anaise, да ходим двете? Нещо против? Аз също искам да си поговорим с директорката за тези Правила и да и предложим, нещо което да устройва всички. Ти си майката с косата на черта, с бретон, която беше до прозореца, зад пейката или греша? Цвета на косата е тъмен с червен отенък?
  Готви се там храната, а продуктите се доставят от фирма спечелила конкурс!
  Ирис, аз писах по-горе. Имам наблюдения от няколко градини и само в една не допускат родителите и то на големите групи - 2,3,4-та!
  Бомболина, и аз не искам да споря! Просто изказвам моето мнение. Съжелявам ако съм те засегнала!

Общи условия

Активация на акаунт