Хол и кухня на едно място

• 116 758
  • 349
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Прегледах си албума и открих една снимка с барплот. Ако е на някоя съфорумка, моля да ме извини, че я публикувам без нейно разрешение.
http://media.snimka.bg/7381/021018363-big.jpg?r=0

Човече, това под прозореца не успях да го видя.

# 121
...
Човече, това под прозореца не успях да го видя.

Отваря се при мен, не знам защо не става при теб Rolling Eyes качих снимката в един мой албум http://media.snimka.bg/8698/023651888.jpg?r=0

# 122
  • София
Много е кокетно.  newsm10

# 123
http://media.snimka.bg/7381/021018363-big.jpg?r=0,това ми харесва наистина много,но комина ни е на срещуположната страна и не знам обърнато как ще изглежда.Като цяло моята иде я е за кухня с барплот,която по някакъв начин да се отделя от холовата част,мисля да е с по-повдигната замазка на пода,също така кухненското да е с теракота а хола с паркет,но това е идея,която е само в моя ум,не знам на живо как би изглеждало,не мога да намеря сайт, в който да видя точно това.Притесняваме само дали не би било грозно това че като влезеш през вратата на стаята насреща би трябвало да е входа на самото кухненско(дано да  ме разбирате какво имам предвид)Но съм отворена и за нови предложения.Благодарна съм на всички за снимките,съветите и идеите!

# 124
Креми, колко ти е широка стаята ?
В смисъл стената дето граничи с бившата спалня, която при Човечето е станала детска ?
Сметни си колко дълъг барплот искаш - примерно висок около 1,20м. и дълъг 1,50 и си направи "макет" от кашони или кутии или каквото се сетиш, сложи го на мястото където ще бъде и провери като влизаш през вратата дали погледът ти "се блъска" в барплота, щото ме съмнява че така ще стане. Точно срещу врата ще ти е пространството между барплота и кухненските шкафове, а ще трябва рязко да завиваш вдясно за да отидеш към холовата част  Confused
Това не е добре, дизайнерите чертаят по скиците едни мислени линии, по които ще стига човек от врата до мека мебел, гардероб, телевизор, тераса, хладилник, такива уреди и на пътя на тези линии не трябва да има мебели, иначе се получава начупване на пространството, а в твоя случай точно на пътя на линията от вратата към меката мебел ще има висок масивен барплот  Thinking
Опитай с кашоните и виж как ще е  Peace
Само ако вратата ти беше метър по навътре и щеше да е идеално за барплот, но така  Thinking

Може би ще стане с такъв тип барплот:

Значи представи си, че това ти е гледката като влезеш от вратата т.е. да не можеш направо в кухненското да отидеш, а да трябва да завиеш към холовата част, пък оттам вече може да минеш към кухнята, но вратата ти е плътно до стената и е хубаво да има поне метър свободно място преди да започва стеничката от барплот, но то така или иначе вратата се отваря към стената, тъй че мястото е неизползваемо  Peace
Лично аз подобно на човечето разбрах по трудния начин, че е по - добре без барплот  Wink

Ето още една снимка, тук може би е точно както би се получило при теб:

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 11:47 от rosy_bosy

# 125
  • София
Абе защо са ви тия барплотове - само стесняване на пространството и прегради за заобикаляне. Навсякъде вече се върви към изчистени неща, повече пространство и въздух. Барплотът е отживелица.

# 126
  • Варна
Понякога просто се налага, особено ако имаш малка кухничка и няма много на брой шкафчета. А от друга страна /въпрос на вкус/ отделя хола от кухнята, при днешното строителство Simple Smile Че е отживелица, така е Simple Smile

# 127
....
Всъщност, ако не са на парно и няма радиатор, под прозореца става много красиво  Simple Smile

Е, Човече, това са вероятно прозорци + врата към тераса "български стандарт", а за да мушнеш кухня отдолу е нужно поне 85 см височина на прозореца, най добре 90, а на бас, че нейните са  по - ниско  Wink  
Пък и така за хол остава по - тъмната част на помощението, не ми се струва удачно  Peace
А иначе и на мен мечтата ми е прозорец, през който да надничам докато мия чиниите, ама нямам тъй че си взех миялна, няма прозорец - не мия чинии  Naughty  Laughing

# 128
Е, Човече, това са вероятно прозорци + врата към тераса "български стандарт", а за да мушнеш кухня отдолу е нужно поне 85 см височина на прозореца, най добре 90, а на бас, че нейните са  по - ниско  Wink  
Пък и така за хол остава по - тъмната част на помощението, не ми се струва удачно  Peace...

Помещението не е голямо, поне при нас реално не оставя място за тъмна част, ако е дълго и тясно, тогава не е приятно.
За другото си права, не го съобразих, защото при нас дръпнахме 2 реда итонг, за да сложим висок радиатор и височината ни е 1 метър  Laughing

# 129
моя хол и кухня също са в едно ис поред мен така е най-добре - ако има място според мен е най-естетично едно условно разделяне с бар плот с хубаво осветление и примерно шкафове над него  Simple Smile

# 130
Вижте този бар плот стена, много ми харесва, но не е просто да се направи:

# 131
Тази картимнка е от дома на строителен инженер , по неин прект и тя си я изработи. Peace

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 15:16 от Рòса

# 132
ооооо,това е много хубаво,много ми харесва,но колко ли разстояние би заело кухненското заедно с масата!!?От кой сайтове ги намирате тези кухни,аз не успявам.

# 133
това също ми харесва много,но не знам как ще стои входа да е от другата страна,а и не знам какви размери е,но погледнете го http://www.spravka.bg/bimage/70162.jpg

# 134
Тези снимки са на двойно и тройно по-големи помещения или на бокс + трапезария. Но за бокс, хол и трапезария става просто като кутийка, ще го направите и после ще го махате. Аз малко като свекърва  Embarassed но да ви спестя средства и усилия  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт