Отговори
# 225
Здравейте. Вече се повтарям т.к. и в друга тема бях писала за този си проблем. Чета тук и оставам с впечатление ,че трябваше поне някой тест да ми се направи. Точно преди да забременея си правих цитонамазка и беше 3 А  и препоръчват колпоскопия и/ или биопсия. Нямах никакви оплаквания. пуснаха ми и микробиология след това - отрицателна. След това забременях и през бременността не се правят никакви изследвания ми казаха ако бебето е желано. Вчера вече се прегледах при завеждащия гинекологичното отделение в онкологията. Съвсем внимателно само да погледне и с просто око каза че се вижда раничка колкото грахово зърно. Ще чакаме след като родя до 4 месеца след това трябва да ида пак на преглед. Сега съм бременна в 2-ри месец. Според вас трябваше ли да си направя някакви изследвания? Много Ви благодаря.

# 226
Pls1,честита бременност.И да е трябвало да правиш нещо,сега няма как,така че не го мисли.

# 227
  • София
          Здравейте мили момичета !!!

Едва сега успях да седна на компа , че много  ангажименти имам с моя ученик - ако не  седна аз да напишем домашните и да учим , той сам нищо не подхваща ......

Сега да ви  разкажа по същество за вчерашният ми преглед при доц . Дянкова . Просто не съм на себе си и затова снощи не можах да ви напиша , цяла нощ не  можах да заспя от притеснение и се чудя от къде да започна ???  newsm78

Значи вчера чаках в частният и кабинет повече от 1ч. и половина - имах записан час предварително за 15,30ч. , а  влязох чак в 17ч. - да не ви казвам ,че през това време се  побърках от напрежение..... Mr. Green  Оказва се ,че тя никъде нищо не записва - нито час ,нито име - отиваш и чакаш - колкото има преди теб и когато ти дойде реда ,а има и такива които явно са познати идват без предварително записване и уж за малко и се предреждат  #Cussing out.

Та значи след като влязох направо и казах ,че съм  много притеснена и я попитах от къде да започна - от оплакванията които имам вече почти 5 год. ( бактериалните инфекции след секциото ) или направо да и показвам плика с изследванията - цитонамазки, микробиологии , биопсия и т.н.???  Тя хвърли един бърз поглед на изследванията и каза ,че относно шийката тя ще направи колпоскопията и ще каже какво е положението там.

За оплакванията ми - почти  5 г. дискомфорт ( парене, щипане, смъдене , бодежи , сърбежи) още преди да  ме беше прегледала само така като ме гледаше както стоях срещу нея каза ,че      всичките ми оплаквания са разбира се от бактериални инфекции , които вече са хронифицирали за толкова години    каза ,че  огнището на  всичките ми инфекции  идва от сливиците и ме е ударило навсякъде -   бъбреци  и пикочен мехур и от там и във влагалището . Каза , че  трябва на всяка цена да извадя  сливиците , дори  че  много съм закъсняла  с този проблем  -   това  не разбрах как точно да го тълкувам ??? Попитах я и тогава тя стана доста  груба - каза ,че била  страшно изморена от операции и какво ли напразно си е губела времето с мен ???  И от тук нататък просто пак както  винаги при всички други лекари - никакъв ангажимент - да  съм опитала да си оправя  проблема със сливиците , явно било че вече  антибиотици на  таблетки не ми помагали и трябвало  силни инжекционни антибиотици???    И ми се накара как можело толкова години да ходя и да се лекувам гинекологично ,без ефект  а да не  лекувам огнището на инфекцията ???  Казах и ,че за всичкото това време съм обиколила над 30 гинеколози и никой нищо не ми е споменал ,че  гинекологичната инфекция може да идва от друго място, а тя вика - "като  гледам при кого си ходила , какво повече да говорим???  Rolling Eyes"  Накрая пак  аз излязох виновна , че  близо  5 г. имам гинекологични оплаквания ,а не съм отишла на уши , нос и гърло  - специалист????

#Crazy

Иначе за гинекологичният преглед - направи ми колпоскопия с мазане с йод и каза, че видимо нямало никакви атипични участъци по шийката , аз  я питах  дали може да има проблем в канала - тя каза ,че взима дълбока цитонамазка - но не очаквала да има нещо притеснително. Резултата ще  излезе в понеделник - до тогава ще треперя .... baby_neutral Praynig

Другото ,което установи с прегледа са масивните сраствания от секциото- които са хванали  и червото и пикочният мехур и допълнително се усложняват от възпалението. А също и само  с опипване на  матката каза,че имам хормонално нарушение и ми  изписа Дуфастон - на това нарушение се дължала силно болезнената менструация и болките в гърдите преди цикъла.  А също установи ,че матката ми била уголемена и размекната - но като попитах от какво  тя пак ми се "сопна " и аз повече не  посмях да питам каквото и да било ..... #2gunfire

Единствено  питах как да си разбера р-та от цитото - и тя само  промърмори - " по телефона " и това беше ......

А щях да забравя , някой тук питаше за  цената - значи каза ми цитирам " На мен дължиш 30 лв. за прегледа и 10 лв. за цитонамазката на доц . Милев " . Та значи аз платих общо  40 лв. , но отвън коментираха докато чакахме ,че май на  всяка жена различна сума взима ( сигурно зависи от интервенцията???)  

Ами това е , извинявам ви се че много дълго стана - но нямаше как да ви го предам по друг начин .  Имам усещането ,че Дянкова освен  гинеколог - онколог май си е и нещо като екстрасенс ???  Щом само така с гледане от пръв поглед определя кои са болните органи????  Не знам , нека някой който по често я посещава , ако може да сподели ???    
  Много дълго и объркано го написах - но  съм под голямо напрежение , сега се оказва че трябва да тръгвам и по  съвсем нови специалисти.... Mr. Green

Прегръщам ви всички!!!   Hug Hug Hug

# 228
  • София
Gesika, а тя как разбра за проблема със сливиците, поне кажи "А-А" нямаше ли, или така и говорят звездите?

А ти имаш ли проблем със сливиците наистина?

# 229
Джес, аз пък и нещо друго не разбрах.Как така само с опипване на матката
се разбра,че имаш хормонално нарушение  и ти предписа Дуфастон.На мен също
са ми изписали Дуфастон ?Мойте прегледи струват далеч по-скъпо....Поне финансово си минала
по тънко....
Аз също имам сраствания,които ме боляха.Имам и някакво възпаление,но слагах свещички и като че от тях мина.
Но съм много упорита с белия равнец.Мисля,че и той много ми помогна.

# 230
  • София
alpha_beta ,  аз от вчера сутринта съм " леко  болна " - наболява ме гърлото и  наченки на  хрема ( леко запушен нос ) , но  казвам леко защото не мисля ,че  съм чак толкова  болна ,че от далеч да  ми личи ???  Защото  разбира се съм имала и такива периоди ....... Няколко пъти ми каза ,че  така като и говоря  ( а сме седяли на поне 1.5 м. разстояние най-малко) дъхът ми миришел на бактерии???  Но това след като и бях показала вече всичките си проблемни микробиологии. Това ,честно казано  ми се струва доста обидно - ей така да го изтърсиш на човек ,който виждаш за пръв път . Аз се смутих и  и казах ,че  е възможно ,защото от сутринта ме боли гърлото - а дори малко  бебе когато го боли гърло дъхът му е  със специфична миризма ( все пак това го знам от личен опит от децата ми ....) . Няколко пъти повтори ,че  като види жената насреща  и веднага  разбирала  в кои органи и е проблема ???  Между другото докато чаках да вляза , една жена ми казва - " Тя сега като те види и ще ти каже за всичките ти болести , ще започне от главата ,та до краката!"   Аз не вярвах ,но жената се оказа права за това !  

Да аз проблем със сливиците съм имала много пъти - нялко пъти съм правила тежки ангини, но това беше  много отдавна - в периода между 20 - 25 г. възраст ( сега съм на 36) , но  тогава дори да съм била  с 40 градуса  температура от ангина  не съм имала тези кошмарни гинекологични оплаквания ,които ги получих след секциото.   Така ,че не знам дали наистина това е причината за  гинекологичните инфекции, въпреки че съм чела  че теоритично е възможно ???  

Просто доцентката гледаше да се оттърве от мен , колкото е възможно по скоро.....  Все пак човек отива , губи не малко време , плаща си и се надява на помощ  и  внимание ....

Звезди , и аз това се  чудя как само  с опипване на корема  разбра за хормоналното смущение - ми  и аз нямам обяснение ???  По повод на това , че от почти  1 год . преди цикъл ме болят гърдите - средата на септември месец изследвах прогестерон - абсолютно  в нормални стойности беше и тогава  гинеколожката каза, че  няма хормонален проблем - но не знам тази доцентка друго каза???   Аз за  цената не съм имала никакви претенции - бях готова да платя  колкото каже - просто писах ,защото тук  някой питаше  мисля ( за ориентир просто ) , иначе и аз съм плащала по 80 лв. само за преглед и то на не едно  и две места....

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 13:59 от Gesika

# 231
  • София
Gesika, може би си струва да отидеш при някой добър доктор УНГ, пък даже и да си извадиш сливиците,
ако наистина от това са ти проблемите, 10-на дена дискомфорт и после ок!

Дянкова ли беше това? Интересно!

# 232
Джес,и мойта лекарка само от опипване ми определи че
трябва да вземам Дуфастон.Аз съм доволна от нея,но и обясних че преди време друг доктор пак ми беше изписал
Дуфастон и много започнаха да ми се надуват гърдите.Толкова силно са ме боляли,че аз където търпя болка уж....
направо ревах.Слагах си зелеви листа за облекчение, но такова нещо не бях изпитвала дори когато съм си
кърмила децата,а това е било преди много,много време.Заместиха ми Дуфастона с Примолут Нор и го вземах 9 месеца,до
конизацията ми през септември 2009г.От него се чувствах супер.....
Срастванията,които си имаме остават за съжаление за цял живот.За болезнената менструация на мен са ми препоръчвали
тези свещички Индометацин,много са хубави и облекчамат наистина болките.Те са по 6бр. в кутийка и могат да се
слагат два пъти на ден-сутрин и вечер,имат действие.

# 233
          Gesika,  УНГ и после пак гинеколог. Това здраве как е ценно за нас, а как някои си играят с него. Ако тази докторка е лъжлива, е хубаво да се направи връзка с Господари на ефира(упс ако това все още съществува...)

# 234
  • София
Момичета, който го интересува да види тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=452318.0

Говори се, че тези протолитични ензими разтварят и разграждат така да се каже сраствания и хронични възпаления във вътрешни органи от операции, секцио, всякакви кисти в различни органи, фиброаденоми и др.

# 235
  • София, под Карлсон
Gesika, аз лично се сащисах от поста ти. Просто си предствям докторката ( която може да е светило в областта си, но това съвсем не я извинява) как грубо си изкарва напрежението натрупано пред деня върху объркания и притеснен пациент. Дори да е права за сливиците, не може да си позволиш такова отношение!  Naughty

Знаете ли какво ми се струва- че като отидем с един куп изследвания и епикризи, направени ни от техни колеги обаче, и лекарите веднага сменят тона. Имам чувството, че те повече се впечатляват къде сме ходили преди това и колко пари сме дали другаде за частни прегледи, отколкото какъв точно ни е проблема и как да ни помогнат. Аз затова последните няколко пъти вече не си показвах изследванията, защото се напатих именно от оношение, на каквото и Джесика се е натъкнала.  #Crazy

# 236
  • София
Gesika, може би си струва да отидеш при някой добър доктор УНГ, пък даже и да си извадиш сливиците,
ако наистина от това са ти проблемите, 10-на дена дискомфорт и после ок!

Със сигурност ще  ходя на УНГ , и ако  кажат - да ще извадя сливиците ( само ме  притеснава възрастта ми , в смисъл на тази възраст да се вадят сливици???) Аз я питах Дянкова - дали като се премахнат сливиците ще изчезнат гинекологичните инфекции - тя каза, че  много съм закъсняла вече.......???   Mr. Green Как да го разбирам , един вид  вече  е необратимо състоянието ми ли , как ли ???

Звезди , като  четох кави последствия си имала ти от Дуфастона ,направо ме е страх да го започвам ???  А тя точно за болките в гърдите и болезнената менструация ми го изписа?

Момичета , не искам никой да ме разбира погрешно - аз по никакъв начин не оспорвам професионализма и компетентността на гинеколог -онколог на доц. Дянкова - напълно възможно е всичко ,което е казала да е точно така. Просто съм сащисана от  държанието и начина на изразяване, а и  с цялото си поведение спряма мен показа ,че не желае да се занимава с моя случай, а аз отидох при нея с огромна надежда ,че може би пък точно  тя  е  лекарят който ще ми помогне . Сега треперя от страх , ако  ми е лоша цитонамазката - тя дали ще предприеме нещо или просто ще ме отпрати да се  " оправям " сама???  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 14:51 от Gesika

# 237
Джес,това с Дуфастона се случи с мен,но не е задължително и при теб да е така.
Според мен...отиди и при друг лекар.Сподели това,което ти е казала Дянкова и ще разбереш
дали си заслужава да се замисляш.
Отношението  и направо е безобразно.Дори да имаш някакъв проблем по-добре отиди при друг.
Все пак си отишла за помощ,а не да те нахокват и да определят какъв ти е дъха.....Бих се наяла с чесън и бих отишла при
нея,да видя тогава какво ще ми каже.....Просто не се сдържам....дори и да е най-големия специалист няма право на това поведение.Ако иска да и мирише на цвеня, да е станала цветарка тая.... Sick Sick Sick
И мойта цитонамазка не е готова.Ще си потреперя до понеделник,макар че и тогава не знам....

# 238
  • София
Звезди , не знам какво ще правя от тук на там и при кой гинеколог ще ходя , но май Блуес   е напълно права ,за това че  гледат къде  сме ходили и мислят колко ли пари са ни  взели предходните  лекари преди тях . Май където и да отида не трябва да показвам предишни изследвания и да  споделям кой , какво  е казал?  Май - това е най- доброто решение , а после сондирането на мненията си остава за мен.  Нали ви казах репликата и като попитах - защо  при почти  5 г. обикаляне на гинеколози никой не ми казва ,че огнището на инфекцията  може да бъде на  друго място , а не гинекологично :  " Ами като  гледам при кои специалисти си ходила - какво да говорим???"  

А и друго се чудя - след като е толкова изморена  и изтощена от  тежки операции , както казва - защо тогава не  си прави някакво регулярно записване на пациентките - да има дата, час , име - изобщо някакъв график ? А то се оказва ,че поне на 5-6 жени казва да отидат в един и същи час и става върволица от народ , че дори  идват и такива които изобщо не са записани и  влизат преди тези ,които чакат с часове . Ами то и лекаря е човек  и има предел на силите и концентрацията си , все пак това не е като  напр. да  продаваш " краставици " нали ? Касае се за  човешки живот все пак?

# 239
Джеееееееееееееееесссссссс  Naughty стига бе жена, успокой се, май ще идеш накрая до Еньо, така виждам аз нещата. Аз ти казах, че малко е джаста праста и те предупредих, ама много им се връзваш ти на тия доктори да знаеш.
Аз викам преди УНГ бегооооом до Симеоновооооо, а?

Общи условия

Активация на акаунт