Юлски бебета - тема 22

• 22 742
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Jillian , мога ли да те помоля, да я направиш и във формат .xls, че съм с по-стара версия на офис пакета? Благодаря предварително   bouquet

# 661
# 662
  • София
Добрий утро – ние пак цяла нощ се будихме на точно 3 часа – 1:44; 4:44; 7:44; 10:44...и все яде...

Мамбс, това е чудесна новина. Браво на татко ти, иска се силен дух, според мен, преди всичко. Да се възстанови напълно и още дъъълги години да се радва на Ру. Относно РДто – нямам идея как ще бъде. Половината рода тук, другата половина във Варна...сложно ще е и за това още не ми се мисли по въпроса...
Цезари, благодаря, благодаря...Драга, моля ти се, ний вече сме ги сватосали децата, как така ще взимате Георги, ми той е от друга категория, много наистина фин върви, друго си е Котоошу младши Simple Smile Честито за подаръците, със здраве да си ги ползвате. Иначе всичките тея килими и т.н. за съжаление май на ръка пише да се перат.
Охооо Куку, ние нали също имаме варненска връзка, а сигурно и ще сме по-дългичко там, а дано се видим.
Деянова, а домашни пюрета пробва ли? Аз между другото си правя експерименти с Малчо – ако не иска някое пюре започвам да добавям кърма, да променям Т, докато разбера какво му харесва. Така установих каква Т точно му харесва, не харесва пюретата разредени с кърма (както ме посъветва педито), кашата я яде всякак...
Оооо Джил, ей сега ще разгледам вашата схема.

# 663
Джил, заемам се да разглеждам и аз.
Фелисити, така е Кайо си е нашата категория Laughing.
Да ви питам, до сега съм въвела ориз и картоф, утре мислех да въведа морков или пащърнак, но нали запича моркова и се чудех дали да не въведа първо тиквата, че ако се запече с моркова да имам вариант за разхлабващо, което да дам?

# 664
Джил, на мен ми хареса схемата ти, логично въвеждаш според мен. Макар че аз ще се опитам по-бързо да захраня не съм сигурна, дали ще стане, щото не съм почнала още

Иначе като препоръка (чисто технически) бих те посъветвала да сложиш комент - реакция (хареса или не, ака, запече я и т.н.). Буболечето ми прати такава схема от захранила вече мама и с тази информация те ориентира донякъде, какво да очакваш, макар че децата са различни...

# 665
Честито на днешните месечинки! Здрави и усмихнати!
Фелисити, а и всички останали които ни мислехте през тези дни, видях въпроса, но все не ми се пишеше. Тези дни бяха меко казано кошмарни за мен. Не толкова, от притеснение дали на Моника  и има нещо, а от гняв, отчаяние. Бях вътрешно убедена, че дори и да има проблем, то той не е голям. Но изведнъж от топлият ми, уютен и уреден свят, обкръжена от близки хора и приятели изведнъж попаднах в реалността. В мизерията, циганията, безразличието, нехайството и липсата на човечност. Никога не се доверявайте на лекарите, особено за важни и сериозни неща, без те да ви дават сигурна и желязна обосновка да това. Все още ми е трудно да повярвам каква болка и страдание щяхме да причиним на Моника. И то заради прекалените ми притеснение и страхове. Няма да разказвам подробно, за да не ви отегчавам, само ще кажа, че хирурга без дори да я погледне, без да се седне поне за 5мин. да поговори с нас, да обясни и съответно заедно с нас като нейни родители да стигнем заедно до някакво решение как ще се действа, след два дни обикаляне по болницата и до болницата, и назначи да се направи ректоскопия, за да се види дали няма някоя раничка около ануса от твърдите акита и от там понякога да има кръв по тях. Няма да споменавам за мотаенето на малко бебе от кабинет на кабинет, пълното безхаберие на лекарите, как навсякъде виждахме само нацупени и сърдити лекари, които в повечето случаи само ръмжаха, как мина преглед на ехограф при лекар, за мен пълен алкохолик, който дори ръцете си не можеше да контролира, толкова трепереха и куп още неща, и това но фона на пълна мизерия.  И всичко това така бързо стана и завъртя, че ние с баща й дори нямахме време да се замислим. Но вечерта преди въпросното изследавне поговорихме и се посъветвахме и др. лекари, и след допитване до много уважаван от мен педиатър, който много пъти ни е помагал с Вики решихме да не подлагаме бебето на това. При положение че се чувства добре, весела, жизнена, постоянно се смее, яде, има завиден апетит, наддава добре, а и всички кръвни изследавния са мн.добри, окултни кръвоизливи - отрицателни. Вчера поговорихме и с наша позната, завеждащ лаборатория. Тя ни обясни че подобно изследване на такова малко дете се прави само и единствено ако мното се налага. Сегашната ситуация не го изискваше. Прави се с упойка, защото е много болезнено. Това никой не ни го обясни. Или щяха да и го направят без упойка или щяха да и сложат такава без наше знание, а за последствията не ми се мисли. За всеки случай пуснахме и изследване за алергия към млякото, макар да ме съмнява да има. За сега всички резултати са мн.добри.  Тя по принцип си ако твърдо, голямо и оформено ако, и е логично понякога да има кръв, а кръвта е малко, точно като от ужулено, не е капка,не е съсирек. Но аз като майка бях длъжна за проверя да не би да има проблем. Но в един момент се оказа, че това мое притеснение щеше да доведе големи страдания на Моника. Много мога да ви разказвам, но няма смисъл. Само  приемете съвета ми - бъдете винаги нащрек и не се доверявайте без основание на никой лекар! Накрая си мисля, че проблема е в мен. На Моника нищо и няма, а аз от много притеснения и страхове май ще и докарам нещо. Решила съм да го давам по-спокойно, все пак е нормално да има понякога запек.

# 666
Тан, така е, все ще се намери някой лекар който да го дава по-агресивно.
Джил, какви са тия ваксини толкоз много?

# 667
tan , много ми стана мъчно, като прочетох написаното от теб, въпреки че съм сигурна, че си спестила доста от описанията. През ада болници аз минах непосредствено след раждането на Мартин миналата година, но не заради него, а заради кака му. Беше много страшно и много тежко и ако нямахме гръб от лекар, който ни изпращаше на подходящите места, не знам, какво би се случило. Радвам се, че си се доверила на интуицията си и няма да причиняваш това на Моника. Сигурна съм, че всичко ще е наред и това ще остане в миналото като един горчив хап. Наистина май трябва да сме по-спокойни и сигурни в себе си като майки, ама пусто онова червейче като загложди...

# 668
  • Варна
Джил, и аз си правих схема, но твоята е мнооого над моята Simple Smile Аз само приблизително си нахвърлих кое кой месец, но още нямам идея кое след кое точно да бъде, млечните, месото, глутена, всичко ми е все още голяма каша... Иначе освен това, което е ред на въвеждане, аз имам още един лист, който е основна схема и там пиша - дата, нова храна, меню за деня, реакция.

Дидито тази сутрин има разстройство, а уж картофа запичал...
Драга, аз също мислех след картофа да давам тиква, разхлабващо, ама при тия обстоятелства, може би ще продължа с морков.
Само не знам сега колко дни да изчакам и като започна пак с колко лъжички да бъде??

Тан, направо си мечтая, ако можеше, да не се налага въобще да стъпваме в болници! Хубаво, че сте се осъзнали навреме, че като те завърти въртележката....

Аз щях да разказвам за моите неволи със съседите, но на фона на подобни проблеми, нашето си е махленска свада... Само децата да са здравички, и ние - та да си ги гледаме, всичко друго е маловажно!

# 669
  • София
Привет,
Тан, мила, силно те гушкам! Hug
Драга, можеш да въведеш ранните моркови на ХИП, те регулират (на нас ни влияят много добре - изхожда се 1 или 2 пъти на ден)
Хайде пак ме викат! Hug

# 670
  • Canada
Честита месечинка на днешните бебчета   bouquet

karelia а с варненските бебета не искате ли да се запознаете лично  Rolling Eyes

И Елин си кашля, но мисля, че е от многото лиги.
Ааааа не така - не така Радинке!!! Naughty На последните две варненски срещи не можах да се отчета, защото въобще не разбрах за организацията. Единият път въобще не бях влязла във форума, за да разбера, а другият път беше в събота ако не се лъжа и бях ангажирана. Аз съм от тежките Мари и ми трябва 2-3 дни по-рано да знам, че да мога да се организирам, понеже си правя плановете занапред 2 седмици и знам кога ще имам гости или ние ще ходим някъде и т.н. Crazy А иначе разбира се, че искаме да се запознаем и с варненските бебчета... Hug
Тан, и от мен силни прегръдки... Hug Наистина разбирам колко ужасно се чувствате и искрено съчувствам, че се е наложило да преживеете всичко това. Наистина безхаберието и липсата на човечност у българските доктори е потресаваща...(въпреки че при вашия проблем с толкова малко бебче е много по-ужасно) Надявам се да нямате повече такива притеснения и дано бебка се оправи с израстването.... Praynig

# 671
Тан,много ми стана мъчно за теб и Мони като четох поста ти. Дано не се повтарят никога тези ваши мъки и всичко е наред с дечицата.Всичко,което си написала за лекарите е така.И е лошото,че хората на които трябва да имаме доверие за живота си не стават за нищо.Катя също ака твърдо - като пластелин.Но нито има болки нито някакво неразположение- кръвта наистина може и да е от твърдото ако.То колко му е дупенцето.  Hug Hug Hug

# 672
Диди, тя и Моника като ака не я боли, понякога дори не разбирам кога е акала, докато не замирише, грубо казано. Надявам се причината да е наистина в по-слаби капилярчета Praynig Ето предната вечер акото й беше много топчета, свързани в огромна маса. Пластелинистите акита са ни в по-добрият случай.

# 673
  • София
Мами,
Вашите лъжички и купички за храна боядисват ли се от морковите? Нашите станаха оранжеви и не мога да ги измия.  Sick

# 674
Искам да ви покажа и моята схема за захранване:

http://sites.google.com/site/julybabies2009/ - най - отдолу

Оля такова оцветяванв се мие като го намажеш обилно с олио и после измиваш.

Общи условия

Активация на акаунт