Юлски бебета - тема 22

• 22 742
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Ох, днес много емоционален ден. Дойде ми една поръчка, радвам се като дете вече на тези играчки Laughing. Имаме си килимче за игра на Таф Тойс, много сладко. Сиси, за съжаление не се прие идеята с килимчето от овнешката кожа, трябвало да си бъде специално за бебе, както и да е много е сладко. Отделно имахме гости, по- точно баща ми имаше и приготвях разни гозби за тях, та малко на бегом изкарах денят. Тука като почнаха старците да си люскат уискита, узо, ала бала, кокошарник абсолютен, явно от възрастта ли от що ли не дочуваха, та така високо се кискаха и говореха, а телевизора си го слушах и оттатък Laughing. Бузанка намаза подаръци, рокличка и боди, малко големички, но лятото ще ни станат. Чудо голямо стана получихме от свеки подарък за Коледа, миксера, кухненският робот, за който ни говори от лето Господно 2008 взе, че го купи, отделно най- накрая се престраши да й купи дрешка и чорапогащник, който й е доста голям, но както и да е, време беше да се престраши. Отделно една сладка играчка, която чичо й я избрал. Има и една блуза, която не разбрахме за кой е, ама е размер като за слонче, така че явно е за мен, има мегдан още да дебелея доста. Малко се подразних, защото на уреда стоеше цената, както и на бодито- 5, 60лв., ама реших, че не е нарочно, просто не ги е видяла. Та днес като Коледа ми дойде със сто неща наведнъж се сдобих.
Сефтосахме се вече и ние с паданията. Приготвям вечерята и по едно време се усещам, че се мотаме и двамата в кухнята, значи бебето е само. Питам къде я остави, ми на леглото. Ядосах се, един милион пъти казах, че вече се върти като пумпал и обикаля цялото легло, днес ако не я гледах незнам колко пъти щеше да падне. Затичвам се аз гледам на леглото никой няма, гледам отстрани няма, реших, че не съм разбрала къде я е сложил и си е в кошарата, бре гледам и там няма бебе и загрявам, че ще  да е отстрани от към на баща си страната паднала, защото не се вижда от вратата, да ама звук не се чува, сърцето ми изтръпна какво ще заваря. Отивам аз и какво виждам, Бузана по корем, малко с главата надолу килната, върху Корки си гледа ТВ. Добре, че е паднала с крокодила, върху рогозката, та нищо не я е заболяло, ами весело ми се хилеше от земята и си гледаше кротко някакво си предаване Laughing.
Сезари, ще те следя изкъсо, да не ни откраднете зетя Laughing.

# 646
 Hug Hug Hug
Маймунче - оризовата каша и при нас не мина, а мисля че за овесена е още рано. Но успях да я пробутам на Влади смесена с АМ ( ние сме на Аптамил - последната ми кутия 1, после минаваме на 2).
Едно майче на по-голямо детенце ми сподели, че тази каша много добре вървяла с плодови пюренца, но ние още не сме въвели нито един плод, така че засега ще я давам така с АМ-то.
Засега Влади е ял тиква, картоф и морков - вече хапва добре. Следобяд пием каша смесена с Ам и в по-малко количество половин доза. Смятам че засега това е много добре и няма да бързам повече със захранването просто ще въвеждам допълнителни зеленчуци. Друг трик, който ми сподели това майче е че когато нейния син не харесвал дадено пюре ( да речем броколи иле нещо подобно) тя го смесвала с тиква, като постепенно намалявала тиквата докато стигне до почти чисто пюре. Принципно аз мисля да ползвам еднокомпонентните пюрета повече в захранващата фаза, а после да ползвам такива с комбинация от поне 2 вида зеленчуци.

# 647
  • София
Леле  Юлско бебе и на мен ми минаха всички тея мисли като отивах към леглото,като беше паднал бебко.Умрях да се хиля на това лято Господне  Joy   hahaha   hahaha   hahaha
А за зеткото-да не говорите за нас..?  Blush

# 648
  • София
Здравейте момичета!
Цезари, Инкс тук съм чета ви, но нещо не ми се пише, а пък и няма какво толкова да напиша.
За млякото ние сме на Лактана био 2-разликата й с еденицата е, че е обогатена с витамини, микроелементи и други съставки съобразени с по-високата възраст на детето, предполагам е така и с всички други АМ.
Честито на всички които тези дни са имали повод да празнуват.

# 649
Добро утро Flutter

Благодаря ви момичета, че питате за Инето. Тя си е добре, ако не беше температурата, изобщо нямаше да разбера, че е настинала. Сега съм я оставила на спалнята да пее песни на татко си. Той спи, а тя бучи до него.

Драга, браво за подаръците. И все така да пада Андреа.
Маймун, още едно браво - за шестте часа. Оттук нататък все така и по повече да спи Стейси.

За Тина Киркова - аз платих 500 лв. за избор на екип за нормално раждане. Малко след това вдигнаха таксата на 900 пак за нормалното. Секциото е по-скъпо, но не знам точно колко беше след вдигането на цените, май 1400. Това е обаче, ако иска да избере екип и да си ражда при нейната лекарка. Ако секциото е по медицински причини, според мен, не би трябвало да плаща. Но, разбира се, нейната лекарка може да откаже да го направи. И никой не ми е искал пари на ръка, всичко се плаща на касата и ти издават фактура. Най-добре да се разбере с лекарката си.

# 650
cveten prashec, честита седма месечинка на Катрин! Много да е здравичка и да ви слушка!
Пък ти пиши, липсваш на активно четящите като мен  Simple Smile

Честита шеста месечинка и на Магдалена и Ивайло на strelche®, Катерина на Tanya и Александра на orhideq!

# 651
  • Canada
Честити месечинки на порастналите бебчовци! Живи, здрави и много палави... Hug
Кукумявче, много се радвам че ще се във Варна и се надявам да се срещнем и запознаем, пък и да запознаем бебоците... Peace

# 652
Добро утро!
Честити месечинки на:

Гергана на viny
Катрин на cveten prashec
Магдалена и Ивайло на strelche®
Катерина на Tanya
Александра на orhideq

# 653
Честити месечинки на:

Гергана на viny
Катрин на cveten prashec
Магдалена и Ивайло на strelche®
Катерина на Tanya
Александра на orhideq

Маймун,педито ми е казало,че бебо може да се изкарва навън до   -10 градуса.Стига да не вали дъжд,да няма мъгла,да не духа силен вятър.Много е важно каляването,което става постепенно,но всекидневно!
Оризова каша и ние не ядем.От пюретата на Изтлее ни се гади,не искаме Овко,Хипи ядем,но не с желание,Бебе вита си ги хапва,но са само 2 вида зеленчуковите  Sad  То се видя,че ще пробвам Ганчев.  Rolling Eyes

# 654
Честити месечинки!! Леле все повече стават бебенцата на 7 месеца  ooooh!
Маймунче, ех как се зарадвах като прочетох, че сте си поспали  Mr. Green Овесената каша не е ли с глутен? То вие още май други работи не сте яли и скачате директно на нея  newsm78 Да не би да се бъркаш нещо или така ви е казала педката? Или пък има овесена безглутенова? И Изабел си знае името. Ама само на Изабел се обръща. Таман някой като понечи да й каже Изи ще имам вече основателна причина да кажа, че тя това име не го знае и да си й викат Изабел  Joy
Юлско бебе, пак мнооого се смях. И нашата свеки вече подарява подаръци.

О да ви кажа, оказа се, че бебето просто кашли, освен това се обадих на педката и й обясних какво е било и тя каза, че вероятно нещо й е било заседнало в гърлото и не може да стане така от сливите. Та си продължихме вчера захранването по живо по здраво. Аз това исках да знам де - кое може и кое не може да е алергия, щото много ме е страх от алергии, едно време нашите успяха да ми насадят фобия (надяваха се да ме откажат и да ме изплашат от гримирването но това е друга тема  ooooh! Интересно как от плескането не ме е страх обаче от всичко друго - да  hahaha)

Джиджи, на организирана екскурзия ли бяхте само не разбрах. ЗАщото повечето неща дето ги обясняваш ги видяхме на видеото на едни приятели, но те не бяха организирано ми на гости, та всичко което го казваш си го припомнях картинно. Уф сега ме е яд че не си тука че да дойда малко и аз да потренирам  Crossing Arms

Кукумявче, сърце нямаш, Варна ми е любимия град, какво не бих дала да изкарам едно цяло лято там, даже и с кеф бих се преместила  #Crazy
Мамбс, още не знам как ще празнуваме първия рожден ден, вероятно ще е без баби и дядовци,а не знам дали ще ходим тази година на море  newsm78

# 655
Честита месечинка на астралните ни близначета! Живи, здрави  и много щастливи! Hug
Черпя по едно питие и за моите:

Накратко за нас - Маги е вече с две зъбчета, за разлика от брат си, който още не се е отчел. Едни концерти са у нас, не ви е работа да знаете. Crazy Захранването върви задоволително, само ако можеше и да поспиват повече...
Последните дни и двамата накашлят и се чудя дали е трик от тяхна страна или имат проблем. Други с подобен номер?

# 656
СТрелче, аз малко като черна станция ще отговоря - да, много мамчета казаха, че бебчетата им кашлят нарочно

# 657
Кукумявче, и вас бихме ви взели за зет, но много финно го раздавате Laughing. Да те питам килимчето на активната гимнастика в пералнята ли го переш, че аз съм се засилила там да го изпера, че на ръка ooooh!?
Честити месечинки на всички Hug и на най- голямото ни бебе Hug.
Стрелче , педиатърката каза, че си кашлят, заради много слюнка, но ако нещо те притеснява си ги заведи на лекар.

# 658
Честита месечинка на днешните бебчета   bouquet

karelia а с варненските бебета не искате ли да се запознаете лично  Rolling Eyes

И Елин си кашля, но мисля, че е от многото лиги.

# 659
Ох, най-накрая завърших що-годе схемата за захранване, ето линк http://sites.google.com/site/julybabies2009/home/Shemazazahranva … directs=0&d=1
Естествено всичко ще търпи промени в движение, но като за начало... Давайте коментари, ако имате. Hug

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 12:28 от Jillian

Общи условия

Активация на акаунт