Хол и кухня на едно място

• 116 747
  • 349
  •   1
Отговори
# 135
Тези снимки са на двойно и тройно по-големи помещения или на бокс + трапезария. Но за бокс, хол и трапезария става просто като кутийка, ще го направите и после ще го махате. Аз малко като свекърва  Embarassed но да ви спестя средства и усилия  Mr. Green

Peace

И аз попадах преди време на тази картинка - по-скоро заради облицовката с камък ми допадна (имах такива идеи за акценти), интересна си е, но поне на нея не виждам как може да става нормално разминаване ... на живо може да е друго.
И ние май няма да преграждамес плотове, ще се лиша от два шкафа, но да има въздух.

# 136
Хайде и аз цоп в темичката. Имам общо помещение, което е хол, бившия балкон и бившата кухня към момента Г - образно, като късата страна на Г-то е бившата кухня. В момента имам над 10 метра кухня, която реално не ползвам, а и е правена от някакъв гаден талашит и нямам търпение да я разкарам. Решението, което взех е сушилнята и пералнята да заминат в дрешника, а на бившия балкон да имам малка ъглова кухня 2.10 на 1.25, която по дългата страна ще има печка и миална с котлон 2ка и мивка, а късата страна ще е колонен тип шкаф - демек от земята до тавана, че да ми събира всичката посуда плюс микровълновата. Дългата част се пада под прозореца - т.е. ще изместя парното от там (мъж ми се е занимавал с това и каза, че нямало проблеми да се сложи и на друго място, та да не е под прозореца). В момента имам бар плот, който смятам да  съборя и на негово място да сложа маса със столове, а в останалата част от помещението тв, диван и бюрото с компа... Тоест хол, трапезария и кухня да се вместят в абсолютно правилен правоъгълник, който ще се явява бившия хол плюс бившия балкон. Проблема ми е с водопровода и канализацията, които трябва да направя на 2 места - в дрешника за сушилнята и пералнята и на бившия балкон за мивкатта и миалната. Студената и топлата вода не са проблем. Там и 50 метра да е пътя не е проблем - т.е. ще ги пускам по стените и ще стане, но канала си е проблем. Това, което измислих е да пробия дупка и да пусна тръбите външно от апартамента. На първия етаж съм и под бившия балкон се пада общото мъзе, където в единия край е мръсния канал. Т.е. мисля да пусна тръбата външно по тавана на мазето. За дрешника положението е по-сложно. Под него има мазе на съсед, който е в праввото си да ми откаже. вариант 2 е да разбия три-четири плочки в банята и  да вкопая тръбата от там. Това са ми най-големите притеснения. Днес ходих до една фирма за мебели и в средата на другата седмица чакам проекта за кухнята и цената (която се надявам да не е астрономическа, ма...). Бившата кухня смятам да я преградя и да направя втора детска стая. Ще стане помещение около 7.50 м2. Клаустрофобично, но пък ще има самостоятелна стая дъщеря ми. Мисля да сложа легло, което се прибира в стената за да не заема място и цялото пространство да става за игра.

# 137
  • Русе
И сега, ако все пак дадеш някаква схема и снимки няма да ти се разсърдим Wink.

# 138
сега и аз да дам нещо като размери,късата стена(към спалнята)е 4м,а дългата 6м,от вратата на стаята(от касата)до късата стена почти няма разстояние,но и тя като се отвори,заема около 1м от стената т.е за кухненско ми остават около 3м,ако взема и 2м от дългата стена мисля че ще ми се събере един кухненски бокс,остават ми око 3.5м за хол,мисля че ще ми е достатъчно,а вие как мислите?Забравих да отбележа,че не държа да имам трапезна маса със столови,но ако имам барплот задължително предвиждам място и за поне два щъркела.

# 139
  • Стара Загора
Тези снимки са на двойно и тройно по-големи помещения или на бокс + трапезария. Но за бокс, хол и трапезария става просто като кутийка, ще го направите и после ще го махате. Аз малко като свекърва  Embarassed но да ви спестя средства и усилия  Mr. Green
и аз да се включа Grinning,ние 10 год бяхме с бар плот,сега го събаряме и съжалявам че не го направихме по рано Mr. Green.....излишно заема много място . На място на бар плота ще бъде маса със столове.

# 140
Богиня, помисли за евентуално замръзване на мръсният канал, като го пускаш външно.

# 141
Богиня, помисли за евентуално замръзване на мръсният канал, като го пускаш външно.
Аз няма да го пусна външно извън сградата, а по тавана на общото мазе. така или иначе канала минава от там. Щом не замръзва той, няма да имам проблеми и с моята кирлива тръба

# 142
  • София
Богиня, мисля че преястройствата са доста сериозни.
За да си нямаш проблеми със някой заядлив съсед - направи си проект и си вземи разрешителни от където трябва. Да си е редовно всичко и да не могат да ти създават проблеми.

# 143
Ми всъщност азз въобще не съм наясно законово как седят нещата. Тук всеки си преустройва нещата както му е удобно и никой не е правил проблеми на друг. Няма да местя бани и тоалетни, а само кухнята, но дори и в момента печката ми е на бившата тераса, където ще е и след ремонта. Под мен няма никой, на който дапреча

# 144
Само за усвояването на балкона е нужно разрешение, за другото не, то пък остана и някой да ми казва къде да си сложа шкафчетата  Mr. Green

# 145
Само за усвояването на балкона е нужно разрешение, за другото не, то пък остана и някой да ми казва къде да си сложа шкафчетата  Mr. Green
Моите балкони са усвоени преди 10 години някъде (както и на абсолютно всички съседи). Т.е. не се ли води някакво заварено положение или бог знае какво  newsm78. Супер тъпо е да се изтреса в общината и да им поискам разрешение за усвояване на балкона, при положение, че той вече отдавна си е част от хола. Става въпрос за вътрешни балкони, които са ни на плоча. Т.е. не от онези балкони, които излизат извън фасадата на блока и падат чат-пат....

# 146
Няма значение какви са, щом се променя фасадата - трябва разрешение. Добре е да си извадите, нищо, че вече са факт.

# 147
А колко време отнема тази процедура за издаване на такова разрешение - колко се чака, за колко време излиза разрешителното?

# 148
  • Varna
Хайде и аз тук.
Момичета давайте съвет:
Представете си стара панелка с една дълга тераса,към която излизат и трите стаи.Съответно хол,кухня и спалня.Идеята на мъжа ми е хола да се направи хол с куня,кухнята да стане спалня ,а спалнята детска стая.
И трите стаи са на едната страна с общ дълъг коридор.Идеята е да се приобщи терасата и тази стая да стане всекидневната с кухня.
Приемам всякакви идеи

# 149
beki81,
колко квадрата е апартамента? Съседите ни правят в момента такова преустройство, само водата още не са прекарали в хола.

Общи условия

Активация на акаунт